• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğacak bebeğimize isim ve kv karışması....

İstedikleri şeyleri başkalarına zorla yaptırarak egolarını varlıklarını büyütmeye çalışan insanların arasında kalmışsın.Kibirlenmek ne kadar kötü ne kadar aşağılık bir yaklaşım. cehalet ne kadar mutsuz edici. sultan konusunda hemfikirsen 2. isim sudur budur gibi açıklama yapma. olayı eşinle çöz. bebeğinizin kimliğini çıkartmaya herhalde kv gelmez. sultan sare diye yazdırın olsun bitsin. hadlerini aşmasın hiç kimse

Vallahi arkadaşım bak hamilesin üzme kendini bu konuda.. Bu konuyu açma ve yanında açtırmada. Biraz soğusun bu konu.
Sonrasında eşin ile sakin bir zamanda baş başayken konuş, Anladığım kadarıyla ilk çocuğunuz. Erkekler çocuk gibidir. Kandırması kolay. Gaz ver hayatım ilk cocuğumuz, senle benden bir parça doğa üstü güzel bir evladımız olacak ikimizin meyvesi. Gel ona güzel bir isim bulalım ortak. Topu ona at o muhakkak düşünecektir. ve Gerçekten sevgiyi samimiyetini görürse bulduğu isim de senin istediğin isimden farklı olmayacak.
Kv bulduğu sultan ismini söylerse o senle benim fikrimiz değil. onuda koyarız sıkıntı yok dersin.
umarım gönlüne göre olur canım..

Benim bağlılığım değil işte eşim bağlı ben eşimden istiyorum paramı ona bile karısıyorlar herkes ortak is yapıyor Ama bunlarınki ayrı mesele amaçları benim haaytıma karışmak. Bende ne yapabilirim eşim elimi kolumu bağlıyor. Bebek arabasınıda onlar alacak diye model gösterdim gerisini ailem alıyor zaten zenginler diye birşey kopartmaya calısmıyorum aksine ben her anlamda kısıyorum. O an zorunlu bir yatıstı ve kendilerinin sürekli gittikleri hastaneydi. Mecburiydi ben kendi canıma ağrıma bebeğimin derdine düşmüşken onların yaptıkları canilikti. Ben gerekse devletede giderim ama hem götürüp hemde para muhabbeti yapamazlar. Amaçlarıda beni daha da mutsuz etmekti. İstedikleri kadar zengin olsunlar insanlık olmadıktan sonra bi kuruşları gözüme gelmiyor.
Kusura bakma başta seni haklı görmüstüm ama parasal olarak kvye bu kadar bagimli olursan zenginler diye surekli biseyler kopartmaya ugrasirsan sikayet etmeye hakkin yok. 1. Ismide koyar 2. Ismide koyar...
Hastane parasini veremiceksen kvye mi guvenip oldu o cocuk? Begenip bebek arabasi filan gostermeler alsin diye... Böyle saça böyle tarak her lafi duyarsin.

arkadaşlar merhaba .kızımı sağlıkla kucağıma almayı bekliyorum ve çok sıkıntılı oldugum bir konu var. Eşimin ailesi her konuda karıstıgı gibi kızıma isim konusunda da karıştı ve ismi sultan olsun dediler neymiş efendim babaannesi türbeye kurban vermiş sonra rüyasında görmüş ismi sultan olmak zorundaymıs. Koymazsak cocugun özürlü olur dediler( bunu cidden yüzüme direk söylediler) ve benim ilk cinsiyetini öğrendiğim gündendir psikolojimi bozdular. Bakmayın ilgilerine yaşasa ölse bebeğim umurlarında değil. Bir tane kürtajım oldu onlar yüzünden çok büyük kavga ettik ondan sonra ki hafta bebeğimin kalbi çalışmadı ve kürtaj olmuştum. Bu da sanki umurlarında erkek olsun diye ölüp bitiyorlar halada doktora cinsiyet soruyorlar doktor %100 kız demesine rağmen. Artık bıktırdılar eşimde zaten kendi kafasında beni dinlemiyor bile. Sultan koyalım dedikten sonra bende yanına isim istiyorum sare koyalım dedim burun kıvırdılar. Sanki kendisi doguracak allahım ya . Sinirlerim alt üst oldu ben ne zaman sultan sare desem milettin yanında yok daha ikinci isim düşünmedik diyolar ben ne yapayım simdi sinirden ölüp gidicem zaten zor bir gebelik geçiriyorum mahfoldum gerçekten.
Ya böyle mahvolmaya filan gerek yok.BEN SULTAN OLMASINI İSTEMİYORUM KOYMAYACAĞIM.Bu kadar basit.Sen ismi kabul ediyorsun.Sonra yok yanına şu bu.

Bir de ben şu olaya inanmıyorum.Hamilelerde çok yapıyor bunu.Hamile insan doğal olarak biliçn altında bebekle ilgili rüyalar görür.Nomal insanlar olarak kafamızda düşündüğümüz şeylerin bile rüyasını görürken,hamilenin isim düşünüpte rüyasında bilinçaltı olarak bunu görmesinden daha normal ne olabilir.Yok rüyada gördüğün ismi illa koyacaksın.Yok böyle bir şey.Allah bu kadar mı hoşgörüsüz de,rüyada belirtilen ismi koymazsan çocuğu engelli verecek sana.Farzet ki öyele,Sultan diye bir isim mi var dinen.Anlamı ne.Sultan.İsim mütevazilikten uzak.Anlamı güzel isim koyun.İlla kurandan olması,arapça olması şart değil.ANLAMI GÜZEL OLSUN.İş hayatında zorlayacak bir isim olmasın.Akılda kalacak,uluslarası kolay telafı-uz edilecek bir isim olsun.Kulağa hoş gelsin.

Benim bağlılığım değil işte eşim bağlı ben eşimden istiyorum paramı ona bile karısıyorlar herkes ortak is yapıyor Ama bunlarınki ayrı mesele amaçları benim haaytıma karışmak. Bende ne yapabilirim eşim elimi kolumu bağlıyor. Bebek arabasınıda onlar alacak diye model gösterdim gerisini ailem alıyor zaten

Arkadasim siz evlisiniz. Cocukta yaptiginiza göre kendi sorumluluklarinizi bilmeli, ihtiyaclarınızı karşılamalisiniz. Sizde öyle degil ki hastaneyi kv oducek, bebek arabasini kv alcak, bilmem neleri benim ailem alacak filan.
Siz napcaksınız?... Böyle evlilik olmaz.

Kv ve kpden gecinerek, kendi ailenizden geçinerek yaşarsanız böyle olur ve hicbizaman kendi fikirlerinizle kendi istediginiz gibi hareket edemezsiniz. Boşuna şikayetleniyorsunuz yani. Esinizinde zaten o ortak işten cikmaya niyeti yokmuş.

Çocuğu da düşünen YOk belki sultan ismini sevmeyecek.sevmeyenler gördüm ben.tabi seven de olabilir.onun çocukları var yaşamış herşeyi size karışmasa keşke

Ben kizimin adını koyarken babasına bile sormadım.cunku esim beni isim konusunda çok üzmüştü.hatirlamak bile istemiyorum.dogumdan sonra hastanede ne istiyorsun diye sorunca su ismi istiyorum dedim nokta.simdi de kızımızın adı çok guzel diyo.

Gelde anlat canım bazen düşünüyorum biz gelinler onların kafalarını yaşayamıyoruz nasıl bir kafa yapıları varsa. Mantıklı düşününce hemen seni eski kafalı yapmaya calısıyorlar. İstemedim hasta yatagımda beni sinir ettiler rüyasında görmüş müş . Aklın sıra hem kendi isimlerini koymaya calısıyorlar hemde kaynanasının gözüne girmeye calısıyor kvdem.
Ya böyle mahvolmaya filan gerek yok.BEN SULTAN OLMASINI İSTEMİYORUM KOYMAYACAĞIM.Bu kadar basit.Sen ismi kabul ediyorsun.Sonra yok yanına şu bu.

Bir de ben şu olaya inanmıyorum.Hamilelerde çok yapıyor bunu.Hamile insan doğal olarak biliçn altında bebekle ilgili rüyalar görür.Nomal insanlar olarak kafamızda düşündüğümüz şeylerin bile rüyasını görürken,hamilenin isim düşünüpte rüyasında bilinçaltı olarak bunu görmesinden daha normal ne olabilir.Yok rüyada gördüğün ismi illa koyacaksın.Yok böyle bir şey.Allah bu kadar mı hoşgörüsüz de,rüyada belirtilen ismi koymazsan çocuğu engelli verecek sana.Farzet ki öyele,Sultan diye bir isim mi var dinen.Anlamı ne.Sultan.İsim mütevazilikten uzak.Anlamı güzel isim koyun.İlla kurandan olması,arapça olması şart değil.ANLAMI GÜZEL OLSUN.İş hayatında zorlayacak bir isim olmasın.Akılda kalacak,uluslarası kolay telafı-uz edilecek bir isim olsun.Kulağa hoş gelsin.

arkadaşlar merhaba .kızımı sağlıkla kucağıma almayı bekliyorum ve çok sıkıntılı oldugum bir konu var. Eşimin ailesi her konuda karıstıgı gibi kızıma isim konusunda da karıştı ve ismi sultan olsun dediler neymiş efendim babaannesi türbeye kurban vermiş sonra rüyasında görmüş ismi sultan olmak zorundaymıs. Koymazsak cocugun özürlü olur dediler( bunu cidden yüzüme direk söylediler) ve benim ilk cinsiyetini öğrendiğim gündendir psikolojimi bozdular. Bakmayın ilgilerine yaşasa ölse bebeğim umurlarında değil. Bir tane kürtajım oldu onlar yüzünden çok büyük kavga ettik ondan sonra ki hafta bebeğimin kalbi çalışmadı ve kürtaj olmuştum. Bu da sanki umurlarında erkek olsun diye ölüp bitiyorlar halada doktora cinsiyet soruyorlar doktor %100 kız demesine rağmen. Artık bıktırdılar eşimde zaten kendi kafasında beni dinlemiyor bile. Sultan koyalım dedikten sonra bende yanına isim istiyorum sare koyalım dedim burun kıvırdılar. Sanki kendisi doguracak allahım ya . Sinirlerim alt üst oldu ben ne zaman sultan sare desem milettin yanında yok daha ikinci isim düşünmedik diyolar ben ne yapayım simdi sinirden ölüp gidicem zaten zor bir gebelik geçiriyorum mahfoldum gerçekten.

Ya şunlara niye ağzının payını vermiyosunuz..
Bir de özürlü olur diyolar,o anda öyle bir yeri gelmiş ki;"sen bu yakıştırmayı yaptın ya yavruma, isim filan koyma hakkın yok senin" demeliydin.

Bebeğin annesi sensin,hamilelik zorlu bir süreç ve bu süreci yaşayan sensin,doğum ve doğum sonrası sıkıntıları da sen yaşayacaksın ama isim koyma hakkın alınıyor elinden ve sesini çıkartmıyorsun.

Demelisin ki; "ilk çocuğum ve ilk defa anne olacağım ve bu yüzden de ismini kendim koyacağım,bu benim hevesim ve bunu kimse alamaz elimden.İkinci filan torun olursa ona izin verebilirim isim koymana ama buna karışma tatsızlık çıkmasın aramızda.." de kestir at ya.. Bu kadar mı zor..

Vallahi sinir oldum şurda. Ne kadar pislikler şu kv.ler ya,kadınları hamile halleriyle strese sokuyorlar,anne olarak isim hakkını ellerinden almaya çalışıyolar...
Böyle şeyler duydukça deli oluyorum yaaa:kızgın::kızgın:

Gelde anlat canım bazen düşünüyorum biz gelinler onların kafalarını yaşayamıyoruz nasıl bir kafa yapıları varsa. Mantıklı düşününce hemen seni eski kafalı yapmaya calısıyorlar. İstemedim hasta yatagımda beni sinir ettiler rüyasında görmüş müş . Aklın sıra hem kendi isimlerini koymaya calısıyorlar hemde kaynanasının gözüne girmeye calısıyor kvdem.
Bak anlayamadığın bir şey var.Kimseye bir şey anlatmak zorunda değilsin.Kendini gelin sıfatına koymak zorundada değilsin.Yaşadığın bir hayat var.Allah sana bir elat nasip etmiş.İsmini de dilediğin gibi koyarsın.Taviz tavizi doğurur.Kimse kimsenin kölesi değil.

Dün rüyamda gördüm, çocuğum doğmuştu ak sakallı bir ihtiyar çocuğun adını ..... (Sare deme çakarlar) koyun dedi de. Koymam lazım yoksa sakat olur de. Bir de ak sakallı ihtiyar babannesi yalan söylüyor, rüya görmedi ama gördüm diyor, rüyasına girer onu çarparım diyor de. Çünkü adım gibi eminim yalan söylüyor. Rüyamda gördüm adı şu olsun yalanıyla zorla bebeklere isim koyduran gerzo çok gördüm.

hayatiniza baskalarinin bukadar müdahake etnesine nasil izin veriyorsunuz anlamiyorum. cokmu ariyorsunuz bu tip kocalari ve ailelerini. senin kurtaj olmani bile bilmememei gerek niye herkese herseyinizi anlatiyorsunuz ki

Rüyaysa ruyaa...her ruya gerçek değildir batıl rüya da olabilir yalan söylemişte olabilir.Eger yalandan rüya gördüm diyorsa yalan üzerine bir ad konmuş olur o zaman.gormedigi rüyayı gördüm demekte büyük gunahlardandir.
Benim ablam ve enistem ilk çocuklarından sonra 10 yıl cocuk yapmadılar niye kiz olursa kv ismi konulacagindan.anne baskı yapiyor eşi istemiyor adam arada kaldi.en sonunda kv ismi ilk ikinci isimde ablamın beğendiği ad oldu.kimlikte ikisi de yazılı ancak ablam bir akıllılık yapmış.begendigi ismi iki kısa kelimeden oluşuyor.ornegin Mervesu gibi..o zamanda mecbur herkes ablamin sevdiği ismi söylüyor.hatta babaanne arada kendi ismini de söylüyor bizim cimcime benim adım o değil su diyor bak annem kiziyor diyor:halay:

Arkadasim siz evlisiniz. Cocukta yaptiginiza göre kendi sorumluluklarinizi bilmeli, ihtiyaclarınızı karşılamalisiniz. Sizde öyle degil ki hastaneyi kv oducek, bebek arabasini kv alcak, bilmem neleri benim ailem alacak filan.
Siz napcaksınız?... Böyle evlilik olmaz.

Kv ve kpden gecinerek, kendi ailenizden geçinerek yaşarsanız böyle olur ve hicbizaman kendi fikirlerinizle kendi istediginiz gibi hareket edemezsiniz. Boşuna şikayetleniyorsunuz yani. Esinizinde zaten o ortak işten cikmaya niyeti yokmuş.

Evet kendi sorumluluklarımın farkındayım ve bende istemiyorum benim için birşey yapmalarını cünkü yaptıkca basıma kakıyorlar. Ama bu da onların geleneğiymiş neymiş. Eşime dedim gel birlikte alalım herşeyimizi ama yok onlar dedi alacağız. Mecburen bi nevi. Ailesiyle cok içli dışlı ve ben buna karısamıyorum ailesi görüşecek tabi ama bana karısmalarını engelleyemiyorum. Benim için her zaman en kötüsünü düşünüyorlar. Benim ailem onların kızına birlikte gidip begenip aldılar. Banada kızımın beşiğini al zaten az kullanacaksın dediler. Kabul ettim parasında gercekten gözüm yok istesem gidip alırım ama gidp hersryin eskisini kötüsünü layık görüyorlar o zoruma gidiyor. Ne zaman yeni birşey alsalar eskisini bana yamamaya calısıyorlar. Sen olsan nasıl düşünürdün? Kimsenin kalbini kırmamaya calısıyorum birşey olmaz diyorum. Kendi geleneklerı bu senin saydıkların dogulu değilsin belki bilmezsin. Kendisi dedi biz sunu yaparız siz sunu yaparsınız. Tek olsaydım kabul etmezdim. Ama kendi kızına yaptı bu saydıklarımı ve benim ailem yapmazsa laf edecekler. Nasıl bir evlilik oldugunu tahmin edersin. Bunlar ne laftan ne sözden anlıyorlar.

Bu ne ya böyle ne kadar cahil insanlarmış.ben olsam sultanı da koymazdim ama bunlar manyak sanırım onu koymasaniz ne dert olur başınıza.hadi koymaya karar vermişsiniz de ne olursa olsun yanına istediğiniz ismi koyun.ne demekmiş ona karar vermedik ne yapmak istiyorlar ya senin yerinde olsam sinirden catlardim.dogunca neler olur Allah sabır versin

offf ya kaynana kim köpek yaa rüyasında görmüşmüş... aslında sultan sare hoşuma gitti ama zorlamaları yok mu, asla zorla yalanla koydurmaya çalıştıkları ismi koymazdım...

bak canım sana şöyle söyleyeyim, benim babam annem hiç istemediği halde bana babannemin, erkek kardeşime de dedemin ismini vermiş. ama ikimiz de iki isimliyiz. yani o daha geleneksel isimlerin yanında biraz daha günlük hayatta rahat kullanabileceğimiz isimlerimiz de var, ikimiz de onları kullanıyoruz. benim için sorun yok gerçi babannemi de severim ismini de kullanırım bu benim adım sonuçta. ama annem açısından iki isimli olmamız daha iyi diye düşünüyorum. babannemden de ve özellikle dedemden nefret eder. ve kesinlikle çok haklı özellikle dedemden nefret etmekte. ki babam bile eminim ki şimdiki aklı olsa asla koymaz anne babasının adını, dedem öyle şeyler yaptı ki babama asla istemezdi oğlu onun adını taşısın... annem evliliğinin ilk yıllarında karşı bile çıkmamıştır belki hürmet ediyoruz diye düşünmüştür ama hala bize onların ismiyle hitap etmek zorunda kalmadığı için şanslı bence. yani sakın sakınnn aman koyalım ne olacak ki zaten güzel isim falan deme, çocuğun ömür boyu taşıyacak o ismi ileride böyle önemli bir hakkını neden onlara bıraktım diye de çok pişman olursun. onlar yaşlanır, durulur, hatta allah bilir ama ölür giderler sen hep üzülürsün buna izin verdiğin için.

Back