Dn taklar ve Erkek taraf!!

kızlar, pekı dugunde erkege de takı takılıyor o ne yapılaca k onu da bayanlar mı alıyor erkegın annesı mı alıyor ?

banada isteme gününde düğünde takılanlara dokunmayız demişlerdi.
Düğüne 4-5 ay kaldı. şimdiden kendilerine alacakları evin parasının bi kısmını düğünden takılanlardan almayı düşünüyorlar.Karşı çıkınca ben kötü oldum.Oysa sözleri vardı :çok üzgünüm:

kendilerine alınan evden sizene siz kendinize sıfırdan yeni bir hayat kuruyorsunuz. Bence bu zihniyetteki insanlara evet diyerek zaten kolay kolay iyi olamazsınız.

onlar sizin hakkınız. başta nasıl başlarsa öyle gidiyor. Tepkinizi en baştan belli etmezseniz. sonraları konuşunca havaya konuşmuş olursunuz.
kötü olun daha iyi.

Bende öyle düşünüyorum.Sonumuz hiç hayırlı gözükmüyor.Zaten bu kadarda bana danışılmadan alındı.Çok gücüme gitti senağlama

altın gelinindir örf ve adetlerimiz böyle üstelik mahkeme kararları da bu şekilde kimse size danışmadan size ait birkonuda karar alamaz tavrınızı koyun bence

Şimdiye kadar tüm yazınlanları büyük bir üzüntü ve şaşkınlıklarla okudum.. Allah herkese kolaylık versin..Bu evlilik işleri gerçekten çok zor işler..araya üçüncü ördüncü kişiler de karışınca çok daha da karmaşıklaşıyor durumlar..Benim de 1 ay sonra nikahım var..bence en iyisi aileleri işin içine karıştırmamak..Kimse altından kalkamayacağı borcun içine girmesin ve gelecek altınları düşünüp vaatler vermesin..Fakat bunun dışında ailelerin evlenecek gençlere yardımcı olması gerektiğini düşünüyorum..çünkü çocuk sahibi olmak bu sorumluluğu da getiriyor..ama herkes kendi maddi imkanları olanak verdiği ölçüde bir şey yapmalı.. altınlara güvenip düğün yapmak daha dereyi görmeden paçaları sıvamaktan başka bir şey değildir..çok büyük bir ülkede yaşıyoruz..bi sürü farklı adeti olan yapısı olan insan var..benim şansımdan nişanlımın ailesi de benim ailem de hiç birşeye karışmadan ellerinden geldiğince maddi destek sağladılar..şuana kadar altın maltın lafı da hiç edilmedi..bizim adetimiz yok, herkes içinden geleni yapsın mantığıyla davrandı ailelerimiz..burada en büyük görev damatlara düşüyor..öyle güçlü olmalılar ki bazı konularda ailelerine söz hakkı tanımamaları lazım..keza gelin de kendi ailesini karıştırımamalı.. herkese mutluluklar diliyorum..bazen elimizde olamayn sebeplerden dolayı canımız sıkılıyor..ben de ayni şeylere maruz kalsam eminim çok büyük bir acı otururdu içime..ama bu tür düşüncelere saplanmanın da kimseye faydası yok..olan oldu deyip geleceğe bakmalı..yoksa bu sebeplerden ne huzur kalır ne evililik..

anlayamadığım şudur bu konuda,
iki ailede masraf yapıyor düğün için,
ama düğünde toplananlar erkek tarafının borçlarına gidiyor,
kim çıkardıysa bu aptal adeti,
oğlum olsun diye kırk takla atarlar,
ama bu günleri düşünerek kenara iki kuruş atmazlar,
senin için üzgünüm ama çok geç,
umarım annenle çok sorun yaşamazsınız (

bu düğün takı meseleleri herkesin başına geliyo anlaşılan.
ben düğün öncesi bizdede olur mu acaba diye çok düşünmüştüm
kayınpederimin eşi dostu çok olduğu için baya bi takı bekliyoduk zaten öyle de oldu .
ben sadece istanbulda takılanları alsak diye düşünmüştüm kendi kendime.
nikahta da kesemi çok güvendiğim bi arkadaşıma emanet etmiştim
kimseye vermemesi için ama isteyen olmadı zaten. düğüne giderken burda takılanları annemlere bıraktım
düğünde ise kırşehirde damadın anne babasına verilirmiş genelde para ve liralar kayınvalidemin çantasına attı herkes
ama üzerimize de baya bişiy takıldı sonra onlarda alınıp aynı çantaya koyuldu dedim tamam gitti altınlar
hatta o kadar kızmışım ki resimlerde surat bi karış, kolumdaki bilezikleri bile çıkarıp vermişim sinirden.

sonra biz balayına gittik altınlar orda kaldı. 15 gün sonra kırşehire gittiğimizde kayınvalidem hepsini getirdi altınların
saymış kaç tane olduğunu yazmışlar, sizde sayın teslim alın emanetinizi dediler
sadece takılan parayla düğün masraflarını ödemişlerdi 10 milyardı para
zaten onu bile yazmışlar nereye ne kadar verdik diye.

eşimle düşündük kayınpederimin borcu vardı etrafa memur olduğu içinde ödemesi mümkün olmuyodu
sürekli büyüyodu borcunu kapatalım dedik sonuçta takı takanların çoğunluğu onun arkadaşlarıydı
borcu hesapladık bizde eşimle 12 milyarlık altını onlara verdik ama zorla kabul ettirdik.
bizede 15 milyarlık bişiy kaldı geriye ama eşya taksidi falan ödemedik hiç. kayınpederim o zaman onları ben ödiycem dedi sağolsun

düğün öncesi çok dert etmiştim kendime bu konuyu işte ne takıcaklar kim alıcak falan diye
şimdi düşünüyorum da çok şükür ii ki olmamış öyle bişiyler insan sonra yüzyüze bile bakarken hatırlar sonuçta bunları
allah hepinize kolaylık versin
evlenecek olanları da kıymet bilen ve vicdan sahibi kişilerle karşılaştırsın

Canım bencee sen kendi annene herşeyı anlat anlıyış gösteriri belki benım kaynanamda hiç bişey yapmadı ama düğünde nışanda ne kaılan olduysa hep benım oldu düğünde 8 tane altın gözden kaçmış kaynanama vermışler onlarında 4 tanesını kurtara bıldım kızım karsındaki kuzu ise sen kurt olucan yol yolkı kıymet bılesın benım kaynanam ah kızım aşkım bitanem hayatım benım bebğimmi gelmış dıye karşılar korkusundan

ARKADAŞLAR SİZE BİR TAVSİYE.

bu takılar konusunda kesinlikle kararlı olun ve vermeyin. sonuçta kız tarafının aldığı eşyaları yapılan çeyizlerin parası düğünde takılan takılarla ödenmiyor. o takılar her zaman için gelinindir. emin olun verdikten sonra geri alamazsınız.

hele hele bu konuda eşinize bile güvenmeyin. düğün yapacak adam evlenmeden önce herşeyini hazırlar ona göre kalkar ayağa ben evlenmek istiyorum diye.

benim takılarımın hepsini benim ailem taktı erkek tarafından bişey görmedik sayılır. eşimin ailesi hem düğünden önce hem düğünden sonra takıları istediler hatta eşimde biraz hayal kurmuş kendince. yapılan yanlış davranışlar neticesinde (( ben yeni gelinim hırlısı var hırsızı var sen nöbetteyken evde yalnız kalıyorum ben altınları bankaya koyacağım dedim. )) önce mırın kırın etti belliki ailesine bir yalakalık yapacak ama hiç anlamamazlıktan geldim. ertesi gün komşumuda aldım bankaya koydum altınlarımı. pek fazla birşey değildi ama şimdi altın yükseldi nerden baksam 15bin tl eder. en azından bir ev alırken işe yarar. ve

eşim evlenene kadar hep ailesine vermiş onlarda biriktiriyor ayağına yatmışlar birde düğünden önce borcumuz var eve haciz gelecek deyip kredi çektirdiler onuda ödemediler. araba aldık birkaç altın verdim ama kendi üstüme yaptırdım eşimde ((sen şimdi bunları verdinya ben sana ödeyince arabayı ben üstüme alayım dedi)) ödeyemediği için hala araba bende. ev alacak olursakta bankadaki altınlar satılacak ama yine üstüme yaptıracağım.

yapmazsa vermem. bu kadar basit. arkadaşlar sakın ne altınınızı ne de maaşınızı eşinizin ve ailesinin eline vermeyin sonra bir bakmışsınız düğünde ailenizin aldığı çeyizlerden başka hiçbirşeyinizin olmadığını görürsünüz

Kayınvalidemin takı sormaya yüzü yoktu o nedenle rahattım valla ama evlenecek olanlara sözüm sakın takılarınızı vermeyin o size takılıyor sonuçta evlenenlere yardım olsun diye.Eskiden altın filan takılmazmış eşya alınırmış onları da mı kaynanaya veriyorlardı?

allah nasıl biliyorsa öyle öyle yapsın bu düşüncesiz saygısız insanları..ev yapıcaz diye kredi çektiler düğünümde.kendi taraflarından yaptıkları bilexzikleri verdim onlara.sonuc noldu.bana diye yapılan o lanet evde şimdi eşimin abisi oturuyo. ölene kadar onların hiç birini affetmicem ve hakkımı asla helal etmicem.öbür tarafta allah sorsun hepsine.size tavsiyem asla altın vermeyin.çok zorlarlarsada onların yaptıklarını verin gitsin.ama sizin tarafın yaptıklarını vermeyin sakın.

şimdiki gençler akıllı canım vermiyorlar takılan altınları
benden aldılar hepsini üstelik evimde eşyamda yoktu
ne yapacaktım ben zaten sessiz biriyim hiçbişey diyemedim
eşimde zaten anne babasına hiç tenezzül etmez eyvallahı yoktur
takılar onlarda kaldı bizde hay hay 3 sene boyunca eşya alıp onların borcunu ödedik

şimdiki zamanda evlenmek varmış hemde şimdiki aklımla

haklısın valla şimdiki zamanda evlenmek varmış.resmen onlar kız tarafı biz erkek tarafı olduk.allahtan eşim sahip çıktı bana.giden geri gelmedi ama eşim yanımda.biliyorumki şimdi hiç mutlu değiller.alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.allahın adaletine güveniyorum çok şükür hiç boş bırakmadı dualarımı.bunuda bırakmicak biliyorum.

güzel arkadaşım canını sıkma giden altın olsun boş ver annenede söyleme oda araya girer eşine laf söyler boş ver altın mutluluğunu vermez sen eşinle mutlu olmana bak

valla arkadasim bu degil de buna benzer birsey benimde basima geldi.oncelikle sunu soylim esimin ailesiyle aramiz cok iyi hic birbirimizin kalbini kirmadik. ama ne dugunumuzde ne kurdugumuz duzende maddi bi faydalarini da gormedik. Dugunu erkek tarafi yapar derler ama sadece esim ve ben herseyimizi kendimiz yaptik. butun harcamalar esim ve benim maaslarimizdan biriktirdigimiz paralarla yapildi uzerine kayin pederimin bankadan dugunumuz icin cektigimiz kredi yi biz oduyoruz. dugunde takilan paralardan bir kurus bile gormedik biz dugun masraflarina gitmis. altinlarin tamami bozdurulup bilezik yapildi. simdiye kadar ne setlerimi nede altinlarimdan istediler okadar nakitimiz gittikten sonra da istemezler diye dusunuyorum. dusundugumun tersi cikarsa diye zaten hic bir sekilde vermiyecegimi biliyorlar. esimde herseyin farkinda kimsenin sizin icin biz sunu sunu yaptik demeye hakki yok diyor.

canım artık olayın üstünden iki sene geçmiş sanmıyorum ki bundan sonra altınlarını geri alabilesin,ama şunu unutm ki sen bunu iyi bi niyet uğruna yapmışsın merhamet etmşsin ve başka bi insanın evlenmesi için bi yerde vesile olmuşsun.Unutmaki eğer birine bi borç ermişsen ve bunu alamıyorsan Allah rızası için bağışlarsan bu Allah'a verilmiş bi para gibi sayılıyo.İnşallah ilerde zaten kayınvalidenin herşeyi de san kalıcak ayrıca çok da zengin değil herlde ama belki de şuan vermeye durumu yoktur gerçekten.Sonuçta eşinin annesi yine de nefret etme bence.Düşünsene bi çocuk nelerle büyüy sa onu yetiştirmiş.Eminim isterdi ki size çok yardım etsin.Çünki her anne bunu ister,hadi diyelim senin kayınvaliden çok kötü ama senin niyetin güzel be canım Allah sana kat kat fazla verir inş üzme kendini öptüm

valla ne söyleyeceğimi bilemiyorum.ALLAH kimseye yaşatmasın.el ile geçinmek zor tabii.artık onlarda ailen ama yarın ayrılsan ALLAH muhafaza el olup giderler.onun için el dedim.ben ne yapardım inan bilemiyorum.ALLAH sana sabır versin.dua etki eşin olanların farkında.yaa annesini savunsaydı???ALLAHa havale et.mevlam yanına bırakmaz.sakın beddua etme arkadaşım.kimin haklı kimin haksız olduğunu ancak yaradan bilir.biz seni her nekadar haklı bulsakta.bizi bizden iyi tanıyan mevla herşeyin en iyisini bilendir.sabırlı ol ıNŞAALLAH.

altın gelınındır ne hakla senın olan bırseyı senden ızınsız pazarlıgını yapıyor mıllete vaatte bulunuyor ne sanıyor kendısını
keske sız kendınız yapsaydınız herseyınızı onlardan bısıı ıstemeseydınız
en azından sız yapmıs olurdunuz bırde mıllete oglumuzu bız evlendırdık dıye havada atarlar beklenır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…