• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğacak bebeğimize isim ve kv karışması....

Benim kv kendi ismini istedi ben sert bir şekilde Hayır dedim ismini ben belirlemiştim sonra yok tek isim caiz değil iki isimli olmaliymis sohbette hoca öyle demiş bak sen ikinci ismi yapacak kendince gorumceleride alıştırmis sürekli telden eşimi arayıp söylüyordu ve ben bi kavga çıkardım eşimle adam tamam dedi...sonra kv baktı kendi ismi olmayacak benim yanımda eşime hani sen bekarken kızım olursa sedef koyacam diyordun dedi bi sinirlendim ama sustum onun adını koymuyorun diye benim istediğim isme engel olmaya çalışıyor sonuç olarak benim istediğim isim oldu hihi :)

Çocuklarım 2 isimli birini ben birini eşim koydu. Kimseye fikir dahi sormadık. Cinsiyeti belli oldu. İsmini koyup herkese söyledik. Bazen soran oluyor ailede kimin ismi diye ikimizin sülalesinde bile yok bu isimleri taşıyan diyoruz.

Sizde resti çekin. Ben çocuğuma istediğim isimle hitap etmek istiyorum diye.

Onlar ne karisiyormus hangi devirde kaldi arkadas biz ne dersek o olacak meselesi. Senin de gonlun olmayacaksa onlarinda olmayacak bu kadar arkadas. Sinirlendim bende hamileyim cunku

babaannesi türbeye kurban vermiş sonra rüyasında görmüş ismi sultan olmak zorundaymıs. Koymazsak cocugun özürlü olur dediler( bunu cidden yüzüme direk söylediler)

Ne cins insanlar ya. O sacma sapan kv'nin dedigini sakin yapma bence. Sanki onun rüyasına gore koyulmayan isimle özürlü olacak. Hatta sultan sareyi de bosver sadece kendi istedigin ismi koy.

Türbe X Sultan türbesi mi ? Sultan o kişinin ismi olmuyor ki o zaman.
Rüya görseler Sultan ismi çıkmaz diye düşünüyorum.
Tam bu kafadaki bir kadının özeneceği bir isim aslında.

Anlatmak değil canım elimde değil en basta aynı apartmandayız ve eşim ailesiyle sürekli görüsüyor ben ilk hamile oldufumu öğrendiğimde 4 aylık evliydim. Eşime dedimki hadi hastaneye gidelim bakalım. Öğrendiğimiz gün onlara söyledik ama bir gram sevinmediler. Kızıda hamileydi halbuki. Ben nie onlarsız hastaneye gittim diye herşey başladı en basta cizgimi koyucaktım ve o kadar ağır laflar ettilerki eşim hastane yolundan döndü annesine gitti ve cok büyük kavga ettik öyle böyle değil bende annemi cağırdım ve annemin evine gittim . 2 hafta anemde kaldım ve eşim beni bir kere bile aramadı. Sonra babası duymasın diye geldiler cünkü kendi hatalarıydı. En basta kv beni bosatmak için geldi hal hareketleri öyleydi baktık olumsuz konusuyorlar bende cevaplarımı yapıstırdım kıskanclıklarından tutun herseylerine kadar. Daha 2 aylık hamileyim. Babam boşansınlar o zaman bizim bu ilişkimiz tamamen kopar dedi. Cünkü kavgaya kendi kızıda karısmıstı ve oda ortalıgı karıstırmıstı. Böyle pldugunu duyunca 360 derece döndüler ve kendi kızının yuvası bozulmasın diye yok öyle değildi benim cahilliğimdi dedi oysaki öyle belliydiki bosandırmaya calıstıgı o dönünce babam o zaman her ikiside yerini bilecek bir daha böyle kavgalar olmayacak dedi. İşte babam öyle diyince elim kolum bağlandı. Bende mecburen döndüm sonraki haftada bebeğimin kalp atısını duyamadık ve kürtaj oldum öyle duydular. Eger onlar bilmeseydi bile hemen bilerek oldu damgası bile vurabilirlerdi. Yani yaşayan bilir hala aklıma geldikce mahfoluyorum
böyle sacma sapan bir evlılıge cocuk katman mantıksız olmuş.... kendi düşen ağlamaz

arkadaşlar merhaba .kızımı sağlıkla kucağıma almayı bekliyorum ve çok sıkıntılı oldugum bir konu var. Eşimin ailesi her konuda karıstıgı gibi kızıma isim konusunda da karıştı ve ismi sultan olsun dediler neymiş efendim babaannesi türbeye kurban vermiş sonra rüyasında görmüş ismi sultan olmak zorundaymıs. Koymazsak cocugun özürlü olur dediler( bunu cidden yüzüme direk söylediler) ve benim ilk cinsiyetini öğrendiğim gündendir psikolojimi bozdular. Bakmayın ilgilerine yaşasa ölse bebeğim umurlarında değil. Bir tane kürtajım oldu onlar yüzünden çok büyük kavga ettik ondan sonra ki hafta bebeğimin kalbi çalışmadı ve kürtaj olmuştum. Bu da sanki umurlarında erkek olsun diye ölüp bitiyorlar halada doktora cinsiyet soruyorlar doktor %100 kız demesine rağmen. Artık bıktırdılar eşimde zaten kendi kafasında beni dinlemiyor bile. Sultan koyalım dedikten sonra bende yanına isim istiyorum sare koyalım dedim burun kıvırdılar. Sanki kendisi doguracak allahım ya . Sinirlerim alt üst oldu ben ne zaman sultan sare desem milettin yanında yok daha ikinci isim düşünmedik diyolar ben ne yapayım simdi sinirden ölüp gidicem zaten zor bir gebelik geçiriyorum mahfoldum gerçekten.
Ben olsam sultani da koydurmam. "Ben tasidim ben doguruyorum zaten birine sebep oldunuz nasil hak iddia ediyorsunuz adinda" derdim acikca

Koreanmom Koreanmom bu konuyu tartışırken fenalaşmış gibi yap hastaneye falan git. şöylee bi sinir krizi geçir. doktora da söyle uyarsın onları sinirlendirmeyin üzmeyin diye.

ondan sonra da resti çek ''ben doğuruyorsam benim düşüncelerim önemli, sultan ismini istemiyorum, koysanız bile mahkemeye başvurur değiştiririm adını. onun annesi olarak, sizden daha çok hakkım var buna!'' de.

şu hadsizliğe bak yahu sevdiğim bi isim önerseler bile bu davranışlardan sonra inadına koymam.
herkese de bi şey dediklerinde pat pat ver cevabını. bir sinir krizine bakar çenelerini kapatmak!

O kadar şey olmuş kavga kıyamet, koca sizi takmıyor isim bunların yanında dert bile değil.

Vallah ben küfür etmem ama yazdıklarınızı okuyunca aklımdan geçen ilk şey" s*ctırtmasınlar bi taraflarına" oldu.

Siz ne istiyorsaniz yapın gerekirse cazgir olun gerekirse ayilip bayilin

Ben bugün yanlarındaydım isim konusunu actım. Hosuma gitmedi bari sare diyince suratları asıldı. Öyle bir sinirlendimki işte keyfin bilir koymazsan birşey olursa senin sorumlulugun. Dediler. Bende koyarım ama yaşlı ismi yanına sareyi koyalım onunla seslenelim dedim. Bi surat astı kv görümce. Yani bi laflar sanki koymazsam bişey olucak. Türbeyi bilmem günahmı sevapmı ama ben hamile bir insanım banada öylr bi konusuyorlarki işte neymiş zorlamıyorlarmıs şimdi benim adımı kötü yaptılar. Görümcede diyoki benim kinin isminide güzel değil diyorkar yani istemediğini ima efiyo neymış bi ölünün ismi sanatcı aslındayılmaz güney, ölür sonu onun gibi olurmus demişler buna sözde. Yani ben ne yapacağımı sasırdım korkutuyorlar aslında türbe felan hırafe ziyaret iyi sma adaklar şirk. Bilmiyorlar banada kurt düşürmeye calısıyorlar. Allah korusun bebeğime birşeyolursa ki olmaz inşallah benim şucuma atmak için. Kızlar beni hamile olan anlar helak oldum bu laflardan sinirlerim cok bozuldu
Koreanmom Koreanmom bu konuyu tartışırken fenalaşmış gibi yap hastaneye falan git. şöylee bi sinir krizi geçir. doktora da söyle uyarsın onları sinirlendirmeyin üzmeyin diye.

ondan sonra da resti çek ''ben doğuruyorsam benim düşüncelerim önemli, sultan ismini istemiyorum, koysanız bile mahkemeye başvurur değiştiririm adını. onun annesi olarak, sizden daha çok hakkım var buna!'' de.

şu hadsizliğe bak yahu sevdiğim bi isim önerseler bile bu davranışlardan sonra inadına koymam.
herkese de bi şey dediklerinde pat pat ver cevabını. bir sinir krizine bakar çenelerini kapatmak!

Ben bugün yanlarındaydım isim konusunu actım. Hosuma gitmedi bari sare diyince suratları asıldı. Öyle bir sinirlendimki işte keyfin bilir koymazsan birşey olursa senin sorumlulugun. Dediler. Bende koyarım ama yaşlı ismi yanına sareyi koyalım onunla seslenelim dedim. Bi surat astı kv görümce. Yani bi laflar sanki koymazsam bişey olucak. Türbeyi bilmem günahmı sevapmı ama ben hamile bir insanım banada öylr bi konusuyorlarki işte neymiş zorlamıyorlarmıs şimdi benim adımı kötü yaptılar. Görümcede diyoki benim kinin isminide güzel değil diyorkar yani istemediğini ima efiyo neymış bi ölünün ismi sanatcı aslındayılmaz güney, ölür sonu onun gibi olurmus demişler buna sözde. Yani ben ne yapacağımı sasırdım korkutuyorlar aslında türbe felan hırafe ziyaret iyi sma adaklar şirk. Bilmiyorlar banada kurt düşürmeye calısıyorlar. Allah korusun bebeğime birşeyolursa ki olmaz inşallah benim şucuma atmak için. Kızlar beni hamile olan anlar helak oldum bu laflardan sinirlerim cok bozuldu

kusura bakma ama sen hiç bunlara laflarını verip aşağı oturtmuyorsun anladığım kadarıyla. desene ''bu bebeğin annesi benim ve ben bu ismi istemiyorum, türbeye falan da inanmıyorum!''

neden bunu diyemiyorsun çok mu zor ya?? isterse küssünler isterse kavga etsinler.

kusura bakma ama sen hiç bunlara laflarını verip aşağı oturtmuyorsun anladığım kadarıyla. desene ''bu bebeğin annesi benim ve ben bu ismi istemiyorum, türbeye falan da inanmıyorum!''

neden bunu diyemiyorsun çok mu zor ya?? isterse küssünler isterse kavga etsinler.
Kavga değil sorun en hassas yerimden vuruyorlar. Biliyorum inanmıyorum çok bu türbeye felan ama bebeğime birşey olursa diye korkuyorum. Simdi kb yanında acıcak konuyu herkese kötüleyecek beni. Kafam çook karısık.eşimde dogru düzgün dinlemiyor zaten beni :/ ezik değilim ama öyle bir yere grlmişimki entrikanın anası var. şeytanın aklına gelmicek seyler düşünüp milleti dolduruyorlar. Benim aklım hayalim şaşıyor bunları görünce...... Ve terslesen dert terslemesen dert

Oncelikle babaanne ilk is bir cocuk dogursun adini Sultan koysun. :-)Canim niye demiyorsun o babaanneye sen dogur koy adini Sultan diye. Ikinci olarak da yattigi yerden bugune kadar cikan olmadi, herkes kendi gunahlariyla ugrasiyor. Isim koymakla ugrastiklarini hic sanmiyorum yatirlarin. Ugrassa bile benim begendigim ismi koymuyor diye ego yapmaz herhalde. Cok komik ya aslinda tum olay. Bir guzel ti'ye alman lazim senin bu ihtiyar heyetini. :halay:

Hiç sesini çıkartma. Doğumdan sonra çok ağır bir durumda olmadığın sürece bebebiğini al git nüfus kağıdını kendin çıkart.

Adı Sultan olacak dediklerinde yok Cemşit olacak yok Hayrettin olacak diye alaya al gül.

arkadaşlar merhaba .kızımı sağlıkla kucağıma almayı bekliyorum ve çok sıkıntılı oldugum bir konu var. Eşimin ailesi her konuda karıstıgı gibi kızıma isim konusunda da karıştı ve ismi sultan olsun dediler neymiş efendim babaannesi türbeye kurban vermiş sonra rüyasında görmüş ismi sultan olmak zorundaymıs. Koymazsak cocugun özürlü olur dediler( bunu cidden yüzüme direk söylediler) ve benim ilk cinsiyetini öğrendiğim gündendir psikolojimi bozdular. Bakmayın ilgilerine yaşasa ölse bebeğim umurlarında değil. Bir tane kürtajım oldu onlar yüzünden çok büyük kavga ettik ondan sonra ki hafta bebeğimin kalbi çalışmadı ve kürtaj olmuştum. Bu da sanki umurlarında erkek olsun diye ölüp bitiyorlar halada doktora cinsiyet soruyorlar doktor %100 kız demesine rağmen. Artık bıktırdılar eşimde zaten kendi kafasında beni dinlemiyor bile. Sultan koyalım dedikten sonra bende yanına isim istiyorum sare koyalım dedim burun kıvırdılar. Sanki kendisi doguracak allahım ya . Sinirlerim alt üst oldu ben ne zaman sultan sare desem milettin yanında yok daha ikinci isim düşünmedik diyolar ben ne yapayım simdi sinirden ölüp gidicem zaten zor bir gebelik geçiriyorum mahfoldum gerçekten.
Resti cek Kabul etme ne demek ya gebe kadina konusulan lafa bak ozurlu olurmus ne cahil insanlar var sultan isminin yaninda bir isim de olsa onlar sultan diyecekler ikinciyi soylemezler bence Sen doguracaksin onlar degil senin hakkini elinden almalarina izin verme

Yok artık cahillikte aşırı sınırı zorlamışlar. Bu ne batıl inanç saplantısıdır. Rüyada müzip bi ıhtıyar gelip adını Okşan, Merdane, Şükufe, Yarmagül falan koy dese onuda mı koydurcaklar ya, nereden biliyor rüyası hayır mı, şer mi, şeytani mi?

Yerinde olsam diyanete mail atar, kayınvalidem böyle böyle rüya görmüş ve eğer koymazsam böyle böyle olacakmış diyor, lütfen açıklık getirir misiniz de. Maile cevap veriyorlar. Çok büyük olasılık rüya ile isim koymaya batın diyecek ve sen de kaynanaya bunu okuyacaksın, kalacak öyle döt gibi.

Hayatta onun dedikleri her zaman doğrudur kendince. Neymiş eskiler en iyi bilirmiş. Göstersemde inanmaz. Dündendir diyaneti arıyorum cvp yok. Mail atıcam bygün eşim dinine bağlı biri ama cahil insan söyleyince o da inanıyo ona da dicem git hocaya sor bakalım. Ama ailesi yine sanki cocuguma bişey olucak gibi konusuyolar asabımı bozuyorlar. Dün annemin yanında diyoki ben hala varlıgına inanamıyorum bu cocugun ikimiz annemle zor tuttuk kendimizi. Sanki 10 düşüğüm olmuşta hiç çocugum yok 1 bucuk senelik evli değilim gibi konusuyo şeytan diyo al ağzını yırt
Yok artık cahillikte aşırı sınırı zorlamışlar. Bu ne batıl inanç saplantısıdır. Rüyada müzip bi ıhtıyar gelip adını Okşan, Merdane, Şükufe, Yarmagül falan koy dese onuda mı koydurcaklar ya, nereden biliyor rüyası hayır mı, şer mi, şeytani mi?

Yerinde olsam diyanete mail atar, kayınvalidem böyle böyle rüya görmüş ve eğer koymazsam böyle böyle olacakmış diyor, lütfen açıklık getirir misiniz de. Maile cevap veriyorlar. Çok büyük olasılık rüya ile isim koymaya batın diyecek ve sen de kaynanaya bunu okuyacaksın, kalacak öyle döt gibi.

Hayatta onun dedikleri her zaman doğrudur kendince. Neymiş eskiler en iyi bilirmiş. Göstersemde inanmaz. Dündendir diyaneti arıyorum cvp yok. Mail atıcam bygün eşim dinine bağlı biri ama cahil insan söyleyince o da inanıyo ona da dicem git hocaya sor bakalım. Ama ailesi yine sanki cocuguma bişey olucak gibi konusuyolar asabımı bozuyorlar. Dün annemin yanında diyoki ben hala varlıgına inanamıyorum bu cocugun ikimiz annemle zor tuttuk kendimizi. Sanki 10 düşüğüm olmuşta hiç çocugum yok 1 bucuk senelik evli değilim gibi konusuyo şeytan diyo al ağzını yırt

yakındaki camiye git sor, eşinde bile bu saçmalıklara inanıyorsa bilemicem yani
akıl var mantık var, sultan adını koymazsan bebek engelli olurmuş, yani şunu bi ilkokul çocuğuna söylesen güler
bu kadar batıl inanç üzerine sülalecek düşünülmesi ne kadar vahim ya, hayır seni de etkilemişler, bi şeyi 40 defa söylerlerse inanırsın tabii tüm saçmalıklara, manipülasyon beyin yıkama taktikleri
Allah korusun bebeğine bişey olursa bu emin ol ismi sultan konmadığı için olmıcak
bence sen mümkün olabildiği kadar az görüş bu insanlarla

yani şu cuma gün tv lere çıkan ilahiyat profları bile trilyon tane urafe örneği veriyor, onlardan da feyz almaz insan

Back