tca alırsan cildini o soyucak ve alttan taze bebek derin çıkıcak canım ve o deri güneşin bu dik ışıklarına maruz kalırsa daha çok lekelenir. en düşük oranı bile yüzde kullanılırsa soyulma yapar muhakkak, ondan dolayı bu mevsimde tcayı yüze kullanmak mantıklı değil pek. Ben %30luk kullanıyorum bacaklarıma mesela. Ama %30luk kullanma sebebim o bölgedeki derim daha kalın oldugu ve daha düşük oranlarda soyulma olmadığı için. Ama evin içinde bile güneş kremi sürüyorum yinede gündüzleri nolur nolmaz diye hatta 2 gün önce uygulama yaptım bakalım kaç gün sonra soyulmaya başlıyıcak şuan gerildi iyice sürekli kremliyorum. Ama tca'yı kim bulduysa iyiki bulmuş
Birde benim laktik asiti alma sebebim tca'nın soyulmasını hızlandırmak için. Bu konuda da işe yaradığını okumuştum çünkü.
Laktik asit ise soyma yapmıyor yavaş yavaş iyileştirme ve ciltte düzelme sağlayan bir asit ben onu evde kendim hiç uygulamadım ama birkaç yıl önce güzellik salonunda yaptırmışlığım var ama yüzde kaçlık yapıldıgı konusunda fikrim yok.
Ama ilk defa uygulama yapıcaksanız her iki asitte de çok dikkatli olmanız gerekiyor heryere oranlı sürmeniz gerekiyor kaç yapıyım derken göz çıkarmamak lazım çünkü.