- 7 Temmuz 2013
- 1.351
- 1.472
-
- Konu Sahibi yorgun savaxsxçxix
- #1.721
e süper valla:)Ben de dun hesapladim 7 günlük 16 TL harcamisiz.
senin planlar işe yarıyo yaniBen de dun hesapladim 7 günlük 16 TL harcamisiz.
e süper valla:)
senin planlar işe yarıyo yani
Benim evim öyle hic ısınmıyohaklısın canım.. en zoruma giden fatura doğalgaz ödemek.. tamam çok rahat , çok güzel amma velakin bir o kadarda pahalı..keşke dediğin gibi olsa kendi doğalgazımızı kendimiz üretsek belki o zaman daha rahat olur
bende yakıyorum artıkın.. benim evde zor ısınıyor.. hafta sonu full yandı.. hafta içi gündüz işe geliyoırum diye kapatıp akşam eve gidince açıyoruz..
Senin ev kuzey cephe canım ..ondan ısınmaz haklısın.. benim ev güneş alıyor önden. yatak odası mutfak ve küçük odamız. o yüzden ılık oluyor.. he çok çok soğuk olursa kapatmam bende karda falan.. ama şimdi daha öyle buzz olmadı.. o yüzden soğumuyor çok akşama kadar. saat 6 gibi açıyoum eve gidince ilk yarım saaat biaz fazla yanıo sonra normale dönüyor..Benim evim öyle hic ısınmıyo
Kapatip acınca.
Yani diyelim aksam kapatim sabah acim 2gun anca kendine geliyi sogukdan oturamiyoruz
hayırlısı be canım.. ne yapcan.. soğukda da durulmuyorki267tl geldi.
Havalar iyi gidiyo ya ev ısındı kar falan yagınca bakalım nolcak.hayırlısı be canım.. ne yapcan.. soğukda da durulmuyorki
hayırlısı olsn canım.. boşver ne yapcan.. hasta oluğta hastanelere vermektense ısınmak için vercez.. dert etme..Havalar iyi gidiyo ya ev ısındı kar falan yagınca bakalım nolcak.
izmire 255 geliyosa biz yandıkbana 255 geldi fatura düşürmek için önerileriniz nelerdir? izmirdeyim buarada
Ben de dun hesapladim 7 günlük 16 TL harcamisiz.
Geçen ay 25 lira geldi. Bakalım bu ay sonu ne kadar gelecek. Kasım'da hiç yakmadık denebilir. Bu ay da geceleri yakmadık pek. Gündüz tüm gün evdeyim, bebeğim de var, sadece salonu açıyorum. Evim küçük olsa tüm evi açacağım ama dubleks olduğu için ısınmıyor.
Bebeğimiz doğmadan önce, 1 senede 130-140 lira harcamışız. Pintiliğin bu kadarı!
Gün içinde sürekli takipte kalmak sanırım. Bir de havalar iyi gidiyor gündüz perdeyi ve tülü açıp gün ışığından faydalaniyorum. Eger üsürsem battaniyeyle oturuyorum gündüz.Akşamları da oturma odamin kapısı hep kapalı ve oda sensörünü 19.5 dereceye ayarladım. Oda ısısı 19 dereceye düşünce kombi çalışmaya başlıyor ve sadece oturma odası yatak odası ve banyo nun vanaları açık. Bir de yemeklerimi mümkün olduğunca eşimin gelme saatine yakın yapıyorum mutfağın kapısını kapatarak. Böylece mutfak ısınıyor ve sıcacık mutfakta yemek yiyoruz. Bir de yemek işim uzun sürecekse mutfağa geçmeden bir süre önce küçük demligime su koyup kaynatıyorum ki mutfak buharla ısınsın. Bunu yapmanın sebebi bir odayı ısıtmak için kombiden daha az doğalgaz harcıyor olması. İkisini de deneyerek doğalgaz saatini kontrol ettim. Hem kombi elektrik de kullanıyor ama ocak kullanmıyor. Tabi ben yeni evli çocuksuz biriyim. Kuslar var sadece onların da ayaklarını kontrol ederim hep. Usumuslerse yakiyorum kombiyi. Umarım size de faydası olur.Bu kadar az yakabilmenin sırrı ne?