• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal güzellik yalanı...

Merhaba.
Erkeklerin doğal güzellik adı altında kadınları benliklerinden vazgeçirmesi sizce de sinir olunacak bir durum değil mi?
Bugün bir arkadaşımla karşılaştım. Kendisini bir süredir görmüyordum. Hiç onu tanıdığım gibi değildi. Soluk yüzlü, göz altları mor biraz. Hep zaten göz altlarından şikayet ederdi. Birlikte kozmetik tavsiyesi de verirdik birbirimize. Hayırdır dedim. O da bana ' Sevgilim beni makyajlı beğenmiyormuş. Ben de cildimi dinlendiriyorum. Salaş gezmek daha rahatmış' dedi. Şaşırdım. Kendisi hiç öyle biri değildi. Doğal hali cidden hasta gibi duruyor.. Ama kendisi bunu kanıksamıştı.
Ben erkeklerin doğal güzellik isteğini çok saçma buluyorum. Kendi sevgilileri makyaj yapmasın isterler ama makyaj yapan kızlara bakarlar.
Makyaj bence gerçek güzelliği ortaya çıkarır. Makyajı gerçekten sevmeyen kadınların azınlık olduğunu düşünüyorum. Bakımla makyaj da aynı şey değildir kanımca. İmkanı yoktur bazı kadınların diyebilirsiniz. Ama bir kalem kaç lira? Ya da bir ruj. Doğal güzellik safsatası bence erkeklerin kadınları sindirme politikası.

Makyaj bir aldatmaca ama. Kaldı ki her kadın yapamıyor. doğal görünmek kusurları örtmek adına yapılan makyaj ise amenna. Ama bazı kadınlar görüyorum tövbe bismillah çekesim geliyor. Zaten erkekler doğal olan makyajı da çok anlamıyorlar :1::1:

İstemeyebilirsin.Şöyle ki makyajlıyken öpüp koklamak pek mümkün olmuyor.
Fondöten veya pudra yemiş gibi :)

Kesinlikle katılıyorum. Makyaj yapmayı çok seviyorum, ama ayarında abartmadan. Canım isterse evden çıkmasam bile süslenip püslenip öyle dolaşırım evin içinde. Eşiminde birgün makyajlı halime karışmadı, makyaj yapmadığım zamanda neden yapmadın demez. Biraz allık, hafif bir ruj bir göz kalemi kendimi iyi hissettirir bazen... Dışarı çıkarken fondoten, pudra sürdüğümde eşim öpemediği için şikayet eder. Tenini değil kozmetiği öpüyorum der. Makyajla, öpüşüp koklaşma dışında bir sorunumuz yok :52: Genellemeye gelince; illa her erkek makyajlı kadın sevecek diye bir kural yok, tercih meselesi. :34:

Bütün kadınların makyaj sevdiğini de düşünmemek lazım. Dişilikle kişilik arasında ince bir çizgi var. Sindirmeyle alakası olduğunu da
düşünmüyorum. Ben makyaj yapmayı sevmiyorum kendime yakıştırmıyorum da. Eşim de bir kere kırmızı ruj sürdüğümde ciğer yemiş kedi gibi olmuşsun dedi bana :) beni doğal halimle beğendiğini ve makyajlı halimden ve makyajlı diğer kızlardan da hoşlanmadığını biliyorum. Herkes aynı şeyleri sevecek aynı şeylerden hoşlanmayacak diye bir şey yok. Hemen olayı da feminizme bağlamamak lazım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ciğer yemiş kediii harika ya:27::27:.
Bende yeşil lens kullanıyordum. 15 yılda lensler göz korneamı çizdiğinden artık lens kullanmamamı gözlük takmam gerektğini söyledi doktorum yoksa gözümü kaybedebilirmişim..
Eşimin beni gözlükle gördüğünde ilk tepkisi. ellerini gösterip -bu kaç- demek olmuştu.Sağlıgın daha önemli der hep.:35:Numaracı biliyorum ama evde zaten görüyorlar makyajsız halimizi

bende gecende oyle bı kız gördüm..
yesıl pardesulu,kapalı bı kızdı..
ama boy pos o bıcım..sadece yuzu açıktaydı,beyaz tenlı,solgun bı suratı vardı..
ama o halı bıle okadar cekıcıydıkı,koca gözlü,kaş kırpık yok nerdeyse,hatlar belırgın degıl..

bu kadar olumsuz ozellık bı arada olduğu halde,ben böyle guzellık görmedim..
yanı güzel olmanın tanımı bıle ınsandan ınsana degısıyor..

o kızda öleydi ya maşallah çok güzel bi kızdı... bazısı nur yüzlü derler ya öle oluyor sanırım. çok güzel görünmelerinin sebebi de o olabilir...

Düğün dernek olmadığı sürece makyajda doğallıktan yanayım.
Asla far kullanmam. Sadece kalem ve rimel..
Ruju nedense olduğu gibi sürmeyi sevmem, sürdükten sonra hafif silerim ki doğal dursun.
bb krem ve hafif bir allık yaptığım en ağır makyajdır. Çevremdekiler de yaptığım makyajı çok beğenirler.
Şimdiye kadar hiç bir erkekten doğal ol sana doğallık yakışıyor dediğini duymadım.
Çünkü zaten makyaj yapsam bile doğal görünüyordu.

Ünlülerin yaptığı makyajla bizim makyajı kıyaslamamak lazım. onların ki çok farklı.. tuval gibi boyuyolar, çok değiştirebiliyorlar. Ama biz yurdum insanı, o kadar değişmeyiz.:16:

Son düzenleme:
Bütün kadınların makyaj sevdiğini de düşünmemek lazım. Dişilikle kişilik arasında ince bir çizgi var. Sindirmeyle alakası olduğunu da
düşünmüyorum. Ben makyaj yapmayı sevmiyorum kendime yakıştırmıyorum da. Eşim de bir kere kırmızı ruj sürdüğümde ciğer yemiş kedi gibi olmuşsun dedi bana :) beni doğal halimle beğendiğini ve makyajlı halimden ve makyajlı diğer kızlardan da hoşlanmadığını biliyorum. Herkes aynı şeyleri sevecek aynı şeylerden hoşlanmayacak diye bir şey yok. Hemen olayı da feminizme bağlamamak lazım

Evet ben bunu belirttim zaten. Sevmeyenler var, azınlıktalar diye.

Makyaj bir aldatmaca ama. Kaldı ki her kadın yapamıyor. doğal görünmek kusurları örtmek adına yapılan makyaj ise amenna. Ama bazı kadınlar görüyorum tövbe bismillah çekesim geliyor. Zaten erkekler doğal olan makyajı da çok anlamıyorlar :1::1:
Makyaj aldatmaca değil, zaten senin olan şeyleri allamak, pullamak.

chopsuey sana kesinlikle katılıyorum, makyaj güzelliği ön plana çıkarmak, kusurları kapatmaktır.
ünlüler makyaj yaptığında maymuna dönmüyorlar, güzelliklerini ön plana çıkarıyorlar (istisnalar hariç)
sonuçta erkek sanatçılar da makyaj yapıyor, siyasiler de yapıyor (amaç canlı, parlak görünmek)
kimse hasta gibi gezmemeli zaten
benim eşim de makyaj sevmez ama yaptığım zaman da beğenir,iltifat eder :1:
bu arada ben erkeklerin de kadinların da hep bakımlı olması taraftarıyım. yani makyaj yapmasın ama manikürünü yapsın gerekiyorsa, kaşının ortası varsa öyle gezmesin, kılı tüyü fazlaysa başının çaresine baksın :27:
kadın da mor gözle , soluk ciltle gezmesin:34:

Makyaj aldatmaca değil, zaten senin olan şeyleri allamak, pullamak.

ben aynı fıkırde degilim.senin ise barışık olman lazım neden değiştiriyorsun.allah bazılarına kiraz dudak bazılarına upuzun kirpikler vermiştir.makyaj; sende olmayana benzemeye calışmaktır.bazı erkekler cidden sevmiyor,doğallıktan yana...

ben aynı fıkırde degilim.senin ise barışık olman lazım neden değiştiriyorsun.allah bazılarına kiraz dudak bazılarına upuzun kirpikler vermiştir.makyaj; sende olmayana benzemeye calışmaktır.bazı erkekler cidden sevmiyor,doğallıktan yana...

O açıdan bakarsak bacak kılı da vermiştir. Almayın o zaman.

Makyaj yapmadığom zamanlar doğal güzellikten yanaydım.ama artık yaşasın kozmetik diyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

valla benim etrafımdakilerde kız arkadaşlarım hiçbirşey demez erkek arkadaşlarım atlar
bazen üşeniyorum makyaj yapmadan gidiyorum okula erkek arkadaşlarım başlıyo
hayırdır makyaj yapmamışız
yüzünde makyaj yok hayırdır bu ne özgüven falan
bi sürü laf diziyolar iki dakikada :D

Ben makyajı bazı insanlara çok yakıştırıyorum ama kendime değil bi kapatıcı bi rimel bi ruj sürerim genel de rujumda dudak rengi oldugun mat durdugundan herkes makyajsız gıbı gorur geçenlerde eyeliner falan surdum herkes güzel olmuşsun ama doğallık sana daha çok yakışıyor dediler bende bazı makyajın ınsanlara yakısmadıgını dusunenlerdenim erkek arkadasımda benı boyle begendıyse makyaj yap yada yapma dıyemez degıstırmeye çalıstırmak en gıcık oldugum sey su hayatta :ssz:

Makyajsız zombi gibiyim.biz ne yapalım bize de yazık.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben makyajla güzel olan birisinin doğal hali de güzeldir diye düşünüyorum. Güzel olan makyajla çok çok daha güzel olur. Güzel değilse fazla bişey değişmez . Tabi makyajı doğru yapmak önemli. :31:

Benim yuzum puruzsuzdur ama lekelerim var. Irili ufakli cillerim cok, ayni zamanda yanaklarimda damar catlaklari da var. Dolayisiyla her gun gozalti kapaticisi suruyorum, kendime daha guvenim geliyor. Hic unutmuyorum lisedeyken hoslandigim bir zevzek "uzaktan cok guzel gorunuyosun ama yanina geliyorum bi bakiyorum ki senmissin" demisti, o gum bugunur yakindan konustugum insanlarin beni begenmeyecegini dusunurum hep. Dogal guzelligimi bir turlu ham haliyle kullanmaya cesaret edemiyorum.

makyaja karşı olan biriyim...doğallıktan yanayım....sadece boyalardan bahsetmiyorum...
kullanılan parfümden tutun da , sabun ve şampuana kadar herşeyin doğal olanını kullansak keşke...
bi arkadaşım var gıpta ederim...saçını zeytinyağlı sabunla yıkar, ipek gibi saçları...
bende parfüm deodorant kullanamıyorum sinüzit olduğum için ama gerçekten parfümlerden tiksindim artık...yanımdan bir bayan geçiyor deo şişesi üzerine dökülmüş gibi..burnumu tıkıyorum resmen..herşeyin abartısı itici geliyor...
makyaj yapanlarda aşırıya kaçtı mı, aman aman diyor insan....
saç boyaları mesela doğal görünümlü olmadı mı, peruk takmış gibi komik görünüyor...geçen bir kız gördüm kendisi esmer, saçlarını aşırı sarıya boyamış...olmuş mu hiç olmamış...
sadede gelirsek....doğallıktan yanayım....

daha önce de bu topiğe yorum yazmıştım geçen gün sevgilimle aynen bu durum yaşadık
havuza gitmiştik tabi makyaj falan sıfır sonra çıktık soyunma odasında makyajımı yapıp öyle çıktım
verdiği tepki; az önce daha güzeldin :27:

O açıdan bakarsak bacak kılı da vermiştir. Almayın o zaman.

konuyu getirdiğin yere bak.cok saçma .sende olmayana özenmektir diyorum tutmuş bacak kılı demissin.

Back