• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

canım kumral ya da daha açıksan çok yakışır.fotolarda saçın koyu oldugu için tam seçemiyorum.benimde saçım röfleli.onun için fönletecem yoksa topuz yapıyorum evde.dogumdan sonra uzun küt kestirdim saçlarımı.hala uzun saçlarımı özlüyorum:25:ama uzayacak ne yapayım.saçımın rengi biraz açık oldu bu sefer.ama kötü olmadı çünkü tenim açık.gözlerimde ela.onun için saçım açıklıgı sırıtmadı.çok açıkta değil ama röflelerimin en açıgı bu defer yaptırdığım oldu.

bence ten rengin önemli canım.ten rengin açıksa yaptır.üzerinde fazlada düşünme.benim 1 anda geliyor.daha doğrusu geliyorlar:52:akşam eşim eve gelince şok oluyor tabi:53:ama röfleyi oda çok seviyor.

beyaz tenlı ela gozluyum canımbende dogumdan sonra kestım kalcamdaydı :14::14::14: sonra uzuldum ama küçük balla kullanmadım neysem uzayacak koku bızde :16::16::16:

Canım etli yaprak sarmanın 1 tanesi 26,67 kalori, niye bilmiyorum ama zeytinyağlısı daha yüksek :26:
ama zaten kayınvalde etli yapar büyük ihtimal. sen de tabağına sayılı alıp hesap yaparak ye ,
bir de bence gitmeden önce eşini tembihle yeme konusunda sana bişey söylememesini, gittiğinizde de kayınvaldeye mutfakta falan başbaşayken doğum sonrası kilolardan kurtulmak için diyet yapmaya çalıştığını söyle sır paylaşır , dertleşir gibi. Sana sofrada milletin içinde falan ye diye ısrar etmemesini rica et, anlayışla karşılayacaktır...

Seni burda dörtgözle bekliyor olucaz :9:

canım benimmmm:16:

zeytinyaglı sarma seviyoruz diye zeytinyaglı yapacak.ama o ilginçmiş cidden zeytinyaglı daha kalorili hı:44:ilginç ya.ama az tadına bakarım.eşimin ısrar huyu yoktur ama kesin bana burada ye evinde dikkat edersin tarzı laflar gelecek:36:.dediğin gibi yavaş yavaş yersem ve bebişi bahane eder otur kalk yaparsam ayran filanla karnımı şişirirsem gözümde doyar .20 dk sonra vucüt doydugunu anlıyormuş.zaten onlarda yemegi bitirir:15:

Sağolun kızlar bende içim bare ah leysal bi makine çamaşır yıkandı ama dağ gibi ütü var mutfağı topladım evi süpürdüm birazdanda ütüye oturcam

valla helal 2 çocukla hem evin işi hem muhabbet ..süpersin:46:bu arada kış tekrar geliyormuş yaa..yarın Ankaraya kar gözüküyor.

Harikacım hoş geldin.biz başladık kahvemizi içmeye .kahven soğudu:1:bu arada Gonca yeşil çayla eşlik etti .yeşil çayı mı bitti ne .gonca yok şu an:10:goncacım gittin mi?günay da saçını değiştirecek ona karar veriyorduk:9:nazan ve benide iş bekliyor .ama hala kalkacam bilgisayarın başından:)

Sağol canım bide facede grubum var ocalk annelri oraylada yazışıyorum napim bç,le sohbetler etmesem bunalırım çünkü aynen ev işi iki çocuk çok yoruluyorum

günaydın kızlar son 10 dk dır yazdıklarınızı okuyorum maşallah eliniz hiç durmauyor cevap yazacaktım hangi birine yazacağımı şaşırdım
ne kadar aktifsiniz maşalllah
kahvem bitmek üzere şimdi fal kapatacağım
yeşil çayı sevmeyenler
1 lt kaynamış suya 1 yk yeşil çay yarım elma ve yarım limon kabulşarıyla doğrayın 1 kabuk tarçın ve 3-5 karanfil ben 1 yk biberiye de atıyorum çok lezzetli oluyor kanşekerini de dengeleyerek açlığı bastırıyor

Harikacım hoş geldin.biz başladık kahvemizi içmeye .kahven soğudu:1:bu arada Gonca yeşil çayla eşlik etti .yeşil çayı mı bitti ne .gonca yok şu an:10:goncacım gittin mi?günay da saçını değiştirecek ona karar veriyorduk:9:nazan ve benide iş bekliyor .ama hala kalkacam bilgisayarın başından:)
11.30 a kadar bekleyin ben de kızımı okuldan almaya gideceğim

günaydın kızlar son 10 dk dır yazdıklarınızı okuyorum maşallah eliniz hiç durmauyor cevap yazacaktım hangi birine yazacağımı şaşırdım
ne kadar aktifsiniz maşalllah
kahvem bitmek üzere şimdi fal kapatacağım
yeşil çayı sevmeyenler
1 lt kaynamış suya 1 yk yeşil çay yarım elma ve yarım limon kabulşarıyla doğrayın 1 kabuk tarçın ve 3-5 karanfil ben 1 yk biberiye de atıyorum çok lezzetli oluyor kanşekerini de dengeleyerek açlığı bastırıyor

ooooo kızımız gelmiş kahvesini içmiş.birde falınıda kapatmış:1:

sabah 6.30 da uyandım kızı hazırka okula götür gel kahvaltımı yaptım yatakları topladım kocamı gönderdim pilatese gittim geldim yapacağım yemeğin hazırlığını yaptım çamaşı bulaşık mak çalıştı kahvemle buradayımsabah erken kalkmak süper
ne demişler erken kalkan yol alır erken evlenen döl alır:)

Sağol canım bide facede grubum var ocalk annelri oraylada yazışıyorum napim bç,le sohbetler etmesem bunalırım çünkü aynen ev işi iki çocuk çok yoruluyorum

maşallah büyütmüşsün çocukları sen.bende kızım tek kalsın istemiyorum 2. çocuk onun için belki ilerde yaparım.ama gerçekten çok yorucu ve büyük bir sorumluluk.

bebeğim ikiz olsaydı diye dua etmiştim:)bir daha doğum yapmayada gözüm korkuyor.ben sezeryanla doğum yaptım canım.doğum sonrası yürüyemiyorsun gülemiyorsun.birde faranjitim var öksürürken resmen acıdan hopluyordum.birgün öksürmemek için yanımda bardak yoktu sürahiyi kafama diktiğimi bilirim.konuşamıyordum da bizimkilerde saf.yüzüme bakıyorlar koşun bi bardak getirin su verin:) kızım diyor biri ,biri canım biri abla diyor su getiren yok:1:.benim gözlerimden yaş gelince ve ben pancar gibi olunca korkmuşlar.ondan kilitlenmişler.eşim annem ve kızkardeşim:)aman aman.

birde epiduraldi.Allah korusunda felç olacam sandım.ne kötü bir duygudur o.eşşek oturmuş gibi bacagıma.en korktugum şeylerden biridir kontrolün bende olmaması.beynim kaldır ayaklarını diyor .yok benim değiller gibi.iğne belimden vurulurken istemsiz şekilde bacagıma sıvı gidişini hissettim ve bacagımı oynattım.daha anestezi verilirken başladım ben.bir şey oldu mu.oynattım ama felç mi olacam vs vs .onlarda yok bir şey olmaz bu kadardan filan diyorlar ..ben bi panik oldum ki:53:.ben üzülmeyeyim diye bunlar böyle diyor.doğumda sorun yaşamamak için diye diye söylenirken ingaaa sesini duydum:emir_bebek:aaa çıkardınız mı ne çabuk demeye başladım.:1:tabii bebeğimi görünce inanılmaz bir duygu inanılmaz bir mutluk:16:.sonra poposuna kadar kıllı saçlı bir bebiş görünce bu benim mi yaaa oldum:53::9:tümden anestezi olsam çocuklar karıştı derdim:1:ama maşallah dünya tatlısı oldu teyzeleri:nazar::emir_bebek:

iyide ben nerden geldim buraya.ya varya bana gevezelik olsun:17:

arkadaşlar kızım uyanır birazdan.ben sebze çorbası yapacam ona.birazda etrafı toparlayayım işimi hafifleteyim.izninizi istiyorum.öğlen inşallah saat 14:00 da burada olurum.o saatlere yakın burada olursanız konuşmaya devam:))ben 1 hafta yokum ya dilim şişmesin orada:9:

Yaa arkadaşlar bişey diycem, ortalıkta o kadar çok uzman var ve o kadar çok birbirinin zıttı şeyler söylüyorlar ki artık ben neredeyse hepsine kulaklarımı tıkayıp :36: kendi bildiğimi okumaya karar verdim. :19:

Kimisi diyor 6 öğün yemezsen zayıflayamazsın....., kimisi diyor ki sabah öğününü çok kuvvetli yap , akşam öğününü geçiştir ( geçiştirince gece saat 22 de onların midesi zil çalmıyor tabi bizimki çalıyor :47: ) kimisi diyor ki günde iki ya da üç öğün ye , her ağzına bişey atışında vücudunun insülin seviyesini arttırıyorsun..... vsvs

Ben ara öğün yiyerek zayıflayamıyorum şahsen, zayıflayabilenleri tebrik ediyorum ama :46:
Uzun yıllar günde 1 , en fazla 2 öğün yemiş bir vücuda şimdi 6 öğünü alıştırmak neredeyse imkansız...

Benim mantığıma yatan sabah abartılmadan yapılan bir kahvaltı, öğlen protein ağırlıklı ama miktarına ve kalorisine dikkat edilerek , bir de sebze veya salata ile yine dengelenerek geçirilen bir öğün ( bu her gün olmayabilir de , mesela ben bazı öğlenler hiç protein almıyorum canım istemiyor et,yoğurt, yumurta,köfte vs gibi şeyleri ), ya da bol sebzeli bir öğün, akşam yine karnı doyurucak miktarda sebze tüketerek günü bitirmek... Bu usulle hafta da 1-1,2-1,5 civarlarında kilo verebiliyorum ben
artık gündüz de acıkmıyorum hiç neredeyse...

O yüzden çok fazla oraya buraya saldırıp kafanızı karıştırıp moralinizi bozmayın. Kendinizi deneyerek hangi yolla daha çabuk ve sağlıklı kilo verdiğinizi görmeniz, ve o yöntemi tutturmanız daha mantıklı derim ben nacizane...

benimki :47:yine okuldan bi arkadaşını eve getirecekmiş şimdi biri gelir ardından birini daha çağırırlar ardından biri daha oooooof of
şimdi işin yoksa bunlara yemek hazırla ben dünden kalanları öğlen yedirecektim yemeği akşam yapacaktım

sabah 6.30 da uyandım kızı hazırka okula götür gel kahvaltımı yaptım yatakları topladım kocamı gönderdim pilatese gittim geldim yapacağım yemeğin hazırlığını yaptım çamaşı bulaşık mak çalıştı kahvemle buradayımsabah erken kalkmak süper
ne demişler erken kalkan yol alır erken evlenen döl alır:)

sen şimdi bana kötü bişey mi dedin :85:

sen şimdi bana kötü bişey mi dedin :85:

canım ya valahi senle ilgisi yok ama inan ki gönderdikten sonra acaba gonca alınır mı diye düşünmedim değil ben sadece erken kalkmanın faziletlerinden sözetmek isterken o atasözünü örnek verdim

ben insanların hassas olduğu konularda konuşmam benim karakterine aykırı ama bundan incindiysen gerçekten özür dilerim
hepimiz doğamız sonucu çocuk yapaıyoruz veya yapmak istiyoruz ancak felsefik olarak çocuk yapmaya bile karşıyım hele böyle bir dünyada
o nedenle çocuğum var diye kendimi bi yere koymam koyana da tepki gösteririm
beni anladığını umuyorum
şimdi çıkmak zorundayım ancak söylemek istediğin bişey varsa yaz gelince cevaplarım

Eh büyüdüler sayılır ama büyüdükçe dertleri büyüyor benim araları 3 yaş evet yorucu ama memnunum düşünüyorumda rahata erdikçe yapasım gelmezdim benimde ilki mecburi sezaryendi bi ay erken doğdu prematüre ama şükürki kuvöze falan girmemiştik

canım ya valahi senle ilgisi yok ama inan ki gönderdikten sonra acaba gonca alınır mı diye düşünmedim değil ben sadece erken kalkmanın faziletlerinden sözetmek isterken o atasözünü örnek verdim

ben insanların hassas olduğu konularda konuşmam benim karakterine aykırı ama bundan incindiysen gerçekten özür dilerim
hepimiz doğamız sonucu çocuk yapaıyoruz veya yapmak istiyoruz ancak felsefik olarak çocuk yapmaya bile karşıyım hele böyle bir dünyada
o nedenle çocuğum var diye kendimi bi yere koymam koyana da tepki gösteririm
beni anladığını umuyorum
şimdi çıkmak zorundayım ancak söylemek istediğin bişey varsa yaz gelince cevaplarım

yok güzelim yaa estağfirullah özür dilenecek bişey yok , ben takılıyorum sadece :9:
Öyle şeylere alınacak kadar çiğ değilim şükür :)) Aksine kendimle dalga bile geçerim yani , senin yaşındakiler ikinci tura dönüyor, zorlasalar anneanne olacaklar , sen daha ilk eli alamadın yuhh sana diye :112:
Ben de ta ki alper le tanışana kadar evlensem bile çocuk falan yapmam , sırf anne olucam egosuyla bu dünyaya çocuk getirmenin ne anlamı var , anneannem ne gördü , annem ne gördü , ben ne gördüm ki çocuğum iyi bişey görücek diyordum...
Çünkü zamanında ben anneme beni niye doğurdun ne gerek vardı, bir tane yapmışsın abimi, onca yoksullukta bi de bilinçli bir kadın olduğun halde isteyerek doğurmuşsun beni diye serzenişte bulunuyordum, tercih hakkım olsaydı gelmezdim bu dünyaya diyordum
Ama şimdi iyi bir eşle mutlu bir ailem olursa çocuğumun da mutlu olma ihtimali var , çocuğum olursa yuvam da daha mutlu olabilir diyorum :16:

benimki :47:yine okuldan bi arkadaşını eve getirecekmiş şimdi biri gelir ardından birini daha çağırırlar ardından biri daha oooooof of
şimdi işin yoksa bunlara yemek hazırla ben dünden kalanları öğlen yedirecektim yemeği akşam yapacaktım

çarşıdan aldım bir tane, eve geldim 1000 tane derken, bi de takipçileriyle uğraşmak zor hakkaten :31:
bizim zamanımızda arkadaşın evine gitmek falan çok büyük bişeydi annem hayatta göndermezdi, ama zamane çocukları nerdeyse yolda gördüğü tanımadığı çocuğu bile eve getirecek oluyor :9:
allah yardımcın olsun, sofranın bereketi bozulmasın ne diyim :52:

Ne kadarlık evlisin ylnz geçen yazdınız gerçi ama kaçırdım bende kısaca özet geçeyim 83 istanbul doğumluyum 2007de evlendim ilk kızım doğcağı zaman işten çıkmak zorunda kaldım dahada dönmedim yani yaklaşık 6 yıllık evliyim defne ve deren adında iki kızım var

Back
X