• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğacak bebeğimize isim ve kv karışması....

Böyle aileleri nerden buluyorsunuz
Cidden merakımdan soruyorum
Benim çevremde yok bu kadar garip durumlar
Sultan nedir yahu hamdiye nedir
Töbe ya
Dinde yeri yok rüyaymış bilmem ne
Gidin alo fetva ya sorun sonra da dersiniz yokmuş böyle bişey diye

Sultan ismini niye kabul ettin ki zaten.Anne babanın çocuğuna verebileceği en önemli şey ismidir. Kv adakmı adamış napmışsa o senin çocuğunu bağlar benim doğuracağım çocukla bi ilgisi yok doğru bi tane adını sultan koy o zaman diyeceksin.

arkadaşlar merhaba .kızımı sağlıkla kucağıma almayı bekliyorum ve çok sıkıntılı oldugum bir konu var. Eşimin ailesi her konuda karıstıgı gibi kızıma isim konusunda da karıştı ve ismi sultan olsun dediler neymiş efendim babaannesi türbeye kurban vermiş sonra rüyasında görmüş ismi sultan olmak zorundaymıs. Koymazsak cocugun özürlü olur dediler( bunu cidden yüzüme direk söylediler) ve benim ilk cinsiyetini öğrendiğim gündendir psikolojimi bozdular. Bakmayın ilgilerine yaşasa ölse bebeğim umurlarında değil. Bir tane kürtajım oldu onlar yüzünden çok büyük kavga ettik ondan sonra ki hafta bebeğimin kalbi çalışmadı ve kürtaj olmuştum. Bu da sanki umurlarında erkek olsun diye ölüp bitiyorlar halada doktora cinsiyet soruyorlar doktor %100 kız demesine rağmen. Artık bıktırdılar eşimde zaten kendi kafasında beni dinlemiyor bile. Sultan koyalım dedikten sonra bende yanına isim istiyorum sare koyalım dedim burun kıvırdılar. Sanki kendisi doguracak allahım ya . Sinirlerim alt üst oldu ben ne zaman sultan sare desem milettin yanında yok daha ikinci isim düşünmedik diyolar ben ne yapayım simdi sinirden ölüp gidicem zaten zor bir gebelik geçiriyorum mahfoldum gerçekten.
bahsettiğiniz turbe sultan şeyhmus türbesi herhalde... diyarbakır mardin dolaylarında bu yüzden çoktur sultan ve şeyhmus isimleri... fakat ben öyle bir inanişi ilk kez duyuyorum bunlar safsata bence... neymiş isim verilmeyince özürlü olurmuş... ne kadar cahilce bi yaklaşım... kayınvalidenizin ailesi ismini uygun koymamış herhalde ki fikir özürlüsü olmuş... gerçekten inançli insanlar dinde böyle şeylerin olmadığını bilir bence... sizde istediğinizi koyun çünkü madem o kadar inanıyorlar dinimizde güzel bir isim anne ve babanın hakkı ve görevidir dede ve ninenin değil...

Çocuğunuz doğunca nüfusa gidip sadece kendi istediğiniz ismi yazdırın siz onun annesisiniz bu kadar pasif olmayın ya! Sinirden kudurdum yine konuyu okuyunca nasıl izin veriyorsunuz baştan böyle karışılmasına böyle insanları nerden buluyorsunuz anlamıyorum ki.

kaynanam herşeyi karişir karşacagi bildiğim için eşime kaş göz yaparim. anlatma diyorum. bilmediği için sölüyor vay efendim ...
buzluktan çikardığım tavuk gögsü bozulmuştur dedi. daha sabah çikardiydim.. bozulur diyo. bozulmaz dedim gitti işte çöpe onun yüzünden..
eşim atiyor çöpe..sinir oluyorum ya değerlendircektim ben onu of...
bilmediğimi saniyor cahil saniyor güya kendisi herşeyi bilirmiş yaparmiş.. tamam diyorum kırmamak için ama uygulamiyorum hoşuma gittiği bişey varsa uygularim da.
internetten bakiyorum ben bilmediklerimi.. çok net açik anlatiyor yani..
kaynanam aslinda kötü bişey demiyor iyiliği için diyo herşeyi..tamam da abartmaya gerek yok ama bişey demiyorum desem gücenir. anne baba gücendirmek iyi bişey degil vicdanin hiç rahat olmaz.. hehe hahiii hımm diyorum işde. söleyecek lafim yok.
geçenlerde bi kere gücendirdim çok agrima gitti benim. bi dahada yapmadim dikkat ediyorum artık.
kayınbabam melek gibi.. hiç karişmaz kaynanama bile sus kendiler bilsin der.. o yüzden çok seviyorum kayinbabami.. Allah başimizdan eksik etmesin inşallah.
Benim kaynanada öyle valla güya buzluktan çıkan şey kokuyormuş ve onların damak tadına uymuyormuş yahu buzlupu kokuyo haberi Yok ben kendi dolabından fasülye bezelye götürdüm hepsinin dibi düştü :halay:AA bu hiç kokmuyor dedi? E kokmaz tabi dedim bi bildiğimiz varmış ki konuşuyoruz bizde bayılmıyoruz kokan şeyleri yemeye :KK12:
Bide benim onun istediği doktora gitmememe bozuldu ama keyif benim keyfim onun dediği yere gitseydim onun evine yakındı ve Doğuma kadar bizde kalırsın dedi bana ? E be düşüncesiz kadın benim kendi evim varken Şen'de neden kalayım? Benim annem de gelecek zaten ya bunlar sırf laf olsun diye konuşuyorlar bunu anladım düşünmeden lafları nereye gidecek bilmeden konuşuyorlar:sinirli:

Şu rüya klasiğinede oldum bittim tav oldum
hadi hamile kadın görür etkilenir anlarım
sizde rüya gördüm kılıfına sığının

Kesin öyle bir rüyada yoktur kendi istedikleri ismi koymak için öyle söylemişlerdir. Her zaman söylerim bebeğin ismini koymak anne ve babanın hakkıdır. Annenin istemediği bir isim konulmamalı ama gelde anlat böylelerine.

Son düzenleme:
Valla canım iş eşte bitiyor.
9 senelik evliyim kızım ve oğluma verdiğimiz isimleri beğenmemişler.Eşim ailesiyle yaşadğığı problemi (isim konusunda) geçenlerde bir konu geçtide öyle anlattı.Neymiş KV demişki eğer babana değer versydin onun ismini koyarın.Buyur burdan yak yani.Yumuşak karından vurma diye buna derim ben.
Eşim kızımızda da sorun yaşamış ama bizim belirlediğimiz ismi koydu.
En son dayanamayıp (eşim açık sözlüdür) çocuğa ismi anne baba koyar demiş.
Oğlum 3 aylık kızım 4 yaşında.
Eşime sarıldım böyle cevap verdiği için.
Umarım sizde eşinizle birlikte istediğiniz ismi koyarsınız.

Ben gebeliğimde o kadar çektim yanımda olmadılar doktor sağlık durumumdan dolayı bebeği alabiliriz dedi ameliyat olmam gerekiyordu niye hastaneye 300 tl yatış parası verdik ben ağlarken surat astılar. Yanımda olmayan cocuguma isim koyma hakkını vermez onlara.

İşte sırf bu yüzden Sare koyun geçin. Anası babası dururken kimseye düşmez çocuğa isim biçmek. Hem de hiçbir işin ucundan tutmazken!

tövbe estağfurullah. bildiğin şirke giriyorlar. ne demek özürlü olurmuş! Allah uzun sağlıklı ömürler versin yavruna inş. insan torununa hastalığı yakıştırır mı hiç?? resmen sapkınlık.
ben de rüyamda isim görmüştüm. hem de diniydi ama içimden koymak gelmedi. doğduktan sonra eşimle ikimiizn ortak kararı bir isim koyduk. maşallah subanallah Rabbim uzun ömürler versin inş oğlum 3 yaşında.

Ben olsam özürlü doğar dediği için doğurana kadar küser konuşmazdım o arada da eşimi ikna ederdim ,engelli doğacak bile olsa insan bunu nasıl söyler beynini nerde imha etmiş bunlar ,hemen bir sinir krizi geçiriyorsun !! Haklı olan sensin !! iki isime bile ikna olmuşsun insanlar daha ne istiyor bekliyor anlamıyorum :işsiz:

yeminle sinirden öldüm şurda erkekler bu kadar anneci olmasa hiç bişey olmaz neymiş özürlü olmak ya gerizekalı ne kendini üz ne başka bişey madem ilk isme izin verdin ikinci ismi sen koy baktın istediğin olmuyo bırak kocanı aklı başına gelsin

Valla ben olsam o laftan sonra sultan multan koymazdim.
Rüya ise rüya sizde bir rüya gorun:D
Herkes kendi çocuğuna karişsin diyin bence.
Bu konularda baskın olmazsaniz pek etkili olamazsinz.
Öyle hurafelere ben inanmam diyin.
Eşinizlede konusun istediğinz isim konusunda taviz vermeyin.
Hem tavrinizi koyun hemde başka gebelik yasarsaniz birdaha kendi başlarına isim bulmaya cesaret etmesinler

arkadaşlar merhaba .kızımı sağlıkla kucağıma almayı bekliyorum ve çok sıkıntılı oldugum bir konu var. Eşimin ailesi her konuda karıstıgı gibi kızıma isim konusunda da karıştı ve ismi sultan olsun dediler neymiş efendim babaannesi türbeye kurban vermiş sonra rüyasında görmüş ismi sultan olmak zorundaymıs. Koymazsak cocugun özürlü olur dediler( bunu cidden yüzüme direk söylediler) ve benim ilk cinsiyetini öğrendiğim gündendir psikolojimi bozdular. Bakmayın ilgilerine yaşasa ölse bebeğim umurlarında değil. Bir tane kürtajım oldu onlar yüzünden çok büyük kavga ettik ondan sonra ki hafta bebeğimin kalbi çalışmadı ve kürtaj olmuştum. Bu da sanki umurlarında erkek olsun diye ölüp bitiyorlar halada doktora cinsiyet soruyorlar doktor %100 kız demesine rağmen. Artık bıktırdılar eşimde zaten kendi kafasında beni dinlemiyor bile. Sultan koyalım dedikten sonra bende yanına isim istiyorum sare koyalım dedim burun kıvırdılar. Sanki kendisi doguracak allahım ya . Sinirlerim alt üst oldu ben ne zaman sultan sare desem milettin yanında yok daha ikinci isim düşünmedik diyolar ben ne yapayım simdi sinirden ölüp gidicem zaten zor bir gebelik geçiriyorum mahfoldum gerçekten.
sultan ne ya milattan önce kalma isim

Sultan ismini koymayın. Sadece sizin istediğiniz bir isim olsun. İğrenç bir şey bu ya. Gel de boğma ya. Defolsun! Restinizi çekin bence ve sadece Sare koyun.

Back