daha önce belirttiğim gibi beslenmeyi düzene sokmadığın sürece bu sorun hep devam eder. Yoksa sürekli bir kısır döngü içinde bulursun kendini. Hızlı, sağlıksız alınan kilolar tekrar aynı hızda geri gelecektir. Bu işi sadece 2-3 aylık bir kısıtlama olarak görüp sonra kaldığı yerden aynı şekilde yemeye devam edersin sonuç yine hüsran olacaktır bunları belirttim. Kilo vermeye karar verdiyseniz öncelikle diyetten önce hayatınızı düzene sokmaya kararlı mısınız onu bir sorun kendinize. Cevap hayırsa yok ben sürekli dikkat edemem canım çeker yerim diyorsanız ya bu kısır döngüyü kabul edeceksiniz yada kilolarınızla mutlu olmayı ögreneceksiniz :)
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Diyette Bilinmesi Gerekenler
- Konu Sahibi aysin_81
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?daha önce belirttiğim gibi beslenmeyi düzene sokmadığın sürece bu sorun hep devam eder. Yoksa sürekli bir kısır döngü içinde bulursun kendini. Hızlı, sağlıksız alınan kilolar tekrar aynı hızda geri gelecektir. Bu işi sadece 2-3 aylık bir kısıtlama olarak görüp sonra kaldığı yerden aynı şekilde yemeye devam edersin sonuç yine hüsran olacaktır bunları belirttim. Kilo vermeye karar verdiyseniz öncelikle diyetten önce hayatınızı düzene sokmaya kararlı mısınız onu bir sorun kendinize. Cevap hayırsa yok ben sürekli dikkat edemem canım çeker yerim diyorsanız ya bu kısır döngüyü kabul edeceksiniz yada kilolarınızla mutlu olmayı ögreneceksiniz :)
:)) sağol yaa..yazının son kısmı balyoz gibi indi ;p Aslında çok ifade edemedim kendimi.hayatımı düzene koymayı istiyorum tabi ki.Sağlıklı olmak için kilo vermek istiyorum.Aileden gelen hastalıklardan korunmak istiyorum.Bel fıtığımı rahatlatmak istiyorum.Hamilelik isteğimi sağlıklı bir şekilde yerine getirmek istiyorum vs.Yoksa görüntümden yana çok da muzdarip değilim.Sadece arada şakasına hayatımda hiç çıtı pıtı bir bayan olamadığımdan yakınırım o kadar. İradesizce canımın çektiğine göre yiyip içmek de çok tasvip ettiğim birşey değil. Şöyle bir durum var ki benim için diyet demek kendine özenle bakmak demek..Evde özel şeyler yapmalıyım.Salata olmalı sebze olmalı,etin yağsızı olmalı,ızgara olmalı..farzedelim eşim dolma istedi,patlıcan oturtma istedi ya da misafirim için yapmak istedim yapamam.ara öğünlere vakit gerek.Dışarıda isem ne yiyeceğimi şaşırırım.iş yerinde keza..Bir süreliğine çok dikkat ederek bu sağlıklı besinleri kendime sağlıyabiliyorum.Hatta bu şekilde yemek hoşuma gidiyo.Kendimi çok sağlıklı ve mutlu hissediyorum.ama istediğim kiloya ulaştıktan sonra tamam artık kilomu korumak şartıyla normal şekilde yemeye devam edebilirim dediğimde bu ayarı tutturamıyorum. Elimde olmayarak karşıma çıkan yemeklerden ne kadar yemeliyim,neyi tercih etmeliyim..kısacası nasıl kilo korunur onu bilmiyorum.Kilo verdirecek listeler dolu ama kilo muhafaza edecek listeler yok..anlatabildim mi bilmiyorum.şimdi de senin niyetin yok işi yokuşa sürüyosun demiceksiniz di mi?
Elbette kişisel olarak söylemedim yani senin niyetini tabi ki bilemem :) Demek istediğim de beceremiyorsanız bırakın falan gibi birşey degil. Her insan bir olmuyor. Kimisi için yemek "hayat" demek. Bunu kolay kolay degistiremezsin. Şimdi böyle birinin kilolarından yakınması saçma oluyor. Yani hem karnım doysun hem pastam önümde dursun olmuyor. Tekrar söyliyim genel olarak yazıyorum bunları üstüne alınma lütfen :) Bazen ben spor yapamıyorum kahvaltı da zor oluyor gibisinden konusan kisiler biliyorum. O yüzden yazdım.
Şimdi mantık basit tekrar söyleyeyim. Kilo vermeye calismiyor olunsa bile bazı kurallara dikkat edilmesi gerek. Bunları ilk mesajımda da belirttim. Gece karbonhidrat yenmemesi, şekerden pastadan börekten uzak durulması gibi gibi... Çok sevdiğin şeyler varsa 3-4 haftada bir yenebilir. Sorun cikarmaz. Hatta diyet dönemimde bile olunsa bunun yararlı ve gerekli oldugunu yine ilk mesajımda belirttim. Bu kuralların hepsi bilindiği ve uyulduğu takdirde kilo alınıyorsa hala yediklerini azaltman gerek demektir. Kalori azaltımına gidilecek yani. Bunun hesabını kilona yaşına boyuna göre yaparsın ilk mesajımda belirttim linkleri verdim nerden yapılacagini. Ordan kabataslak bir hesap elde ettikten sonra cikan deger=günlük aldığın deger olursa kilo almazsın.
Her hafta sonu tartılıp kilo kontrolü yapılırsa gidişhat 5-6 kilolara ulaşmadan farkedilir. Eğer geçen hafta boyunca kilo alındıysa gelecek hafta(lar) biraz daha dikkat edilir ve alınan fazla yag yakılabilir.
Şimdi mantık basit tekrar söyleyeyim. Kilo vermeye calismiyor olunsa bile bazı kurallara dikkat edilmesi gerek. Bunları ilk mesajımda da belirttim. Gece karbonhidrat yenmemesi, şekerden pastadan börekten uzak durulması gibi gibi... Çok sevdiğin şeyler varsa 3-4 haftada bir yenebilir. Sorun cikarmaz. Hatta diyet dönemimde bile olunsa bunun yararlı ve gerekli oldugunu yine ilk mesajımda belirttim. Bu kuralların hepsi bilindiği ve uyulduğu takdirde kilo alınıyorsa hala yediklerini azaltman gerek demektir. Kalori azaltımına gidilecek yani. Bunun hesabını kilona yaşına boyuna göre yaparsın ilk mesajımda belirttim linkleri verdim nerden yapılacagini. Ordan kabataslak bir hesap elde ettikten sonra cikan deger=günlük aldığın deger olursa kilo almazsın.
Her hafta sonu tartılıp kilo kontrolü yapılırsa gidişhat 5-6 kilolara ulaşmadan farkedilir. Eğer geçen hafta boyunca kilo alındıysa gelecek hafta(lar) biraz daha dikkat edilir ve alınan fazla yag yakılabilir.
merhaba bilgilern cok güzel ve cok tatmin edici gercekten tesekkür ederim..bende 172 boyunda 69-70 kiloyum 7 ay önce doğum yaptım 62 kiloydum hamilelikten önce doğumaysa 86 kiloyla girdim((bu 16-17 kilo cokta zorlanmadan gitti ama hala 7-8 kilo vermek istiyorum(kalori hesabını pekte beceremiorum doğrusu:S liste vermeene izin vermimus kk yönetim(pekii günlük yediklerimiz yorumlayabilirmisn????
merhaba. beslenme konusunda bilgilisiniz sanırım. yazınızı okudum ve çok faydalı buldum.
size bir şey sormak istiyorum. meyveyi gece yemek sakıncalı mıdır? yatağa "tok" girmemek gerek demişsiniz yazınızda. ben geceleri meyve yiyip üzerine süt ya da ayran içiyorum. yanlış bir hareket mi? meyvenin şekeri kilo almama sebep olur mu gece yediğim için? meyveyi ne zaman yemem gerek? biraz araştırdım ama herkes farklı bi'şey söylemiş. kafam karıştı:/
size bir şey sormak istiyorum. meyveyi gece yemek sakıncalı mıdır? yatağa "tok" girmemek gerek demişsiniz yazınızda. ben geceleri meyve yiyip üzerine süt ya da ayran içiyorum. yanlış bir hareket mi? meyvenin şekeri kilo almama sebep olur mu gece yediğim için? meyveyi ne zaman yemem gerek? biraz araştırdım ama herkes farklı bi'şey söylemiş. kafam karıştı:/
Bu yediğiniz meyveye bağlı. Örnegin üzüm muz gibi meyveler yüksek enerjilidir. Özellikle üzüm bildiğiniz gibi basit glikozdan oluşur. Gece yenmesi gereğinin mantığı, bu saatlerde vucudun insülin hassasiyetinin daha yüksek olmasıdır. Yani siz gün içinde aldığınız miktardan daha az besin alsanızda insülin normalden daha fazla salgılanacaktır. Karbonhidratlarda insülini tetikleyen birincil besin. Bu da yag depolanması demektir. Olayı budur. Hele amacınız kilo vermekse eger gece tüketmeyi önermem. Gece tüketilecek en iyi besinler protein kaynaklarıdır. Az yagli süt, peynir, yagsiz et tüketmeyi tercih edin eger çok aciktiysanız ve birşeyler yemek üzereyseniz.
Sütle birlikte içilmeside oldukça yanlış bence. Çünkü süt zaten şeker içeriyor(laktoz). Birde tam yağlı içiyorsan ve de buna meyve eklediğin zaman kalori miktarı bir hayli artmış oluyor. Ama çok yemek istiyorsan en azından ayva, elma gibi lifli olanları tercih etmeni öneririm.
Sütle birlikte içilmeside oldukça yanlış bence. Çünkü süt zaten şeker içeriyor(laktoz). Birde tam yağlı içiyorsan ve de buna meyve eklediğin zaman kalori miktarı bir hayli artmış oluyor. Ama çok yemek istiyorsan en azından ayva, elma gibi lifli olanları tercih etmeni öneririm.
Elbette kişisel olarak söylemedim yani senin niyetini tabi ki bilemem :) Demek istediğim de beceremiyorsanız bırakın falan gibi birşey degil. Her insan bir olmuyor. Kimisi için yemek "hayat" demek. Bunu kolay kolay degistiremezsin. Şimdi böyle birinin kilolarından yakınması saçma oluyor. Yani hem karnım doysun hem pastam önümde dursun olmuyor. Tekrar söyliyim genel olarak yazıyorum bunları üstüne alınma lütfen :) Bazen ben spor yapamıyorum kahvaltı da zor oluyor gibisinden konusan kisiler biliyorum. O yüzden yazdım.
Verdiğin bilgiler oldukça açık ve tatmin edici. Teşekkür ederim. Bayramda yine kontrolü elden kaçırdim biraz ama hemen kontrolü geri alicam. Nasil bir yol izlemem gerektigini az çok anladım..
Bakalım bu sefer geri almadan kilo vermeyi başabilecek miyim..
Bu yediğiniz meyveye bağlı. Örnegin üzüm muz gibi meyveler yüksek enerjilidir. Özellikle üzüm bildiğiniz gibi basit glikozdan oluşur. Gece yenmesi gereğinin mantığı, bu saatlerde vucudun insülin hassasiyetinin daha yüksek olmasıdır. Yani siz gün içinde aldığınız miktardan daha az besin alsanızda insülin normalden daha fazla salgılanacaktır. Karbonhidratlarda insülini tetikleyen birincil besin. Bu da yag depolanması demektir. Olayı budur. Hele amacınız kilo vermekse eger gece tüketmeyi önermem. Gece tüketilecek en iyi besinler protein kaynaklarıdır. Az yagli süt, peynir, yagsiz et tüketmeyi tercih edin eger çok aciktiysanız ve birşeyler yemek üzereyseniz.
meyvenin üzerine ayran ya da süt içmek meyvenin içinde bulunan karbonhidratın vücutta depolanmasını engelliyormuş diye okumuştum forumda. neye inanacağımı şaşırdım. ama gece meyve yemem bundan sonra.
meyveyi ne zaman yemem gerek peki? kafayı yedim artık okumucam bu forumları ya :/
Son düzenleme:
Öyle birşey daha önce daha önce hiç duymadım birşey diyemiyorum. Zaten benim bahsettiğim "yag depolanması". Karbonhidratların vucutta depolanması şu şekilde olur; glukojen olarak kaslarda tutulur. Ancak bunun yaglanmayla pek alakası yok. Yanlız karbonhidratların yaglarla birlikte tüketilmesi sindirim süresini uzatır. Yagların sindirimi daha zor olduğu için geciktiriyor. Belki söylenen de bu şekildedir. Ama bu gece karbonhidrat alımını serbest yapacak kadar olmamalı. Meyveler diger besinler gibi gün içinde herhangi bir öğünde/ara öğünde yenebilir. ancak şunu diyebilirim karbonhidratların en çok tüketilebileceği öğün kahvaltıdır. Zaten en yüksek kalorili öğün bu(olması gereken)
Forumlar böyle maalesef. Kulaktan dolma şeyleri, Tv de izlenen yalan yanlış bilimsel dayanağı olmayan bilgileri araştırmadan yazanlar oluyor. Tv de çıkan maranki gibi şarlatanlar oldukça böyle şeyleri görmeye alışmak lazım.
Forumlar böyle maalesef. Kulaktan dolma şeyleri, Tv de izlenen yalan yanlış bilimsel dayanağı olmayan bilgileri araştırmadan yazanlar oluyor. Tv de çıkan maranki gibi şarlatanlar oldukça böyle şeyleri görmeye alışmak lazım.
Öyle birşey daha önce daha önce hiç duymadım birşey diyemiyorum. Zaten benim bahsettiğim "yag depolanması". Karbonhidratların vucutta depolanması şu şekilde olur; glukojen olarak kaslarda tutulur. Ancak bunun yaglanmayla pek alakası yok. Yanlız karbonhidratların yaglarla birlikte tüketilmesi sindirim süresini uzatır. Yagların sindirimi daha zor olduğu için geciktiriyor. Belki söylenen de bu şekildedir. Ama bu gece karbonhidrat alımını serbest yapacak kadar olmamalı. Meyveler diger besinler gibi gün içinde herhangi bir öğünde/ara öğünde yenebilir. ancak şunu diyebilirim karbonhidratların en çok tüketilebileceği öğün kahvaltıdır. Zaten en yüksek kalorili öğün bu(olması gereken)
teşekkür ederim yardımınız için. sonuç olarak gece meyve tüketmiyoruz.
burda okudugum bişeyi daha sormak istiyorum. gece yatmadan önce süt ya da ayran içmek yağ yakımını hızlandırır diye bişey var mı? belki cevabını yazmışsınızdır ama inanın bilgi yığınından kafam karışmış durumda.
Son düzenleme:
Maalesef yok. Ama gece yatmadan yarım yağlı/yagsiz süt içmenin faydası var. Hem uyku getiriyor, hemde gece boyunca besleyici.
Yediklerinden yag yakimini hizlandiracak birkaç şey var yeşil çay, kahve(kafein) ve bazı supplement firmalarının sporcular ürettiği özel formüllü yağ yakıcılar. Ancak bunlar diyet olmadan bir işe yaramıyor etkileri çok küçük. O yüzden yediklerinizle yag yakma işini pek düşünmeyin.
Yediklerinden yag yakimini hizlandiracak birkaç şey var yeşil çay, kahve(kafein) ve bazı supplement firmalarının sporcular ürettiği özel formüllü yağ yakıcılar. Ancak bunlar diyet olmadan bir işe yaramıyor etkileri çok küçük. O yüzden yediklerinizle yag yakma işini pek düşünmeyin.
Son düzenleme:
Maalesef yok. Ama gece yatmadan yarım yağlı/yagsiz süt içmenin faydası var. Hem uyku getiriyor, hemde gece boyunca besleyici.
bi tane doğru yaptığım bir şey varmış bari. yeşil çayı içiyorum her gün.
- 4 Ekim 2007
- 885
- 42
- 643
Aysin_81, öncelikle slmlar. Bende yeni başladım bu diet işine. Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Günlük kalori ihtiyacımı hesaplattım nette 1800 çıktı. 1200lük diet yapmam gerekliymiş. Senin önerebileceğin bir diyet programı var mı cnm. Yardımcı olursan çok sevinirim.
ayşincim
ne zamandır yazını okumuyordum hepsini bi çırpıda okudum ne güzel sayende bilgileniyoruz çok şey ögreniyorum yazdıklarından en azından tatmin edici ve mantıklı şeyler kafa da karıştırmıyor çok teşekkürler
ben de sağlıklı beslenmeye başladım inşallah spora da başlıyorum cok cok yakında
seni haberdar ederim gelişmelerden
sevgiler...
ne zamandır yazını okumuyordum hepsini bi çırpıda okudum ne güzel sayende bilgileniyoruz çok şey ögreniyorum yazdıklarından en azından tatmin edici ve mantıklı şeyler kafa da karıştırmıyor çok teşekkürler
ben de sağlıklı beslenmeye başladım inşallah spora da başlıyorum cok cok yakında
seni haberdar ederim gelişmelerden
sevgiler...
Aysin_81, öncelikle slmlar. Bende yeni başladım bu diet işine. Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Günlük kalori ihtiyacımı hesaplattım nette 1800 çıktı. 1200lük diet yapmam gerekliymiş. Senin önerebileceğin bir diyet programı var mı cnm. Yardımcı olursan çok sevinirim.
kişisel olarak yazamıyorum maalesef forum kurallarından ötürü sorunlar oluyormuş. Ama sen o kaloriyi biraz artır derim. 600 kcal lik fark fazla ki zaten günlük 1200 kcal düşük bir seviye problem yaratabilir. İlk haftalarda 1500 kcal lik bir beslenme programı uygulayabilirsin. 5-6 hafta sonra bu degeri her hafta 100 kcal azaltıp 1300 e kadar düşürmeyi deneyebilirsin eger kilo verme yavas oluyorsa. Aradaki fark 500 kcal i geçmesin ona dikkat et. Beslenme programı yaparken kilonun en az 1-1,5 katı protein, 2-2,5 katı karbonhidrat kalanı da yağdan alabilirsin kabaca bunlara dikkat oluşturabilirsin. Yani 75 kg için; 75x1= 75 gr protein gibi....
lily sevindim canım görüşmek üzere
- 4 Ekim 2007
- 885
- 42
- 643
kişisel olarak yazamıyorum maalesef forum kurallarından ötürü sorunlar oluyormuş. Ama sen o kaloriyi biraz artır derim. 600 kcal lik fark fazla ki zaten günlük 1200 kcal düşük bir seviye problem yaratabilir. İlk haftalarda 1500 kcal lik bir beslenme programı uygulayabilirsin. 5-6 hafta sonra bu degeri her hafta 100 kcal azaltıp 1300 e kadar düşürmeyi deneyebilirsin eger kilo verme yavas oluyorsa. Aradaki fark 500 kcal i geçmesin ona dikkat et. Beslenme programı yaparken kilonun en az 1-1,5 katı protein, 2-2,5 katı karbonhidrat kalanı da yağdan alabilirsin kabaca bunlara dikkat oluşturabilirsin. Yani 75 kg için; 75x1= 75 gr protein gibi....
lily sevindim canım görüşmek üzere
Çok teşekkür ederim cnm ilgilendiğin için. Ben dediğim gibi hiç diyet yapmadım bir kere gittim diyetisyene oda özel tartısında tarttı herkese verilen rejim listelerinden verdi 1 ay sonra kontrole gel dedi. Kızılaya gitmiştim. Açıkçası yapmadım bile verdiği diyeti. Kardeşime diyorum dün acaba ben niye bu kadar barışıkmışım kilolarımla diye. Önerdiğin şeyleri yapmaya çalışacağım ama pek anladığım söylenemez cnm . Önce netten araştırayım barim.
- 15 Kasım 2009
- 727
- 9
- 118