Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

Benim evim 3+1 100m2 5 petek ve 1 havlupan yakıyorum. Kombiyi hiç kapatmıyoruz. Gündüz 2'de, geceleri 1'de çalışıyor. Bu ay 249 TL geldi.

Kombiyi kapatıp peteklerdeki suyu soğutunca bir dahaki açışınızda çok daha fazla enerji harcıyor o soğuk suyu ısıtmak için. bu yüzden 3-4 saat dışarı çıkarken tasarruf yapayım diye kombilerini kapatanların başı çok ağrıyor. Dışarı çıkınca kombiyi tamamen kapatmak değil de ayarını kısmak en iyisi. öyle olunca zaten sürekli düşük ısıda bıraksanız da ev ısınıyor. Bir de petekler hava yapmışsa havasının alınması gerekiyor çok etkiliyor o da biz de yeni farkettik onu

geçen ay günlük 7,3 m3 harcamam var=190 tl diğer arkadaşlar 70 -100 tl den bahsediyor da...nasıl olabilir bu açıklayabilirlerse -m3 tüketimi bazında- sevinirim..

Evimiz 3+1. 150m2 salonda oturuyoruz ve evde 3 petek açık diğer petekler kapalı. Kapali odalarında kapıları açık ve petekleri kapalı ancak o odalarda ılık devamlı.Evde penye ile dolaşıyoruz.Kombi hep en düşük te en düşük 45 derece daha düdüğü olsa onu acarım.1.5 yasindada oğlum var.Ekimde 170 tl Kasım'da 210 tl geldi.Aralıkta muhtemelen bu civarda olur.Bize fatura iyi geldi çünkü bütün ev ısınıyor. Bu arada İstanbul'dayim ve oturduğumuz yeR çok rüzgarım ve soğuk evim Güney dogu cephee ve mantolamali

Son düzenleme:
İgdaş'ın kendi sitesinde faturamatik diye bişey var tesisat numarasını daire numaranızı ve sayacınızda ki ilk 4-5 (son kırmızı kutulu yeri girmiyosunuz) haneyi girdiktenn sonra son fatura kesiminden bugüne ne kadarlık bir faturanız geleceğini görebilirsiniz.Ben geçen ay topu topu 6 7 gün yaktım kombim bozuk olduğundan 155 2.depozitim olmak üzere 249 lira geldi 83m3 yakmışım ki 6 günde 100derecede yaksam o kadar gelmesi mümkün değildi..bu ay kontrolüm altında sürekli bakıyorum igdaşın sitesinden şöyle 100 liraya yaklaşınca kapatıcam :/

Geçen ay en düşükte yaktım 170 tl geldi. bu ay 20 gün boyunca gündüz hiç yakmadım yatarken açtım yine en düşükte. 130 tl geldi.
kombıyı hıç kapatmıyorum ama sadece petek modunu kapatıyorum.evimiz sıcak oluyo kısa kolluyla geziyoruz evde. yinede çok fazla..

bir hafta evde yoktuk, onun dışında 140 m2 evimde bir odam hariç heryer 1de yanıyor , ama evim içten yalıtımlı, alt üst yanlar hep yanıyor o yüzden sıcacık, 139 tl geldi.

geçen ayda 186 gelmişti.

340 tl doğalgaz faturası ayrıca kombi derecesini yükselttikçe yükselen elektrik faturasıda cabası :18:

ayy çok gelmişşş..

banada bu ay çok gelicek oğluşum hasta oldu.. hastanelere zaten 100 liradan fazla harcadım..
bende gecede yakmaya başladım.. (normalde gece kapatıyordum)

anneme de 6 petek 1 havlupan sürekli yanıyo 165 tl gelmişti..

92 lira...akşam saat 6'dan sonra yakmaya başlıyoruz çalıştığımız için..ve 2 dereceye alıyorum saat 11'e kadar...o saatten sonra 1 e alıyorum derecesini sabaha kadar öyle yanıyor 10 gündür gece çalıştırmaya başladım kombiyi önceleri söndürüyordum.

evim 85 m2 4 petek bir havlupan yanıyor.

Son düzenleme:
fatura sorgula olayını sevdim
söyeleyen arkadaşa teşşekkür ederim..
10 gün arayla bakıp kotrol ediyorum..

70 tl geldi sadece 7den sonra 11 kadar 2 petek yaıkıyorum çalıştığım için ondan öncekiay hiç kapatmmaıştım 130 tl gelmişti

hava yyaptığını nasıl anlıyorsunzu pewteklerin anahtarı var onunlamı havasını alıcaz?

benim evimde en üst kat.. 40 45 de yakıyorum iyi havalarda tamamen kapatıyorum baznede gündüz kapatıp akşam 7den sonra yakıyorum bu ay 93 geldi.. ama bu ay ne gelir bilmiyorum.

hava yyaptığını nasıl anlıyorsunzu pewteklerin anahtarı var onunlamı havasını alıcaz?

Peteğin yan taraftaki bòlúmúnden anahtarı ile açıp havasìnı alabilirsin bu sırada su akıcak yere akmasın dikkat et canım hava varsa zaten fıslama sesinden anlarsın yalnız bu işlemden sonra petek suyu eksilecektir kombiden bakınca belli olacaktır umarım yardım edebilmişimdir

sürekli 30 c de yanıyor.
çalışıyorz akşam evdeyiz fakat aç-kapat yapmıyoruz.daha ekonomik olur diye. :44:
4 petek yanıyor.
bu ay 135 geldi. eh buna da şükür.

ayrıca 100 tl altı nasıl geliyor arkadaşlar. benim ev büyük ve altımız boş dükkan.ev hep ılık gerçi şikayetim yok ama aç-kapa olayına mı başlasak bilemedim?

ya ben de .ok şaşırdım 90 lık faturalara benim evim giriş kat.evin altı doldurma beton boş deil yani.geçen ay 200 geldi bu ay 220.biz de akşama kadar evde değiliz.evden çıkarken 45 e alıyoruz.eve geldiğimizde ev ılık oluyo ama üşüyosunuz.akşamları 50-55derece bu aralar.5 petek yanıyo ondan mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…