• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğacak bebeğimize isim ve kv karışması....

tövbe de yarabbim ya.
sultan koymasak özürlü olurmuş nasıl bir cahiller ya.
sen istemiyosan koyma illa koyacak halin yok o doğuracak sanki. çocuk senin sen iki canlisin..dinleme sen onlari koyma bile.

Aynı apartmandayız bilmeseler bile eşim söylüyor. Yani işte ne yapsam uzaklaşamıyorum...
Biz hatayı nerede yapıyoruz biliyomusun? Onları da bizim gibi iyi niyetli düşünüp herşeyi paylaşıyoruz halbuki onlar bizim annelerimiz değil. Mesafeyi her anlamda korumak lazım ki böyle saçma şeylere cesaret edemesinler sonrada varsın adımız soğuk gelin olsun ! Senin hastaneye gittiğin zamanları neden biliyorlar ki? Söyleme bir daha bazı şeyleri kendine sakla daha mutlu olacaksın :KK66:

Biz hatayı nerede yapıyoruz biliyomusun? Onları da bizim gibi iyi niyetli düşünüp herşeyi paylaşıyoruz halbuki onlar bizim annelerimiz değil. Mesafeyi her anlamda korumak lazım ki böyle saçma şeylere cesaret edemesinler sonrada varsın adımız soğuk gelin olsun ! Senin hastaneye gittiğin zamanları neden biliyorlar ki? Söyleme bir daha bazı şeyleri kendine sakla daha mutlu olacaksın :KK66:
bunu okudukça daha iyi anladim.
herşeyi anlatmiyorum haa hıı diyorum geçiyorum kırmamak lazim yinede..
eşimede kaş göz yapıyorum anlatma diye:)
çok yüz verdim galiba çok işine karişmaya geldi hehe deyip geçtim valla çok sıkıldım nabayim..

Ay sabah sabah sinirim oynadı konunu okuyunca.
Anlarsa misilleme yapın, bir rüya da siz görüvermiş olun, rüyanızda kv hık mık geberip gidiyormuş bebeğe Sultan ismini koyunca. Tövbe yarabbim ya bu devirde ne cahillik.

Güzel tavsiyeler gelmiş, lütfen kararlı ol ve uygula, yoksa bir annenin en doğal hakkı olan çocuğuna isim koyma hakkına çökmekle kalmaz, yarın öbür gün kendileri annecilik oynamaya başlarlar, sen de oturur kenardan izlersin.
Tavrını koy.

nüfus cüzdanı çıkartmaya eşinizi gödermeyin siz gidin
eşiniz gitse de 1 dilekçe ile isim değiştirebiliyorsunuz

ama asıl görev eşinizde
eşinizin aklına girin
bize nasılsın bile demeyen erkek delisi ailen isim koysalarda kız olduğu için ilgilenmeyecekleri torunlarına isim koymalarına müsade etme nasıl için alıyor falan ama öncesinde tartışmasız girin konumaya

ayy ben bu konulara çok sınırlenıyorum ve salon kadınlıgı çizgimden çıkıyorum yemınle

acaba onlara neymiş acaba kocana lafmı düşüyormuş bu çocuk benım karnımda ben taşıyorum ve isim koyma hakkı sadece ve sadece bana aittir , sana fikir danışırsam söylersin , size hiç birşey düşmüyor desene bacım yaaaa

hele bu kv sadece bok yemek düşüyor

Doğururum.
Hastaneden çıkınca alırım doğum belgesini istediğim ismi kaydederim nüfusa.
Bu kadar basit.
Siz tamam dedikçe tepenize çıkar bu cahil cühela takımı.

Ya niye ezdiriyosunuz bu kadar kendinizi anlamıyorum gerçekten bebek senin ve eşinin senin karnında sen doğuracaksın onu ya !
Ne demek özürlü olur Allah tan başka kimse bilemez bunu asıl ismini Sultan koyarsan Allah a şirk koşmuş olursun çünkü geleceği ondan başka kimse bilemez.
Ben olsam asla Sultan koymazdım sadece Sare koyardım kudursun sinirden kv de :KK62:

Birde ben safra kesemden kriz gecirdim ondan 3 gün önce ameliyat oldum rahimden dikiş attılar safra krizi gecirirken zor yetiştirildim hastaneye eşim yanımdaydı gördü allahtan ama onlar su an diyetteyim cogu seyi yiyemiyorum kilo almadım 7. Ayıma girecekken onu bile kıskanıyorlar habire doktor yanlarında demesine ragmen özellikle kv ye bu kıza yemek verirsenin düşmanısınız dedi doktor ya. Özellikle yemek yedirmeye calısıyorlar. Birde ben uzun süre yattım ondada biri demediki gelip bi evini süpüreyim üstüne laf söylüyorlar evin cok kirli surası tozlanmıs annem haftalık gelip yardım ediyordu. Bi bardağım yerde olsa hayatta bu kız hasta eğilemez alayım demezler. Gamsız insan başka ne desen anlatamazsın illa onların dilinden konusucaksın.
ayy ben bu konulara çok sınırlenıyorum ve salon kadınlıgı çizgimden çıkıyorum yemınle

acaba onlara neymiş acaba kocana lafmı düşüyormuş bu çocuk benım karnımda ben taşıyorum ve isim koyma hakkı sadece ve sadece bana aittir , sana fikir danışırsam söylersin , size hiç birşey düşmüyor desene bacım yaaaa

hele bu kv sadece bok yemek düşüyor

bunu okudukça daha iyi anladim.
herşeyi anlatmiyorum haa hıı diyorum geçiyorum kırmamak lazim yinede..
eşimede kaş göz yapıyorum anlatma diye:)
çok yüz verdim galiba çok işine karişmaya geldi hehe deyip geçtim valla çok sıkıldım nabayim..

En iyisini yapıyorsun.. bende artık fazla sohbete girmiyorum her hafta görüşsekte konuşmalarımız sınırlıdır ki bu şekilde bile sinir bozmayı başarabiliyorlar. Aman uzak olsunlar mümkünse

Ne yapsakta morallerini bozsak laf soksak modundalar ama onlara baksan gelinler çok kötü kaynanalar zavallı modundalar!
En iyisini yapıyorsun.. bende artık fazla sohbete girmiyorum her hafta görüşsekte konuşmalarımız sınırlıdır ki bu şekilde bile sinir bozmayı başarabiliyorlar. Aman uzak olsunlar mümkünse

kaynanam herşeyi karişir karşacagi bildiğim için eşime kaş göz yaparim. anlatma diyorum. bilmediği için sölüyor vay efendim ...
buzluktan çikardığım tavuk gögsü bozulmuştur dedi. daha sabah çikardiydim.. bozulur diyo. bozulmaz dedim gitti işte çöpe onun yüzünden..
eşim atiyor çöpe..sinir oluyorum ya değerlendircektim ben onu of...
bilmediğimi saniyor cahil saniyor güya kendisi herşeyi bilirmiş yaparmiş.. tamam diyorum kırmamak için ama uygulamiyorum hoşuma gittiği bişey varsa uygularim da.
internetten bakiyorum ben bilmediklerimi.. çok net açik anlatiyor yani..
kaynanam aslinda kötü bişey demiyor iyiliği için diyo herşeyi..tamam da abartmaya gerek yok ama bişey demiyorum desem gücenir. anne baba gücendirmek iyi bişey degil vicdanin hiç rahat olmaz.. hehe hahiii hımm diyorum işde. söleyecek lafim yok.
geçenlerde bi kere gücendirdim çok agrima gitti benim. bi dahada yapmadim dikkat ediyorum artık.
kayınbabam melek gibi.. hiç karişmaz kaynanama bile sus kendiler bilsin der.. o yüzden çok seviyorum kayinbabami.. Allah başimizdan eksik etmesin inşallah.

Birde ben safra kesemden kriz gecirdim ondan 3 gün önce ameliyat oldum rahimden dikiş attılar safra krizi gecirirken zor yetiştirildim hastaneye eşim yanımdaydı gördü allahtan ama onlar su an diyetteyim cogu seyi yiyemiyorum kilo almadım 7. Ayıma girecekken onu bile kıskanıyorlar habire doktor yanlarında demesine ragmen özellikle kv ye bu kıza yemek verirsenin düşmanısınız dedi doktor ya. Özellikle yemek yedirmeye calısıyorlar. Birde ben uzun süre yattım ondada biri demediki gelip bi evini süpüreyim üstüne laf söylüyorlar evin cok kirli surası tozlanmıs annem haftalık gelip yardım ediyordu. Bi bardağım yerde olsa hayatta bu kız hasta eğilemez alayım demezler. Gamsız insan başka ne desen anlatamazsın illa onların dilinden konusucaksın.

ozaman sende onların dilinden konuşacaksın ve asla izin vermiyorum , sana hakkım helal olmasın diyeceksin kocana ,

biraz dişini göstermen gerekiyor canım,

Valla ben resti çekmiştim. Kızım olacağını ilk öğrendiğimde eşim karnımı meleğim diye seviyordu, melek dedik. İkinci isim konusunda eşimin ailesi kendilerince bir isim buldular, geldiler dediler ki "çocuğumuza" böyle bir isim bulduk. Ben de dedim ki "çocuğuma" güzel bir isim bulucam emin olun. Annem de şakasına benim ismim olacak dedi. Dedim ki bu çocuk benim karnımda olduğuna göre kimseye laf düşmez, kusura bakma da ben ne istersem onu seçerim dedim. Sonuç benim eşimle birlikte seçtiğim isim oldu. Benim çocuğuma kimse isim de dahil istemediğim birşeyi yapamaz, izin vermem. Sana da bunu tavsiye ederim

2. Isim dusunmedik dediginde yoo kesinlestirdik sultan sare olacak ya da sare kesin de sultanda tereddutlerim var diyin baksin bakalim nasil oluyomus...

Dedim eğer istemediğim bir isim koyarsan evi terkederim cocugumuda göstermem korkum ben lohusayken gidip kimliğime babaannesinin ismini yazdırması valla lohusalık dinlemem kızımıda alır terkederim yetti artık herşeyde karısıyorlar neler yaşadım anlatsam roman olur bu sayfada ama sabrediyorum hastane parası için dedim ama zenginler isteseler hastaneyi alırlar ama 300 tl gözlerine geliyor. Niye bir bebek arabası gösterdim yemediğim laf kalmadı neymiş erkenmiş bi komsusu varmıs 7. Ayında yüksek tansiyonu cıkmıs bebeği ölmüş. Hamile bir kadına söylenecek lafmı allah aşkına.

Kusura bakma başta seni haklı görmüstüm ama parasal olarak kvye bu kadar bagimli olursan zenginler diye surekli biseyler kopartmaya ugrasirsan sikayet etmeye hakkin yok. 1. Ismide koyar 2. Ismide koyar...
Hastane parasini veremiceksen kvye mi guvenip oldu o cocuk? Begenip bebek arabasi filan gostermeler alsin diye... Böyle saça böyle tarak her lafi duyarsin.

Back