Dn taklar ve Erkek taraf!!

bu erkek aileleri maşallah öyle kafaları çalışıyor ki...tabi bu kafa çalışma olayı maddi yönden..benim kayınvalidem ise düğünde eşimin yanına gelerek poşet açtı.evet yanlış duymadınız benim gelin çantam varken o poşet açtı..sonra poşete atılan altınlar geri vermedi.ben ona altınlar takılırken hiç kimseden utanmadan niye açtın dedim utanmadan bana demez mi bizim ayrmız gayrımız yok dedi..ayrımız yoksa o altınlar nerde...ayyy sinirlerim bozuldu yine...

biz nişanlımla henüz flört dönemindeyken kayınvalidem "isterseniz bence düğün yapmayın o parayla balayına çıkarsınız. biz hiç bi şekilde takılan paraya altına el sürmeyiz onlar sizin" demişti. şu an evlilik hazırlıklarımız devam ediyo şaşkın nişanlım geçenlerde salonu altınlarla öderiz demeye kalktı anında tıktım lafı ağzına-tatlicadiarzu- sonuçta o paralar takılar bizim zor günlerimizin güvencesi salon sahibine takılmıyor onlar dedim vazgeçirdim:1closedeyes:

ve sonuç itibariyle yaza nikah yapılacak Allahın izniyle

ahh ahhhh :) benim kütük k.pederim daha düğün olmadan takıları isterim dedi..
ama avcunu yaladı vallaaa ölürdüm yine de vermesdim altınlarımı ki öle oldu :)
vermedim altıları .. benüm düğünümden 15 gün sonra 80bin tl dolandırdılar ve benden yine bileziklerimi istedi...ben de herkes kendi borcunu kendi ödesin dedim ki bi zamanlar o bana öle demişti... uyuzz..
sadede geleyim avcunu yaladı..ama kocam vericekti koparınca kıyameti ses etmedi :)

wauww... Helal olsun arkadasım sanaa.s.

bu mesele 1000 yıl da geçse çözülemez yaaa...öyle bir arapsaçıdır hep...

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın...

:1shok: hayretler içersinde okudum yapılanları, bu kadarda olmaz:mymeka:
Yatıp kalkıp şükredeyim ben o zaman. Takılarımızı eşimin büyükannesine (yengesine) teslim ettik. Düğün den sonra yemeğe gittik evimize gece geç saatte geldik, sabah el öpme faslı sırasında takılarımızın yerini söylediler meğerse evimizde elektrik süpürgesinin içine koymuşlar kaydirigubbakcemile3
Bu konuda kesinlikle haklarını yiyemem kuruşuna dahi dokunmadılar...

benim eşim herşeyi kendi başına yaptı ben tek yatka odası mutfak la lakalı herlşeyi aldım geri kalan herşeyi tek bşana eşim yaptı.düğün bitminde eve gelince ben çıkardım bilezklerimi kendim vedim ona oda almak istemedi duygulandı falan kulnmıcam deidm önce borçlar bitsin yeterkverdim setimize o kıyamdı için kaldı :) hiç gözüm yok huzurumuz sağlımız oslun yerindeo lsunyeter

allah sabir versin kardesim seni anlayabiliyorum
banada taki diye eltimin artiklari takildi ona yenileri alindi
benim akrabalarimin bana taktigi takilari paralari kaynanam daha dugun bitmeden toplayip bi cantaya koydu boyle dedigime bakmayin az degildi takilanlar
vercem sonra vercem dedi 8ay sonra verirmisin artik anne dedik kimin vardida kim ne takti diyo halbuki videolarda hepsi var simdi ikibucuk yil gecti artik hic vermez sonuc olarak taktigi kiytirik yuzukleri eurolarla altinlarla odettirdi boylelerinin gozunu toprak doyursun
inanin muhtacda degil bizim oralarin en zengini sayilirlar ama demekki cok laf yalansiz cok mal haramsiz olmuyo belliki boyle zengin olmuslar
yukselmenin en alcakcasi zayiflarin sirtina basarak yukselmektir allah boylelerine bulastirmasin bizleri

benim dugunde takılanların kucuklerını aldılar buyukler benımoldu bızım memleketın adetı altında cok takılır benım kılerı aldılar eltımınkılerı almadılar onunkının ustune katılar doldurdular kulunu boynunu allahta razı gelmedıkırız yuzunden benımkıde onunkıde gıttı ben 4sene tekındım o hıç takınamadı genede var benim hiç kalmadııı

bırde bızımişler ortak sizisiz olun ortak iş yapanla evlenmeyin cok zorr ıkı oglan kayınpeder herseyden haberı olan onayı olmadan iş yapılmayan ben bır sey aldımı haksızlık olur onadA alıncak ama o bırsey aldımı alıversın oluversın kıskanma fesat derler bana aynı apartman aynı iş herseye maydonoz kaynana kayın peder acmayın azımı offfkaydirigubbakcemile

kendim böyle bişey yaşamadım..sağolsunlar parada altında bana verildi çünkü annem ablamda böyle birşey yaşadığı için baştan konuştu ve böyle bir olay daha yaşamak istemediğni dile getirdi...cnm nezamana kadar annenden saklıycaksınkı eninde sonunda öğrencek ve senden duyması en hayırlısı olur. annedir anlayışla karşılıycana eminim...

bızde hıc boyle sorun olmadı cok sukur
konusu bıle ne benım aılem nede esımın aılesı tarafından acılmadı bıle
dugun gecesı takıların hepsı benım annemde kaldı ve kımsede bunu sorun etmedı

ya bu erkek taraflarının gözü yemiyor gelinin üzerindeki iki parça altını...ben düğün salonunda altınlarım olmazsa çıkmam dedim,hiç kusura bakmasınlar,yoksa daha orada soyacaklardı...sonrada borcumuz var birazını bozdurduk dedik,daha sonra üzerini ben ekleyip hepsini bozdurdum eşime,bir araba aldık bana...daha gecen hafta duydular,kayınbabama inme indi desem yeridir ama gıkını çıkartmadı,birde arabanın benim üzerime alındığını duyunca halini bir görseydiniz oh be...onlarda ev yapacaklardı bu ara ,büyük ihtimal altınları güvence olarak görüyorlardı....

poşet mi açtı?takı esnasında mı?hayatımda böyle bişey duymadım.
çok şükür başıma öyle bişey gelmedi. ama almaya kalksalardı sesimi çıkarırdım.

bu hikayenin sevgiliyle olan versiyonu vardı bende...sevgililer gününde terkettim..süprizzzzz o bursada ben ç.kaledeyim..2 yıldır sadece 3kez geldi yanıma okul süresince..arkadaşlarla konuşurken söyledi yani o zamana kadar bilmiyodum-ben ağbime her ay 3oo lira gönderiyorum dedi.ki bana hep bölüm değiştir bak benim ağbim ayda şu kadar kazanıyo falan der..ben de bağırdım hemen ağbine verecek paran varda yanıma niye gelmiyosun diye orada terkettim.

bu takılar yüzünden çoğu kişinin düğünü rezil oluyor.benimkide onlardan biri.bana kaynanamlar 3 tane bilezik taktılar.birinide söyleye söyleye taktılar.düğünden önce eşim takılanları annem alacak dedi.bende kızdım zaten taktığı 3 bilezik birde onlarımı alacaklar dedim.vermem hiç kusura bakmasınlar dedim.düğünde çalıştığım yerdeki arkadaşlar altın verdiler bana erkekn kalktılar.bende çanta olmadığı için anneme verdim.geri vereceğini biliyorum.kaynanamın yüzünü görmelisiniz altını verdim diye nasıl bozuldu hemen görümcemi eşin yanına gönderdi.fısır fısır konuştular.eşime dedim altınları soruyorsa merak etmesin verckeler dedim.o zamana kadar takılanları verecektim ama onların yaptığına karşılık vermeyeceğim dedim eşime.takı merasimi başladı eşiminde benimde yüzümüz beş karış.ikimizede kurdela takıldı eşim bana diyorki bana takılanlar annemde sana takılanlar bizde kalacak dedi.vermeyeceğim hiçbirini dedim ama olmadı.görümcem altınları geldi hemen eşim üstündekileri aldı bendekileri alacak vermiyorum dedim iki gün sonra ihtiyacımız olunca yardım eden olacakmı dedim.suratlarını bir görseniz nasıl bozuldular.neyse salondan çıktık bizi bırakacaklar kaynanam görümcem geldiler kaynanam oğlu evlendidiye ağlıyor gideceği zaman.görümcem yolcu edecek kapıda millete karşı bağırarak ne dese beğenirsiniz.üzülme anne borçlarını öderiz yardım ederiz.haydaaa bana takılan altın 10 tane eşimde daha çoktu.o ana öyle bir sinirlendimki altınları çıkarıp (o zaman altın 30 YTL idi) alın 300 YTL ile borcun bitecekse al bozdur diye suratlarına fırlatmamak için zor tuttum kendimi.düğün günümde başlattılar beni ağlatmaya. rezil ediyorlar hayatımızın en güzel gününü

Bizde Erkek tarafı evlenirken nişanda takılanlardan hariç 2 bilezik daha takıcaklardı ama yalan oldu. Borçlarıymış ödiceklermiş. SÖZDEEE

Bizde Erkek tarafı evlenirken nişanda takılanlardan hariç 2 bilezik daha takıcaklardı ama yalan oldu. Borçlarıymış ödiceklermiş. SÖZDEEE

boşa heveslenem sonra yapacağız denilen hiçbişeyi yapmıyorlar.bizde çocuk odasının halısını perdesini normalde erkek tarafı yapar düğün zamanı.kaynanam sonra yaparız dedi.iyi millet laf eder laf işitmek istiyorsanız yapmayın dedim.sadece güneşlik aldı bıraktı.hamile kaldım son aylarıma kadar bekledim.eşime söyleyip durdum iste annenlerden diye .söylemedi.ben laf arasında dedim perdesiyle halısı kaldı sadece alınacak dedim.kaynanam kahkaha attı başka bişey demedi.bende kimseye muhtaç değilim dedim.kendim aldım.yanlarında soran oldu kaynananmı aldı diye ben aldım dedim.buda ona yetmiştir.ellerinden gelse oturma odasına bile yolluk alacaklardı ben olmaz diyince almak zorunda kaldılar.

hepsi aynı ya hepsi. zaten heveslenmiyorum canım, olacağıda biliyorum yeri gelince işleri düşünce bizden iyisi yok, istediği bir şeyi yapınca en iyi oğlu eşim oluyor yapmayınca en kötüsü oluyor. Nasıl bir kafa yapısıysa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…