Diyetisyenin verdiği liste. 3 haftada 2 kilo

elfide83

Guru
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2009
47
2
298
Bursa
Arkadaşlar 3 hafta önce diyetisyen kontrolü ile başladığım diyet listesini vermek istiyorum. Toplamda 7 kilo fazlam var boyuma uygun kiloya ulaşmak için.

Sabırla uygulamaya çalıştım bu listeyi. Ama tahmin ettiğim gibi zorlanmadım, çünkü aç kalmadım! Sıkılmadım, off demedim. Şaşırtıcı bir şekilde iyi geçti benim için ve 3 haftanın sonunda tekrar kontrole gittiğimde 2 kilo verdiğimi öğrendim :) hem de yağdan!

Hatta Diyetisyen tebrik bile etti beni :) Şaşırmayın kızlar 3 haftada sadece 2 kilo mu verdin diye. Özellikle Diyetisyen sağlıklı bir biçimde ve kontrollü kilo verilmesini sağlıyor. Sizi aç bırakmadan, lezzet aldığınız yiyeceklerden soyutlamadan ve özellikle yedirerek kilo vermenizi sağlıyor. Evlendiğimden bu yana aldığım kilolardan bir türlü kurtulamadım. Birtek yaz tatilinde 65'i gördüm, onun haricinde hep 63 civarındaydım. Bende kötü durmuyor tamam ama bir kere kafaya takmayın, illa gidecek o kilolar.

Keza ben, sofrada az yiyen ve bu nedenle çabucak acıkan biriyim. Miğdemin şu an küçüldüğünü hissediyorum. Açlık krizleri yaşamıyorum, ki bu benim için bir mucize. Lafı uzatmayayım. Eğer sizin de diyet yapmaya mani sağlık sorunlarınız yoksa (özellikle diyete başlatmadan önce tahlil yaptırıyor mutlaka) bu liste sizin için fikir sahibi olmanızı sağlayabilir.

Tüketmemem gereken besinler: Yağda kızartmalar, sosis, salam, sucuk, pastırma, sakatat, jambon, tereyağı, kuyruk yağı, iç yağı, margarin

Kahvaltıdan önce: 1 bardak ılık birkaç damla limonlu su (Midede yanmaya sebep olursa bırakılır)

KAHVALTI: 09:00
*1 dilim peynir (Örnek: Fesleğenli çörekotlu lor peyniri, bir dilimbeyaz peynir veya bir tatlı kaşığı labne peyniri), *Limonlu maydonoz, dereotu, roka, domates, biber, salatalık, *2-3 adet zeytin veya 1 çay kaşığı zeytin ezmesi, *Çay-şekersiz ve açık, *2 ince dilim ekmek (Kepek, çavdar, yulaf veya tam buğday), *Yumurta (haftada 3 kez 1 adet haşlanmış-baharatlanmış/kimyon-pul biber)

ARA ÖĞÜN: 10:30
*Bir porsiyon meyve (1 avuç kadar), *Yeşilçay (Çubuk tarçınlı, günde 2-3 kez)

ÖĞLE: 12:00
*6-8 yemek kaşığı sebze yemeği (yarım kg sebzeye 1 yemek kaşığı zeytin yağı/ fırın veya haşlama), *1 su bardağı light yoğurt, *1 dilim ekmek

ARA ÖĞÜN: (15:00-17:30)
*Yarım paket form bisküvi veya 4 adet burçak bisküvi, *Mate çayı (Şekersiz, Çubuk tarçınlı), *1 porsiyon meyve (1 avuç kadar)

AKŞAM: 20:00
*3 yumurta büyüklüğü kadar et (kızartılmamış), *Mutlaka bol salata (yağsız, elma sirkesi ve limon, nar ekşisi), *2 dilim ekmek

ARA ÖĞÜN: 22:00
*2 porsiyon meyve, *1 su bardağı light, şekersiz, tarçınlı süt

Günlük; 9-10 bardak su içilmesi gerekmekte.
Not: Yumurta yenen günlerde kırmızı et yerine beyaz et tüketilmelidir. Ve mutlaka spor.

Bu liste elbette kişiye özel ve ben çalışan biri olarak saatler buna uygun hazırlandı. Bire bir listeye sadık kalamadım, yeşil çay içemiyorum mesela, kahve mi beyaz şekerle tüketiyorum ve kremasıyla. Oysaki şeker de kremada yasak. Ama Diyetisyen bir fincan 3'ü bir arada kahve tüketebileceğimi söyledi.

Ben özellikle sağlıklı beslenmek adına mutlaka bir diyetisyene gidilmesi taraftarıyım. Kulaktan dolma hiçbir uygulama işe yaramıyor. Parayla zayıflıyosun evet. Her gittiğinde 30 lira bayılıyosun ve sana verdiği üstte ki liste.
Diğer sefere ikinci verdiği diyet listesini de yazacağım, kolay gelsin :)

paylaşımınız için teşekkürler. ben de reaktif hipoglisemi nedeniyle az az sık sık beslenen biriyim. form biskivü ve burçak bisküvileri alternatif vermesi de çok yerinde olmuş diyetisyeninizin. yulaflı olduğu için 3-4 tane yendiğinde kana yavaş karışıyor şekeri ve dolayısıyla sonraki acıkma atağı/şeker düşmesi de geç oluyor.

mate çayı dikkatimi çekti, tadı nasıl acaba? bir de çubuk tarçın her yerde bulunuyor mu, fiyatı yüksek mi?

çok soru sordum sanırım ama diyetiniz aslında benim hastalığıma sahip olanların yaşam biçimi gibi o yüzden çok ilgimi çekti.

paylaşım için teşekkürler. gerçekten sağlıklı bir liste. diyete 63 kilo ile mi başladın? 2. listede neler değişir acaba? eklersen sevinirim

mehabalar :) benim şu an çok ii gidiyor. 27 yaşına geldim ilk kez düzenli ve sağlıklı beslenmeyi başarabiliyorum. Diyetisyen yapmam gereken temel kuralları yavaş yavaş veriyor, birden değil. Oda onun takdiği, birden insanı sıkmadan. Burçak bis. bayılıyorum, 4 adet yetiyor bana. Birde canım mate çayı ve yeşil çay içemiyorum ben. Ona alışsam çok ii olacak çubuk tarçın bütün aktarlarda var, 1 liraya 5 tane falan geliyor. Mesela kupanın içine bir tane atıyosun, çaya hem güzel bir tat veriyor hem de kokusu çok güzel. Evet canım beslenmek yaşam biçimi, sen hiç gittin mi peki bunun için diyetisyene?

paylaşım için teşekkürler. gerçekten sağlıklı bir liste. diyete 63 kilo ile mi başladın? 2. listede neler değişir acaba? eklersen sevinirim

merhabalar lacey :) diyetisyenin odasında senin yağını, suyunu ve vücut kitle endeksini ölçen bir alet var. her gittiğinde oradan takip edebiyosun değişiklikleri. Ben 61.8 kg ile başladım. bunun 18 kg'mı yağmış. Bana sen bu kadar yağı nasıl topladın dedi :) Bütün gün iş yerinde masa başındayım ve belki saaatlerce yerimden kalkmadan çalışıyorum dedim. Spor yapamıyordum çünkü. En son gittiğimde 59.8 kg olmuşum bir sevindim ki anlatamam yağ oranım 16 kg'ma düşmüş. Makinenin ölçtüğü fişte bende görebiliyorum bacak kalınlığımı, kol kalınlıklarımı. ilk fişle karşılaştırdığımda belli bir oranda incelmişim. iki kilo bile bende fark etti. şimdi ki hedefim 5 kilo. bakalım hayırlısı :)
Yeni listeyi de ekleyeceğim yakın zamanda canım

teşekkür ederim canım. listeyi pc kopyaladım. bugün başladım. sonuçları yazarım.

eveeett şimdi ikinci aldığım diyet listesini veriyorum. hangisini istersen ona devam edebilirsin dedi.

SABAH
*2 dilim peynir, *Limonlu maydonoz, dereotu, roka ve közlenmiş sebzeler, *2-3 adet zeytin veya 1-2 adet ceviz veya 4-5 adet fındık-badem, *çay/şekersiz ve açık, *bir ince dilim ekmek, *yumurta

ARA ÖĞÜN
*bir adet incir veya 2-3 adet kuru kayısı veya 2 parça bitter çikolata, *yeşilçay

ÖĞLE
tavuklu veya ton balıklı veya peynirli salata, *1 su bardağı yoğurt, *1 dilim ekmek veya 2 yemek kaşığı mısır

ARA ÖĞÜN
1 porsiyon meyve, *1 adet limon eklenmiş sade maden suyu, *1 dilim kek (1 meyve+2 adet burçak)

AKŞAM
6-8 yemek kaşığı sebze yemeği, *1 kase çorba+1 dilim ekmek veya 4-5 yemek kaşığı pilav veya makarna veya 5-6 yemek kaşığı kurubaklagil, *bol salata

ARA ÖĞÜN
1 kutu meyveli yoğurt

daha sonra kahvaltı alternatiflerini ve listede ki kek tarifini yazacağım...

öncelikle, diğer mesajını da okudum, yağ oranından vermişsin çok sevindim senin adına ama o yağ oranı aşırı değil gibi geldi bana :44: tabii ne kadar az o kadar iyi umarım uygun kiloya emin adımlarla gelirsin ve korursun.

başka bir hastalığın çıkmadan bunu öğrenmen o kadar güzel bir adım ki... hayır canım ben diyetisyene gitmedim. devamlı endokrin uzmanı kontrolündeyim onun yönlendirmesiyle ve yaptığım arama-taramalarla doğru-yanlışları öğrendim hastalığım için. etrafımda da aynı sorunda insanlar var çünkü. benim kilom çok şükür hala normal kilo aralığında, kilomu koruduğum sürece kiloyla ilgili derdim yok ama şeker inip çıkmalarını önleme yönünde bir beslenme diyeti uyguluyorum ben. elimden geldiğince tabii, iş saatleri ve şartları maalesef izin vermiyor her zaman ama günden güne daha çok çözüm buluyorum inşallah bulmaya da devam edeceğim

yeşil çay konusunda sana 2 öneride bulunabilirim:
1-çaykur teneke kutuda bergamot aromalıydı sanırım,
2- doğadan poşet çay, üzerinde portakal resmi var, A,E vitaminli yazıyor.

ikisi de meyve aromalı olduğu için içimi çok kolay

çubuk tarçının görüntüsü çok hoşuma gidiyor hep pahalı bir şey zannederdim ben de alayım o zaman, teşekkürler cnm normal çaya koyuyorsun yanlış anlamıyorsam? tarçının da şeker dengeleme özelliği olduğu için benim dost tatlarımdan

Bende diyetisyen kontrolunde kilo vermeye basladım ilk gıttıgım gun 72.2 kılo ıle başladım bır hafta sonra cagırdıgında 72.6 kıloya cıkmısım o hafta epeyce bır uzuntu sıkıntılarım oldu ailemle evımı ayırmıstım arkadasımda kalıyordum orda yemek vakıtlerıne tam uyamadım ne kadar lısteme dıkkat etsemde gec yatıp daha gec kalktım tum bunlar zaten kilo alma sebebıymıs tekrar bır lıste hazırladı dıyetısyenım 2 hafta sonra cagırdıgında 1,5 kılo ama yağdan vermısım guzel buldu bana gore az olmasıona karsın bır dıyet lıstesı vermıs arkadasım dıyetısyenın yazdıgı benım dıyet lıstemde hemen hemen aynı hıc ac bırakmıyor herseyden yeterı mıktarda verıyor gunde 12 bardak su ıcmem gerekıyor ve 6 ogun verıyor ve haftada 3 gun 50 dk. yuruyus verıyor...

darkblue sana da diyetinde başarılar. sanırım diyetisyerin listeleri hemen hemen aynı. ben çok bilmiyorum ama bir tanesine daha gitmiştim, görüşmek için. kadın ne yaparsak yapalım sadece diyetle yağdan verdiremiyoruz demişti! komik geldi bana, ben bu yüzden şu an ki diyetisyeni tercih ettim. aynı iş yerinde benden önce giden 2 kişiyi zayıflattı hemde yağdan.

demek ki fark var onlar arasında da.

Teşekkurler elfide bende sana diyetinde başarılar dilerim hemen hemen tum dıyetısyenlerın gunluk listeleri aşağı yukarı aynı bırde desteklemek için haftada 3 gun 50 dk. yürüyüş verıyorlar...

çevremden, inceldiğime dair tepkiler almaya başladım bu kadar uzun yıllar sonra ilk kez doğru birşey yaptığım için çok mutluyum. neler denemedin mi. her duyduğuma atladım. yok haplar kullandım, çaylar bilmem ne. bir ara biber hapı bile aldım. az daha sağlığımdan olacaktım. olduğu gibi attım çöpe

Elfide83 Merhaba;

Bende 63,1 ile basladim ilk hafta 2 kilo verdim.Simdi 3. haftadayim yavasladi.
Bende Doktor kontrolunde veriyorum.Bana dediki normali ayda 3-4 kilo arasi.
Kalici vermen icin.Yurt disinda yasiorum bende ama simdi diyetisyenime ulasamiyorum.
Suan 60,5 oldum nerdeyse kilolarimiz ayni gidiyor senle.Listeni her ay gittiginde azaltti mi yer degisikligi mi yapti.
Gordugum kadariyla Sabah 1 ekmege dusmus 2. listede azaltmis sanki.
Sence ben listemi nasil degistireyim?? Yardimlarini rica ediyorum

Tesekkurler

Benim Listem;
Sabah Kalkinca 1 Bardak Su+2 kuru kayisi
Kahvalti(8:30) 2 dilim esmer ekmek;2 parmak light peynir,2-3 zeytim, domates . salatalik yesillik

Ara(10:30) 1 meyve

Oglen(12:30) 1 dilim esmer ekmek+ Salata +izgara tavuk, balik ,et(120 gr)

Ara(15:30) 1/2 light biskivi(limonlu , yulafli yada meyveli)

Aksam(18:30) 1 dilim esmer ekmek+ 5 kasik sebze+ light yogurt

Gece(21:00) 2 porsiyon meyve

canım kusura bakma mesajını görmedim. sana da diyetinde başarılar dilerim. kilo vermen çok ii bence. bende en son 26 şubat cumartesi gittim diyetisyenime. iki kilo daha vermişim vücudun kilo vermene uygun dedi. açıkçası ben ikinci kontrolden 1 ay sonra gittim işte. diyete 8 Ocakta başladım: 61,8 kgla. ikinci kez 29 Ocakta gittim: 59,8 kg ve şimdi 58 kiloyum

bana diyetisyenim program hazırlarken vereceğim 7 kilo için 7-8 aylık bir periyot belirlemişti. ben ona rağmen yine ii kilo veriyorum. her ne kadar bir ayda 2 kilo az görünsede bizim amacımız sağlıklı ve yavaş kilo vermek. şimdi kaldı 3 kilo azim diyorum başka da birşey demiyorum :)

Canım senin listende benimkine çok benziyor. bence değiştirecek birşey yok. çünkü cumaretsi günü gittiğimde verdiği üçüncü liste de değiştirdiği tek şey öğle de akşam da 4-6 YK etli sebze yiyebilecek olmam. bir de verdiği ekstralar var yani yaş pasta yersem onun yerine ne yememem gerektiği, bir por. sütlü tatlı yersem ne eksiltmem gerektiği, ya da çorba ekmek ve meyve yerine ne yiyebileceğim gibi...

Elfide83`cum Merhaba yeniden;

Peki haftada 1 tatli yedigin zaman neyi azaltiyorsun ve ne zaman yiyorsun?
Yeni diyet listeni bizle paylasir misin canim!

Tesekkurler cevabin icin ,Iyi Aksamlar...

Elfide83`cum Merhaba yeniden;

Peki haftada 1 tatli yedigin zaman neyi azaltiyorsun ve ne zaman yiyorsun?
Yeni diyet listeni bizle paylasir misin canim!

Tesekkurler cevabin icin ,Iyi Aksamlar...

evet aslında yaptığın çok güzel birşey. küçük yerlerde diyetisyene gidemeyen birsürü insan var ve listen sıkıcı değil . bende uygulamayı düşünüyorum.değişimleri de anlatır mısın? ne yediğinde neyi azaltıyorsun.

canım 1 porsiyon sütlü tatlı yemek için; bisküvini, sütünü ve meyveni eksiltiyosun. mesela akşam yemeğinden sonra ki ara öğünü iptal ediyosun yani kısacası, yerine tatlı yemek istersen.

eğer bir dilim meyveli yaş pasta yemek istersen;
1 dilim ekmek + 2 adet meyve + 1 çorba'nı eksiltiyosun.

çikolatalı yaş pasta ise;
1 dilim ekmek + 3 adet meyve + 1 çorba'nı eksiltiyorsun.

canım evet haklısın, ama birçok kişiye belli bir diyet listesine bağlı kalarak kilo vermek zor geliyor. bende eskiden bu listelerin yüzüne bile bakmazdım. ama inan para verince fikrin değişiyor

elimde bir sürü liste var, hepsini aklımda tutamıyorum tabi ki, ama yanımda baş ucumda birşey yemek istediğimde listeden kontrol ediyorum. diğer liste şu şekilde;

Eğer 1 dilim ekmek ve 1 kase çorba içmezsem; aşağıda ki yemeklerden birini günde bir kez seçme şansına sahibim :)

* 4-5 yemek kaşığı pilav
* 4-5 YK makarna
* 5-6 YK kurubaklagil
* 2 adet dolma
* 3-4 adet sarma
* 4-5 YK patates, barbunya, bezelye yemeği
* 2-3 adet mercimek köftesi
* 1 kase kısır
* 1 dilim börek
* 3-4 YK mantı
* 1 kase patates salatası

elimde ki en son değişiklikler bu kadar. ikinci verdiğim listeden devam ediyorum canım. kolay gelsin :))

Elfide,
Diyetisyene gitmedim ama bir baktım ki listem seninkine benziyor.
Diyetisyenin paylaştıklarını bizimle paylaştığın için teşekkür ederim.
Hayatımda ilk defa asabiyet yaşamadan,acıkmadan,tatlı krizine girmeden kilo veriyorum.
Tabii benim kilom senden fazla olduğu için biraz daha fazla gidiyor.
Son olarak bende seninle birşey paylaşmak istedim.
http://www.kadinlarkulubu.com/egzersizler/169075-tibetin-genclik-pinari-5-hareket.html

Bu hareketler insanın adeta iştahını yemeğe düşkünlüğünü durduruyor.
Henüz bir haftadır yapıyorum ama kendimi çok dinç hissediyorum.
Kesinlikle tavsiye ederim,yüzüm pembe pembe oldu
Belki hoşuna gider..

bir de sen spor yapıyor musun ? Bir egzersiz veya yürüyüş vs..?
Verdiğin kilolar için tebrik ederim bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…