Makyaj yapmasını bildiğin ve yüzünü tanıdığın sürece aorun yok.Bazısı gece makyaşıyla kahvaltıya gider.kapkara veya mosmor far,kopkoyu fondoten,elma gibi allık ...yani kimine makyaj yakışır,kimi yakışacağıda varsa abartır.Ben makyajın yakışmadığı güzellikte insanlarda görmüşümdür.Doğal kendi güzelliğidir gerçekten.Santçıların büyük çoğunlığu bile günlük yaşantılarında makyaj yapmıyorlar.Ben düğün özel bir yemek olmadığı sürece fondöten kullanmam.allık rimel ruj.
Ben eşimin bıyık bırakmasını nasıl sevmiyor istemiyorsam,o da benim fondöten kullanmamı sevmeyebilir.
Ben nasıl hırka,süveter,yelek türü şeyler giymesini sevmezsem,o da benim mini giymemi sevmeyebilir.O benim manikürlü pedikürlü olmamı bekliyorsa,ben de aynı şekilde onun manikür ve pedikür yaptırmasını isterimBunlar çiftler arasında karşılıklı konuşulup karar verilebilecek şeylerdir.
Makyaj insanın güzelliğini ortaya çıkarıyor diye birşey de yok.
Ama makyaj yapmamak bakımsız olmak demek değildir.Makyaj bir tercih meselesidir.Gerçekten makyaj sevmeyen erkekler var.Bir kadın duşunu alsın,yağlı dağınık saçla gezmesin,ütülü temiz yakışanı giysin,dişlerini fırçalasın,kol dirsekleri,ayak topukları pütür pütür olmasın,el ayak tırnak bakınını yapsın... bunlardır gerçek bakım.Bunları yapıpta yüzüne boya sürmemesi bakımsız olduğu anlamını taşımıyor.Bunları yapma ya da eksik yap,ama makyajını yap o mu bakımlı.Azınlık şunu çoğunluk şunu tercih ediyor dememiz için dünyadaki birçok insanı tanıyor istediğini biliyor olmamız lazım.Kendi çevemize göre saptama yapamayız.