Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

480 27 kasım-19 ocak arası...hiç kapatmadan en düşükte yaktım ve süper ısındık..ve yeni taşınmamıza rağme yeni bina yani...ama sanırım yalıtım çok ii yapılmış

107 geldi bize bu ay. Çoğunlukla gün aşırı yaktık ama kardeşim hastayken her gün yaktık. Zaten evde üşüyen tek benim. Benim oda köşe olduğu için buzhane gibi oluyor. Gençliğimi bu odaya borçluyum :roflol: Konuya döneyim yaktığımızda sadece akşamları yaktık. Yanmadığı zamanda öyle çook soğuk olmadı, ben zaten hep battaniye altındayım :roflol: Güldüğüme bakmayın ya, bizimde bu zam yapan abilere gülüceğimiz zaman elbet gelicek. Allah yukardan görüyor. Bu arada kalorifer peteğimin arkasına kartonu alüminyum folyaya sarıp koydum. Epey farketti.

Sıcak günler dilerim Şeniz

a.s ah dids, bu yorgun, bitkin halimle güldürdün beni. inan bu kış az üşüyen insanları o kadar kıskanır oldum ki...:eek: cam içindeki mermerler peteklerin 1-2 cm üstüne geliyor bizde o yüzden karton koyamadık o hazır satılanlar da bir yapı markete gidemediğimiz için alamadık kaç haftadır, kış geçecek biz alamadık daha:mymeka:

canım cok haklısın bızımde onlara gülecegımız gunler elbet gelecek...Aliminyum folyo olayı nedır banada anlatırmısın canım belkı bızede faydası olur?

Canım benim, bir karton kutuyu açtım (kalorifer peteği boyutlarında olucak tabi) , geçen seneyi sırf bu kutuyu petekle duvar arasına koyarak geçirdim hiç olmamasından iyiydi çünkü buz gibi oluyor odamın duvarları, bu sene bu topikte okuyunca o kartonu çıkarıp alüminyum folyoyla kaplayıp geri koydum. Baya farketti bidanem Şeniz

a.s ah dids, bu yorgun, bitkin halimle güldürdün beni. inan bu kış az üşüyen insanları o kadar kıskanır oldum ki...:eek: cam içindeki mermerler peteklerin 1-2 cm üstüne geliyor bizde o yüzden karton koyamadık o hazır satılanlar da bir yapı markete gidemediğimiz için alamadık kaç haftadır, kış geçecek biz alamadık daha:mymeka:

Kardeşimi nasıl kıskanıyorum bir bilsen :eek: Hiç üşümüyor eşşek sıpası kaydirigubbakcemile3

Petekle duvar arasında hiçmi mesafe yok ya, yandan falan sıkıştırabilirisin belki, ya ne hale soktular insanları
yuh olsun yani ya :mymeka:

Valla az yaktığımız halde fatırayı ne ben söyleyeyim ne siz sorun:kızgın:

Ama devlet gelsin sorsun, kenarlarına kanaviçe işleyip doğalgaz faturamızı hediye edecemdelikafadulden

sıka sıka çorapla hırkayla pilotta yakıp 97 TL getirdik.delikafadulden
onun şerefine bi gün 55'e getirip yaktık iliklerimizi ısıttık :1rolleyes:
şimdi gene 38 derecede pilotta devam

a.s2+1 altkat dükkan güneş görmeyen bir ev önceki ay 75 ytl bu ayda 180 ytl geldi.50 ytl elektirik üzerine tatlı olrak geldi tabi ara mezeleri saymadım:çok üzgünüm: telefon, su, cep, yani anlayacağınız menü yoğun hepsini yedik cokacimcoook:ama hazmetmesi zor :uhm:tabi ayy buda yemek menüsü gibi oldu kafamçokkarıştıama hayat işte bazen tiye almak gerekiyor .ALLAH herkesin yardımcısı olsun:Saruboceq:

sıka sıka çorapla hırkayla pilotta yakıp 97 TL getirdik.delikafadulden
onun şerefine bi gün 55'e getirip yaktık iliklerimizi ısıttık :1rolleyes:
şimdi gene 38 derecede pilotta devam

:roflol::roflol::roflol:çok güldüm yaaa alemsinn...bizde geceleri 36 38 derecede yakıyoruzz..amabebek varr ısınmıyoruz dersem yalan olurr ben tşörtle dolanıyorumm ama bebek var diye sadece salonda fazladan ufo yakıyorum ...çok soğuklarda 50 ye çıktığımız nadir zamanlarda oluyorr alttaki mesajda bu ısınma konusuna bu kadar mesajdan sonra son noktayı koyacağımdelikafadulden

Arkadaşla bu kadar mesajdan sonra şimdi bu ısınmayı doğalgaz sarfiatının evden eve değişmesinin birçok nedeni var önnce şunu belirteyimki bizim ev emlakçıya göre 183 m2 komşulara göre 175 m2 bend etam bilmiyorum önceki evim 138 m2 idi orda bebekte yokken 60 70 gece en az 40 da yakarak ancak ısına biliyorduk..

şimdi burda bebek olduğu halde çok soğuk olmayan günlerde 40 enfazla 45 le yakıp çok güzel ısınıyoruzz gecede 38 40 arası derecesiyle oynuyorumm..salon büyük olduğu için ve pencere uzun pencere gibi 3 cam olduğu için daha serin diğer odalara göre oyüzden kombiyi açmak yerine ufo koyduk orayaa...

ısınmayı etkileyen şartlar

1 kombiniz ( 2000 kalorili olanı var 10 000 kalorili olanı var iyi bir kombi iyi ısıtırr )
2 eve göre peteklerin yeterli büyüklükte olması odaların büyüklüğüne göre petek olmalı... (bizim şuanki evde süper petekler koymuşlar müteahhide braova vallahi)
3 peteklerin iç dizaynının yüksek olanlarıda varmış az su dönenleride peteklerde yüksek kapasiteli olmalı
4 pimapen pencereler çok farkediyor ısıyı dışarıya vermiyor
5 binanın ısı yalıtımı çok güzel olmalı
6 alt ve üstün dolu olması arada kalıyorsa sağ solundda dolu olması çok etkiliyorr
7 evin güneş alması çok önemli güneşli günlerde yarı yarıya farkediyor
8 evin büyük olması küçük olması etkiliyor
9 evdeki yaşayan aile bireylerini üşüme eşikleri sarfiyatta etkili

bunlar yaktığımız doğalgazı oldukça etkiliyorr....birazda maddiyat tabiiki varsa yakabiliyorsun yoksa battaniye altına giriyorsunn

zamlar üstmüze bindi içi feraf ferah kombiyi açimde şöle evde salına salına dolanayım diyerekte kimse diyemiyor maalesef...
zmlar sayesinde tutumu öğrendik vesselamm:)))

bize 541 ytl cik geldi:eek:klava:
bebeğim küçük olduğu için 3 te yakıyorum sürekli
alt katımızda dükkan var ve boş,kuzey cephe,yanlar boş:nazar:
Allah yardımcımız olsun ne diyim:a015:

:roflol::roflol::roflol:çok güldüm yaaa alemsinn...bizde geceleri 36 38 derecede yakıyoruzz..amabebek varr ısınmıyoruz dersem yalan olurr ben tşörtle dolanıyorumm ama bebek var diye sadece salonda fazladan ufo yakıyorum ...çok soğuklarda 50 ye çıktığımız nadir zamanlarda oluyorr alttaki mesajda bu ısınma konusuna bu kadar mesajdan sonra son noktayı koyacağımdelikafadulden

Canım ya ben bu dogalgaz işini anlamadan gercekten yaz gelıcek.Sımdı dıyorsunku 38 derecede yakıyoruz.Bızde mesela bır ıbre 1-2-3 dıye gıdıyor 6 ya kadar bırde derece var.Mesela suan 3 te duruyor derece 60 dereceyı gosterıyor ve usuyoruzbenneyaptımkiSenınkı 38 derece olduguna gore 1 demı duruyor yanı anlamadım ben.Yanı 1 de duruyor ve ısınıyormusunuz:bbo:

bize 541 ytl cik geldi:eek:klava:
bebeğim küçük olduğu için 3 te yakıyorum sürekli
alt katımızda dükkan var ve boş,kuzey cephe,yanlar boş:nazar:
Allah yardımcımız olsun ne diyim:a015:

Bizimkide 3 te duruyor aynı sekılde bebıs var:a015:butun ev 24 saat yanıyorsa cok ıyı..

canım 1 le 2 arası oluyor sanırım digital kullandığım için neye denk geliyorr bilemiyorumm..tahmini söylüyorumm..

Slm , arkadaşlar odalardaki peteklere termostat takdırdık 3 gün oldu kombiyi 50 dereceye ayarladık salon kapalı, mutfak,yatak odası, antre,termostat tan 3 e ayarladık çocuk odası ve oturma odası termostat ta son derecede yani 5 te günde 8 metre küp yakıyoruz, termostat takdırmadan önce kombi 50 deyken günde 12 metre küp yakıyorduk bu demektirki ayda epey kardayız sizlerle paylaşmak istedim .Sıcacık mutlu günler hepimize

merhaba arkadaşlar vallahi bu ay o kadar ödeme vardı kı gecen aykı korkudan acamadık termostat 20 derecede gecede 19,5 ta.oda küçük çoçuk da yok battanıyeyle oturuyoruz...
napalım olsun yaza az kaldı diyorummm...:1rolleyes:
vallahi 1-1,5 yıl sonra dubleks eve gecıcez güsel güneş görücek,yalıtımı olacak ama her odayı yakamıcamız kesin...
ne diyelım arkadaşlar Allah herkesin yardımcısı olsun.

X