- 29 Ocak 2008
- 478
- 0
- 54
-
- Konu Sahibi yorgun savaxsxçxix
arkadaşlar bi terslik yok zam haricinde aynı ayarda yakıpta herkesin farklı gelmesinin biçok sebebi olabilir. fisfisfis
mesela
**ara kat olması
**ısı yalıtımının olması (ki bu çokk farkettiriyor)
**kombi tercihi (bence bu da önemli biz alırken çok araştırdık iyiki de vaillant almışız)
**petek tercihi
**tesisat borularının fazla dolanmış olması
bizde gece gündüz yaktık. misafirimiz vardı. gece 37-40.. gündüz de 40-50 arası..
bize çok geldi diye düşünürken bizim iyiymiş gerçekten a.s
148 geldi bize
sizede nacizane tavsiyem yukardaki faktörleri bi gözden geçirin.. belki arasında düzeltebileceğiniz durumlar vardır.. a.s.
Söylediklerinin hepsi aynen bizde var gelen fatura 285.00 TL.Eğer bu faktörler olmasaydı üst komşuma gelen rakam 455.00 TLarkadaşlar bi terslik yok zam haricinde aynı ayarda yakıpta herkesin farklı gelmesinin biçok sebebi olabilir. fisfisfis
mesela
**ara kat olması
**ısı yalıtımının olması (ki bu çokk farkettiriyor)
**kombi tercihi (bence bu da önemli biz alırken çok araştırdık iyiki de vaillant almışız)
**petek tercihi
**tesisat borularının fazla dolanmış olması
bizde gece gündüz yaktık. misafirimiz vardı. gece 37-40.. gündüz de 40-50 arası..
bize çok geldi diye düşünürken bizim iyiymiş gerçekten a.s
148 geldi bize
sizede nacizane tavsiyem yukardaki faktörleri bi gözden geçirin.. belki arasında düzeltebileceğiniz durumlar vardır.. a.s.
fiyat belli, faturalarda da yazıyor, hala %80 zam nerede diye soranları anlayamıyorum doğrusu.:1closedeyes:
[/B]
ben soruyorum %80 zam nerde diye...
ve hala soruyorum.
kusura bakmayın ama 10 günde 300 liralık yaktım diye yazanlarda var.nasıl olur bu?demek ki açılmış sonuna kadar kombi.e öyle açsam banada gelir o fatura.
geçen şubat ayı en yüksek ödediğim aydı ve gayet net hatırlıyorum 220 ytl ödemiştim.bakalım bu şubatta kaç ödeyeceğim?
ben kombinin derecesini hiç düşürmüyorum da yükseltmiyorum da.hep minimumda yani 40 derecede yanıyor.havalar soğuduğunda üşüyorsam bir kat daha fazla giyiyorum üstüme.yani yine aynı yanacak kombi.en fazla 250 ödeyeceğimi düşünüyorum bu kış.
geçen kış ilk faturam 148 gelmişti.bu kış ilk faturam 177 geldi.yani %30 küsürlük fark var.%80 değil.fisfisfis
bakalım ne lacak önümüzdeki ay?
nerde %30 luk zam bacım sen nerde yaşıyon yok öyle kombiyi 60 a 70 e çıkarmak 40 ta yanıyor ayrıca sen gecen yılkı faturalardan birini al birde bu yıl ki faturanın birini al metre küpüne bak nekadar zam geldiğini anlarsın faturaların üzerinde yazar zaten yasakkelimeyasakkelime
ve hala soruyorum.
kusura bakmayın ama 10 günde 300 liralık yaktım diye yazanlarda var.nasıl olur bu?demek ki açılmış sonuna kadar kombi.e öyle açsam banada gelir o fatura.
geçen şubat ayı en yüksek ödediğim aydı ve gayet net hatırlıyorum 220 ytl ödemiştim.bakalım bu şubatta kaç ödeyeceğim?
ben kombinin derecesini hiç düşürmüyorum da yükseltmiyorum da.hep minimumda yani 40 derecede yanıyor.havalar soğuduğunda üşüyorsam bir kat daha fazla giyiyorum üstüme.yani yine aynı yanacak kombi.en fazla 250 ödeyeceğimi düşünüyorum bu kış.
geçen kış ilk faturam 148 gelmişti.bu kış ilk faturam 177 geldi.yani %30 küsürlük fark var.%80 değil.fisfisfis
BİRİM FİYATI DİYEEEE OZAMAN ANLARSIN ZAMMMIIIIIdelikafaduldendelikafadulden
size kadar gelme fırsatı olmamış zammın demekki....hayret bişi daha nasıl soruyorsunuz zam yok diye?hesap gayet net..evim 70 m2,2+1 ve evde toplam 4 petek var.geçen sene en kış olduğu zamanda ocaktı sanırım sadece 140 ytl ödedim.bu sene bayramda evde yoktum.hatta bayramdan önce gittim memlekete yani topu topu 15 gün yandı kombi ve ben 30-40 derecede yakarım ve bana gelen fatura 130 ytl!!ve geçen sene ocakta yaktığımda üşümeden otururken şuanda burnum ellerim buz gibi bir şekilde kat kat oturuyorum evde...
bana bu ay gelcek fatura 280 civarı...ısınsam içim gam yemiycek..yani en kışta 140 gelirken bana bu ay 250-280 arası bişi gelicek...heralde size gelmeyen zamlarda bizlere geldi....
ne kadar doğru söylemişsin arkadaşım a.s. gerçekten de zam haricinde senin yazdığın faktörler dışında bir terslik yok aslında. toplam zam oranı %80 olduğuna göre bu şişik faturalara şaşırmamak lazım aslında.
bize de yeni geldi 25 günlük 204! geçen yıl ödediğimiz en yüksek fatura 159 liraydı (30 günlük). gelecek ay kesin daha da fazla olacak. sonuçta gelen zam ortada daha önceki sayfalarda yazmıştım, tekrarlıyorum:
İgdaş'ın sitesinden aldığım bilgilere göre;
01.12.2007 İtibariyle Konut Müşterilerine Uygulanan Doğalgaz Satış Tarifesi
YTL/m3 YTL/KWH
Konut ve Ticari 0,52896 0,04971
01.12.2008 İtibariyle Konut Müşterilerine Uygulanan Doğalgaz Satış Tarifesi
YTL/m3 YTL/KWH
Konut ve Ticari 0,91732 0,08621
fiyat belli, faturalarda da yazıyor, hala %80 zam nerede diye soranları anlayamıyorum doğrusu.:1closedeyes:
bir siteden oranları buldum:
doğal gaza 2008 yılında beş (5) kez zam yapılmıştır. Bu zamlar konutlarda tarih sırasıyla şöyledir:
1 Ocak 2008’de %7,4;
1 Haziran 2008’de %7,4;
1 Ağustos 2008’de %16,8;
1 Ekim 2008’de 4,6;
1 Kasım 2008’de %22,50.
ve hala soruyorum.
arkadaşlar bir de birşey sorucam..evim hiç ısınmıyor ya aşağıdakiler yakmıyor ya da bu sene hakkaten hava soğuk çünkü geçen sene böyle bir problemim olmamıştı...yerlerim halı kaplı olmasına rağmen o kdr soğukki anlatamam kasıklarım sancıyo artık yerden soğuğu çektiğim için.şimdi ben ufo almayı düşünüyorum ya da basit bie elektrik sobası..sizin tavsiye edebileceğiniz birşey var mı ve mesela günde 2-3 saat yakmak elektrik faturama nasıl yansır bu?
Arkadaşlar faturalardaki tarihlere dikkat edin bana 200 geldi tam 5 faftalık yani 20 günde 177 bana kıyasla yüksek zaten :)))
kronick, yukarıdaki mesajda zammın nerede olduğu yazıyor. tam olarak yaktığımız enerji 2007 ve 2008 aralik ayinda aynı olacak diye bir kural yok. hesaplarda faturalar baz alınır. 0,52'den 0,91'e çıkan fiyatta zam ne kadardır?
tabii ki ben 200 yakarım, sen 100 diğeri 300. herkesin soğuğa dayanma eşiği farklıdır. ama birimizin 100 diğerinin 300 yakması gelen zammı geçersiz kılmaz.
düşük faturalı günler a.s.
not: daha fazla küsurata girmeden 0,52 ve 0,91 ile hesaplayınca konutlar için net zam %75 çıkıyor. ayrıca 5 defa yapılan zam oranlarını toplayınca tabii ki bu sayı çıkmaz. çünkü her yeni zamda, bir önceki zamda artan fiyatın üstüne zam gelir.
örnek: 100 liralık bir şeye %10 zam gelirse 110 lira olur. 2. zam yine %10 olursa 110 liraya %10 zam gelir ve 121 olur. böyle devam eder. buna kümülatif zam denir. haberlerde de rastlayabilirsiniz bu terime.
arkadaşım ozaman zam yok demeeeeeeeeee tabiki benim üşeme sorunum olabilir veya sizin kan seviyeniz iyidir o benim sorunum ama sizin zam yok demenize sinir oldum nerde zam yok biraz daha gunedimi ele alarak fikir yürütseniz iyi olur geçen sene oranla tabiki %70 gecen bir zam var birim fiyatını tekrar gözden geçirin derimm