Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

Geçen ay 25 lira geldi. Bakalım bu ay sonu ne kadar gelecek. Kasım'da hiç yakmadık denebilir. Bu ay da geceleri yakmadık pek. Gündüz tüm gün evdeyim, bebeğim de var, sadece salonu açıyorum. Evim küçük olsa tüm evi açacağım ama dubleks olduğu için ısınmıyor.

Bebeğimiz doğmadan önce, 1 senede 130-140 lira harcamışız. Pintiliğin bu kadarı!

e süper valla:)

senin planlar işe yarıyo yani

Sanırım evet :) bir de kombi için teknik servis cagirdik ve sıcaklık sensorunu oturduğumuz odaya aldirdik artik daha düzenli yanacak yani kombimiz.

Bir de su tek oda açma meselesini sordum kombiye zarar veriyor midur diye. Dedim sadece banyo ve oturma odasını yakmak kombiyi bozar mi ? Teknik görevli de "3 m² yi tamamliyorsa bozmaz" dedi. "Daha düşük olursa zarar verir" dedi.

Benim evim öyle hic ısınmıyo

Kapatip acınca.
Yani diyelim aksam kapatim sabah acim 2gun anca kendine geliyi sogukdan oturamiyoruz

Benim evim öyle hic ısınmıyo

Kapatip acınca.
Yani diyelim aksam kapatim sabah acim 2gun anca kendine geliyi sogukdan oturamiyoruz
Senin ev kuzey cephe canım ..ondan ısınmaz haklısın.. benim ev güneş alıyor önden. yatak odası mutfak ve küçük odamız. o yüzden ılık oluyor.. he çok çok soğuk olursa kapatmam bende karda falan.. ama şimdi daha öyle buzz olmadı.. o yüzden soğumuyor çok akşama kadar. saat 6 gibi açıyoum eve gidince ilk yarım saaat biaz fazla yanıo sonra normale dönüyor..

Sizden de az faturanın sırlarını öğrenebilir miyim?

Bu kadar az yakabilmenin sırrı ne?
Gün içinde sürekli takipte kalmak sanırım. Bir de havalar iyi gidiyor gündüz perdeyi ve tülü açıp gün ışığından faydalaniyorum. Eger üsürsem battaniyeyle oturuyorum gündüz.Akşamları da oturma odamin kapısı hep kapalı ve oda sensörünü 19.5 dereceye ayarladım. Oda ısısı 19 dereceye düşünce kombi çalışmaya başlıyor ve sadece oturma odası yatak odası ve banyo nun vanaları açık. Bir de yemeklerimi mümkün olduğunca eşimin gelme saatine yakın yapıyorum mutfağın kapısını kapatarak. Böylece mutfak ısınıyor ve sıcacık mutfakta yemek yiyoruz. Bir de yemek işim uzun sürecekse mutfağa geçmeden bir süre önce küçük demligime su koyup kaynatıyorum ki mutfak buharla ısınsın. Bunu yapmanın sebebi bir odayı ısıtmak için kombiden daha az doğalgaz harcıyor olması. İkisini de deneyerek doğalgaz saatini kontrol ettim. Hem kombi elektrik de kullanıyor ama ocak kullanmıyor. Tabi ben yeni evli çocuksuz biriyim. Kuslar var sadece onların da ayaklarını kontrol ederim hep. Usumuslerse yakiyorum kombiyi. Umarım size de faydası olur.

Bir de arkadaşlar oturma odasının caminin lastiginden odaya soğuk girdiğini farkettik ve yeni lastik yapistirdik. Oturma odasının kapısı da eşikten ayrikti o araya da lastik yapistirdik. Bir de odada halısız kalan bir yer vardı alt bos oradan çok soğuk geliyordu son zamanlarda aksam daha soğuk olduğu için evi sabit ısıda tutamadik. Ben de açık kalan yere battaniye serdim. Simdi evim ısıttıgım derecede uzun süre kalıyor. O kadar çalışmasina rağmen oda 20 nin üzerine çıkmıyordu bunları yapmadan önce. Şimdi kısa sürede 21 oluyor. Ve sayacıma baktim simdi faturam yaklaşık 52 TL .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…