Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

ya ben de .ok şaşırdım 90 lık faturalara benim evim giriş kat.evin altı doldurma beton boş deil yani.geçen ay 200 geldi bu ay 220.biz de akşama kadar evde değiliz.evden çıkarken 45 e alıyoruz.eve geldiğimizde ev ılık oluyo ama üşüyosunuz.akşamları 50-55derece bu aralar.5 petek yanıyo ondan mı acaba?

45 yine de yüksek ama.ben çocuklu misafir falan gelirse 45 yapıyorum.yarım saatte terletmeye başlıyor.
bence kombinin markası da önemli. benim kombi Baymak. kendi evim olsa demirdöküm falan alırdım kesin ama Baymak hakikaten iyiymiş.
annemlerin demirdöküm 3-4 petek anca yakıyorlar ve ev hep soğuk.300 tl geliyor.
ben şükrediyorum halime ama yine de 100 altına düşebilsek fena olmaz yani :KK37:

bizim evde 85 metrekare aralık faturası 104 geldi
kızlar tamamen kapatıp açmak daha cok gaz harcatıyor tamamen kapatmayı çalışan bayanlar kısın daha az gelecektir
bende güneşli günlerde 2 ye alıyorum akşama dogru 4 de alıyorum bu şekilde gayette sıcak evim hiç üşümedik
belki bu ay biraz daha fazla gelir havalar baya sogudu çünkü

Peteğin yan taraftaki bòlúmúnden anahtarı ile açıp havasìnı alabilirsin bu sırada su akıcak yere akmasın dikkat et canım hava varsa zaten fıslama sesinden anlarsın yalnız bu işlemden sonra petek suyu eksilecektir kombiden bakınca belli olacaktır umarım yardım edebilmişimdir
tesk ederim evt bir kez küçük odamın peteği ısınmıyordu dediğiniiz yaptım su aktı biraz hemen kapamdım sonra ısındı petek..

45 yine de yüksek ama.ben çocuklu misafir falan gelirse 45 yapıyorum.yarım saatte terletmeye başlıyor.
bence kombinin markası da önemli. benim kombi Baymak. kendi evim olsa demirdöküm falan alırdım kesin ama Baymak hakikaten iyiymiş.
ben şükrediyorum halime ama yine de 100 altına düşebilsek fena olmaz yani :KK37:

ya benimde 3 petek ynaıoyr demirdöküm galiba kombimiz iyi değil 45 de bile petekler ılık oluyor sinir oluyorum biz ısınmıyoruz sadece üşümüyorz ılık ev ancak:KK43:

ya benimde 3 petek ynaıoyr demirdöküm galiba kombimiz iyi değil 45 de bile petekler ılık oluyor sinir oluyorum biz ısınmıyoruz sadece üşümüyorz ılık ev ancak:KK43:

:KK43:(((bizim ki de demirdöküm yoğuşmalı kombi.sanırım kombinin markasından.ARMAĞANIMın dediği gibi 45 teyken o kadar ki petekler ılık oluyor.:KK50:

ev 70 m2 anca var.6 petek var 5i sonuna kdr acık.30-50 arası kullanıyorz. bazen 65 lere cıkardıgımda oluyo eger çok soguksa.ama hiç kapatmıyorum.evden cıkarken ve yatarken en dusuk ayara alıyorum unutmazsam. 87 gelmişti yanlıs hatırlamıyorsam. ben çok üşüyen biriyim bana normal geliyo ama erkek arkadasıma ve diger kısılere sıcak geldigi oluyo .demirdöküm kalisto kombi.gecen sene martta eve girerken takıldı.peteklerde asırı sıcak oluyoo ayrıca (maşallah diyim :)

önümüzdeki ay gündüz evde değilken ve gece uyumadan önce biraz daha kısmayı bi deneyeyim bakayım ne kadar farkedecek:44:

Son düzenleme:
faturamatik sayesinde 1 ayda kaç para geleceğini hesapladık
5 petek hiç kapatmadan 40 derecede kullanırsak sonuç 300 tl
yorumlara bakıyorum da bazı arkadaşlarla nerdeyse aynı petek sayısı ve metrekarede evde oturuyoruz ama 170 tl geliyor deniyor ben henüz çözemedim bu işi

Kombiyi kapatıp peteklerdeki suyu soğutunca bir dahaki açışınızda çok daha fazla enerji harcıyor o soğuk suyu ısıtmak için. bu yüzden 3-4 saat dışarı çıkarken tasarruf yapayım diye kombilerini kapatanların başı çok ağrıyor. Dışarı çıkınca kombiyi tamamen kapatmak değil de ayarını kısmak en iyisi. öyle olunca zaten sürekli düşük ısıda bıraksanız da ev ısınıyor. Bir de petekler hava yapmışsa havasının alınması gerekiyor çok etkiliyor o da biz de yeni farkettik onu En Büyük KK

kesinlikle katılmıyorum buna. bana da hep öyle dediler. hiç kapatma dısarı cıkarken kısıga al cık, kapatırsan suyu ısıtana kadar çok enerji harcar diye.2 petek yakıyorum ben. bir ay oyle yaptım.hiç kapatmadan kullandım 2 petekle fatura 60 geldi şok oldum. şimdi dısarı çıkarken kesinlikle kapatıyorum. gece yatacagım zamanda kapatıyorum. son faturam aynı petek sayısı aynı derece ısıyla 42 lira!!!

bence bu kapatıp acmakla değil kombiyle alakalı. herkesin kendi kombisini takip ederek deneyerek bulması gerekiyor

Son düzenleme:
sanırım merkezi sistem daha hesaplı ben doğal gazsobası kullanıyorum tek odaya 95 tl fatura geliyo
ya bizdemi yaptırsak merkezi sistem bak kafama takıldı şimdi

geçen ay 115 gelmişti
dünki gelen fatura 170
salonu kullanmıyorum kışın mutfagımıda sigara içildiği için yakmıyorum
3 oda ısınıyor yada ısınmaya çalışıyo diyeyim gelen fatura bu
alt katım market ev hiç ısınmıyo şu an bile 70 de yakıyorum bu ay dahada uçar fatura zannımca :18:

ewim 165 m2 3 petek açık oda termostatım war oturma odasında duruyor 22 derecede. bina da ısı yalıtımı war son faturam 166 geldi, şimdi de sayaçtan baktım hesapladım ortalama 88 çıkıyor 3 ocaktan itibaren :44: daha nasıl düşürürüm diye düşünüyorum :44::44::44::44:

şanslısın canım
kullandığın kombi nedir acaba

duyupta edindiğim bütün tasarruf yöntemlerini denedim ama daha aza indiremiyorum tüm gün evdeyim ve evde çocukta var evde olmadığım zamanlarda kapatmayı denedim olmadı soğuyan ev ısınmak bilmedi aynı gazı harcadı artık evde olmadığım zamanlarda sadece 1,2 derece düşürüyorum. gelince yine artırıyorum. gece gündüz kullanılmayan oda varsa peteklerini ve kapılarını kapatmak bir tasarruf yöntemi ama akşam olunca kullanılan bir odayı sabah kapa akşam aç yapmak farkettirmiyor. benim kombim baymak luna3 avant yoğuşmalı ben kombimden memnunum ama az fatura gelmesinde malesefki kombiler en son etken. ondan önce evin konumu yalıtımlı olması, çok rüzgar alıp almaması, cephesi, güneş alıp almaması,petek metresi falan hepsi etkili oluyor. benim evim güneş görmüyor ama sadece ön ve arka cephesi dışarıya bakıyor diğer yanları komşu binalar 4 katlı evin 2. katındayım çok fazla soğuk almıyorum ama ne mantolama var evde nede yalıtım yani....

3 petek ve havlupanım yanıyor.. bu ay 100 tl geldi.. evde pek durmuyruz.. zamlar yüzünden kullanmadıgımız miktar kadar da ödüyoruz.. kepceyle alıp kasıkla veriyorlar.

X