• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal güzellik yalanı...

Doğal hali güzel olan insanlar var gerçekten...
Alelade bir topuz yapmış, saçlar ıpıl ıpıl zaten, yüzü duru, ne rimel ne kalem...
Ben aynı topuzu yapıp makyajsız sokağa çıksam ambulans çağırırlar acıyıp...
Ancak bu halde bile güzel olan kadınlar makyajla afete dönüşüyor doğru yapılırsa...

Erkekler haklı ...Fondötene kadar abartılı makyaj yanlısı değilim.İnsanın hatları güzelse ,bi allık,bi rimel yeter.Maskara olmaya gerek yok :P

Doğal hali güzel olan insanlar var gerçekten...
Alelade bir topuz yapmış, saçlar ıpıl ıpıl zaten, yüzü duru, ne rimel ne kalem...
Ben aynı topuzu yapıp makyajsız sokağa çıksam ambulans çağırırlar acıyıp...
Ancak bu halde bile güzel olan kadınlar makyajla afete dönüşüyor doğru yapılırsa...

sesli güldüm ya:KK48::KK48::KK48:

Gozumuz makyaja alistigi icin dogal haller bakimsiz ve cirkin geliyor..gozumuze en ufak sey bile batiyor…unluler badana yapmis gibi geziyorlar o yuzden dogal halleri cekilmez oluyor.

Ben makyaji sevmem, sabahlari birde ona vakit harcayamam….her zaman makyajsiz oldugum icin insanlar baska halimi bilmezler…ozel gunlerde makyaj yaptigimda esim hic begenmez..cok cirkin oluyorsun der…bende kendime yakistirmiyorum zaten…

Isin dogrusu goz kalemi filan severim…far rimel eyeliner filan…ama dudak boyasindan nefret ederim…birsey icerken bardaga boya cikar…ayy hic sevmem hic..

Ya da yemek yerken boyanin yarisi agzina dolar… ne gerek var yaa bunlara??

Bazıları kıskançlıktan söylüyor olabilir ama doğruluk payı da olabilir.

Sen söyleyince düşündüm de,benim oğlum bende makyaj sevmez mesela:)
Eve gelir gelmez,ne zaman sileceksin makyajını der.
Babam keza öyle,koyu ruj filan sürünce ne o öyle der.

Makyajı daha çok kadınlar seviyor sanırım.Kendimiz ve diğer kadınlar için makyaj yapıyoruz.
Ne bileyim,makyajın çok güzel olmuş diyen erkek yoktur herhalde:)
Ama kadınlar rujunun allığının numarasını bile sorarlar.
sanırım babam o erkeklerden değildi. hatırlarım bir gün evdeyim,bu ne sapsarı suratın git allık mı süreceksin ne süreceksin dediğini hatırlarım:KK48:

yapsamda gören kaçar herhalde:KK53:beceremem bile
evde bi ruj bi kalem var arada sürerim ama eşim beğenir çok abartmamaışsam ama doğal halin daha güzel der
ve açıkcası kendimi iyi hissedeceğimi düşünmüyorum makyaj ile

deeee desi var burda bilgisi olan hanım çoğa benziyo
benim yüzüm aşırı kızarır dışarıda
güneş kremi almam lazım doktor tavsiye etti ancak sizinde bildiğiniz
z güvenilir iyi bi marka varmı kızarıklık önleyici
he bide üstüne kapatıcı fondoten adı herneyse hangisinden alınır ki:KK64::cool::cool::cool::cool:

bide bu varr:KK45::KK45::KK45::KK45:

Erkeklerin makyaj begenmemesinin sebebi Turk kadinlarinin makyajdan bihaber olmasidir mesela...Hala bu ulkede mavi far surup kirmizi-cingene pembesi ruj surup disari cikan hatunlar var, masmavi rimelle guzel oldum sanan, gozunun altina beyaz far surup guya yuzunu gozunu aydinlattini sanan , bronzeri yuzune boca edip tup patlamis gibi olan, eyelineri, kalemi kapkalin ceken , acik renk fondotenle beyazlamaya calisan cok Turk hanimi var.Erkeklerin dogal guzellik demesi cok normal.

Ben lisedeyken hatirlarimda bir makyaj yapardim.... inanin erkek arkadasim hep yapma derdi, simdi resimlere bakiyorum palyaco gibiymisim. Bir tek sefer lise mezuniyetimde profosyonel makyaj yaptirmistim , o gun erkek arkadasim gercekten guzel gozuktugumu soylemisti.

Simdi yasim 29 makyajsiz cikmam hic kimseden bir sikayet almadim. Makyajli tabiki daha dogal ve guzelim cunku dogal makyaj yapiyorum. Amacim yuzume boya badana yapmak degil .Kusurlari kapatip guzel yerleri vurgulamak.Bence herkes dogru makyajla oldugundan guzel gozukebilir.

50li yaşlarının ortası da iki kız kardeş tanıyorum. İkisi de öğretmen emeklisi. Küçük olan 17-18 yaşından itibaren makyaj yaparmış hala yapar. Büyüğü de kalemini rimelini sürer çıkar en fazla, gençken de öyleymiş. Görseniz şok olursunuz. Gençlik yıllarında birbirine çok benzeyen iki kadın arasında dağlar kadar fark var. Birinin suratı sarkmış, leke içinde. Diğeri hala taş gibi gergin, pırıl pırıl. Bir de bu yönden bakmak lazım kozmetik dünyasına.

Erkeklerin makyaj begenmemesinin sebebi Turk kadinlarinin makyajdan bihaber olmasidir mesela...Hala bu ulkede mavi far surup kirmizi-cingene pembesi ruj surup disari cikan hatunlar var, masmavi rimelle guzel oldum sanan, gozunun altina beyaz far surup guya yuzunu gozunu aydinlattini sanan , bronzeri yuzune boca edip tup patlamis gibi olan, eyelineri, kalemi kapkalin ceken , acik renk fondotenle beyazlamaya calisan cok Turk hanimi var.Erkeklerin dogal guzellik demesi cok normal.

Ben lisedeyken hatirlarimda bir makyaj yapardim.... inanin erkek arkadasim hep yapma derdi, simdi resimlere bakiyorum palyaco gibiymisim. Bir tek sefer lise mezuniyetimde profosyonel makyaj yaptirmistim , o gun erkek arkadasim gercekten guzel gozuktugumu soylemisti.

Simdi yasim 29 makyajsiz cikmam hic kimseden bir sikayet almadim. Makyajli tabiki daha dogal ve guzelim cunku dogal makyaj yapiyorum. Amacim yuzume boya badana yapmak degil .Kusurlari kapatip guzel yerleri vurgulamak.Bence herkes dogru makyajla oldugundan guzel gozukebilir.

katılıyorumm. kaliteli ürün çok önemli. ben geçen değişik bir marka fondeten kullandım. eşim hemen aaa çok güzel olmuşsun dedi. normalde devamlı yaparım bişi demez. iyi ürün ve doğru makyaj güzel gösterir bencede

Ben dışarıya çıktığımda da sürmem hep doğalım dır ama özel bir yere gittiğim zaman bi maskara kapatıcı açık ruj ooppp bütün bakışlar üzerim de

Aynen öyle .Her yaşın ayrı bir güzelliği de var.Erkekler esasında yaşını belli eden hafif deforme olmuş ,yani kısaca yaşanmışlık ifade eden kadınları daha çekici bulurlar .Aksi türlüsü olsaydı güzel kadınların hepsi mutlu olurdu ama maalesef ki değiller .Kadınlarımız popüler kültürün ve kapitalist medyanın da etkisiyle dergilerdeki mankenler gibi olmaya özeniyor ve çuvalla para harcıyorlar kendilerine .Sokağa çıkıp baktığınızda dergilerdeki gibi kadınları göreniniz var mı ? Bir de şu var vermeyince mabud neylesin mahmut durumu var .

Ben de bir kalem rimel çekmeye çok hevesliydim gerçekten.
Makyaj da yakışıyor diye düşünürdüm sadece bir kez tam bir makyaj yaptım.
Sevdiğim bir daha asla yapma makyaj güzelliğini örtüyor demişti.
Ben de iyi de makyajsiz kötü görünen bir insan makyajla cok guzel olabiliyor demiştim.
O da çirkini ya da normal bir güzeli guzellestirebilir ama böyle doğal bir güzelliği kapatır demişti.
Ben de bir daha yapmadım ama gerçekten makyaj bi bayanı çok alımlı gösteriyor bence..

erkek beyni doğal makyajı algılamaktan aciz. hafif allık ve nude ruj sürmüş, azıcık da rimel kullanmış bir kadını HER erkek beğenir ama %90'ı onun makyajsız ve doğal bir güzellik olduğunu zanneder. kalın kalın eyeliner, koyu far ve kırmızı ruj süren kadınlara da "doğal olun" diye öğüt verirler! :- ) sindirme politikasından ziyade makyaj konusundaki bilgisizlikleri yani. (ha sevgilisi/eşi güzel görünmesin, dikkat çekmesin diye özellikle saçını boyatmasını, makyaj yapmasını, çekici giyinmesini engelleyen yaşam formları ayrı mevzu)

uzun kirpikler, kırmızı yanaklar, hafif dolgun dudaklar feminen kabul edilen özelliklerden, madem öyle bir kadın olarak makyajla ona biraz yaklaşmamızda, kadınsı özelliklerimizin altını çizmemizde kesinlikle sakınca yok! kodlarımızda var bir kere güzel olma kaygısı, eyeliner yokken kömür tozu vardı ve tarih boyunca kadının güzel görünme çabası hiç bitmedi.

Makyajlı kadınlara bayılıyorlar gayet. Benim gördüklerim bu yönde. Doğal olsun palavrasına inanmıyorum.
Bazı erkekler dışarda dikkat çekmesin diye sevgilisine, eşine der ancak makyaj yapma ya da çok az yap diye.
Aksi halde makyaj süperdir. Güzele güzellik katar. İyi yapılırsa ve kişi kendine yakışanı bilirse elbette.
Yoksa sürüp sürüştürmek demek değildir. Makyaj sanattır bence. :KK51:

Merhaba.
Erkeklerin doğal güzellik adı altında kadınları benliklerinden vazgeçirmesi sizce de sinir olunacak bir durum değil mi?
Bugün bir arkadaşımla karşılaştım. Kendisini bir süredir görmüyordum. Hiç onu tanıdığım gibi değildi. Soluk yüzlü, göz altları mor biraz. Hep zaten göz altlarından şikayet ederdi. Birlikte kozmetik tavsiyesi de verirdik birbirimize. Hayırdır dedim. O da bana ' Sevgilim beni makyajlı beğenmiyormuş. Ben de cildimi dinlendiriyorum. Salaş gezmek daha rahatmış' dedi. Şaşırdım. Kendisi hiç öyle biri değildi. Doğal hali cidden hasta gibi duruyor.. Ama kendisi bunu kanıksamıştı.
Ben erkeklerin doğal güzellik isteğini çok saçma buluyorum. Kendi sevgilileri makyaj yapmasın isterler ama makyaj yapan kızlara bakarlar.
Makyaj bence gerçek güzelliği ortaya çıkarır. Makyajı gerçekten sevmeyen kadınların azınlık olduğunu düşünüyorum. Bakımla makyaj da aynı şey değildir kanımca. İmkanı yoktur bazı kadınların diyebilirsiniz. Ama bir kalem kaç lira? Ya da bir ruj. Doğal güzellik safsatası bence erkeklerin kadınları sindirme politikası.

esimin ne dedigi umrumda olmaz makyaj konusunda ama ben gercekten ama gercekten makyaji hic sevmiyorum,esim de sevmiyor o ayri...10 yil once gordugum arkadaslarimla gecen hafta bulustuk ve yorumlari,kizim sen hic degismemissin ne yapiosun yuzune oldu..ve bu yorumu yapanlar erkekler..yuzume ilk ve son kez dugunumde fondoten suruldu..arada allik ve ruj disinda bisi surmem yuzume,kimseninde beni sindirdigini dusunmuyorum.
makyaj yapmak yerine bol bol su icin,bakin nasil oluyor o cilt..

Back