• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyette Bilinmesi Gerekenler

Bilgilendirme için teşekkürler, faydalı bilgiler olmuş... Ben bir süre önce biraz kilo vermiştim fakat, daha da vermem gerekiyor ama buaralar metabolizmam benimle inatlaşıyor gibi. Kilo vermeyi ve metabolizmayı hızlandırmak için ne yapmak gerekir, bu konuda bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Vermem lazım şu aldığım kiloları...

Bilgilendirme için teşekkürler, faydalı bilgiler olmuş... Ben bir süre önce biraz kilo vermiştim fakat, daha da vermem gerekiyor ama buaralar metabolizmam benimle inatlaşıyor gibi. Kilo vermeyi ve metabolizmayı hızlandırmak için ne yapmak gerekir, bu konuda bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Vermem lazım şu aldığım kiloları...

cevap spor....
sabah yapılan sporun metabolizmayı aksam yapılana gore daha canlı tuttugunu okumuştum geçenlerde...
bir de diyet listende ufak değişiklikler yapabilirsin mesela yemeklerini yarım saat once veya sonra yiyerek... sabahları erken kalkmak da metabolizmayı canlı tutuyor...

selam arkadaşım çok güzel paylaşımlar bunlar emeğine sağlık
bu arada bende 3 haftadır diyetteyim azda olsa verdim ama daha 6 kilo var vereceğim 6 dan sonra bişey yemiyorum en geç 6 30 oluyor bol su içiyorum yeşil çay eğer çok içim kazınırsa salatalık yada mandalin yiyorum
diyet listem yok çok az yağlı yemek yapıyorum maalesef tavuk ve balık yemiyorum et olarak köfte olursa yiyorum bana tavsiye edebileceğin bişeyler varmı lütfen yardım edermisin ne önerirsin ben zayıflamak istiyorum artıkkkkk:43:

canım et mutlaka yemelisin. Köfte nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama ızgara bile olsa yine de yagli oluyor kıymadan dolayı. Fırında yagsiz yapabiliyorsan sorun yok. Geçe dediğim gibi çok acikirsaniz meyve yemek yerine yagsiz peynir, et vs gibi protein kaynaklarını tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

Metabolizmayı hızlandırmak için öncelikle düzenli bir uyku gerekli. 7-8 saat uyumalı ve sabah mümkün olduğunca erken kalkmalısın. En önemlisi de kahvaltı. Kahvaltıyı atlıyorsanız eger kilo vermeyi falan unutun. Günün en önemli öğünüdür. Tüm gece aç kalan vücut için çok gereklidir sabah öğünü. Bunun yanında günde en az toplam 6 öğün(ana-ara öğün birlikte) yemeli ve yediklerinizin saglikli lif bakımından zengin gıdalar olmasına dikkat etmelisiniz. Sabah kahvaltısını poaca, simit çayla yapıyorsanız metabolizmayı hızlandırmak, kilo vermek yine hayal olur.
Son olarak; -eğer başarabiliyorsanız- diyetinizi bozmadan rutin bir şekilde 3 hafta kadar sürdürdüyseniz, bu süre sonundaki hafta sonu dilediğiniz yağlı bol kalorili yemekler yiyin. Metabolizmanızı rutine alıştırmayın. Bu şekilde bunun önüne geçebilirsiniz. Çünkü her ne kadar zaten çoğu insan beceremesede çok uzun süre rutin e bagladiğınızda metabolizmanız buna alışır ve gün geçtikçe daha az enerji harcamaya başlar.

canım et mutlaka yemelisin. Köfte nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama ızgara bile olsa yine de yagli oluyor kıymadan dolayı. Fırında yagsiz yapabiliyorsan sorun yok. Geçe dediğim gibi çok acikirsaniz meyve yemek yerine yagsiz peynir, et vs gibi protein kaynaklarını tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

Metabolizmayı hızlandırmak için öncelikle düzenli bir uyku gerekli. 7-8 saat uyumalı ve sabah mümkün olduğunca erken kalkmalısın. En önemlisi de kahvaltı. Kahvaltıyı atlıyorsanız eger kilo vermeyi falan unutun. Günün en önemli öğünüdür. Tüm gece aç kalan vücut için çok gereklidir sabah öğünü. Bunun yanında günde en az toplam 6 öğün(ana-ara öğün birlikte) yemeli ve yediklerinizin saglikli lif bakımından zengin gıdalar olmasına dikkat etmelisiniz. Sabah kahvaltısını poaca, simit çayla yapıyorsanız metabolizmayı hızlandırmak, kilo vermek yine hayal olur.
Son olarak; -eğer başarabiliyorsanız- diyetinizi bozmadan rutin bir şekilde 3 hafta kadar sürdürdüyseniz, bu süre sonundaki hafta sonu dilediğiniz yağlı bol kalorili yemekler yiyin. Metabolizmanızı rutine alıştırmayın. Bu şekilde bunun önüne geçebilirsiniz. Çünkü her ne kadar zaten çoğu insan beceremesede çok uzun süre rutin e bagladiğınızda metabolizmanız buna alışır ve gün geçtikçe daha az enerji harcamaya başlar.
canıkm yine çok güzel bilgiler paylaşmışsın:38:benim öğle yemeklerim çok kalorili oluyor iş yerinde olduğum için:(((((((((((ne yapmalıyım ben???bugün mesela tavuk döner ve ayrandı menüm.işyerindekiler öyle sipariş etmişler:(((((((((((((offffffffffff ne yapıcam evden de yemek getirmem zor buralara.bana bir akıl versen:26::26:

Çok sağol canım
İş yerlerinde o sıkıntı mutlaka oluyor. Beslenmeye dikkat edilmez maalesef hangi kurumda olursa olsun. Bunun tek çözümü bireysel. İş yerinde mikrodalga fırın gibi yemegini ısıtabilecegin birşey varsa evden getirmeyi dene bence. Ben öyle yapıyorum. Küçük taşıma kaplarına bir öğünlük yemegimi evde hazırlıyorum. Güzelce kapatıp istediğim zaman mikrodalgada ısıtıp yiyorum. Çantaya sığıyor çok yer kaplamıyor. Ama bu imkanın hiç yoksa en azından döner vs gibi fast food lar yerine ızgara balık, tavuk, et gibi şeyler ısmarmayabilirsin :40:

yada yanında kutu ton balığı taşır iş yerine salata ısmarlarsın ton balıklı salata da gayet güzel bir öğün olabilir :3:
Ton balıklı salata veren yerlerde var ama maalesef 80 gram lık kutulardan koyuyorlar bu az oluyor 160 gram lık kutular ideal. Yagini süzmeyi unutmuyoruz tabi :1:

Yagsiz light konservelerde var daha iyi hatta. Tek sorunu fiyat :2:

slm aysin,canım hiç gerek kalmadı işe yemek taşımama,çünkü işten kovuldum:43:sırf akrabalarını işe almak için beni çıkardılar:43:Rabbime havale ettim ne diyeyim:43:ama diyetim de yalan oldu.kendimi nasıl toparlıcam bilmiyorum.moral bozukluğu ile diyet yapamıyorum ben:43:

öncelikle merhaba
verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim .
süt içilmesi gerektiğini belirtmişsiniz bende içmek istiyorum ama başaramıyorum
süte katılacak kahve nescafe tarzı şeyler hakkında ne düşünüyorsunuz acaba?

öncelikle merhaba

bence süte kahve neskafe katabilirsin ama aysine sormak lazım yine d.o daha iyi anlıyo bu işlerden.

öncelikle merhaba

süte kahve katılabilir tabi ki şekersiz olması daha iyi olur.

darlingim canım evde durmamaya calis evde oturdukça insan yemek istiyor haklısın :(

işten ayrıldığımdan beri evdeyim.kendime bunalım zamanı verdim diyelim:9:ama yarın dışarı şıkıcam bu kadar bunalım yeter.artık toparlanmam gerekiyor

ben de kendimce kilo vermek için sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ama yediğim şeylerin kalorilerini hiç hesaplamıyordum
burada okuyunca ya az kalori alıyorsam da kastan yakıyorsam diye içime şüphe düştü

Merhaba verdiğin bilgiler için öncelikle çok teşekkür ederimm.
Ben öğrenci olduğum için açıkcası çok düzenli bir yemek yeme olayım malesef olmuyor. Ama elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum. Senelerdir yok edemediğim bir göbeğim var aslında çok değil ama oturduğumda katlanması benim sinirime dokunuyor.
Bu göbeği yok etmek adına 1 aydır düzenli olarak haftada 2 gün yüzüyorum ve aklıma geldikçe mekik çekiyorum. Abur cuburuda bıraktım ama ne kilo verebiliyorum nede incelebiliyorum. Boyum 170 kilom şuan 56. Eskiden çok kolay kilo verebiliyordum ama 1 aydır 55in altına inemedim. Hatta bir ara aksine 2 kilo aldım.
Acaba benim için tavsiyen var mı?
Şimdiden teşekkür ederim

slm arkadasim verdigin bilgiler icin tesekkurler.gercekten cok guzel hazirlamissin.bn 1 senedir dogum sonrasi aldigim kilolar icin diyete baslayip birakiyordum.meger ne cok yanlisim varmis yazdiklarini okuyunca daha ii anladim.simdi yeniden cesaretlendim ve yeniden diyete baslicam.

Merhaba verdiğin bilgiler için öncelikle çok teşekkür ederimm.
Ben öğrenci olduğum için açıkcası çok düzenli bir yemek yeme olayım malesef olmuyor. Ama elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum. Senelerdir yok edemediğim bir göbeğim var aslında çok değil ama oturduğumda katlanması benim sinirime dokunuyor.
Bu göbeği yok etmek adına 1 aydır düzenli olarak haftada 2 gün yüzüyorum ve aklıma geldikçe mekik çekiyorum. Abur cuburuda bıraktım ama ne kilo verebiliyorum nede incelebiliyorum. Boyum 170 kilom şuan 56. Eskiden çok kolay kilo verebiliyordum ama 1 aydır 55in altına inemedim. Hatta bir ara aksine 2 kilo aldım.
Acaba benim için tavsiyen var mı?
Şimdiden teşekkür ederim

Her insanın genetiğe bağlı olarak yağ depolamasında belirli alt ve üst sınırlar oluyor. Bu sınırları aşmak yada yaklaşmak bazen çok fazla çaba gerektirebilir. Zaten yaşadıysanız bunu farketmişsinizdir. Çok kilolu olanların yine kilo alması, yediklerine dikkat etmeseler diyet yapmasalar bile durur(eğer çok aşırı kalori alımı yoksa). Alt sınırı da böyle düşünün. Zayıfladıkça kilo vermek daha da zorlaşır.
Düzenli yemek ve düzenli uyku şart maalesef. Bunlar yoksa hayatınızda kilo vermeyi de unutun derim. Yüzmek çok güzel. Kesinlikle enerji harcamak için en iyi yol. Sana tavsiyem mutlaka yemek düzenini oturtmak olacak öncelikle mümkün olduğunca. Yüzmeyi de sabah erkenden kalkıp 07.00-8.00 arasında aç(bir bardak süt içebilirsin) karnına yüzersen yag yakmada daha etkili olacaktır. Sonrasında hemen güzel bir kahvaltı.

Sağolun
kolay gelsin...

Her insanın genetiğe bağlı olarak yağ depolamasında belirli alt ve üst sınırlar oluyor. Bu sınırları aşmak yada yaklaşmak bazen çok fazla çaba gerektirebilir. Zaten yaşadıysanız bunu farketmişsinizdir. Çok kilolu olanların yine kilo alması, yediklerine dikkat etmeseler diyet yapmasalar bile durur(eğer çok aşırı kalori alımı yoksa). Alt sınırı da böyle düşünün. Zayıfladıkça kilo vermek daha da zorlaşır.
Düzenli yemek ve düzenli uyku şart maalesef. Bunlar yoksa hayatınızda kilo vermeyi de unutun derim. Yüzmek çok güzel. Kesinlikle enerji harcamak için en iyi yol. Sana tavsiyem mutlaka yemek düzenini oturtmak olacak öncelikle mümkün olduğunca. Yüzmeyi de sabah erkenden kalkıp 07.00-8.00 arasında aç(bir bardak süt içebilirsin) karnına yüzersen yag yakmada daha etkili olacaktır. Sonrasında hemen güzel bir kahvaltı.

Sağolun
kolay gelsin...

çok teşekkür ederim bilgilerin için, kahvaltıyı düzene oturtmam şart sanırım. Birde sabahları değilde 5-6 gibi yüzüyorum akşamları, yine süt içsem acaba aynı verimi alabilir miyim ?

yok olay sütte degil aç olmakta. Sabah dememin sebebi midenin tamamen boş vucudun besine en çok ihtiyaci olan saatler olması. Bu vakitlerde yüzersen eger vucüt enerji olarak yagları yakacaktır. Süt iç dememin sebebi tamamen boş mideyle yüzmektense daha iyi olur diyeydi. Akşam 5-6 gibi yüzüyorsan 3 saat öncesine kadar birşey yemezsen en azından sabahki kadar olmasada bu etkiyi biraz elde edebilirsin.

slm aysin81

Yazdıkların çok güzel bilgiler. ben de sağlıklı kilo vermeye çalışıyorum. Sebze,et, yoğurt, badem ceviz gibi şeyler tüketerek,ara öğünlerle 4-5 öğün yiyerek diyet uygulamaya çalışıyorum. bu kilo vermek için çok güzel bir yöntem..Sabahları genelde 7 de kalkıyorum ve bir daha uyumuyorum.Yalnız ben hiç spor yapamıyorum. Buna vakit ayıramıyorum. Yine de dikkatli diyetle kilo verebiliyorum. Yalnız benim sorunum; birkaç ayda 10 kilo veriyorum, diyeti bırakınca çok çok fazla,aşırı yemesem de birkaç ayda kilolarımı geri alıyorum,hem de fazlasıyla.Mesela 69 iken 60a düştüm arkasından evlenince 72 oldum.65e düştüm sonra 74 oldum.. Bunu nasıl engelleyebilirim? ömrüm boyunca diyet yaparak yaşayamam ben :(( var mı bunun bir çözümü?? acaba yaşın ilerlemesinin bir etkisi mi bu

Back