Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

NASIL bu kadar fazla geldi gerçekten anlamadım. evim 2+1 40 derecen fazla yakmadım tamam hiç kapatmadım ama o dereceden yukarıya da çıkmadım ay kafayı yiyeceğim ne halt edeceğiz yaa nasıl ödeyeceğim.

benim evim 3+1 180 m2.ama salonum büyük ve oturmadığım için yakmıyorum diğer yerler yanıyor.termostat var ve kombi derecesi 65 te sabit.bu sene üst katım boş kiracı gelse diye bekliyorum.alt katımda evde eşya var ama oturan yok senede birkaç kez gelirler.o yüzden ısı kaybım bu yıl daha fazla.faturamda 198 geldi.üstelik çalışıyorum gündüz dereceyi termostatı düşürünce daha aralıklı alev alıyor kombi doğal olarak.çetin bir kış gelse demekki 300 den aşağıya fatura gelmicek offfffffffff:KK14:

Son düzenleme:
130 geldi. oda termostatım var gece-gündüz kombi açık ve en büyük oda 23 dereceye ayarlı. ben şükrettim. ama oda termostatı çok önemli!!!

banada bugün 115 geldi. bende zaten tam o kadar bekliyordum. benim oda termostatta gündüz 23 24 derece geceleri ise 23c ve tüm gün hep açık. kombi de 55 te yanıyor. bu aralar hava güzel iyice soğuyunca 65 e alırım artık...

benim evim 3+1 ama küçüktür.
genelde birde yanar apartmanda mantolama yok geceleri çok soğuk olduğunda bir kaç gün 3 e çıkartmamız gerekmişti.
gelen fatura 235 tl.

139 metrekare ev 160 tl gelmiş. salon hariç heryer yanıyor. oda termostatı genelde 24 25 derecede duruyo geceleri 23 e alıyorum. gündüz evde değilkende 23 e alıyorum. ama kombim sonuna kadar acık oda termostatı var diye kombiyi en sonda tutun dediler bize acaba doğrumu bu ya.

bendeki kombi buderus evim 3+1 günde toplam ancak 7 saat yanar 40 derece gece kapalı faturam 80 geldi.
bazı arkadaşlar kapatmayıp sabit yakıpta düşük fatura ödüyor ilginç.kombiden kombiye değişiyor olabilirmi?

bendeki kombi buderus evim 3+1 günde toplam ancak 7 saat yanar 40 derece gece kapalı faturam 80 geldi.
bazı arkadaşlar kapatmayıp sabit yakıpta düşük fatura ödüyor ilginç.kombiden kombiye değişiyor olabilirmi?

kombiden kombiye şöyle değişir. eğer metre karesi büyük bir eve kapasitesi küçük bir cihaz koyarsanız olmaz. ama x markasının kombisi az yakıyor y markasının kombisi çok yakıyor diye birşey yok. zaten bir dairenin ısınabilmesi için ortalama günde 12 veya 13 metreküp gaz tüketmesi gerekli. Buna evin yalıtımı, petek uzunluğu, evin bulunduğu cephe, alt katta ve/veya üst katta oturan var mı gibi şeyler de etkiler. Bir de forumda okuduğum kadarıyla herkesin ortak kullanım yanlışı evde bulunulmayan saatte kombi yakılmaması. Böyle daha çok gaz israf ediyorsunuz. 1. kademede sürekli çalıştırın ve en az 3 petek açık olsun. Kullanmadığınız odaların peteklerini kapatın ama kombiyi asla kapatmayın. Ha bu arada doğalgazı sadece kombi harcamıyor. Ocağınızda doğalgaz kullanıyorsanız ve evde sürekli yemek pişiyor, çay demleniyor ya da birşeyler ısıtılıyorsa bu da faturaya yansır. Herkes kombiden dem vurmuş ama kombi bu işte en masum olanlardan. bizim eve yalıtımdan önce abartısız 600-700 tl fatura geliyordu. :KK37: evimiz çatı dubleks ve burayı satın aldığımız adam evin boyutlarına uymayan bir cihaz kullanıyormuş. Daha yüksek kalorili yoğuşmalı bir kombi taktık, yalıtımda yapılınca faturamız yarı yarıya düştü. ha bu arada faturanızın toplamında %18 kdv'de var :KK34:

bızım ev mantolamalı ust katım bos hafta sonu gelırler yanlarda apartman falanda yok 140 metrekare ama ben salonla bos odayı kullanmıorum yakında bos odamız cocuk odaası olucak ınsallah:KK49: esımde bende pek sıcagı sevmıorus eve gelınce 60 da bı ıkı saat yakıorum sonra 40 a alıorum 11 de de kapatıorum kombıyı bana 67 geldı:KK3: tutumlu olmamız lazım yakında mısafırımız var

kiracı olarak oturduğum ev yaklaşık 130 metrekare yalıtımı var bütün odaları yakıyorum ben termostattan ayarlıyorum evin içi 22-23 derece olacak şekilde sabah akşam hiç kapatmıyorum 90 ile 100 arası geldi faturam

Son düzenleme:
100 m2 sürekli yandı 76 lira geldi yalnız birkaç gün 55te falan yaktık gerisi 38de yandı ama hiç kapatmadık

çok iyi gelmiş. merak ediyorum kombiyi 38 de yakınca evin iç ısısı kaç derece oluyor petekler ısınıyormu ılık değilde sıcak oluyormu yani. bende düşük ısıda çalıştırmayı denedim ama hiç ısınamadım da..

3 petek yaktımm sabah 7 gece 01 e kadar yandı..
99 lira gelmiş..
KIZLAR YA BİŞE SORİM 3 PETEK 4 PETEK PEK FARK EDERMİ ?

binada yalıtım yok ama sanırım yazın içten yaptırıcam.. ISINAMIYORUMMMMM

X