- 14 Ağustos 2007
- 7.543
- 23
-
- Konu Sahibi yorgun savaxsxçxix
şimdi faturama tekrar baktım.26 günlükmüş gelen 177.
yorgun savaşçı anlatamıyorum galiba derdimi.
ekonomik terimlerin ne anlama geldiğini biliyorum.yüzde hesapları yapacak kadar matematik bilgimde var.
ben sadece geçen ayki başlangıç faturamla bu aykinin arasında %80 lik bir fark olmadığını söylüyorum.yaktığım ısıda değişmedi,geçen seneden bu yana eve yalıtım anlamında bişeyde yapmadım.(önceki sene yapmıştım.)
zam elbette var yok demiyorum.yaksam ve iliklerime kadar ısınsam banada gelir yüklü fatura.
demekki bir ayda 400-500,10 günde 300 yakanların evi sadece dört duvar
neden bu kadar tepki gösterdiniz anlamadım.
ille evet banada %80 zam geldi,öldüm bittim dondum demek zorundamıyımCADIARZU
bana gelen fatura bu.
bakalım şubatta kaç gelecek?
ben soruyorum %80 zam nerde diye...
ve hala soruyorum.
kusura bakmayın ama 10 günde 300 liralık yaktım diye yazanlarda var.nasıl olur bu?demek ki açılmış sonuna kadar kombi.e öyle açsam banada gelir o fatura.
geçen şubat ayı en yüksek ödediğim aydı ve gayet net hatırlıyorum 220 ytl ödemiştim.bakalım bu şubatta kaç ödeyeceğim?
ben kombinin derecesini hiç düşürmüyorum da yükseltmiyorum da.hep minimumda yani 40 derecede yanıyor.havalar soğuduğunda üşüyorsam bir kat daha fazla giyiyorum üstüme.yani yine aynı yanacak kombi.en fazla 250 ödeyeceğimi düşünüyorum bu kış.
geçen kış ilk faturam 148 gelmişti.bu kış ilk faturam 177 geldi.yani %30 küsürlük fark var.%80 değil.fisfisfis
bakalım ne lacak önümüzdeki ay?
bu kadar gülmeden önce keşke en alt satırıda okusaydın be güzelim....bak burda sordugun zammmm nerde diye sorduğun zam vardı ya o işteeee sen yazdın bunu değilmi :roflol::roflol:
kombinin derecesi seni ilgilendirmiyor seviyeni takın ve yazdıklarını sen bir daha gözden geçir zam nerde ben zam göremiyorum diyen sensin ya değilse sana 10 gelmiş bana 100 gelmiş senide benide ilgilendirmez senın zam yok nerde bu zam demen sinir etti ister hırka giy otur ister kepenek bu senın sorunun faturanın bedelinden değil yapılan zamdan şikayetci tabi 70 tede yakarım 80 dede ödeyecek olan benim veya sen 20 dede yakarsın 30 dada titriyerek oturacak olan sensin beni ilgilendirmez gözünüzü açın ve daha önceki yazdıklarınızı birdaha okuyun derimmm
arkadaşlar,
enerji kaybını önlemek için bir yapı markette izocam'ın radyatör arkalığı satılıyor. daha önce kullanan var mı acaba? ısı tutucu ve yansıtıcı olarak kullanılır diyor indirim kağıdında.
55X90X1,5 cm ebatlarında 6,50 tl.
ben kullanıyorum 2 seneden beri...
bu kadar gülmeden önce keşke en alt satırıda okusaydın be güzelim....
bak orda bana yansıyan fark %30 civarı demişim.zam yok dememişim.ben %80 zam görmüyorum demişim.
demekki neymiş?
son gülen iyi gülermiş
seni ilgilendirmiyorsa zam yok dememe niye bu kadar taktın anlamadımsositososito
ayrıca istediğini yazabilirsin artıkk.topğin selameti açısından sana cevap vermeyeceğim.
hadi sana kendi çapında iyi eğlencelerhihoyyyt
şimdi bizim radyatörleri ölçtük, uzun olarak büyüklere 2 tane alalım dedik ama kafamıza bir şey takıldı. hani duvara monte etmek için bağlantılar var ya, oraları kesmek mi lazım:uhm: sadece o çubukların arasına koyarsak da çok fayda etmez gibi geldifisfisfis siz nasıl kullanıyorsunuz? :sm_confused:
evet canım bizde de var bu ısı yansıtıcılardan petekler döşenirken yapılmıştı sanırsam petekleri söküp duvara motelemeniz lazım kolay gelsin
ben direk koydum peteklerin arkasına.ayrıca delmedim bi yeri.zaten çok az bir mesafe kaldı o panoları koyduktan sonra.delmeye gerek görmedim.şimdi bizim radyatörleri ölçtük, uzun olarak büyüklere 2 tane alalım dedik ama kafamıza bir şey takıldı. hani duvara monte etmek için bağlantılar var ya, oraları kesmek mi lazım:uhm: sadece o çubukların arasına koyarsak da çok fayda etmez gibi geldifisfisfis siz nasıl kullanıyorsunuz? :sm_confused:
:roflol::roflol: canım o fatura yanlıştır zammın %30 oldugu söyleniyor (keşke öyle olsaydııı)170 gelmiş :1shok: zaten gündüzeleri evde yokuz akşamdam akşama yanıyoo
gecen sene 100 gelirdi
tam olarak zammı yansıttı
ben direk koydum peteklerin arkasına.ayrıca delmedim bi yeri.zaten çok az bir mesafe kaldı o panoları koyduktan sonra.delmeye gerek görmedim.
birde bütün pencerelere mastik çektim yeniden.bununda izolasyonsa çok faydasını gördüm aklında olsun.
hatta o kadar faydalı olduki bana %30 zam geldisositososito
canım daha pratik bir bilgi vereyim bizim alt komsu petekleri söktürmemek için kalın mukavva kartonlar oluyor onun etrafını bildiğimiz aliminyum folyoyla sarmış ve petegin arkasına yerleştirmiş düşüne bilirsiniz
bu dediğiniz yalıtım şeyi nerede satılıyor ve peteklerin arkasınamı konuyor???
ben araştırdım düşündüm taşındım katalitik almaya karar verdim...en güzel eski zamanlardaki gibi ufo mu vardı cnm eskiden:)))bari ne kadar elektrik gelcek die düşünmeden aldığım tüpü bilirim hem de odanın tamamını ısıtıyor belli bir yönü değil:)
peki görünüyomu karşıdan bakıncaa yani çirkin bi görüntü oluşturmuyor değilmi?acaba bu dediğiniz alümünyum folyo benzeri bişi mi?bauhaus,koçtaş gibi yapı marketlerde bulabilirsin.
peteklerin arkasınada koyuluyor,soğuk olduğunu düşündüğün duvarada kestirip yapıştırabilirsin.