• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal güzellik yalanı...

kızlar bende makyaj sevmeyenlerdenim, ve sanki makyaj yapınca kendimi görücüye çıkarıyormuşum gibi hissediyorum:9: bu yüzden hiç yapmazdım ama artık 26 yaşıma girdim biraz dikkat ediyorum ama sadece kusurlarımı kapatmak için

mesela kirpiklerim çok uzun ve sıktır ancak alt kirpiklerim çok seyrek ve incedir bu yüzden sadece gözümün altına kalem sürerim, fondöten hiç sevmem ama yine kusur kapatmak için arada bir sürerim yani sivilcem falan çıkınca sürerim, dogallıgı çok severim

bende geçenlerde bir genç anne gördüm hiç ama hiç makyaj yapmamıştı ama o kadar güzeldiki kıza bakıp durdum içimden maşallah dedim ne kadar dogal ve ne kadar güzeldi, saçı başıda salaştı üstelik

Ama o kadının genetiğinden şanslı oluşu.
Yani her kadın güzeldir bakımsız kadın vardır diyoruz ya. Kısmen doğru ama bazıları gerçekten genetikten güzel. Ruslar gibi..

Yeni kuşak biraz daha doğal makyaj yapıyor gerçekten. Kozmetikleri kalitesi konusunda da şanslılar tabi. Ama 1990 lardan 2000 lerin başlarına kadar facia gibiydi gerçekten
Kırmızı rujlar… mavi farlar… kırmızı yanaklar… yani rengarenk.. gerçekten itici. O dönemlerden kalma erkeklerin ağzında bir sakız. Bence makyaj yapmayı bilmeyen kadın için kullanılıyor bu söz.

O zaman onlar modaydı,onlar hoş geliyordu.
Şimdi de mesela kara kalemli gözler ve buğulu makyaj modası var.
Siyah far sürüyorlar.O da hiç doğal değil.

Merhaba.
Erkeklerin doğal güzellik adı altında kadınları benliklerinden vazgeçirmesi sizce de sinir olunacak bir durum değil mi?
Bugün bir arkadaşımla karşılaştım. Kendisini bir süredir görmüyordum. Hiç onu tanıdığım gibi değildi. Soluk yüzlü, göz altları mor biraz. Hep zaten göz altlarından şikayet ederdi. Birlikte kozmetik tavsiyesi de verirdik birbirimize. Hayırdır dedim. O da bana ' Sevgilim beni makyajlı beğenmiyormuş. Ben de cildimi dinlendiriyorum. Salaş gezmek daha rahatmış' dedi. Şaşırdım. Kendisi hiç öyle biri değildi. Doğal hali cidden hasta gibi duruyor.. Ama kendisi bunu kanıksamıştı.
Ben erkeklerin doğal güzellik isteğini çok saçma buluyorum. Kendi sevgilileri makyaj yapmasın isterler ama makyaj yapan kızlara bakarlar.
Makyaj bence gerçek güzelliği ortaya çıkarır. Makyajı gerçekten sevmeyen kadınların azınlık olduğunu düşünüyorum. Bakımla makyaj da aynı şey değildir kanımca. İmkanı yoktur bazı kadınların diyebilirsiniz. Ama bir kalem kaç lira? Ya da bir ruj. Doğal güzellik safsatası bence erkeklerin kadınları sindirme politikası.

Makyaj yapmasını bildiğin ve yüzünü tanıdığın sürece aorun yok.Bazısı gece makyaşıyla kahvaltıya gider.kapkara veya mosmor far,kopkoyu fondoten,elma gibi allık ...yani kimine makyaj yakışır,kimi yakışacağıda varsa abartır.Ben makyajın yakışmadığı güzellikte insanlarda görmüşümdür.Doğal kendi güzelliğidir gerçekten.Santçıların büyük çoğunlığu bile günlük yaşantılarında makyaj yapmıyorlar.Ben düğün özel bir yemek olmadığı sürece fondöten kullanmam.allık rimel ruj.
Ben eşimin bıyık bırakmasını nasıl sevmiyor istemiyorsam,o da benim fondöten kullanmamı sevmeyebilir.
Ben nasıl hırka,süveter,yelek türü şeyler giymesini sevmezsem,o da benim mini giymemi sevmeyebilir.O benim manikürlü pedikürlü olmamı bekliyorsa,ben de aynı şekilde onun manikür ve pedikür yaptırmasını isterimBunlar çiftler arasında karşılıklı konuşulup karar verilebilecek şeylerdir.
Makyaj insanın güzelliğini ortaya çıkarıyor diye birşey de yok.
Ama makyaj yapmamak bakımsız olmak demek değildir.Makyaj bir tercih meselesidir.Gerçekten makyaj sevmeyen erkekler var.Bir kadın duşunu alsın,yağlı dağınık saçla gezmesin,ütülü temiz yakışanı giysin,dişlerini fırçalasın,kol dirsekleri,ayak topukları pütür pütür olmasın,el ayak tırnak bakınını yapsın... bunlardır gerçek bakım.Bunları yapıpta yüzüne boya sürmemesi bakımsız olduğu anlamını taşımıyor.Bunları yapma ya da eksik yap,ama makyajını yap o mu bakımlı.Azınlık şunu çoğunluk şunu tercih ediyor dememiz için dünyadaki birçok insanı tanıyor istediğini biliyor olmamız lazım.Kendi çevemize göre saptama yapamayız.

Alemsiniz =))) sossuz makarna benzetmenize bayıldım =))
Allah dağına göre kar veriyor, ben ömrüm boyunca becermedim düzenli makyaj yapmayı, sevemedim bir türlü =))
O zaman siz uyumlu bir çiftsiniz. :1: Hep makyajlı gezen ve gerçekten kendine yakıştıran birinin sırf erkek arkadaşı istiyor diye bundan vazgeçmesi kötü bir şey. Benim aklım almadı. Sevgilisi de makyajlı halini beğendi başta. Türk erkeklerinin gereksiz kıskançlığı.

O zaman onlar modaydı,onlar hoş geliyordu.
Şimdi de mesela kara kalemli gözler ve buğulu makyaj modası var.
Siyah far sürüyorlar.O da hiç doğal değil.

Doğru o zaman onlar modaydı ama insanın kendine yakışanı yapması gerekmez mi? Çok esmer olan birinin açık mavi far sürmesi ne kadar yakışabilir ki ona? Aslında makyajda baya yol aldık bence. İnsanlar artık daha çok dikkat ediyor. Üretilen malzemeler de daha kaliteli oldu. Benim gözüme çok batmıyor şimdi gördüğüm makyajlar.

makyaj denince akla; böle boya küpüne girip çıkmış gibi geliyorsa gerçekten doğal durmuyor. hafif olunca güzel duruyor... bana sorarsanız. canım istedimi makyaj yaparım canım istemedimi yapmam. çok elzem birşey değil :1:. hani evlendikten sonra salmadım, evlenmeden öncede böleydim:1:

ama bazısı hiç makyaj yapmasada çok güzel olabiliyor... bende bir ara bir kız gördüm. kızda bildiğin siyah çarşaf vardı. kızın görünen yeri sadece yüzüydü. aman Allahın ne kadar güzeldi kız... bir gram birşey yoktu yüzünde....

o bendim şimdi hatırladım:27:

O zaman siz uyumlu bir çiftsiniz. :1: Hep makyajlı gezen ve gerçekten kendine yakıştıran birinin sırf erkek arkadaşı istiyor diye bundan vazgeçmesi kötü bir şey. Benim aklım almadı. Sevgilisi de makyajlı halini beğendi başta. Türk erkeklerinin gereksiz kıskançlığı.

İşte o konu sadece makyaj içermiyor, tamamen kendini ezdirme meselesi ama bazı kadınlar da bundan hoşlanıyorlar, sevgiden olduğunu düşünüyorlar

kızlar bende makyaj sevmeyenlerdenim, ve sanki makyaj yapınca kendimi görücüye çıkarıyormuşum gibi hissediyorum:9: bu yüzden hiç yapmazdım ama artık 26 yaşıma girdim biraz dikkat ediyorum ama sadece kusurlarımı kapatmak için

mesela kirpiklerim çok uzun ve sıktır ancak alt kirpiklerim çok seyrek ve incedir bu yüzden sadece gözümün altına kalem sürerim, fondöten hiç sevmem ama yine kusur kapatmak için arada bir sürerim yani sivilcem falan çıkınca sürerim, dogallıgı çok severim

bende geçenlerde bir genç anne gördüm hiç ama hiç makyaj yapmamıştı ama o kadar güzeldiki kıza bakıp durdum içimden maşallah dedim ne kadar dogal ve ne kadar güzeldi, saçı başıda salaştı üstelik

Biz bile hemcinslerimizi makyajsızken beğenip güzel buluyorsak, erkekler neden beğenmesin dimi.
Tercih meselesi pek tartışılacak bir konu değil, zaten erkeklerin gerçekten neyi beğendiğini anlayacağımızı hiiç sanmıyorum :1:

İstemeyebilirsin.Şöyle ki makyajlıyken öpüp koklamak pek mümkün olmuyor.
Fondöten veya pudra yemiş gibi :)
Fondotenin binbir türü var. Su bazlısı ne bileyim teninle bütünleşeni vs. Bunlar bahane bence.

Ona da taviz vermemesini söyledim ama dinleyeceğini sanmıyorum. Kendisini olmadığı birine dönüştürmesi çok üzücü. Kullandığım kelimeler hakaret değil benzetme içermektedir. Sözüm meclisten dışarı.

belki arkadasınızın da zevkleri degismistir. ya da sizin konusmanızı süslü olması gerektigi seklinde anlayıp ikna olmamıstır...

"makyajı bazı kadınlar neden sevmez? mesela ben cok seviyorum, siz neden yapmıyorlar, neler rahatsız ediyor sizi " deseydiniz belki daha farklı yorumlar gelirdi.
ancak surekli birilerinin makyajlı olması gerekiyormus hatta bunu dayatır gibi bir uslubunuz oldugu icin yazma geregi duydum.
mesela sahilde pek cok kadın gayet guzeller, guneslenirken denize girerken makyajsız pek cok insan var ama yuzlerine baktıgımda gayet de hoşlar...

bence ikisi de birbirinin ne alternatifi ne de suçlamayı hakeden şeyler. kime ne zararı var ki, isteyen istedigi gibi dolaşsın.

Yani her kadın güzeldir bakımsız kadın vardır diyoruz ya. Kısmen doğru ama bazıları gerçekten genetikten güzel. Ruslar gibi..
Her rus kizi güzel degil.aksine cok makyaj yapip alli pullu giyinirler.guzeli guzeldir ama normal tiplerde vardir.biz renkli gozu guzel buldugumuz icin guzel gelir.

Her rus kizi güzel degil.aksine cok makyaj yapip alli pullu giyinirler.guzeli guzeldir ama normal tiplerde vardir.biz renkli gozu guzel buldugumuz icin guzel gelir.

Herkes değil tabi ama genetiklerinde ciltleri çok duru. Kıyafet tercihleri farklı bir şey. Uzun boylular, geneli zayıf falan… gözlerinin renkli olması değil bence.. doğal bir cilt güzelliği var.

evet aynen öyle o kadın gerçekten çok güzeldi ama yanındaki erkege yorum yapamayacagım malesef :)

Biz bile hemcinslerimizi makyajsızken beğenip güzel buluyorsak, erkekler neden beğenmesin dimi.
Tercih meselesi pek tartışılacak bir konu değil, zaten erkeklerin gerçekten neyi beğendiğini anlayacağımızı hiiç sanmıyorum :1:

evet bazıları makyajlıyı seviyor bazıları dogalları bazılarıda hangisini sevecegini bilmiyor:9:

İşte o konu sadece makyaj içermiyor, tamamen kendini ezdirme meselesi ama bazı kadınlar da bundan hoşlanıyorlar, sevgiden olduğunu düşünüyorlar

o tip insanlar var gerçekten.

biri anlatmıştı. bayanın yiğeni bir kızla takılıyormuş. kızın fotoları odasının duvarını süslemiş hep. kızla oğlan tatillere çıkarlarmış... uygunsuz fotolar vs... hatta oğlanın sırtında kocaman kartal dövmesi varmış. gel zaman git zaman oğlan kızı bırak sen, daha sonra kapalı bir kızla evlen. dövmeyi sildirmek içinde lazere git.. madem öle kızlardan hoşlanmıyordun ne diye kızla gezdin tozdun.. 180 derece dönmüş.. böleleride var tabi..

erkekleri anlamakta zor ya... birde kadınları anlamak zor derler:52:

Son düzenleme:
Ben kendime yakıştırıyorum ve yapmayı da seviyorum..Bir rimel bir allık bir ruj bile daha da hava katıyor bence. :23: :23: illa boya küpüne batmak gerekmez makyaj denilince.

Erkekler sever sevmez bilemem..Ama eşim istemedi diye vazgeçmezdim.. Evde dinlendirilir zaten yüz.

Bayanlar kendileri için yapar ya da erkekler anlamaz mantığını doğru bulmuyorum onlar cin gibidir cin :60: eşim makyajın güzel olmuş der bazen farın çok mu kaçmış ne der :27: şu tonlarda ruj da sana iyi gidiyor der.. :27:

Merhaba.
Erkeklerin doğal güzellik adı altında kadınları benliklerinden vazgeçirmesi sizce de sinir olunacak bir durum değil mi?
Bugün bir arkadaşımla karşılaştım. Kendisini bir süredir görmüyordum. Hiç onu tanıdığım gibi değildi. Soluk yüzlü, göz altları mor biraz. Hep zaten göz altlarından şikayet ederdi. Birlikte kozmetik tavsiyesi de verirdik birbirimize. Hayırdır dedim. O da bana ' Sevgilim beni makyajlı beğenmiyormuş. Ben de cildimi dinlendiriyorum. Salaş gezmek daha rahatmış' dedi. Şaşırdım. Kendisi hiç öyle biri değildi. Doğal hali cidden hasta gibi duruyor.. Ama kendisi bunu kanıksamıştı.
Ben erkeklerin doğal güzellik isteğini çok saçma buluyorum. Kendi sevgilileri makyaj yapmasın isterler ama makyaj yapan kızlara bakarlar.
Makyaj bence gerçek güzelliği ortaya çıkarır. Makyajı gerçekten sevmeyen kadınların azınlık olduğunu düşünüyorum. Bakımla makyaj da aynı şey değildir kanımca. İmkanı yoktur bazı kadınların diyebilirsiniz. Ama bir kalem kaç lira? Ya da bir ruj. Doğal güzellik safsatası bence erkeklerin kadınları sindirme politikası.

Güzel bir noktaya değinmişsin bakımla makyaj aynı sey degıl diyerek. erkeklerın de makyajdan ne anladıgına bakmak lazım tabi. salt dusundukleri için bol allık, aşırı fondoten, abartılı göz makyajı kafalarında canlanıyor olabılır. Cildi rahat bırakmak bir nevi de dısarıdan gelecek guneş, toz vb. etkilere açmaktır gibi geliyor bana. En azından hafif bir koruma faktorlu bb krem, koyu renk olmasa da renkli bir göz kalemi ve dudakta dogal gıbı gorunen nude renk bır ruj cok hos duruyor, ayrıca makyaj var gibi de gorunmuyor. insana farklı bır saglık belırtısı katıyor naçizane fikrim. Benimde sözlüm yaptıgım hafıf makyajı begenıyor, abartıya kacmayı ben sevmiyorum zaten. ama her nolursa olsun bb kremsiz, goz kalemsiz rujsuz cıkmam abiiii :21:

sevgilisinin makyajlı halini sevmeyen erkekler var bence haksızlık etmeyelim mesela çağla şikelin kocası emre altuğ makyajdan nefret edermiş hatta çagla şikele evde sokakta asla makyaj yaptırmazmış ki çagla şikelin makyajsız halini gördüm de çok çirkin.. genel olarak sanatçılar makyajsız çirkin mesela ebru gündeş demet akalın bunlar makyaj güzeliii.... ve demet akalının ayrıldıgı eski sevgilisi makyajsız benım için daha güzelsin demişti... ( sıkıntıdan evde magazin izlerim :D ) anlıycanız bazı erkekler dogalıktan yana gercekten seviyorlar bıkmışlar artık boya küpüne dönmüş suratları görmekten :24: benim sevgilimde hoşlanmaz makyajdan....:46:

Son düzenleme:
Ama benim de göz zevkim önemli değil mi burda :1: sokağa çıkınca güzel bakımlı hatunlar görmek istiyorum gözüm gönlüm açılsın. :1:

ahan da bunu kim yazacak diyordum senden geldi :27:

kusura bakma canım, göz zevkini inadım inat bozacagım :32: şaka bir yana hakkaten kim ne istiyorsa yapsın ya... yürürken yere tüküren, toplu yerlerde pırtlayan insanlar olmasın yeter :1: :1: o artık baskalarının yaşam alanını kirletme onlara saygı gostermemeye giriyor

Maalesef benimki diyebileceğim biri yok da ben makyaj yapmayı pek istemiyorum ve sevmiyorum, yaptıkça insanın yapası gelebiliyor. Bunun sebeplerinden biri namaz kılıyor olmam, diğeri de sağlık açısından o kozmetik ürünlerinin sağlıklı olmadığı... Kısacası; mümkün mertebe makyaj yapmıyorum.
Yoksa benimki diyebileceğim biri bu yüzden mi yok ee yapay güzellik yok, doğal güzellik de yoksa...:1:

Back