Diyetisyenin verdiği liste. 3 haftada 2 kilo

evet aslında yaptığın çok güzel birşey. küçük yerlerde diyetisyene gidemeyen birsürü insan var ve listen sıkıcı değil . bende uygulamayı düşünüyorum.değişimleri de anlatır mısın? ne yediğinde neyi azaltıyorsun.

Elfide,
Diyetisyene gitmedim ama bir baktım ki listem seninkine benziyor.
Diyetisyenin paylaştıklarını bizimle paylaştığın için teşekkür ederim.
Hayatımda ilk defa asabiyet yaşamadan,acıkmadan,tatlı krizine girmeden kilo veriyorum.
Tabii benim kilom senden fazla olduğu için biraz daha fazla gidiyor.
Son olarak bende seninle birşey paylaşmak istedim.
http://www.kadinlarkulubu.com/egzersizler/169075-tibetin-genclik-pinari-5-hareket.html

Bu hareketler insanın adeta iştahını yemeğe düşkünlüğünü durduruyor.
Henüz bir haftadır yapıyorum ama kendimi çok dinç hissediyorum.
Kesinlikle tavsiye ederim,yüzüm pembe pembe oldu :37:
Belki hoşuna gider..

bir de sen spor yapıyor musun ? Bir egzersiz veya yürüyüş vs..?
Verdiğin kilolar için tebrik ederim bu arada :71:

aaa süpersin canım, teşekkür ederim :46: ben bir aydır bir spor salonuna gidiyorum. hafta da 2-3 kez. o da kilo verdiğimde vücudum da sıkılaşsın diye. ama diyetisyenim bana aletlerle çalışmaktan ziyade pilates önermişti. çünkü benim vücudum için; "sende ki amacımız 53 kilo olup 58 gibi göstermen değil, 58 olup 53 gibi göstermendir" diye. vücudumun sıkılaşması lazım yani kısacası.

spor çok önemli, ben yazları dışarıda 45-60 dk kadar yürürüm ama kış olduğu ve diyete kışın başladığım için salona gidiyorum şu an. gerçekten çok azimliyim, ilk kez hayatımda birşeyi yaparken bu kadar istikrarlı oldum :) o da dediğin gibi acıkmadan, açlık krizleri yaşamadan bir diyet programı içinde olmamızdan kaynaklanıyor canım.

aaa süpersin canım, teşekkür ederim :46: ben bir aydır bir spor salonuna gidiyorum. hafta da 2-3 kez. o da kilo verdiğimde vücudum da sıkılaşsın diye. ama diyetisyenim bana aletlerle çalışmaktan ziyade pilates önermişti. çünkü benim vücudum için; "sende ki amacımız 53 kilo olup 58 gibi göstermen değil, 58 olup 53 gibi göstermendir" diye. vücudumun sıkılaşması lazım yani kısacası.

spor çok önemli, ben yazları dışarıda 45-60 dk kadar yürürüm ama kış olduğu ve diyete kışın başladığım için salona gidiyorum şu an. gerçekten çok azimliyim, ilk kez hayatımda birşeyi yaparken bu kadar istikrarlı oldum :) o da dediğin gibi acıkmadan, açlık krizleri yaşamadan bir diyet programı içinde olmamızdan kaynaklanıyor canım.

elfide takip ediyorum artık seni. hani değişimleri verecektin.:34: kek tarifi verecektin. benim diyetisyen çok sıkıcı bi liste verdi böyle bitter filan olmadığı için daha çok yemek düşünüyorum yasak olunca ama senin süperr.

Diyetisyenin cidden çok önemli birşey söylemiş.
Sıkı olmak çok önemli,bazı tiplere bakıyorum mesela belli zayıf 36 beden olmalı ama 38 sarkmış,dağılmış..

Kış çok zor haklısın,evde tıkılıp kaldım..Yürümek istiyorum bende 60 dk kafii diyorlar zaten sonrası sadece yorgunluk yapıyormuş.20 dk da falan da bırakmamak gerekirmiş 20. dakikadan sonra yanmaya başlıyormuş yağlar..

Gecenin şu vaktinde mesela çikolata parçalı iki dilim pasta yediğimi bilirim :78:
Şu an öldürseler yemem,beyinde bitiyormuş herşey..
İnşallah istediğimiz ölçülere kavuşup mutlu oluruz.

Listelerini paylaştığın için tekrar teşekkür ederim.
Bazen ara öğünlerimi senden alıyorum :21:

elfide takip ediyorum artık seni. hani değişimleri verecektin.:34: kek tarifi verecektin. benim diyetisyen çok sıkıcı bi liste verdi böyle bitter filan olmadığı için daha çok yemek düşünüyorum yasak olunca ama senin süperr.

canım sen daha yeni mi başladın peki, ilk listen mi yani? ikinci kez gittiğinde zaten sana soracaktır yemek istediğin birşey var mı diye. tatlıyı çok seversen listene ekletebilirsin. ben şahsen fast food yemek istiyorum dedim :) O da hamburger yiyebileceğimi söyledi, yanına ayran şeklinde. inan bana tatlı hastasıyken ben, tatlı krizlerine girerken şu an çekmecemde duran bitter çikolatanın yüzüne bile bakmıyorum :10: sanırım yediğim diğer tüm besinlerden vücudumun ihtiyacı olan şekeri alıyorum.

açıkçası çok mutluyum şu an. ne açlık krizlerine giriyorum ne de tatlı krizlerine. üzerime giydiğim her pantolonum bol gelmeye başladı. hatta baya baya bol gelmeye başladı :21: sana tavsiyem listene uyman, elbette bizler şu an yeni başladığımız için bu sağlıklı kilo verme maratonuna, alışık değiliz. o nedenle sürekli yemek düşünebiliriz. ama belli bir zaman sonra zaten ne zaman, ne yemen ve ne yememen gerektiğini çok ii öğreniyosun. ben her cumartesi günü kursa gidiyorum ve öğle yemeğini dışarıda yemek zorunda kalıyorum. eğer canım fast food isterse bir hafta ondan yiyorum, diğer hafta ton balıklı salata veya domates soslu makarna yiyorum.

belki bu listeler çok sıkıcı ve biz hemen kilo vermek istiyoruz ama yanlış yapıyoruz işte. herşeyden önemli olan sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak. o bilinçte zamanla oturuyor. ve evet canım haklısın tarifleri yazacaktım, söz pazartesi yazıyorum, işte olduğum için pek vaktim olmuyor :37:

sana da diyetinde başarılar dlerim canım :34:

Diyetisyenin cidden çok önemli birşey söylemiş.
Sıkı olmak çok önemli,bazı tiplere bakıyorum mesela belli zayıf 36 beden olmalı ama 38 sarkmış,dağılmış..

Kış çok zor haklısın,evde tıkılıp kaldım..Yürümek istiyorum bende 60 dk kafii diyorlar zaten sonrası sadece yorgunluk yapıyormuş.20 dk da falan da bırakmamak gerekirmiş 20. dakikadan sonra yanmaya başlıyormuş yağlar..

Gecenin şu vaktinde mesela çikolata parçalı iki dilim pasta yediğimi bilirim :78:
Şu an öldürseler yemem,beyinde bitiyormuş herşey..
İnşallah istediğimiz ölçülere kavuşup mutlu oluruz.

Listelerini paylaştığın için tekrar teşekkür ederim.
Bazen ara öğünlerimi senden alıyorum :21:

kesinlikle haklısın herşey beyinde bitiyor, irade çok önemli ve gerçekten istemek herşeyin başı. umarım hepimiz istediğimiz ölçülere kavuşuruz, ben bunu çok istiyorum herkes için. ben de sana bana şu tibetin yaşam pınarı hareketlerini gösterdiğin için teşekkür ederim, dün baya araştırdım, cidden süper bişeye benziyor. dün yapmaya başladım bende, bakalım bir işe yarayacak mı :34:

bir de ara öğünler cidden önemli. son gittiğim de; ben biraz acıkmaya başladım dedim, sanki porsiyonları büyütmek istiyorum dedim. yediklerimi yazdığım listeyi incelerken diyetisyen birkaç gün ara öğünlerimi atladığımı gördü. ara öğünleri atlamışsın, ben işte bu duruma geleceğinizi bildiğimin için dikkat edin diyorum dedi. porsiyonları azami miktarda tutuyorum zaten ve herşeyden yemenizi sağlıyorum dedi. kısacası arkadaşım tok ta olsak aç ta olsak mutlaka ara öğünleri yemek lazım. :97:

Önce Hafif Kek'in tarifini veriyorum:

*2 adet yumurta, * 1 SB süt, *1/2 SB un, *1/2 SB irmik, *1/2 SB esmer şeker, 1/2 SB kuru kayısı, *vanilya, kabartma tozu, *1 SB sıvı yağ

şeker ve yumurta çırpılır. kayısılar orta büyüklükte dilimlenir. tüm malzeme karıştırılır. kek kalıbına dökülen harç 10 dk buzdolabında bekletilir. 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirilir.

Neye bedel? "1 ince dilim hafif kek, ara öğünlerde bitki çayı ile tüketilmek üzere hoş bir alternatiftir. 1 adet meyve ve 1 dilim ekmek veya 3 adet form bisküvi eksiltiniz.

Krep tarifi

yarım kilo light süt, 4,5 yemek kaşığı tam buğday unu veya kepekli un, 1 çay kaşığı tuz, 2 yumurta

sütü derin bir kaseye boşaltın. yumurtaları sütün içine kırıp çok ii çırpın. daha sonra unu ve tuzu ekleyip pütürsüz olacak şekilde karıştırıp krep hamuru yapın. blenderden de geçirebilirsiniz. geniş bir teflon tavaya bir çay kaşığı kadar zeytinyağı döküp peçete ile tavaya yağı yayarak fazla yağı da almış olursunuz. orta ateşte iyice ısınan tavaya kepçe yardımıyşa yaptığınız karışımdan 1 kepçe dolusu krep hamurundan dökün. lavaş inceliğinde olacak şekilde tavayı sallayarak kalınlığını anlayabilirsiniz. bir tarafı piştikten sonra spatula yardımı ile çevirerek diğer tarafını da pişirin. kasede ki karışım bitene kadar tekrarlayın.

bedeli: 1 porsiyon yediğinizde 2 dilim ekmeğinizi azaltın.

evet aynen yazdım :)))

evet aslında verilen tüm listeler sağlıklı yaşam için gerekli olanlar
ben kolesterol diyeti yapıyorum şu sıralar
nerden çıktığını anlamadığım kolesterol sahibi olmuşum bu kış:))
yazın böyle bir sorunum yoktu üstelik
herneyse şimdi uymam gereken liste sağlığım için olan ve hiç kaçamak olmuyor cidden
ne güzelki sağlıktan olmadan sağlıklı yaşam adına bişeyler yapıyorsunuz
dediğim gibi kilo vermek amaçlı olmadan yaklaşık 2 haftadır senin listene benzer besleniyorum
ve 62 kilodan 60 kiloya düştüm
ve yine doktorumda bana günde en az yarım saat ama mümkünse 1 saat yürüyüş verdi
soğuk havadan dolayı ve iş çıkışlarımdan yapamasamda haftasonu biraz telafi ediyorum
umarım sağlıkla kilolarını veririz...

kekin tarifini aldım canım teşekkür ederim. bazen kahvaltı yapamadığımda buzluktan çıkarır iş yerime götürürüm. dikkatimi çeken şu ki ara öğünlerde yeşilçayın yanında kek yada meyve ve yeşilçay vermiş ara öğünlerde. bunun özel bir sebebi var mı? acaba şekerli şeylerin etkisini azaltıyor mu? ben daha önce çikolatanın yanında bir tahıl ürünü yiyin glisemik indeksi yükseltmemiş olursunuz diye bişey okumuştum. bu tarz bi bilgi verdi mi?

kekin tarifini aldım canım teşekkür ederim. bazen kahvaltı yapamadığımda buzluktan çıkarır iş yerime götürürüm. dikkatimi çeken şu ki ara öğünlerde yeşilçayın yanında kek yada meyve ve yeşilçay vermiş ara öğünlerde. bunun özel bir sebebi var mı? acaba şekerli şeylerin etkisini azaltıyor mu? ben daha önce çikolatanın yanında bir tahıl ürünü yiyin glisemik indeksi yükseltmemiş olursunuz diye bişey okumuştum. bu tarz bi bilgi verdi mi?

canım yeşil çayı çok faydalı olduğu için verdi aslında. hem faydalı hem de zayıflamaya etkisi olduğu için. ara öğünlerimden memnunum açıkçası :) hem meyve hem bisküvi ya da soda falan götürüyorum ben ;) çikolata yanında yenen tahıl ürünü için bir bilgim yok canım ya. öyle birşey söylemedi. daha doğrusu sormadım.

ben azimle devam ediyorum diyetime :emir_bebek: :nazar:
açıkçası verilen porsiyondan fazlasını almıyorum, ara öğünleri yememe rağmen acıkırsam bile yemiyorum. aç duruyorum :)) kendimi terbiye ettim iyice :9:

evet aslında verilen tüm listeler sağlıklı yaşam için gerekli olanlar
ben kolesterol diyeti yapıyorum şu sıralar
nerden çıktığını anlamadığım kolesterol sahibi olmuşum bu kış:))
yazın böyle bir sorunum yoktu üstelik
herneyse şimdi uymam gereken liste sağlığım için olan ve hiç kaçamak olmuyor cidden
ne güzelki sağlıktan olmadan sağlıklı yaşam adına bişeyler yapıyorsunuz
dediğim gibi kilo vermek amaçlı olmadan yaklaşık 2 haftadır senin listene benzer besleniyorum
ve 62 kilodan 60 kiloya düştüm
ve yine doktorumda bana günde en az yarım saat ama mümkünse 1 saat yürüyüş verdi
soğuk havadan dolayı ve iş çıkışlarımdan yapamasamda haftasonu biraz telafi ediyorum
umarım sağlıkla kilolarını veririz...

evet kesinlikle önemli olan sağlıklı kilo vermek. benim annemde de var kolestrol. açıkçası senin diyet listeni merak ettim. sende yazar mısın canım ya listeni. anneme uygulatayım bende.

sabah akşam yediklerimi gösteren liste değil aslında bu
yenmesi gerekenleri
ölçülü yenmesi gerekenler ve
hiç tüketmemem gerekenleri gösterir bir diyet
kızartmalar(hamur,sebze,et),çikolatalı tatlılar,hazır bisküviler,kremalar
tam yağlı süt ve süt ürünleri,sakatatlar yenmemesi gerekenler
ölçülü olanlar peynir,süt ürünleri yarım yağlı olacak şekilde
çavdar,kepek,tam buğday yiyebilir
kırmızı et 100 gr beyaz et 150(yağından arındırılmış)
balık
sebze ve meyvelerin tümü
çiğ olarak mutlaka 4-6 porsiyon günde
sabahları bile ıspanak yiyorum çiğ olarak:))
sonuç olarak 197 olan kolesterol değerimi çok şükür 117 düşürmüşüm..sınır 130 du çok mutlu oldum cidden
kilomda 58.400 indi..
herkese sağlıklı günler dilerim
annenede acil şifalar

sabah akşam yediklerimi gösteren liste değil aslında bu
yenmesi gerekenleri
ölçülü yenmesi gerekenler ve
hiç tüketmemem gerekenleri gösterir bir diyet
kızartmalar(hamur,sebze,et),çikolatalı tatlılar,hazır bisküviler,kremalar
tam yağlı süt ve süt ürünleri,sakatatlar yenmemesi gerekenler
ölçülü olanlar peynir,süt ürünleri yarım yağlı olacak şekilde
çavdar,kepek,tam buğday yiyebilir
kırmızı et 100 gr beyaz et 150(yağından arındırılmış)
balık
sebze ve meyvelerin tümü
çiğ olarak mutlaka 4-6 porsiyon günde
sabahları bile ıspanak yiyorum çiğ olarak:))
sonuç olarak 197 olan kolesterol değerimi çok şükür 117 düşürmüşüm..sınır 130 du çok mutlu oldum cidden
kilomda 58.400 indi..
herkese sağlıklı günler dilerim
annenede acil şifalar

senin adına cidden sevindim canım. irade herşeyden önemli, tebrik ederim seni. annem 62 kilo ama yemeyi de seviyor. hiç dikkat etmiyor. aslında çok zor değil bunu kontrol altında tutmak,hayat tarzı şekline getirdikten sonra.

Back
X