selam burdan aldığım bilgiden yola çıkarak,hiç foruma yazmama rağmen Tuğrul Maral a 23 Eylül de ameliyatım oldu bugün 4.günüm.Ancak toparlanabildim.Ameliyat olmak isteyen ark lara yardımı olur diye yazıyorum.Bende Selimiye Hastanesinde ameliyat oldum.Öncelikle Tuğrul Beyin gayet ilgili ve işini bilir kendinden emin bir tavırla yaklaşması insanı rahatlatıyor.Ameliyat günü kan aldılar, kanın pıhtılaşmasını öğrenmek için parmağımdan kan aldılar.sonra ameliyathaneye sedyeyle goturuldum.Anestesi yapıcak olan abimiz
benimle muhabbet ederken ben narkozun etkısıyle gıtmısım.Kalktığımda odama goturuluyordum.Gözlerimde buzlar vardı.O gün buzları çıkardım ve Yaprak Dokumunu izledim
.Nefes alma problemini ilk gün yaşamaya başladım ve sureklı kan gelıyor tabı burnumdan.Aşırı derecede kanamam oldu.Ama bu daha iyi fazla kanama yüzde birikicek kan toplamasını ve morlukları en aza ındırırmıs.Kanama dolayısıyla korkmaya gerek yok yani.Ertesi sabah eve gittim.Gözlerimde morarmaya başladı.Dün tamamen kapandı.Hatta hiçbisey goremıyodum.bugun gayet net goruyorum yıne mosmorum ama agrı sızı yok. Geceleri kendınızı nefes almaya odaklamadan ve sartlandırmadan uyumanızı tavsıye ederım.Ben nefes alamıyorum dedıkce psıkolojık olarak alamıyomussunz gıbı gelıo.Paso ağzımdan nefes alıyorum hala ama gayet rahatım ılk gunden sonra alısılıyor.Burun seklım ıcın yuzumu bellı etmeden yardımcı olabılmek adına resım koyucam.Bu ara amelıyattan sonra hemen basucunuzda durması gereken seylerı soylım.okyanus suyu,bi kap,sureklı nemli bi su cunku dudaklar kuruo.kulak copuyle ıslatıp nemlı suyla burun sılınınınce nefes alma rahatlıo bu arada.hatta okyanus suyuyla bıle sılınebılır.ben ameliyat oncesı ve sonrası resım koyucam sımdılık hoscakalın