evet aslında yaptığın çok güzel birşey. küçük yerlerde diyetisyene gidemeyen birsürü insan var ve listen sıkıcı değil . bende uygulamayı düşünüyorum.değişimleri de anlatır mısın? ne yediğinde neyi azaltıyorsun.
Elfide,
Diyetisyene gitmedim ama bir baktım ki listem seninkine benziyor.
Diyetisyenin paylaştıklarını bizimle paylaştığın için teşekkür ederim.
Hayatımda ilk defa asabiyet yaşamadan,acıkmadan,tatlı krizine girmeden kilo veriyorum.
Tabii benim kilom senden fazla olduğu için biraz daha fazla gidiyor.
Son olarak bende seninle birşey paylaşmak istedim.
http://www.kadinlarkulubu.com/egzersizler/169075-tibetin-genclik-pinari-5-hareket.html
Bu hareketler insanın adeta iştahını yemeğe düşkünlüğünü durduruyor.
Henüz bir haftadır yapıyorum ama kendimi çok dinç hissediyorum.
Kesinlikle tavsiye ederim,yüzüm pembe pembe oldu
Belki hoşuna gider..
bir de sen spor yapıyor musun ? Bir egzersiz veya yürüyüş vs..?
Verdiğin kilolar için tebrik ederim bu arada
aaa süpersin canım, teşekkür ederimben bir aydır bir spor salonuna gidiyorum. hafta da 2-3 kez. o da kilo verdiğimde vücudum da sıkılaşsın diye. ama diyetisyenim bana aletlerle çalışmaktan ziyade pilates önermişti. çünkü benim vücudum için; "sende ki amacımız 53 kilo olup 58 gibi göstermen değil, 58 olup 53 gibi göstermendir" diye. vücudumun sıkılaşması lazım yani kısacası.
spor çok önemli, ben yazları dışarıda 45-60 dk kadar yürürüm ama kış olduğu ve diyete kışın başladığım için salona gidiyorum şu an. gerçekten çok azimliyim, ilk kez hayatımda birşeyi yaparken bu kadar istikrarlı oldum :) o da dediğin gibi acıkmadan, açlık krizleri yaşamadan bir diyet programı içinde olmamızdan kaynaklanıyor canım.
aaa süpersin canım, teşekkür ederimben bir aydır bir spor salonuna gidiyorum. hafta da 2-3 kez. o da kilo verdiğimde vücudum da sıkılaşsın diye. ama diyetisyenim bana aletlerle çalışmaktan ziyade pilates önermişti. çünkü benim vücudum için; "sende ki amacımız 53 kilo olup 58 gibi göstermen değil, 58 olup 53 gibi göstermendir" diye. vücudumun sıkılaşması lazım yani kısacası.
spor çok önemli, ben yazları dışarıda 45-60 dk kadar yürürüm ama kış olduğu ve diyete kışın başladığım için salona gidiyorum şu an. gerçekten çok azimliyim, ilk kez hayatımda birşeyi yaparken bu kadar istikrarlı oldum :) o da dediğin gibi acıkmadan, açlık krizleri yaşamadan bir diyet programı içinde olmamızdan kaynaklanıyor canım.
elfide takip ediyorum artık seni. hani değişimleri verecektin.kek tarifi verecektin. benim diyetisyen çok sıkıcı bi liste verdi böyle bitter filan olmadığı için daha çok yemek düşünüyorum yasak olunca ama senin süperr.
Diyetisyenin cidden çok önemli birşey söylemiş.
Sıkı olmak çok önemli,bazı tiplere bakıyorum mesela belli zayıf 36 beden olmalı ama 38 sarkmış,dağılmış..
Kış çok zor haklısın,evde tıkılıp kaldım..Yürümek istiyorum bende 60 dk kafii diyorlar zaten sonrası sadece yorgunluk yapıyormuş.20 dk da falan da bırakmamak gerekirmiş 20. dakikadan sonra yanmaya başlıyormuş yağlar..
Gecenin şu vaktinde mesela çikolata parçalı iki dilim pasta yediğimi bilirim :78:
Şu an öldürseler yemem,beyinde bitiyormuş herşey..
İnşallah istediğimiz ölçülere kavuşup mutlu oluruz.
Listelerini paylaştığın için tekrar teşekkür ederim.
Bazen ara öğünlerimi senden alıyorum
kekin tarifini aldım canım teşekkür ederim. bazen kahvaltı yapamadığımda buzluktan çıkarır iş yerime götürürüm. dikkatimi çeken şu ki ara öğünlerde yeşilçayın yanında kek yada meyve ve yeşilçay vermiş ara öğünlerde. bunun özel bir sebebi var mı? acaba şekerli şeylerin etkisini azaltıyor mu? ben daha önce çikolatanın yanında bir tahıl ürünü yiyin glisemik indeksi yükseltmemiş olursunuz diye bişey okumuştum. bu tarz bi bilgi verdi mi?
evet aslında verilen tüm listeler sağlıklı yaşam için gerekli olanlar
ben kolesterol diyeti yapıyorum şu sıralar
nerden çıktığını anlamadığım kolesterol sahibi olmuşum bu kış:))
yazın böyle bir sorunum yoktu üstelik
herneyse şimdi uymam gereken liste sağlığım için olan ve hiç kaçamak olmuyor cidden
ne güzelki sağlıktan olmadan sağlıklı yaşam adına bişeyler yapıyorsunuz
dediğim gibi kilo vermek amaçlı olmadan yaklaşık 2 haftadır senin listene benzer besleniyorum
ve 62 kilodan 60 kiloya düştüm
ve yine doktorumda bana günde en az yarım saat ama mümkünse 1 saat yürüyüş verdi
soğuk havadan dolayı ve iş çıkışlarımdan yapamasamda haftasonu biraz telafi ediyorum
umarım sağlıkla kilolarını veririz...
sabah akşam yediklerimi gösteren liste değil aslında bu
yenmesi gerekenleri
ölçülü yenmesi gerekenler ve
hiç tüketmemem gerekenleri gösterir bir diyet
kızartmalar(hamur,sebze,et),çikolatalı tatlılar,hazır bisküviler,kremalar
tam yağlı süt ve süt ürünleri,sakatatlar yenmemesi gerekenler
ölçülü olanlar peynir,süt ürünleri yarım yağlı olacak şekilde
çavdar,kepek,tam buğday yiyebilir
kırmızı et 100 gr beyaz et 150(yağından arındırılmış)
balık
sebze ve meyvelerin tümü
çiğ olarak mutlaka 4-6 porsiyon günde
sabahları bile ıspanak yiyorum çiğ olarak:))
sonuç olarak 197 olan kolesterol değerimi çok şükür 117 düşürmüşüm..sınır 130 du çok mutlu oldum cidden
kilomda 58.400 indi..
herkese sağlıklı günler dilerim
annenede acil şifalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?