• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal güzellik yalanı...

evet aynen öyle o kadın gerçekten çok güzeldi ama yanındaki erkege yorum yapamayacagım malesef :)

evet bazıları makyajlıyı seviyor bazıları dogalları bazılarıda hangisini sevecegini bilmiyor:9:

bu şarkıdaki gibi mi:9:

Kimini dudağından
Kimini gözünden
Kimini düşündüren zeki sözünden
Kimini uzun bacak bacaklarından

Kimini profilden
Kimini belinden
Kenarından yada köşesinden
Kimini kıvır kıvır saçlarından

Kimini dudağından
Kimini gözünden
Kimini düşündüren zeki sözünden
Kimini uzun bacak bacaklarından

Kimini göbeğinden
Kimini sesinden
Kimini nefesinden
Kimini serin bakış bakışlarından

Beğenirim hepsini severim ayıramam

Maalesef benimki diyebileceğim biri yok da ben makyaj yapmayı pek istemiyorum ve sevmiyorum, yaptıkça insanın yapası gelebiliyor. Bunun sebeplerinden biri namaz kılıyor olmam, diğeri de sağlık açısından o kozmetik ürünlerinin sağlıklı olmadığı... Kısacası; mümkün mertebe makyaj yapmıyorum.
Yoksa benimki diyebileceğim biri bu yüzden mi yok ee yapay güzellik yok, doğal güzellik de yoksa...:1:

Namaz kılman makyaja engel değil ki. Abdest aldıktan sonra yaparsan sorun olmaz. Zaten büyük kısmı yüzünü ovalamadıkça akmaz.

Makyaj yapmasını bildiğin ve yüzünü tanıdığın sürece aorun yok.Bazısı gece makyaşıyla kahvaltıya gider.kapkara veya mosmor far,kopkoyu fondoten,elma gibi allık ...yani kimine makyaj yakışır,kimi yakışacağıda varsa abartır.Ben makyajın yakışmadığı güzellikte insanlarda görmüşümdür.Doğal kendi güzelliğidir gerçekten.Santçıların büyük çoğunlığu bile günlük yaşantılarında makyaj yapmıyorlar.Ben düğün özel bir yemek olmadığı sürece fondöten kullanmam.allık rimel ruj.
Ben eşimin bıyık bırakmasını nasıl sevmiyor istemiyorsam,o da benim fondöten kullanmamı sevmeyebilir.
Ben nasıl hırka,süveter,yelek türü şeyler giymesini sevmezsem,o da benim mini giymemi sevmeyebilir.O benim manikürlü pedikürlü olmamı bekliyorsa,ben de aynı şekilde onun manikür ve pedikür yaptırmasını isterimBunlar çiftler arasında karşılıklı konuşulup karar verilebilecek şeylerdir.
Makyaj insanın güzelliğini ortaya çıkarıyor diye birşey de yok.
Ama makyaj yapmamak bakımsız olmak demek değildir.Makyaj bir tercih meselesidir.Gerçekten makyaj sevmeyen erkekler var.Bir kadın duşunu alsın,yağlı dağınık saçla gezmesin,ütülü temiz yakışanı giysin,dişlerini fırçalasın,kol dirsekleri,ayak topukları pütür pütür olmasın,el ayak tırnak bakınını yapsın... bunlardır gerçek bakım.Bunları yapıpta yüzüne boya sürmemesi bakımsız olduğu anlamını taşımıyor.Bunları yapma ya da eksik yap,ama makyajını yap o mu bakımlı.Azınlık şunu çoğunluk şunu tercih ediyor dememiz için dünyadaki birçok insanı tanıyor istediğini biliyor olmamız lazım.Kendi çevemize göre saptama yapamayız.

Bakımla makyajın aynı şey olmadığını belirttim zaten :ssz: Herkese doğuştan iyi bir 'tuval' bahşedilmez doğru. Ama herkese de yakışan bir makyaj stili mutlaka vardır. Sanatçılar bile makyaj yapmıyor diyorsunuz, yapmadıklarında 'Şok şok şok bilmem kim makyajsız yakalandı' diye haber yapılmıyor mu bin tane? Bir sürme çekersin, ruj sürersin ya da rimel. Bu da makyaj zaten. İlla fondoten sürmek gerekmez cilt düzgünse. Bakım da makyajla kendini daha çok belli eder. Bıyıklarını aldırıyorsun çok güzel bakımlısın da, o dudak hafif renklendirilirse daha güzel durmaz mı? Bakım yapıp kenara çekilmemeli.

Herkes değil tabi ama genetiklerinde ciltleri çok duru. Kıyafet tercihleri farklı bir şey. Uzun boylular, geneli zayıf falan… gözlerinin renkli olması değil bence.. doğal bir cilt güzelliği var.

Aksine ciltleri cok incedir.ten renkleri beyaz oda guzellik kriteriyse bilemem.ciltleri cok ince kilcal damarlari belirgindir cogu beyaz tenlide oldugu gibi .benimde biraz oyle.ama makyajsız bakkala gitmedikleri icin bilinmaz bu.o makyaj cikarilinca kıpkırmızı suratlari var.bu sadece rus degil butun avrupadaki kadinlarin ortak sorunu zaten.saclari zayif ince tellidir.boy uzun fizik ince evet ama bana gore guzellik uzunlukla ve zayiflikla ilgili degil .orantili fizikle ilgili.gogus ufacik ne bileyim bence fazla abartiliyor. Lalelide okudugum icin cok rus gordum arkadaslarimda var.bizim ulkemizde sarisin hastalığı oldugu icin begeniliyor bence..bide malum nedenlerden dolayi.ama güzel kizlarda vardir her millette var.ben turk kadinini daha güzel buluyorum .

İşte o konu sadece makyaj içermiyor, tamamen kendini ezdirme meselesi ama bazı kadınlar da bundan hoşlanıyorlar, sevgiden olduğunu düşünüyorlar
Kıyafet kısıtlaması yapanlar var bir de. :19: Buna nasıl izin veriyorlar anlamıyorum.

benim eşim de doğal güzellik diyo ama abartmadığım sürece makyajımı da seviyor bence :16: yani bence erkeklere abartı makyaj eminim iğrenç geliyordur ciğer dudaklar çingene pembesi yanaklar 20 cm çapında boyanmış gözler bana bile öyle geliyo yani insanın o yanağı öpesi gelmez yapış yapış fondötenli pudralı

Aksine ciltleri cok incedir.ten renkleri beyaz oda guzellik kriteriyse bilemem.ciltleri cok ince kilcal damarlari belirgindir cogu beyaz tenlide oldugu gibi .benimde biraz oyle.ama makyajsız bakkala gitmedikleri icin bilinmaz bu.o makyaj cikarilinca kıpkırmızı suratlari var.bu sadece rus degil butun avrupadaki kadinlarin ortak sorunu zaten.saclari zayif ince tellidir.boy uzun fizik ince evet ama bana gore guzellik uzunlukla ve zayiflikla ilgili degil .orantili fizikle ilgili.gogus ufacik ne bileyim bence fazla abartiliyor. Lalelide okudugum icin cok rus gordum arkadaslarimda var.bizim ulkemizde sarisin hastalığı oldugu icin begeniliyor bence..bide malum nedenlerden dolayi.ama güzel kizlarda vardir her millette var.ben turk kadinini daha güzel buluyorum .

Bu kadar ince ten analizi yapmamıştım:d derine inersen neler çıkar nelerrrrr. Hele kişisel bazlı bakarsan daha da neler çıkar neler..
Benim de ilgi alanıma girmiyor zaten ama genel anlamda güzel olurlar. Tek tek incelemeye kalkarsak ki istatistiklerde bile genel sonuçlara bakılır.
Bizim ülkemizde bence sarışın hastalığı eskisi kadar kalmadı. Ben de İsrailli kadınları ve erkekleri güzel buluyorum.

Makyaj onemli degil ama kişisel bakim cok onemli bence.kadin düzenli dusunu alip Sacina basina tirnagina cildine bakip kilosuna dikkat edip sporunu yapıyorsa bu kadin guzeldir yani. Güzellik allah vergisi ama tabi kendine bakmakta onemli...

belki arkadasınızın da zevkleri degismistir. ya da sizin konusmanızı süslü olması gerektigi seklinde anlayıp ikna olmamıstır...

"makyajı bazı kadınlar neden sevmez? mesela ben cok seviyorum, siz neden yapmıyorlar, neler rahatsız ediyor sizi " deseydiniz belki daha farklı yorumlar gelirdi.
ancak surekli birilerinin makyajlı olması gerekiyormus hatta bunu dayatır gibi bir uslubunuz oldugu icin yazma geregi duydum.
mesela sahilde pek cok kadın gayet guzeller, guneslenirken denize girerken makyajsız pek cok insan var ama yuzlerine baktıgımda gayet de hoşlar...

bence ikisi de birbirinin ne alternatifi ne de suçlamayı hakeden şeyler. kime ne zararı var ki, isteyen istedigi gibi dolaşsın.

Onlar bir güneş kremi sürmesinler de görün o zaman. Pancar gibi kızarırlar. Ben de öyleyim malesef. Dayatma olarak algılamayın. Kimi erkekler çok masraf olacağını sanmaları kimileri kıskançlıktan kimileri de makyajı kadınlığın simgesi gördüğü için kadınların toplumdaki yerinden rahatsız olup onları sindirmek istiyor ve hayatlarına müdahele edip makyaj yapmasını istemiyor.

Son düzenleme:
Onlar bir güneş kremi sürmesinler degörün o zaman. Pancar gibi kızarırlar. Ben de öyleyim malesef. Dayatma olarak algılamayın. Kimi erkekler çok masraf olacağını sanmaları kimileri kıskançlıktan kimileri de makyajı kadınlığın simgesi gördüğü için kadınların toplumdaki yerinden rahatsız olup onları sindirmek istiyor ve hayatlarına müdahele edip makyaj yapmasını istemiyor.

Aklıma bir şey geldi. Biri demişti ki “makyaj yapan kadın kaportası bozuk araba gibidir” demişti.

Bu kadar ince ten analizi yapmamıştım:d derine inersen neler çıkar nelerrrrr. Hele kişisel bazlı bakarsan daha da neler çıkar neler..
Benim de ilgi alanıma girmiyor zaten ama genel anlamda güzel olurlar. Tek tek incelemeye kalkarsak ki istatistiklerde bile genel sonuçlara bakılır.
Bizim ülkemizde bence sarışın hastalığı eskisi kadar kalmadı. Ben de İsrailli kadınları ve erkekleri güzel buluyorum.

Bence var ya o hastalik.ben mesela sacimi sari yapmistim yolda bakmayan kalmiyordu.normal rengim kumral ki kumral oldugumda bakanlar daha azdı. Istanbulun en islek en iyi yerlerinde bile bole salak salak bakiyordular.burda yüzüme falan bakan yok sarisin gordum diye yani bakiyorlar.yani bence ülkemizde sarisin hastaligi var.canim o istatistikler sarisin avrupa insanini guzel gosterie esmer yada zenci kisilere karsi ırkçılık yapilir.o yuzden beyaz ten guzeldir diye bilincaltimiza islenmis.ben begenmiyorum sahsen rus kızlarını ama güzel de vardir tabi yani içlerinde ama her mileette var sadece ruslara ait birsey degil..

Güzel bir noktaya değinmişsin bakımla makyaj aynı sey degıl diyerek. erkeklerın de makyajdan ne anladıgına bakmak lazım tabi. salt dusundukleri için bol allık, aşırı fondoten, abartılı göz makyajı kafalarında canlanıyor olabılır. Cildi rahat bırakmak bir nevi de dısarıdan gelecek guneş, toz vb. etkilere açmaktır gibi geliyor bana. En azından hafif bir koruma faktorlu bb krem, koyu renk olmasa da renkli bir göz kalemi ve dudakta dogal gıbı gorunen nude renk bır ruj cok hos duruyor, ayrıca makyaj var gibi de gorunmuyor. insana farklı bır saglık belırtısı katıyor naçizane fikrim. Benimde sözlüm yaptıgım hafıf makyajı begenıyor, abartıya kacmayı ben sevmiyorum zaten. ama her nolursa olsun bb kremsiz, goz kalemsiz rujsuz cıkmam abiiii :21:

Ben de kalemsiz rimelsiz asla çıkmam. Yüzüne renk geliyor dolasısıyla kendini daha mutlu hissediyorsun. Yüzün daha iyi ışık yansıtıyor insanlar da seni beğeniyor. No make up-make up tercihim :1:

Aklıma bir şey geldi. Biri demişti ki “makyaj yapan kadın kaportası bozuk araba gibidir” demişti.

Makyaj yapan kadın güzelliğini vurgulamak isteyen, yüzüne renk gelsin isteyen ya da iyi hissetmek için makyaj yapan kadındır. Bozuk kaporta benzetmesini yapanlar da peşlerinden aval aval bakmaktadır.

Son düzenleme:
Ben oldum olası makyaj yapmam düğünlere bile giderken anca bi kalem çizerim bir de belki dudak kalemi makyaj sevmeyen azınlıktanım sanırım eşim de bu halimden memnun makyaj yapmana gerek yok senin doğal güzelliğin var der hep artık kendince beni mi kandırıyo bilmiyorum zaten makyaj yapmadığım için ondan böyle bir baskı görmedim ama dediğinize sonuna kadar katılıyorum erkekler kimse benim yanımdaki kadına bakmasın ama benim gözlerim fel fecir oynasın derdinde kendilerinden biliyorlar çünkü

Ya bende doğal makyajdan yanayım.
Yani öyle abartıyı sevmem.
Her gün yapmam ama sabah uyandığımda tipe bak ya demişsem ardından hemen makyaj geliyor :D
Çünkü hastalıklı,depresif gibi görünmeyi kendime yediremiyorum.
Allık,eyeliner ve rimel azıcıkta dudak koruyucusu vazgeçilmezim :)
Bu insanın kendine saygısıyla alakalı bence..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kandirildim mi bunca senelerdir sen dogal ol daha iyi laflarina simdi ben:) Lİsede zaten yapmazdim.UNi de "ogretmen olunca hergun yapicam zaten" bahanem vardi.OGretmen oldum.6 senedir "amann koyde kim bakiyor makyaja,guzellige" diyerek gecti.Bakalim koyden kurtuldugumda ne bahanem olucak makyaj yapmama adina.O degil su ana kadar hayatima giren kisilerde makyaji sevmemis ki bosver makyaji dediler.Bende zaten yapasim pek yoktu ondan salla derdim:) neyse yapana yakisiyor ama ben degil:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bence dogal güzellik diye bir sey kesinlikle var, mesela burda bazi kizlar yatagindan kalktigi gibi üniversiteye
geliyorlar saclari basit bir sekilde arkaya toplanmis, masallah gayette dogal güzeller hatta makyaj güzelliklerini
kapatir bu tür insanlarin :27:

makyajla daha güzel olabilir insan tabi bilhassa sade makyajlarla mesela ama asil olan makyajsiz halindir bana
göre bakimli olmak sartiyla, erkeklerde olduklari gibi disariya cikiyorlar ve begeniliyorlar neden kadinlarda aynisi olmasin

Merhaba.
Erkeklerin doğal güzellik adı altında kadınları benliklerinden vazgeçirmesi sizce de sinir olunacak bir durum değil mi?
Bugün bir arkadaşımla karşılaştım. Kendisini bir süredir görmüyordum. Hiç onu tanıdığım gibi değildi. Soluk yüzlü, göz altları mor biraz. Hep zaten göz altlarından şikayet ederdi. Birlikte kozmetik tavsiyesi de verirdik birbirimize. Hayırdır dedim. O da bana ' Sevgilim beni makyajlı beğenmiyormuş. Ben de cildimi dinlendiriyorum. Salaş gezmek daha rahatmış' dedi. Şaşırdım. Kendisi hiç öyle biri değildi. Doğal hali cidden hasta gibi duruyor.. Ama kendisi bunu kanıksamıştı.
Ben erkeklerin doğal güzellik isteğini çok saçma buluyorum. Kendi sevgilileri makyaj yapmasın isterler ama makyaj yapan kızlara bakarlar.
Makyaj bence gerçek güzelliği ortaya çıkarır. Makyajı gerçekten sevmeyen kadınların azınlık olduğunu düşünüyorum. Bakımla makyaj da aynı şey değildir kanımca. İmkanı yoktur bazı kadınların diyebilirsiniz. Ama bir kalem kaç lira? Ya da bir ruj. Doğal güzellik safsatası bence erkeklerin kadınları sindirme politikası.

bende her daim makyajlı ve bakımlı gezenlerdenim ama geçen arkadaşlarım çok hafif bir makyaj yapmıştım göz altı kapatıcısı hafif allık çok az rimel herkesss ohh beee yüzünü gördük bu çok iyi dediler ama bana görede ortada makyaj yoktu bende dikkate ediyorum artk özllikle haftasonları haftaiçi değilde

Gercek guzel makyajsız guzeldir bence.ben dogalliktan yanayim .makyajimi bile natural renklerle yaparım. Doğal Güzellik niye talan olsun.yuzune bir suru estetek yaptirip kat kat boyayla gezmek mi güzel.

Naturel de olsa makyaj makyajdır. Doğal hal ise, naturel renkler dahil yüzde hiçbir şeyin olmamasıdır.

Yeni kuşak biraz daha doğal makyaj yapıyor gerçekten. Kozmetikleri kalitesi konusunda da şanslılar tabi. Ama 1990 lardan 2000 lerin başlarına kadar facia gibiydi gerçekten
Kırmızı rujlar… mavi farlar… kırmızı yanaklar… yani rengarenk.. gerçekten itici. O dönemlerden kalma erkeklerin ağzında bir sakız. Bence makyaj yapmayı bilmeyen kadın için kullanılıyor bu söz.

Evet . Makyajın doğru yapılması önemli
Maalesef benimki diyebileceğim biri yok da ben makyaj yapmayı pek istemiyorum ve sevmiyorum, yaptıkça insanın yapası gelebiliyor. Bunun sebeplerinden biri namaz kılıyor olmam, diğeri de sağlık açısından o kozmetik ürünlerinin sağlıklı olmadığı... Kısacası; mümkün mertebe makyaj yapmıyorum.
Yoksa benimki diyebileceğim biri bu yüzden mi yok ee yapay güzellik yok, doğal güzellik de yoksa...:1:
Sağlık sorunu hiç yaşamadım

bence herseyin bir dozu olmalı canımm makyaj yapıcam diye kendine boya küpüne sokmazsın göz kalemi rümel birde nivea dudak kremlerinden yada cok acık bir far bitti bana bu yetyo genelde göz kalemi rümel işimi görür ama makyaj yapıcam diye kendini boya küpne sokan da hiç yapmayıp horklak gibi gezende her seyin bir dozu olmalı arkadaş bunu bilir bunu sölerim hiç makyaj sevmeyen erkekte bir göz kalemine rümele de birsey diyorsa o erkek abartıyordur derim ben de erkek olsa karımın bir sürü boyalı bir şekilde gezmesini sevmem az olsun öz olsun benim olsun derim :24::24::24:

Son düzenleme:
Back