• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doa Kozmetik Ürünleri

Kızlar benim 250 ml lik saç kremlerim, hindistan cevizi yağım ve ailem için aldığım şampuanlar, shea butter ve sabunlar geldi

Nar ve üzüm çekirdeği yağları göndermişler hediye olarak, onlara çook teşekkür ediyorum:16: Ama ben onları nasıl kullanacğımı bilmiyorum tam olarak. Tek mi karışım yaparak mı kullanılır? Yüzümde çil falan yok ama yüzüm çok kızarık ve kılcal damarlarım yüzeyde, yetkilinin dediğine göre cilt yenileyici yağlarmış faydası olabilir Lady görür yardımcı olur belki

kızlar şuraya bakın :

Toplam 17 kullanıcı konuyu okuyor. (15 üye ve 2 ziyaretçi)
tyrael,
flowerflower,
aciyok1rocky1aciyok,
esrasy,
pixim,
GamzeTupper,
mayushi,
mavikus,
ruhumdahicran,
merilyn,
lekelicilt,
sedanur25,
bemmbeyaz,
filix,
Aysegul89

ne kadar hareketli bir topik olduk biz böyle. ee tabi adı duyulmayan ve kaliteli, sağlıklı ve aynı zamanda uygun fiyatlı bi firma böyle talep görürse ister istemez arada baltalamaya çalışanlar olacaktır. kıskanıyorlar anacım, ohh çatlasınlar!! CEVAP VERMEYİN zaten bence artık cevabını yeterince aldı daha da arsızlık yapmayacaktır herhalde:):)

Evet bir resmi yazışma belgesi geldi. Öncelikle özür diyorum.

Yalnız bu belge Temmuz,2010 tarihli. Yani süresi geçmiş.

Ayrıca bildirimi yapılan 55 ürün nedir o belli değil. O listenin ek dosyada olması gerekir. Hangi ürün izinli hangisi değil ortaya çıkar.

Yine de belge belgedir.

Hepinize iyi günler.

evet benimde aklıma takıldı, sayende septizmin dibine vurdum, sordum neden 2010 tarihli diye. aldığım cevap, 2011 den beri kbul belgesi düzenlemiyorlar oldu. link verdiler işte burada. şimdi aklında soru kalmamıştır umarım.

Ürün Bildiriminde Yapılacak İşlemler

Son düzenleme:
Yapılan kozmetik ürün bildirimlerine istinaden Bakanlığımızca bildirimin kayda alındığına dair herhangi bir yazı veya belge düzenlenmeyecektir. "Bildirim Kabul Belgesi" uygulaması 01.01.2011 itibariyle kaldırılmıştır.
....
Bakanlığımıza kozmetik ürün bildirimi yapılmış olması üreticinin ve ürününün, piyasada kontrol edilmek üzere Bakanlığımız kayıtlarına geçtiği anlamı taşır. İzin, onay vb. herhangi bir anlam taşımamaktadır.
...

Bakanlık zaten sorularının ne kadar gereksiz olduğunu kanıtlar nitelikte lekelicilt nickli şahıs.. maalesef öyle denetim yapacak yeterliliğe sahip bir kurum da yok zaten vatandaşı değil ceplerini düşündükleri için,, lekeliciltte bu tip şahıslardan biri olduğunu düşünüyorum bildirimin kaldırıldığını bile bile burada yorum yaptığına da eminim.............

sesin kesildi nooolduuu :9::9::52:

merliyn daha önce sordum ama gözden kaçtı sanırım, basil solid parfum erkek parfumu gıbı mı kokuyordu sankı sen öyle bırseyler yazmıstın almıssın da ben de erkek kardesıme verecegım siparişim gelındece de?

Önceki siparişim kargoya gelmış işyerı adresımı verdıgım ıcın pazartesıye işyerime getırırler artık, dün verdıgım parfum sıparıslerım de pazartesı gelırse iki kargom da aynı gun gelmıs olacak :46:

filix: kızlar asitler hakkında bilginiz var mı nasıl kullanılıyor

http://www.kadinlarkulubu.com/kozmetik-markalari/504319-doa-kozmetik-urunleri-252.html#post25201626

daha önce bu sayfada bir arkadaş asitlerin kullanışlarını anlatmıstı gözat istersen faydalı olacaktır.

Son düzenleme:
kızlar asitler hakkında bilginiz var mı nasıl kullanılıyor :ssz:

Filix burada bilgiler verildi evet lakin kendiniz de iyice araştırın...
Kadınlar kulubunde fotoğraflı tca denemeleri falan yapılmış...
Onlara bir bakın, bu konudaki videoları izleyin v.s..

Öyle hadi bir deneyeyim denecek türden ürünler değil..

ozon yağını yarıladım ama bir fayda göremedim zaten çok kötü kokuyor, düzenli de kullanmıştım oysa.
şimdi nar çekirdeği yağına başladım o da fena kokuyor olmazsa bir de pirinç keğeniği deneyeceğim o da olmaı bu lekelere alışacağım :(

ozon yağını yarıladım ama bir fayda göremedim zaten çok kötü kokuyor, düzenli de kullanmıştım oysa.
şimdi nar çekirdeği yağına başladım o da fena kokuyor olmazsa bir de pirinç keğeniği deneyeceğim o da olmaı bu lekelere alışacağım :(

Canım ozon yağı çıkalı ne kadar oldu daha? Nar çiçeği ona keza...Lekelerin için bu kadar sürede bir sonuç beklersen çok büyük hayal kırıklığına uğrarsın:53:

Ben 1 senedir uğraşıyorum..Anca azalma ve açılma var..Cilt lekesi bunlar, sivilce falan değil ki..
Biraz sabır lütfen..Uyguladığın tedaviye bıkmadan devam edip, güneş koruyucunu da ihmal etmemen gerekiyor..

Nar çekirdeği yağının kokusuna katılıyorum, neden öyle kokuyor o ya, beni de çok zorluyor:37:

Canım ozon yağı çıkalı ne kadar oldu daha? Nar çiçeği ona keza...Lekelerin için bu kadar sürede bir sonuç beklersen çok büyük hayal kırıklığına uğrarsın:53:

Ben 1 senedir uğraşıyorum..Anca azalma ve açılma var..Cilt lekesi bunlar, sivilce falan değil ki..
Biraz sabır lütfen..Uyguladığın tedaviye bıkmadan devam edip, güneş koruyucunu da ihmal etmemen gerekiyor..

Nar çekirdeği yağının kokusuna katılıyorum, neden öyle kokuyor o ya, beni de çok zorluyor:37:

Gerçekten çok kötü kokuyor nar çekirdeği yüzüme sürmekte zorlanıyorum bende :25::25:

Ozon yağlarına sağlık bakanlığı izin vermiyor işte. Zaten yeni çıkmış , yani 2010 da ki 55 ürünün içinde o yok demek ki.
Bu DOA da bir durum var ben sağlık bakanlığına bir mail atayım bakayım. Bu forumu da incelemelerini isteyeyim.

kızlar bi saattir doa kozmetik'in diğer sitelerdeki yorumlarına bakıyorum bir tane bile olumsuz yorum görmedim
bu yorumu beğendim sizinle de paylaşayım shea butter için yazılmış bi blogda

doa kozmetikten bugun siparişlerim geldi ürünleri ancak deneyebildim
2 shea butter aldım 100 ml ve resmen bedava ecocert sertifikalı bir ürün
100 ml badem yagı aldım-en azından saf oldugunu biliyorum aktarlardan aldıgımın dokusu tuhaf ona bile hile karıstıran aktarlar var artık hep doa dan alıcam -likit parafin ekliyorlarmıs saf diye sattıkları yaglara,hain aktarlar:(
cildim çok hassas maalesef her yerime yağlar butterlar sürmeden kuruluktan ve kimyasala verdigi tepkiden kurtulamıyorum tenim çok acıyor doa kozmetik benim için iyi bir seçenek oldu
firmadan bir de argan yağı aldım
yine çok ucuz ve tamamen saf bir ürün, bende josie maran argan oil de var, doanın ki de aynısı..20 ml aldım cunku buyuk boyunu bitirmişlerdi benim şansıma minicik şişe kalmıstı neyse ki onu kaçırmadım
bir de 3 adet sabun aldım
shea butterlarını kesinlikle öneriyorum loccitane ın ürünü daha agır kokuyor bir de erimesi daha güc doa ya göre, loccitane in shea butter ında bir tür wax oldugunu düşündük.. yani bence de loccitane saf değil..Loccitane ın dus jellerini enfes parfümlerini, ve kremlerini çok seviyorum ama kusura bakmasın shea butter da doa olacak bundan sonra tek secimim.
bence bu firma başka yaglar da getirmeli, macadamia butter jojoba butter, avokado butter gibi..
bu bitkilerin likit dısında butter formları da var ama ülkemizde bulunmuyor
herseyden mahrum yasamaktan, fahiş fiyat koyanlardan artık bıktık umarım artık bu fiyatlandırma politikaları biraz olsun değişir..

kaynak vermemişim pardon:1: darkchocolatebrown adlı blogdan kopyaladım

Son düzenleme:
bu arada ozon yağı doanın en memnun olduğum ürününden dün anneannemin ellerine sürdüm kireçlenmeden dolayı parmaklarını zor hareket ettiriyor yağ etkisini gösterdi bu bile kanıt benim için (nefes darlığı da var üstelik hiç rahatsız olmadı kokudan).. 2 tane daha alıcam biri anneme biri ananeme kendime de pirinç kepeği yağı japon kızları gibi minyonum zaten cildimde onlara benzesin :1:

Son düzenleme:
Ozon yağlarına sağlık bakanlığı izin vermiyor işte. Zaten yeni çıkmış , yani 2010 da ki 55 ürünün içinde o yok demek ki.
Bu DOA da bir durum var ben sağlık bakanlığına bir mail atayım bakayım. Bu forumu da incelemelerini isteyeyim.

gene sordum gene bıkmadan usanmadan cevapladılar.

"… hanım, isteyen istediği yere mail atabilir şahsen şikayette bulunabilir. 2011 den beri bakanlığın başvuru belgesi vermediğini size attığımız mailde yazdık. Aynı şahsın bizim sitemizi bile okumadığı çok açık, sitemizdeki ozon yağı ve diğer yağlar kısmında zaten kozmetik ürün olmadığı yazıyor, okumamak, kör kütük cahil olmak böyle bir şey olsa gerek, veyahut sıcak geçmiş başına. Mevzuata uygun çalışıyoruz, oldukça iyi hukukçu, doktor, eczacı, sizin gibi sanatçı dostlarımız var. Kimsenin güveniyle oynamayacağımız gibi, kimsenin sağlığıyla da oynanmasına izin vermeyeceğimizi bilirsiniz. Kendisi elinden geleni yapsın, biz şimdilik haklarımız saklı kalmak kaydıyla susacağız. Ama yaptığı saldırılara devam ederse markamız hakkında yaptığı küçültücü ifadelerin ve marka haklarımıza yaptığı saldırıların hesabını sorarız. İp numaralarının kayıtlarına ıulaşmamız ve şahsın kimliğini tespit ettirmemiz, savcılığa vereceğimiz bir dilekçeye bakar. O şahsın yeni ttk dan ve mevzuatlardan haberi yok, araştırmadığı için bilmiyordur lakin, bu tip saldırıları eğer herhangi bir marka bünyesinde çalışıyorken yapıyorsa, inanın ki, bunun hesabını çalıştığı kuruma veremez, karşısına çıkan bedeli ödeyemez ve ömür boyunca altından kalkamaz. Hodri meydan, elinden geleni ardına koymasın"

2) 2010/870- Kobra Elektronik - Mustafa Elmas’a ait “Leafaction Medikal Ozon Yağı” isimli ürüne ilişkin olarak xxxxxxx adresli internet sitesinde yayımlanan tanıtımlarda yer alan; “Bebeksi görünüşünüzü geri kazanmanız ozonlanmış yağ ile mümkün. Sağlıkla parlayan, güçlü bir cilde sahip olmak için ozonlanmış yağ en uygun çözüm, Leafaction Medikal Ozon Yağı Kullanım Şekli : Ağız içi Yaralarda(…), Selülit ve Varis için(…), Uçuk ve Dudak Çatlakları için (…), Pişik ve Kızarıklıklarda(…), Eklem ve Kas Ağrıları(…), Açık yaralar ve Yanıklar (…), Kızarıklıklar ve Alerji(…), Cilt yüzeyinde kullanıldığında hücrelerin oksijen gereksinimini karşılayarak hızlı bir iyileşmeve yenilenme sağlar.Cildi, güneşin zararlı etkilerinden korur, yaşlanmayı geciktirir, cilt üzerinde oluşmuş lekelerin giderilmesinde önemli etki sağlar. Hücrelerin yenilenmesini sağlayıcı etkisiyle kırışıklıkları azaltır ve düzenli kullanımda tamamen yok eder.Yıllardır yapılan klinik araştırmalar hastalık oluşumuna neden olan birçok patojenin oksijensiz ortamda ürediğini ortaya çıkartmıştır.Bu tür bakteriler, bulundukları ortamdaki oksijen miktarının artmasının ardından yaşayamazlar.Bu nedenle Ozon Yağı, cilde uygulandığında oksijensiz ortamda gelişen bakterileri yok eder ve bunların neden olduğu hastalıklardan cildi korur. Ciltteki etkileri bu kadarla sınırlı kalmayan Ozon Yağı, sivilceleri ve sivilcelerin neden olduğu deri görünümü bozukluklarını giderir.”, “Leafaction Medikal Ozon Yağı Faydaları: İyileşmeyen yaralar : Özellikle şeker hastalarında ortaya çıkan ve oldukça zor iyileşen yaraların iyileşme sürelerini kısaltmaktadır. Kanser: Kanser hastalarının kemoterapi esnasında gördükleri zararların ortadan kaldırılması ve hücre yenilenmesi konusunda fayda sağlar. Kas ve eklem hastalıkları: Kas ve eklem hastalıkları, romatizmal hastalıklar, Akdeniz ateşi, kas yırtılması, kas gerilmesi gibi ağrılı hastalıklara neden olan iltihapların iyileştirilmesinde fayda sağlamaktadır. (…)” şeklindeki tedaviye yönelik ve endikasyon belirten ifadelerin ilgili mevzuatta belirtilen kozmetik ürün tanımını aşan ve yanıltıcı nitelikte değerlendirildiği; ayrıca şayet anılan ürünler söz konusu reklamlarda belirtilen iddiaları kanıtlayabilir nitelikte ise, bu durumda “kozmetik ürün” kapsamında değil, “beşeri tıbbi ürün” veya “ilaç” kapsamında ruhsatlandırılması gerektiği, “beşeri tıbbi ürün” veya “ilaç” kapsamında değerlendirilmesi gereken ürünlerin reklamının yapılmasının ise mevzuata uygun olmadığı dolayısıyla her koşulda, söz konusu ürün ile ilgili olarak yapılan bu nitelikteki tanıtımların mevcut mevzuata aykırılık teşkil ettiği, dolayısıyla bahsi geçen hususların Kozmetik Yönetmeliği’ne ve Ticari Reklam ve İlanlara İlişkin İlkeler ve Uygulama Esaslarına Dair Yönetmeliğe uygun olmadığına,

Bu durumun, 4077 sayılı Kanunun 16 ncı maddesi hükmüne aykırı olduğuna, reklam veren Kobra Elektronik - Mustafa Elmas hakkında anılan reklamları durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir.

Ozon yağı varan1

Son düzenleyen: Moderatör:
2010/599- Dermo Medikal İlaç Sağlık Turizm Kozmetik İth. İhr. Dış Tic. Ltd. Şti.’ye ait “Doktor Ozon” markalı Ozon Yağı isimli ürüne ilişkin olarak xxxxxx adresli internet sitesinde yer alan ““Medikal Ozon Terapi Uygulama Alanları: Romatizma, Eklem Ağrıları, Spor yaralanmaları, Burkulma ve Kırıklar, Kas Ağrıları, Bel-Boyun Fıtıkları, Radyasyon Yanıkları, Kötü Vücut Kokuları, Aşırı Terleme, Diş ve Diş Eti Rahatsızlıkları, Selülit, Cilt Kırışıklığı, Hamilelik Sırasındaki Çatlaklar, …” biçimindeki tedaviye yönelik ve endikasyon belirten ifadelerin ilgili mevzuatta belirtilen kozmetik ürün tanımını aşan ve yanıltıcı nitelikte değerlendirildiği; ayrıca şayet anılan ürünler söz konusu reklamlarda belirtilen iddiaları kanıtlayabilir nitelikte ise, bu durumda “kozmetik ürün” kapsamında değil, “ilaç” veya “beşeri tıbbi ürün” kapsamında ruhsatlandırılması gerektiği, “ilaç” veya “beşeri tıbbi ürün” kapsamında değerlendirilmesi gereken ürünlerin reklamının yapılmasının ise mevzuata uygun olmadığı dolayısıyla her koşulda, söz konusu ürün ile ilgili olarak yapılan bu nitelikteki tanıtımların mevcut mevzuata aykırılık teşkil ettiği gerekçeleriyle söz konusu reklamların İspençiyari ve Tıbbi Müstahzarlar Kanunu’na, Kozmetik Yönetmeliğine ve Ticari Reklam ve İlanlara İlişkin İlkeler ve Uygulama Esaslarına Dair Yönetmeliğine uygun olmadığına,

Bu durumun, 4077 sayılı Kanunun 16 ncı maddesi hükmüne aykırı olduğuna, reklam veren Dermo Medikal İlaç Sağlık Turizm Kozmetik İth. İhr. Dış Tic. Ltd. Şti. hakkında anılan reklamları durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir.

Ozon yağı varan2

Son düzenleyen: Moderatör:
Back