Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

teşekkürler ama çok araştırdım ben onu. 5 katlı binamız ve 5 kat için illa pay ölçer zorunluluğu yok. bir de yaptıranların yorumlarına baktım hep kavga gürültü çıkmış taktırdıktan sonra. kabullenmiyor adamlar aynı apartmandan birinin daha az ödemesini.
petek kısmaya gelince, zamanında önerdik biz, 2 odanın peteğini BİZ kısabiliriz diye, kabul etmediler, hatta merkezi sistemin kendine zarar verir dediler, bir sıkıntı olursa bizden bilirlermiş. asıl sebep bana göre, kapattığımız odaların altı ve üstü kendi odalarına da denk geleceği için, ondan istemediler. ama şimdi 340 lira gelince, "kıssanız" diye kapımızı aşındırıyorlar. "e hani zarar veriyordu" dedik, cevap kem küm. bir daha merkezi sistem mi aman aman asla.

ufosuz odaların sıcaklıgı ne ? Yani hic ısınmadan 300 tl vermek hicde mantıklı degil. Biz hani nasıl desem short ile oturuyoruz beyle
biraz daha yaksalar onlarda fora

Diğer odaların sıcaklığını bilmiyorum termometre yok,polar giydiğim halde akşamları üşüyorum.Evet hiç mantıklı değil boşa para veriyorum ama malesef evimiz kira çıkamıyoruz, pencerelerin hepsi hava kacırıyor,apt mantolama yok,kiramızda yüksek üstüne:)bu yaz tasınmayı düşünüyoruz sırf bu doğalgazdan dolayı..

evde yelekle oturuyorum, 4 petek yanıyor; 300 tl. çok koyuyo insana geçen faturadan sonra isyan ettim kapattım kombiyi. dün eşim donuyoomm deyince açtık yine naapalım

bizim fatura neden coşmuş anlaşıldı. yöneticimiz komşu apartmanlara gelen faturaları öğrenmiş, maksimum gelen fatura 220 lira, bize gelen 340. yeni taşınan olmuştu apartmana, 2 çocuğu var 10lu yaşlarda. kar kıyamet soğuğu olduğunda 50ye, normal kış soğuğunda 40a aldığımız dereceyi 65 dereceye çıkarmış!!!! insaf beee el insaaaaf, üstelik ara katta oturuyor bu kişi giriş katı ya da son kat değil. neyse ki yöneticimiz artık bodrumu kilitli tutuyor ki her aklına estiğinde yükseltmesin diye. apartmanımızda paçoz insanlar olsaydı çatır çatır sadece o kata ödetirlerdi farkı, yatıp kalkıp dua etsin.

biz de ısı pay ölçer taktırdık 5 kat 20 daire bina
en az kp ye gelmiş 79 lira
en yüksek gelen 326 lira
arada çobuyk fark var ve eger ısı pay olcer olmasaydı 2 si de 160 odeyecekti

4+1 evimiz.

Biz sadece oturma odasını yatak odası ve mutfağı kullandığımız için diğerlerini yakmıyoruz.

Bina ısı yalıtımlı olduğu için akşam işten gelip yakıyoruz sadece, sabaha kadar yanıyor. Geçen ay msiafirm çoktu 150TL geldi :)

biizm evde 4+1 ve gündüzleri genelde evde olmuyoruz.kombimiz yogusmalı ve evde yalıtım var.ara kat.her taraf yanıyor mutfak haricinde.4 aydır 500 tl lik gazımız bitmek üzere.

biizm evde 4+1 ve gündüzleri genelde evde olmuyoruz.kombimiz yogusmalı ve evde yalıtım var.ara kat.her taraf yanıyor mutfak haricinde.4 aydır 500 tl lik gazımız bitmek üzere.

Szin çok iyi valla.. Bizde öyle sebatiyecim çalşıyoruz. Aynen ara kat. Ama bizim gündüzleri yanmadığı için çok galiba 150 değil mi..

Szin çok iyi valla.. Bizde öyle sebatiyecim çalşıyoruz. Aynen ara kat. Ama bizim gündüzleri yanmadığı için çok galiba 150 değil mi..

canım söyle bizde yatak odası ve onun yanındaki oda diğer taraflara göre serin oluyor.o odalara göre yakınca diğer taraflar sıcak oluyor.ama buderus yogusmalı kombinin bir avantajı az yakması.çünkü nerdeyse evin her tarafı açık.yalnız çok korunaklı bir ev.o yuzden seviyorum evimi.

şöyle çok: sadece 2 odanın yanıyor olması düşünülünce çok gibi geliyor ama her tarafı açsan, evin her tarafını aynı tutmaya çalışsan daha mı az gelir acaba

şöyle çok: sadece 2 odanın yanıyor olması düşünülünce çok gibi geliyor ama her tarafı açsan, evin her tarafını aynı tutmaya çalışsan daha mı az gelir acaba

İki odamız tamamen boş :/ Biri ütü odası biri bomboş. Yakmamız mantıksız olur :44:
Salon desen alttakiler de yakmıyor, buz gibi. Ama yalıtımdan dolayı yakmasak bile çok serin olmuyor ev.
Geçen ay misafir çok geldi. ondan önce ki ayların faturasınıda bilmiyorum

Eşim hemen ısınsın diye çok açıyor kombiyi. Halbu ki sürekli, kapıları kapalı az yansa mantıklı doğru.

kombi faktörünü düşün o zaman

bana 253 TL geldi...

32 tl kullanmışım (yeni taşındım ondan bu kadar az)
22 tl kontrol bedeli. gelip kontrol ettiler kaçak fln varmı diye ölçüm yapıldı ona da para almışlar
189.50 tl de güvence bedeli aldılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…