Güzellik, dış görünüş kesinlikle önemli. Bunu yadsıyan da sadece teselli veriyordur. Fakat şöyle bir nokta var ki siz sadece bundan ibaret değilsiniz. Yani siz benim yakın arkadaşım olsanız, size baktığımda görünüşünüz sadece sizi siz yapan unsurlardan biri olur. Ben sizi auralı, hoş, güzel, zarif bir sürü sıfatla tanımlayacaksam bunların hepsine her şeyiniz dahil. Yani sizi yolda gören insanlar dışında kimse size yanından geçip giden bir obje gibi bakmıyor, bakamaz da.
10 yıl gibi bir süre diyorsunuz, ben 10 yıl öncesinde olsam bugünkü eşimle evlenir miydim bilmiyorum. İnsanlar değişiyor çünkü. Eşiniz için o dönemlerde hayatını paylaşacağı insan için tek kriter güzellik olabilir, bilemem, yüzeysel de diyemem. Herkes farklı. Ama bugün 30'lu yaşlarda hala bu düşüncede olduğunu siz bir kadın olarak hissediyorsanız bu da ikiniz açısından kötü. Genelde hissedilenler doğrudur, sözle ifade edilenler haricinde. Mesela size artık şaka yollu "çirkinim" dememesi gibi.
Burada eleştiremem, benim fikrime göre insanın eşini sadece görsel ölçütlerle seçmesi hem biraz özgüvensizlik hem de boşluk barındırıyor. "Güzel kadına sahip Adam" olmak. İnsanın eşiyle gurur duyması tabiki güzel, fakat tek kritere indirgerseniz zamanla başka arayışların başlamaması kaçınılmaz. Bugün eşimden daha yakışıklı olanlar da var, daha zengin, ya da daha güçlü, daha entelektüel daha... liste uzar gider, fakat ben ondaki birleşimi seviyorum, tek bir şeye indirgesem zor olurdu.
Bence bu konu hakkında konuşabilirsiniz eşinizle, belki o yıllarda daha farklı düşünüyordu, şimdiki fikirlerini gerçekten biliyor musunuz?