• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğacak bebeğimize isim ve kv karışması....

Tıpta çığır açmak bu olsa gerek adı Sultan olmazsa özürlü olur, o nasıl laf ya, daha neler duyacağız!
Bence cıngar çıkarın, kavga çıkarın ama sultanı da koymayın. Onu kabul ettiniz diye şımarmışlar iyice ikinciyi de onlar koyacakmış sanki onların çocuğu

• Beğen
Reactions: anu
Dedim eğer istemediğim bir isim koyarsan evi terkederim cocugumuda göstermem korkum ben lohusayken gidip kimliğime babaannesinin ismini yazdırması valla lohusalık dinlemem kızımıda alır terkederim yetti artık herşeyde karısıyorlar neler yaşadım anlatsam roman olur bu sayfada ama sabrediyorum hastane parası için dedim ama zenginler isteseler hastaneyi alırlar ama 300 tl gözlerine geliyor. Niye bir bebek arabası gösterdim yemediğim laf kalmadı neymiş erkenmiş bi komsusu varmıs 7. Ayında yüksek tansiyonu cıkmıs bebeği ölmüş. Hamile bir kadına söylenecek lafmı allah aşkına.
Peki sen böyle bir insandan böyle bir insanın ailesinden neden çocuk yaptın be canım

Keşke bizde tek olsaydık. Cok zor gerçekten birde bizim aile ilişkileri arap saçı eşimin ablası abimle evli bi nevi berdel gibi . O yüzden onlar ne sorun yaşasa bende etkileniyorum . Babam onun oğlu oldu güney ismi içimde kaldı güney olsun dedi o da tamam dedi. Neymiş bende kv dinlemek zorundaymısım rest çekilmiyor iste aile sülük gibi yapışık.

ooo sizin işiniz çok zor canım gerçekten, ayrı bi aile yuva olduğunuzu millete belletmeniz çok zor

Rahat işi var hayatta ayrılmaz elinden gelse ailesiyle birlikte oturur. O da biraz ailesi gibi en başta bana vereceği iki kurusun hesabını yapıyo annesi kız kardesi sokaklarda gezip tozarken bebeğime daha şunu alalıım demedi. Ben int bir resim gösterirken alalım diye göz ucuyla bakıyo takmıyo bile cevap bile vermiyo iste bütün bunlarda yıprattı. Cok sıkıldım cok sabah sabah aklıma geldi dün yaptıkları sinirden ağlıyorum
anlaşıldı şimdi, o zaman ilk iş başka iş bulacak ya da kuracak yavaş yavaş ayırsın kendisini

Çocuğun isim hakkı anne ve babasındadır. Kaynana kendi kendine gelin güvey olmuş e pes yani koydurma ya hurafe bu türbeler vs sırf lafları olsun diye yalan söylüyoda olabilirler

Kendiside kızı türbeye gittikten sonra olmus ama senin kızın gayet sağlıklı niye türbedeki ismi koymadınız dedim eh kem küm
Çocuğun isim hakkı anne ve babasındadır. Kaynana kendi kendine gelin güvey olmuş e pes yani koydurma ya hurafe bu türbeler vs sırf lafları olsun diye yalan söylüyoda olabilirler

Rahat işi var hayatta ayrılmaz elinden gelse ailesiyle birlikte oturur. O da biraz ailesi gibi en başta bana vereceği iki kurusun hesabını yapıyo annesi kız kardesi sokaklarda gezip tozarken bebeğime daha şunu alalıım demedi. Ben int bir resim gösterirken alalım diye göz ucuyla bakıyo takmıyo bile cevap bile vermiyo iste bütün bunlarda yıprattı. Cok sıkıldım cok sabah sabah aklıma geldi dün yaptıkları sinirden ağlıyorum

valla canım bu sorunlar yakın zamanda bitecek gibi değil, biraz gamsız biraz arsız olmaktan başka şansın yok, bebeğini düşün moralini yüksek tut, senin salgıladığın mutsuzluk, öfke, umutsuzluk hormonlarından o da etkileniyor
kimse bebeğini düşünmediğine göre, annesi olarak canla başla sen düşüneceksin, umursamaz ol, cazgır ol, delidir ne yapsa yeridir desinler, anca öyle biraz nefes alırsın gibi

yuh. sonunda kaynanalar bunu da yapti demek. önce sakin ol. onlar kim ki çocugunun isminde senden daha fazla soz hakki olduklarini sanip bi de baski yapiyolar bi de hamile halinle cocunun saglikli doğmayacagini sana futursuzca soluyolar. direk Allaha havale et kocanla da konus. istemedgn bi ismi koyma cocuguna

Yaptım olmadı bunlar benim olabileceğimden daha cazgırlar arsızlar ne yapabilirim elimden artık birşey gelmiyor:/
valla canım bu sorunlar yakın zamanda bitecek gibi değil, biraz gamsız biraz arsız olmaktan başka şansın yok, bebeğini düşün moralini yüksek tut, senin salgıladığın mutsuzluk, öfke, umutsuzluk hormonlarından o da etkileniyor
kimse bebeğini düşünmediğine göre, annesi olarak canla başla sen düşüneceksin, umursamaz ol, cazgır ol, delidir ne yapsa yeridir desinler, anca öyle biraz nefes alırsın gibi

Kendiside kızı türbeye gittikten sonra olmus ama senin kızın gayet sağlıklı niye türbedeki ismi koymadınız dedim eh kem küm

Geçsinler bu işleri ya yalan dolanla isim koydurmaya çalışıyorlar zaten bu insanlar bi hadlerini bilse kimse kaynana kötü demeyecek
Sen sare de diret arkadaşım el mi yaman bey mi yaman görsünler

Sultan ismini koymam. Çok net.
Sare istiyorsam tek onu koyarım. İstedikleri kadar tepki verebilirler. Daha doğum sonrası var bunun müdahale ettirmeyin, susmayın.
Eşiniz size destek değilse sonraki süreçler daha sıkıntılı ilerler.

Aynen bu kaynanalar gelinlerine kötü düşünüyorlar ya allah ta onların kızlarını kendilerinden kötülerin yanına versin. Ama dua etsin annem ses cıkarmıyor yaptıklarına. 7/24 kendi annesinde bi kere bile annem niye gidiyorsun demedi. Artık ne hali varsa görsün kendi bileceği iş diyor. Ama onlar ben eşimle bir hastaneye gitsem lafını yapıyorlar.
yuh. sonunda kaynanalar bunu da yapti demek. önce sakin ol. onlar kim ki çocugunun isminde senden daha fazla soz hakki olduklarini sanip bi de baski yapiyolar bi de hamile halinle cocunun saglikli doğmayacagini sana futursuzca soluyolar. direk Allaha havale et kocanla da konus. istemedgn bi ismi koyma cocuguna

Geçsinler bu işleri ya yalan dolanla isim koydurmaya çalışıyorlar zaten bu insanlar bi hadlerini bilse kimse kaynana kötü demeyecek
Sen sare de diret arkadaşım el mi yaman bey mi yaman görsünler

Benim kayinvalide hatta ona noluyosa gorumce bile aşırı karisiyordu. Ta ki ne zaman patladım biliyor musun ? Ben dedim ki anne ismini zeynep sare koycam bana dur bakalım bi düşünelim de dedi. O an kan beynime sıçradı. Anne benim ve o mu düşünecek. Hemen resti çektim o andan itibaren kim sorsa onun yanında zeynep sare koyuyoruz dedim. O çok uğraştı bari zeynep sena olsun falan dedi hep duymamazliktan geldim. O yaptığı terbiyesizlik yüzünden. Sonuc kızımın adı zeynep sare şu an ;)

:kızgın:Uyuz oluyorum böyle insanlara ya o kim oluyomusta ismine karisiyomuz

Hamile kadina yok özürlü olur yok belli olmaz komsununki 7.ayda öldü falan benim paralayasin geldi hic takma artik onuda koymiyorumda net bi sekilde sustur

Ayrıca millet sorunca onlara bile karar vermedik diyordu ben ona isim söylediğim halde. ;) sonuç zafer benim

Sultan ne ya? Bu devirde kaldı mı bu isim?
Ayrıca kızlara koysalar da sultan aslında erkeklere verilen bir sıfattır, kadınlara değil.
Senin abin babanın istediğini koymuş kırmamış da Güney en azından güzel bir isim yani.

Resti ceksem kendini ayıltıp bayıltır sonra suclu duruma düşürtür. Bir gün annemlerde kaldı ertesi gün hastaneye gitmem gerekiyordu eşim almaya geldi hastaneye giderken suratı asıktı ne oldu dedim iste annesinden baska kimsesi yokmus ta ona iyi davranmalıymısımda birde o gün 4lü taramam vardı. Bütün ultrason boyunca surat astı söylendı . Dedimki annemlere bırak beni. Yok anneme gidiceksin desteğe ihtiyacı varmıs. Bende dedimki ne desteği ne olmus annene yatalakmı ölüyormu ne oluyor sinirle kavga ettik ultrasonu bile bebeği görmek için yaptırmısım..arabada anneme bıraktı sonra eve geldim saydırdım ailesinin yaptıkşarını hastanede yaptıklarını kavgaları hepsini anlattım dedimki sen ne beni nede bebeğimi düşünüyorsun o zaman bir daha görme bizi gelmiyoruz nerde incelirse kopsun dedim sonra aradı özür dilerim işlerden kafam bulanmısta yok dedim önceki gün annenleydin doldurmuslar seni dedim
Benim kayinvalide hatta ona noluyosa gorumce bile aşırı karisiyordu. Ta ki ne zaman patladım biliyor musun ? Ben dedim ki anne ismini zeynep sare koycam bana dur bakalım bi düşünelim de dedi. O an kan beynime sıçradı. Anne benim ve o mu düşünecek. Hemen resti çektim o andan itibaren kim sorsa onun yanında zeynep sare koyuyoruz dedim. O çok uğraştı bari zeynep sena olsun falan dedi hep duymamazliktan geldim. O yaptığı terbiyesizlik yüzünden. Sonuc kızımın adı zeynep sare şu an :KK66:

Aynen bu kaynanalar gelinlerine kötü düşünüyorlar ya allah ta onların kızlarını kendilerinden kötülerin yanına versin. Ama dua etsin annem ses cıkarmıyor yaptıklarına. 7/24 kendi annesinde bi kere bile annem niye gidiyorsun demedi. Artık ne hali varsa görsün kendi bileceği iş diyor. Ama onlar ben eşimle bir hastaneye gitsem lafını yapıyorlar.

Biz hatayı nerede yapıyoruz biliyomusun? Onları da bizim gibi iyi niyetli düşünüp herşeyi paylaşıyoruz halbuki onlar bizim annelerimiz değil. Mesafeyi her anlamda korumak lazım ki böyle saçma şeylere cesaret edemesinler sonrada varsın adımız soğuk gelin olsun ! Senin hastaneye gittiğin zamanları neden biliyorlar ki? Söyleme bir daha bazı şeyleri kendine sakla daha mutlu olacaksın ;)

Back