Arkadaşlar face te bir grupla karşılaştım bir sitenin facebook sayfası. Bir iki yazı okudum diyetlerdeki tavsiyelerin sebeplerini açıklamışlar hoşuma gitti. Bazı yerler bilimsel olmuş ama demek ki bir kaynağa dayanıyor. Ayrıca
ücretsiz kilo kontrol danışmanlığı yaptıklarını söylemişler dün akşam sitenin iletişim bölümünden yaş, boy, kilo, iş yazıp gönderdim az önce mail göndermişler tavsiyeler, diyetler. Neyse hemen size de tavsiye etmeliyim kesinlikle denemelisiniz. Siteden bir alıntı:
Hızlı ve Sağlıklı Kilo Vermek Mümkün Mü? Bu yazımda sizlere hem hızlı hem de sağlıklı kilo verme yöntemlerinden bahsedeceğim. Hem hızlı hem sağlıklı kilo vermek mümkün mü? Tabi ki evet. Hızlı kilo verme derken haftada 5 kilo vermekten veya günde 1 kilo vermekten bahsetmiyorum. Zaten bu tip hızlı kilo verme vaatleri sağlık açısından çok çok tehlikelidir ve benim hiç kimsenin sağlığını tehlikeye atma gibi bir hakkım yok! Değerli okurlarım sizin aracılığınızla hiçbir bilimsel kaynağa dayandırmadan ve hayatında hiç kilo verme ile ilgisi olmayan ve o kiloları vermeyi vaat edenlere de iki çift lafım var: Para için insanların hayatını tehlikeye atmayın. Dünyalar sizin olsa ama biri sizin yüzünüzden sağlığını kaybetse bunun vicdan azabıyla nasıl yaşanır, nasıl rahat uyunur değer mi para için? Fazla kilolu olmanın, şişman olmanın ne demek olduğunu bilseniz zaten para için insanların umutlarıyla, hayalleriyle oynamamayı da bilirsiniz. Bu yüzden lütfen umut tacirliği yapmayın!
Sağlıklı bir şekilde nasıl kilo verilir? Günü 6 eş parçaya bölüp, vücudunuzun ihtiyacı kadar besin tüketilmeli, küçük ve masum görünen ancak yağ, şeker içeriği çok yüksek yani yükte hafif pahada ağır ikramları nazikçe reddedin.
Vücudun yağ ve kas dengesini sağlamak için düzenli beslenmenin yanında fiziksel etkinlikler de çok önemlidir. Bununla birlikte etkili bir egzersiz programına başlamak ve mümkünse bunu hayatınızın bir parçası haline getirmek gerekmektedir. Eğer bu mümkün değil ise, gün boyu hareketsiz kalınmamalı ve sürekli hareket halinde olunmalıdır. Gün içerisinde hareketli olmanızı sağlayacak kısa yürüyüşler yapın, vasıta kullanmamaya çalışın ve asansör kullanmayın merdivenleri kullanın. Emin olun bu küçük ayrıntılar hem hayatınıza hareket katacak hem size sağlık katacak hem de fazla kilolarınızdan kurtulmanızı sağlayacak.
Örneğin masanızda sürekli su bulundurmaktansa, ara sıra kalkın mutfağa gidin ve suyunuzu için. Dikkat edin; eğer su içmeye...
Devam et