Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

gözünüz aydınn :KK9::nazar:
bu termostatın bukadar faydası oluyormu ya benim evimde yalıtım olmadıgından ısı kaybım çok oluyor her ben taksam kapandıgı an ev sogur :KK37:

teşekkür ederim canım. termostatın faydasını görmemmi. termostat takmadan önce sürekli kombi çalışıyordu.eğer taktırmamış olsaydım kesinlikle 280 civarı gelirdi karşı komşumla aramızda 20-30 lira oynuyor. birde benim evim yalıtımlı. tüm peteklerim açık hiç birini kapatmıyorum.termostatı gündüz 20 ye alıyorum gece 22 dereceye. gündüz kimse evde olmuyor ama ısıyıda düşürmek istemiyorum.sen demişsin ya kapandığı anda ev soğur ee soğuduğu anda tekrar çalışmaya başlıyor zaten sen kaç derecede olmasını istiyorsan o dereceye geliyor.ama ilk önce evinin yalıtımını yapman lazım.çünkü yalıtımsız evlerde ısı kaybı gerçekten çok oluyormuş

teşekkür ederim canım. termostatın faydasını görmemmi. termostat takmadan önce sürekli kombi çalışıyordu.eğer taktırmamış olsaydım kesinlikle 280 civarı gelirdi karşı komşumla aramızda 20-30 lira oynuyor. birde benim evim yalıtımlı. tüm peteklerim açık hiç birini kapatmıyorum.termostatı gündüz 20 ye alıyorum gece 22 dereceye. gündüz kimse evde olmuyor ama ısıyıda düşürmek istemiyorum.sen demişsin ya kapandığı anda ev soğur ee soğuduğu anda tekrar çalışmaya başlıyor zaten sen kaç derecede olmasını istiyorsan o dereceye geliyor.ama ilk önce evinin yalıtımını yapman lazım.çünkü yalıtımsız evlerde ısı kaybı gerçekten çok oluyormuş

ewet canım inşallah yaza yapıcaz şimdi termostat almak mantıklı gelmiyor ısı hemen kayboluyor çunkü senin adına sevindim :nazar:

kızlar bize 4 petek bir de havlupana 410 geldi. çok geldi bana ama o kar soğukları da dahil faturaya. hiç üşümedik ve kapatmadık baya yaktık işin aslı ama gene de çok gibi. ne dersiniz normal mi çok mu sizce?

canım ayn ı gidiyoruz :) banada bu ay 409 geldi geçen ay 381 di evde çocuk olduğu için yakmak zorundayım benimde 4 petek + havlupan yanıyo ama kar yağdığı zamanlar doğalgaz sobamıda yaktım petek + soba şuan havalar iyi 1 de yanıyo her yer eşit sıcaktıkta

selam kızlar banada 280 tl geldi evim küçük,çatı katı yalıtım falan yok,
dış sıvası bile yok, tavan alçak olmasa hiç ısınmaz herhalde
bizim kombinin konfor modu bide ekonomik modu var biz genelde ekonomikte yakıyoruz ve herzaman sıcak olmuyo
sizdede varmı ve hangi modda kullanıyosunuz
ve çok ısındığımızıda söyleyemeyiz:KK19:malesef..

159 metreküp gaz kullanmışım 157 tl gelmiş..ama ödenecek tutarımız 0, abonenin alacağı 219 yazmışlar? bu yüzden borçlu görünmüyoruz ödenecek tutar 0 tl,üzerine 60 tl alacağımız var ..bu abonenin alacağı kısmı durumunu yaşayan var mı? korkuyorum sonra önüme çıkmasın bu ?

170 geldi. gece gündüz her yer yanıyor. evde yokken 20 eve gelince 22 dereceye alıyorum oda termostatını. evimiz yalıtımlı. 8 petek 1 havlupan yanıyor yani hepsi. maaşallah.

kızlar ayın ocak 8 de geldi ilk faturam

730.0 mış faturaya baktım şimdi baktı 01000 olmuşşşş yani 18 günde şimdi biz 300 ze yakın faturamı kavarttık :KK30: ilk faturamış bir buçuk aylıktı 650 geldi bu defa çok merak ediyorum

Son düzenleme:
159 metreküp gaz kullanmışım 157 tl gelmiş..ama ödenecek tutarımız 0, abonenin alacağı 219 yazmışlar? bu yüzden borçlu görünmüyoruz ödenecek tutar 0 tl,üzerine 60 tl alacağımız var ..bu abonenin alacağı kısmı durumunu yaşayan var mı? korkuyorum sonra önüme çıkmasın bu ?

bızımde olmustu bır kere ev sahıbıde ödemiş faturayı bızımde otomatık ödeme ödenmiş o yuzden bır sonrakı ay düşmüşlerdi böyle

bızımde olmustu bır kere ev sahıbıde ödemiş faturayı bızımde otomatık ödeme ödenmiş o yuzden bır sonrakı ay düşmüşlerdi böyle

bizim ev kendimizin ve otomatik ödeme de ? hay allah ne ki bu anlamadım ,hoş güzel bişi ama ,sonra birde faizi ile alırlar söke söke korkuyorum ,araştıracağız..tşkler..

banada 137 geldi tam 1 aylık 5 petek var fakat ölçüleri 4 tanesi 1.80 diğeri 2.60 cm yani odalara birer tane ama büyük petek koymuş ev sahibi :18 sabah kapalı sadece akşamları 7 den sonra yanıyor bazen yatarkende kapatıyoruz 2+1 evde oturuyorum
ayrıca su dahil değil bu fiyata sıcak su termosifondu bu ay su tesisatı çektirdik elektrik az gelecek bir dahaki sefere ama doğalgaz bakalım ne kadar gelecek
:KK17:

Son düzenleme:
merkezi sistem, ev 24C, fatura 200 tl (ödencek olan)

2729810-1_tn.jpg

1 senede %32,4 zam gelmiş dogal gaza ama enflasyon %7 nasıl oluyorsa artık

Son düzenleme:
Bana fatura gelmiyor,kartlı dolum yapıyoruz.Kombi derecesi düşük olmasına rağmen günde 10 metre küp gidiyor(ufo da kullanıyorum) buda ayda 300 tl yükleme yaptığımız anlamına geliyor ev 135 metrekare,salondaki petek kapalı,koridorda petek de yok,evde mantolama yok,pencerelerde hava kaçırıyor..

ufosuz odaların sıcaklıgı ne ? Yani hic ısınmadan 300 tl vermek hicde mantıklı degil. Biz hani nasıl desem short ile oturuyoruz beyle
biraz daha yaksalar onlarda fora

200 lirayı öper başıma koyarım. merkezi sistem bizimki ve bu ay 340 lira ödedik. her ay gittikçe artıyor. o kadar çok açıyorlar ki fenalık geçiriyoruz evde, pencere açmamız gerekiyor o derece! 2 ailenin çocuğu var ve diğerleri kıstıkça onlar geri köklüyorlar. pay ölçer taktıralım dedik tabii ki yanaşmadılar. her apartman toplantısında aynı tartışmalar oluyor. bıktık valla.

nasıl anlamadım pencere acacaklarına petekleri neden kısmıyorlar . Bizde petek vanalarınıda değiştirdik, herkesin petek vanaları 24C a ayarlı kimse dokunmuyor
ayrıca yonetici dışardan kontrol yapıyor cam acanları cıkıp uyarıyor (fotosunu cekip), cunku cam acılmayacak diye yonetim kararı alındı
bu amacla peteklere akıllı vana kondu. Yani oda sıcaklıgı 24C olunca vana olacak şekilde vana acıp kapatıyor kendini böylece sorun cozuluyor.
Zorla elle acıpda camı acan olursa oda ceza sebebi (yonetim kararı alındı)

filtrekahve, yeni yasaya göre fazla verdigini iddia eden dairelerin PAY ÖLCER isteme hakkı var,yoksa daire başı 1000 yada 1500 tl civarı cezası var sanırım. Bu konuda en yakın tukoder e gidip hakkınızı sorun, Su an bu konuda bir dava örnegi yok
ama bir dava kazanılsa sanırım herkes ayagınıd denk alır.

Son düzenleme:
Tabi yanaşmazlar daha fazla para ödeyeceklerini onlarda biliyordur haksızlık bence merkezi sistem biri yanarken öteki ısınmaz öteki ısınsa diğeride aynı parayı vermek zorunda kalır zor...bazen kapatma oluyormuş galiba..işiniz zor...

Banada 212 tl geldi gece gündüz açık 3 petek.artı su ve yemekte dahil.kimbilir camlarım belki pimapen olsa daha az gelirdi...

bizim yonetimi uyardık gece 23 den sabah 6 a kadar 7 st kapanınca petekdeki tonlarca su soguyor. Halbuki kapamasalar inanın daha az odeyeckler
ama cahil ve yaşlı insanlara bunu anlatamadık eşimle. Yonetici ile bakmış eşim, gun boyu kazan toplasan 2 st bile yanmıyor
ama sabah sadece tum gece soguyan suyu ısıtcam diye 1.5 st yanıyor. Inanın bu gece kapatma olmasa bizim fatura
kesin 150 tl felan gelir belkide altında.

Son düzenleme:
X