• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

Merhaba seva ve topikteki tum arkadaslar
Uzun bir aradan sonra yeniden zayıflama istegi ile topiklerde geziniyordum
En mantiklisi yine bu topik
Sevacim.nasilsin diyet nasil gidiyor?

Ben de sizinle başlamak istiyorum diyete. 69,4 kiloyum. Ayça Kayanın bu diyetine benzer bir diyetisyen listesi var elimde,
İyi bir motivasyona ihtiyacım var...

Merhaba seva ve topikteki tum arkadaslar
Uzun bir aradan sonra yeniden zayıflama istegi ile topiklerde geziniyordum
En mantiklisi yine bu topik
Sevacim.nasilsin diyet nasil gidiyor?
SELAM CANIM TEŞ EDERIM HOŞ GELDIN KIZLAR GERCEKTEN VE KARARLI BI ŞEKILDE DIYET YAPARSAK INANIN ISTEDIYINIZ KILIOYA DÜŞE BILIRSINIZ BEN VARIM

Ben de sizinle başlamak istiyorum diyete. 69,4 kiloyum. Ayça Kayanın bu diyetine benzer bir diyetisyen listesi var elimde,
İyi bir motivasyona ihtiyacım var...
SENDE HOŞ GELDIN CANIM KUSURA BAKMA KAÇ KERE GIRIB BAKDIM AMMA KIMSENIN YAZMADIĞINI GÖRÜNCE BENDE KAÇ GÜNDÜR UĞRAMAZ OLDUM BEN BU DIYETLE ILK BAŞDA 1AYDA 6.500 VERMIŞDIM YANI DEMEK ISTEDIYIM KARARLI OLURSUNUZ YAPAMIYACAM BU KILOLAR GITMEZ DIYE BI ŞEY YOK BIR HASTALIĞLNIZ YOKSA

merhaba arkadaşlar ben 36 yaşındayım esnafım 3 tane kuzum var son 2 ayda 5 kg aldm dukkan ortamındada vermek zor oluyor özellikle peynirciyken :)) şimdi hiç görmediğim bi kilodayım ve hemen eski halime dönmek istiyorum size katılabilirmiyim...

merhaba arkadaşlar ben 36 yaşındayım esnafım 3 tane kuzum var son 2 ayda 5 kg aldm dukkan ortamındada vermek zor oluyor özellikle peynirciyken :)) şimdi hiç görmediğim bi kilodayım ve hemen eski halime dönmek istiyorum size katılabilirmiyim...
elbetde canlm hoş geldin yapmak istediyin bi diyet lustesi varmı yoksa doktor ayçanın bir ayda 8 kilo listesi çok güzel bi liste onu uygulaya bilirsin

Bugün 69.2 yim. Kahvaltıyı azıcı abartıp başlıyorum diyete, bana ayça kayanın 3,5 kilo verdiren listesi daha çok gibi göründü, bir kaç değişiklikle bu diyetleri uygulayacam. Bırakmak yok bu defa, birbirimizi motive edelim. bi de spora ayıracak pek vaktim yok ama 2 gün 20 şer dk alt sınır koyuyorum kendime. Bir de okulda hiç su içmiyordum yarım litre okulda bitecek

merhaba , bende aranıza katılmak istiyorum :) diyet hakkında bilgi verir misiniz ?

Ben bu hafta elimden geldigince uymaya çalışacağım ama pek giremem sehir disinda olacağım insallah haftaya daha sık girerim yine de firsat buldukca menu paylasimi yaparim seva_10 seva_10

merhaba , bende aranıza katılmak istiyorum :) diyet hakkında bilgi verir misiniz ?
Ilk sayfayi okudun mu? Ayça Kaya bir ic hastaliklari uzmanı olup bir beslenme kliniği var diyetisyen ve spor hocalari ile çalışıyor
Sayarak zayiflama yöntemi ile hastalarini zayıflatıyor her besin grubunu belli miktarlarda vererek dengeli ve saglikli bir beslenme modelini benimsemeye yardimci oluyor
Ben kitabını da almistim programlarda da izlemiştim ama uzun zamandır uygulamiyorum bu surecte de biraz kilo aldim ve yine uygulamaya geçmek istedim umarim verdigim bilgiler isine yaramistir

Kizlar neredesiniz?
Ben bugünkü menümü simdiden paylasayim sizlere de motivasyon olsun :KK66:

Kahvaltı - 08:30
- Kaşarlı tost (iki dilim kepekli ekmekle)
- 6 tane siyah zeytin

Ara - 10:40
- 1 cay bardagi laktozsuz yarim yagli süt
- 1 kare bitter çikolata

Öğle Yemeği - 12:00-13:00 arasi
- 6 yemek kaşığı kısır
- 1 bardak ayran

Ara - 15:30-16:30 arasi yerim
- Muz ya da elma
- Badem yanina sut ya da ayran icerim
(Is yerinde bu ara öğün seceneklerinin hepsi var + galeta da var yani o anki istegime gore bir kombin yaparim)

Aksam - 18:00-19:30 arasi yerim genelde
- Zeytinyağlı bamya
- yogurt/ayran
- salata
- 1-2 dilim kepekli ekmek

Gece pek ara ogun yapmiyorum 10-11 gibi yatiyorum.cunku
Cok canim.isterse tarcinli süt icebilirim
Yemegi dun aksam yaptım bugune hazır olsun diye
Evde et ya da yumurta olmadigi icin simdilik boyle bir menü planladim tabii 4-4luk olmayabilir ama önemli olan duzenli ve ölçülü yemek diye düşünüyorum

bu 1 haftada 3.5 kg diyetini uygulayan ve sonuc alan var mı aranızda. bu kadar kalorisi yuksek olup 3.5 kg vermek aklıma yatmadı da

kızlar burdayım geldim kızlar zayıflamak için kırmızı biber beyaz lahana yogurt su ve yeşil çay her gün kullanmamız gerek ben yarın sabahdan başlıyıcam inş

sabah
1 dilim ekmek+ 1sb süt+ az peynir+2 zeytin

ara 1 elma yarım kupa şekersiz kahve (kremalı )

öğle 1 dolu kase işkmbe çorbası+1 kepçe erişteli mercimek+1 parmak tahin helva+yarım muz+küçücük metro
okul beni çok acıktırıyor

akşam 3 tane içli (ıspanak ve patates )ekmek
1 parça peynir
2 zeytin
akşam abartmışım biraz, en son 18.00 de yedim, artık acıkırsam meyve sadece

bi de bolca su
abarttığım için 10 dk bisiklet çevirecem

kızlar burdayım geldim kızlar zayıflamak için kırmızı biber beyaz lahana yogurt su ve yeşil çay her gün kullanmamız gerek ben yarın sabahdan başlıyıcam inş
lahanayı nasıl yemeliyiz bi tarifi var mı? bi de mor lahana salatası aynı etkiyi gösterir mi
öğlen tartıldım 69,2 ile başladım

bu 1 haftada 3.5 kg diyetini uygulayan ve sonuc alan var mı aranızda. bu kadar kalorisi yuksek olup 3.5 kg vermek aklıma yatmadı da
Listelerin hepsi hemen hemen ayni kalori degerine sahip sadece besinlerin ogunlere dağılımı biraz farkli
4 ogun olanlar daha fazla besin içeriyor diğer 3,5kg diyeti diye gecen liste ise az ve sık bir beslenme modelini uygulatiyor
Kalori degeri de 1200-1300.kcal.civari
Bu cok degil mesela benim kalori ihtiyacım 2000 küsür ama kilo vermem icin 1800-1900 kalori almam gerekiyor yediklerimi arttırmam lazim ama o da zamanla olacak
Az kalori alinca vücut ihtiyaci olan enerjiyi alamadigi için depolama yapıyor bunu yillar icinde bizzat yasayarak deneyimledim

Back