- 14 Ekim 2012
- 1.416
- 38
- Konu Sahibi yorgun savaxsxçxix
- #1.361
nasıl anlamadım pencere acacaklarına petekleri neden kısmıyorlar . Bizde petek vanalarınıda değiştirdik, herkesin petek vanaları 24C a ayarlı kimse dokunmuyor
ayrıca yonetici dışardan kontrol yapıyor cam acanları cıkıp uyarıyor (fotosunu cekip), cunku cam acılmayacak diye yonetim kararı alındı
bu amacla peteklere akıllı vana kondu. Yani oda sıcaklıgı 24C olunca vana olacak şekilde vana acıp kapatıyor kendini böylece sorun cozuluyor.
Zorla elle acıpda camı acan olursa oda ceza sebebi (yonetim kararı alındı)
filtrekahve, yeni yasaya göre fazla verdigini iddia eden dairelerin PAY ÖLCER isteme hakkı var,yoksa daire başı 1000 yada 1500 tl civarı cezası var sanırım. Bu konuda en yakın tukoder e gidip hakkınızı sorun, Su an bu konuda bir dava örnegi yok
ama bir dava kazanılsa sanırım herkes ayagınıd denk alır.
teşekkürler ama çok araştırdım ben onu. 5 katlı binamız ve 5 kat için illa pay ölçer zorunluluğu yok. bir de yaptıranların yorumlarına baktım hep kavga gürültü çıkmış taktırdıktan sonra. kabullenmiyor adamlar aynı apartmandan birinin daha az ödemesini.
petek kısmaya gelince, zamanında önerdik biz, 2 odanın peteğini BİZ kısabiliriz diye, kabul etmediler, hatta merkezi sistemin kendine zarar verir dediler, bir sıkıntı olursa bizden bilirlermiş. asıl sebep bana göre, kapattığımız odaların altı ve üstü kendi odalarına da denk geleceği için, ondan istemediler. ama şimdi 340 lira gelince, "kıssanız" diye kapımızı aşındırıyorlar. "e hani zarar veriyordu" dedik, cevap kem küm. bir daha merkezi sistem mi aman aman asla.