- 23 Ekim 2009
- 329
- 197
- 40
-
- Konu Sahibi yorgun savaxsxçxix
- #1.701
bende direndim bu ayıda yakmadan çıkaayım çok glemden diye .. ama maalesef soğuk olunca cuma akşamı yakmaya başladık.. ve sonuç 40 tl geldi..ama atık ful yakmaya başladık.. yanacak paracıklarDoğalgaz görevlisi buraya yazmami bekliyormuş herhaldeyazdım 10 dk sonra geldi ve faturam 37,70 TL :)
Evet hava coook sogudu ve dun gece yatak odasinin kaloriferini acik birakip uyuduk sabah kalktim ki bir oda icin iki metre kup gaz gitmisbende direndim bu ayıda yakmadan çıkaayım çok glemden diye .. ama maalesef soğuk olunca cuma akşamı yakmaya başladık.. ve sonuç 40 tl geldi..ama atık ful yakmaya başladık.. yanacak paracıklarbundan sonra en az 150-200 gelir nisan yada mayısa kadar
Valla biz ev hanımlarından korkulur:)Evet hava coook sogudu ve dun gece yatak odasinin kaloriferini acik birakip uyuduk sabah kalktim ki bir oda icin iki metre kup gaz gitmis
2 metre kup gaz 4 tl demek. Ayda sadece gece isinmak icin 70 tl civari gaz harcamis olcam. Bir de bunun gun icindeki isinmasi var
Bir de dun bir test yaptim. Odanin kaloriferi acikken gittim dogalgaz saatine baktim baya hizli donuyordu. Sonra gittim sicaklik ayari yapilan panelden kapattim kaloriferi ve mutfakta ocaga bir demlik su koydum yaninda da yemek yapyordum. Yani iki ocak calisiyordu. Gittim saate baktim tekrar ve o kadar yavas donuyorduki.
Ben de karar verdim bundan sonra aksama kadar eger soguk olmazsa yemegimi esimin gelmesine yakin mutfak kapisini kapali tutarak pisiricem ve ocaga bir demlik de su koyucam boylece hem esim geldiginde mutfakta sicacik oturabilcez hem de tasarruf yapicam. Eger gun icinde de cok soguk olursa mutfakta bir demlik suyun verdigi isiyla isinicam. Gayet de guzel isiniyor kocaman mutfak. Mutfak masam ve koltugum da orada rahatca oturabilcegim sekilde.
Boylece kombiyi calistirarak hem elektrik hem su hem asiri dogalgaz kullanimi yapmak yerine hic elektrik harcatmadan az miktar bir suyla ve az miktar dogalgazla gayet rahat isinabilcem. Cocuk yokken evde tasarrufun en iyisini yapmam lazim.
Demligin verdigi nem de burnumdaki tikanikligi aciyor hem o yonden de fayda sagliycam. Hem mutfak kapisini kapali tuttugumdan isi kolayca kaybolmuyor da.
Evet evde bebek yok ama kışlar var onlar da benle beraber geziyolar artik evin içinde. Bizim banyo yarim açık her zaman çünkü buz gibi oluyor. Hadi bakalım hayırlısı bu ay kaç TL gelecek :)Valla biz ev hanımlarından korkulur:)Akıllıca tabi evde çocuk falan yoksa.. ama birde tek petek yakmak iyi değil kombiyi bozuyor diyorlar..ben hiç bir yeri kapatmam evde.. sadece banyo kapalıdır .. onu hiç açmadım..diğer 4 petek full yakıyorum.. bende çalışıyorum.. akşamları 7 de açıyorum kombiyii sabah 7 de kapıyoruz .. bakalım bu ay ne olacak.. şimdilik 40 da yetiyor.. ama dahada soğuyunca sanırsam 50 de falan yakarız.. en üst kat.. ancak. hayırlısı artık.
kuşlar üşümez canım merak etme:)tüyleri onları sıcacık tutar:)Evet evde bebek yok ama kışlar var onlar da benle beraber geziyolar artik evin içinde. Bizim banyo yarim açık her zaman çünkü buz gibi oluyor. Hadi bakalım hayırlısı bu ay kaç TL gelecek :)
Yok usuyorlar yakuşlar üşümez canım merak etme:)tüyleri onları sıcacık tutar:)bizim bundan sonra en az 150-200 gelir..
ayy herlade onlar evcil oldukları için.. o zaman dikkat et canım..Yok usuyorlar yaayakları buz gibi oluyor titriyordu bile bile benim Sakar oğlum (yeşil olan). Hatta iki hafta önce bi arkadaşımın kuşu hasta oldu veterinere götürmüş bu kus soğukta kalmis demişler. Ve öldü
Bizim de 120 bin üzerinde olacak.
Hassaslasiyorlar çocuklar napsinlarayy herlade onlar evcil oldukları için.. o zaman dikkat et canım..
canım çok düşüncelisin ya oku oku bitmedi maşallah sana.pek bi tasarrufluyuz anlaşılan.Ama bu kadar kasma canım doğalgazda kısıntı ya gidiliyor hükümet karar almış , yılbaşından sonra tasarruf yapacak doğalgaz da bulamıycaz gibime geliyor hadi hayırlısı.Ben de kombiyi yaktım mı bütün petekler yanar tek petek yakmak çok zararlı tasarruf edicem derken kombi yi bozuyor canım en az 3 petek yanmalı haberin olsun.Evet hava coook sogudu ve dun gece yatak odasinin kaloriferini acik birakip uyuduk sabah kalktim ki bir oda icin iki metre kup gaz gitmis
2 metre kup gaz 4 tl demek. Ayda sadece gece isinmak icin 70 tl civari gaz harcamis olcam. Bir de bunun gun icindeki isinmasi var
Bir de dun bir test yaptim. Odanin kaloriferi acikken gittim dogalgaz saatine baktim baya hizli donuyordu. Sonra gittim sicaklik ayari yapilan panelden kapattim kaloriferi ve mutfakta ocaga bir demlik su koydum yaninda da yemek yapyordum. Yani iki ocak calisiyordu. Gittim saate baktim tekrar ve o kadar yavas donuyorduki.
Ben de karar verdim bundan sonra aksama kadar eger soguk olmazsa yemegimi esimin gelmesine yakin mutfak kapisini kapali tutarak pisiricem ve ocaga bir demlik de su koyucam boylece hem esim geldiginde mutfakta sicacik oturabilcez hem de tasarruf yapicam. Eger gun icinde de cok soguk olursa mutfakta bir demlik suyun verdigi isiyla isinicam. Gayet de guzel isiniyor kocaman mutfak. Mutfak masam ve koltugum da orada rahatca oturabilcegim sekilde.
Boylece kombiyi calistirarak hem elektrik hem su hem asiri dogalgaz kullanimi yapmak yerine hic elektrik harcatmadan az miktar bir suyla ve az miktar dogalgazla gayet rahat isinabilcem. Cocuk yokken evde tasarrufun en iyisini yapmam lazim.
Demligin verdigi nem de burnumdaki tikanikligi aciyor hem o yonden de fayda sagliycam. Hem mutfak kapisini kapali tuttugumdan isi kolayca kaybolmuyor da.
Tesekkur ederim dun gece artik hem oturma odami hem yatak odami hem banyomu açık bıraktım. Ben mecburiyetten bu derece tasarruf yapmak zorundayim. Elimden gelenin en iyisini yapmam lazim :)canım çok düşüncelisin ya oku oku bitmedi maşallah sana.pek bi tasarrufluyuz anlaşılan.Ama bu kadar kasma canım doğalgazda kısıntı ya gidiliyor hükümet karar almış , yılbaşından sonra tasarruf yapacak doğalgaz da bulamıycaz gibime geliyor hadi hayırlısı.Ben de kombiyi yaktım mı bütün petekler yanar tek petek yakmak çok zararlı tasarruf edicem derken kombi yi bozuyor canım en az 3 petek yanmalı haberin olsun.
haklısın canım.. en zoruma giden fatura doğalgaz ödemek.. tamam çok rahat , çok güzel amma velakin bir o kadarda pahalı..keşke dediğin gibi olsa kendi doğalgazımızı kendimiz üretsek belki o zaman daha rahat olurBu ay daha yüklü bekliyorum
4petegim sabah aksam 40° yanıyo
Ben cok üsüyorum
Ev zor ısınıyo
Bakalım nekadar gelicek ayın 25ide kesiliyo fatura.
Ayy keske rusya gibi kendi dogalgazimizi kullanabilseydik (bence vardir)
Ucuz olurdu en azindan