Doğacak bebeğimize isim ve kv karışması....

Ben ozurlu olma riskini goze aliyorum ve sultan koymuyorum de.

Sultan da köyłü gibi bi isim. Hakaret yok mune dusuncem bu.

Dogumdan sonra kocanla nufusa beraber git ve istedigin ismi koydur. Onlara da doguma kadar he he sultan koyucam de.

Anlatmak değil canım elimde değil en basta aynı apartmandayız ve eşim ailesiyle sürekli görüsüyor ben ilk hamile oldufumu öğrendiğimde 4 aylık evliydim. Eşime dedimki hadi hastaneye gidelim bakalım. Öğrendiğimiz gün onlara söyledik ama bir gram sevinmediler. Kızıda hamileydi halbuki. Ben nie onlarsız hastaneye gittim diye herşey başladı en basta cizgimi koyucaktım ve o kadar ağır laflar ettilerki eşim hastane yolundan döndü annesine gitti ve cok büyük kavga ettik öyle böyle değil bende annemi cağırdım ve annemin evine gittim . 2 hafta anemde kaldım ve eşim beni bir kere bile aramadı. Sonra babası duymasın diye geldiler cünkü kendi hatalarıydı. En basta kv beni bosatmak için geldi hal hareketleri öyleydi baktık olumsuz konusuyorlar bende cevaplarımı yapıstırdım kıskanclıklarından tutun herseylerine kadar. Daha 2 aylık hamileyim. Babam boşansınlar o zaman bizim bu ilişkimiz tamamen kopar dedi. Cünkü kavgaya kendi kızıda karısmıstı ve oda ortalıgı karıstırmıstı. Böyle pldugunu duyunca 360 derece döndüler ve kendi kızının yuvası bozulmasın diye yok öyle değildi benim cahilliğimdi dedi oysaki öyle belliydiki bosandırmaya calıstıgı o dönünce babam o zaman her ikiside yerini bilecek bir daha böyle kavgalar olmayacak dedi. İşte babam öyle diyince elim kolum bağlandı. Bende mecburen döndüm sonraki haftada bebeğimin kalp atısını duyamadık ve kürtaj oldum öyle duydular. Eger onlar bilmeseydi bile hemen bilerek oldu damgası bile vurabilirlerdi. Yani yaşayan bilir hala aklıma geldikce mahfoluyorum
hayatiniza baskalarinin bukadar müdahake etnesine nasil izin veriyorsunuz anlamiyorum. cokmu ariyorsunuz bu tip kocalari ve ailelerini. senin kurtaj olmani bile bilmememei gerek niye herkese herseyinizi anlatiyorsunuz ki

Ben olsam Sultan da koymam.
Nasıl kabullenirsiniz anlamıyorum da.
Bunu koymazsan bebek özürlü olur diyen insanların istediği ismi nasıl koymayı düşünürsünüz?
Anlamıyorum
Anlayamam

bütün suç seni koruyamayan eşinde.
gerisi hikaye.
orada oturdukca da huzuru bulmanız imkansız.
sen çalışmıyorsun sanırım.
yaşlarınız kaç?
evi taşıyamazssınız da.
maddi bağlılık ta olunca işte böyle tepenize binerler

Yaşlarımız küçük acıkcaksı eşim 26 ve cok büyük bir iş sorunlulugu var. O da cok yoruldu ama severek yapıyor. İşini elinden alırlar diyede korkuyor.
Çalısmıyorum keşke taşınabilsek...

küfredesim geldi okuyunca ya... özürlü olurmuş... terbiyesiz.

bence eşinizle münakaşa edilecek hale gelicekse sultanı koydurun ama yanına sareyi de ekletin illa ki.... sizin çocuğunuz bu ya yok nenesi okumuş türbeye vs vs... inançlı biriyim ama bu ne yani

Kaynana bana cocugun özürlü olur dese sensin özürlü hepinizin beyni özürlü der cıngar cıkarırım valla. Tahammül edemiyorum böyle tiplemelere.Kocanızda tam bir bostan korkulugu yani.Tüm suc onda sizi yuz goz etmemesi gereken kisi o.Hemde hamile halinizle.

Reactions: anu
Ben annemlerin evliliklerinin dördüncü senesinde olmuşum tabi türbelere adaklar falan adanmış sabıroğullarıymış galiba türbenin ismi babaannem tutturmuş sabır olsun diye annem ağlamış sızlamış 1984 yılının gelinlerinden bahsediyoruz babamı ikna etmiş velhasıl kendi istediği ismi koymuş canım annem ya sabır olsaydı ismim. Velhasıl özrüm falan da yok yani hurafe onlar en kötü kulağına okutalım kimliğine yazdırmayalım de çık işin içinden.

Bu kv lerde fazla oluyor...sultan ismini de kabul etme canım nüfusta yazmak istemiyorum de çok çok kulağına ezan okuduğunuzda söyleyebilirsiniz de veya göbek adı olsun de (o da ne demek bilmiyorum:)) kızımın ismi şu olacak de o kadar. İnanma öyle şeylere ne demek Yani çocuk özürlü doğacak tövbe tövbe

Nasıl iğrenç bır ilişki yapımız var ya toplum olarak.. sanane kardeşim sanane ... karı koca istedıgını koyar.. sen kendı çocuklarının ismını koymuşsun bırak herkes kendı çocugunun ismıne karar versın... cıdden şu büyüğüm saygısızlık edemezsın dıye yürütülen bakış açısı ve zorbalıga aşırı karşıyım...gercekten kötü mü olalım ya.. ancak kötülükten mi anlarsınız... allah sızı ıslah etsin anlayışsız büyük gibi görünen oysa sadece kimlikte yaşı büyük olan olgunluktan nasıbını alamamış anlayışsız insanalr...

Milletin yanında sultan falan koymuyoruz. Bu konuda burada kapanıyor de. Ben de türbeye gittim o gece rüyamda gördüm. Adı sultan olan bir dansöz vardı. Kadın gelip bana tükürüyordu, sen annem değil misin adımı neden sultan koymaları izin verdin diye bağırıyordu. Kesinlikle olmaz sultan koyarsak bu çocuğun yolu yol değil de.

Yaşlarımız küçük acıkcaksı eşim 26 ve cok büyük bir iş sorunlulugu var. O da cok yoruldu ama severek yapıyor. İşini elinden alırlar diyede korkuyor.
Çalısmıyorum keşke taşınabilsek...
niye korkuyor?
tehdit mi ediyorlar.?
siz ailesine bağımlı bir hayat kurmuşssunuz en baştan.
ayrıca ailesi değil seni korumayan eşin suçlu.
bunu es geçiyorsun ama gerçek bu ne yazık ki.

Canım çocugunda özürlü olmayacak tamam mı ? Grrcekten bu yaptıkları hamıle bır anneye kadına yapulack en büyük psikolojık ezıyettır... allahtan bır emır mı geldı öyle bır ayet hadıs mk var ? Yok yok yok. . Tam tersıne onlar akıllarınca böyle dını fetvalar veriyorlarya kendılerı carplacak haberlerı yok. Allah herseyı gören bilendir.. sen 9 ay her gun her sanıye bır ınsan büyütuyprsun karnında.. aldıgın nefes bıle kutsal allah seninle beraber. İçten yaptıgın tüm dular kabul olur inan bana.. bebegını inşallah saglikli hayırlı bır şekılde kucagına alacaksın lütfen batıl insnalar tarafındna uydurulmuş şeylere kulak asma gunahq gırersın... kaynananlar tam anlamıyla çelişki içindeler madem o kadar ınanıyorlar o ruyaya falan neden sürekli doktora erkek olabılır belko dıye defalarca soruyorlar ???

Bu arada çocuğun nüfusunu sen çıkartmaya git adını sare koy gel. Adı sultan olan varsa özür dilerim ama gerçekten dansöz ismi gibi.

Özürlü olursa size çekecektir deseydin ya tövbe yarabbim ya böyleleri zıvanadan çıkarır insanı

nasıl bu kadar karışabiliyorlar hayret, kusura bakmasınlar ama o çocuğun annesi olarak isim koyma hakkı sizdedir.Bunu üstüne basa basa vurgulayın, anlamak istemezlerse bir arkadaşın dediği gibi cıngarı çıkarın nasılsa hamilelik psikolojisi diye bişey var

Ne insanlar var yaa .bu devirde hala iki yetiskin insanin dunyaya getirecegi bebegin isim koyma hakkini kendilerinde buluyorlar..tavsiyem siz de onlari dilinden konusun ben de ruyamda gordum diyin ruhani birseyler oldu diyin.biraz yalan olacak ama..ha yok diyebiliyorsaniz ki
o benim kizim adini ben koyacagim bu bana duser diyin.ki ben olsam oyle derdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…