• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

öncelikle sorunu yanıtlıyayım kendimce..

eğer aralarda çok acıkırsan menülerdeki bir besini ara öğün yapabilirsin..mesela kahvaltı ve öğle arası çok mu acıktın..öğlendeki yoğurdu ara öğün yapabilirsin..öğle ve akşam arasında zaten tost var..elma yersen yeşil elma ye derim ben..öğle menüsünde sadece köfte yok..altarnatifleride var,1 baget,balık yada bir yumurta gibi.

evett..hafta sonu geldi..diyet şaştı:26:
1 de kalktım.:17: haliye kahvaltıyı etmem 1:30 oldu..o yüzden bugün öğle yemeğini atlıyorum..belki arada yoğurt yerim..
sabah
1 dilim ekmek,peynir, domates..

benimkide dün fena şaştı:25:

benimkide dün fena şaştı:25:

Merhaba kızlar. Hamilelikten önce incecik bir bayandım.3 ay önce doğum yaptım.hamileliğimin 4 ayından itibaren tansiyon ilacı kullanmak zorunda kaldım ve bu da beni acayip şişirdi.hem kilo almama neden oldu, hemde bilen bilir çok fazla ödem yaptı, halbuki o kadar da dikkat ediyordum, aman iki canlıyım çok yiyeyim olayına girmiyordum, birde hergün eşimle orta tempo yürüyüş yapıyorduk, kontrollerimde doktorum bana söylediği şuydu: " sen hiç yürüyüş yapmıyor musun ? " ne kadar sinir bozucu:(( hamileliğim süresince tam 30 kilo alarak doğuma gittim.doğumdan sonra ödemdir vs. kilo kaybım olduu 14 kilo verdim ama henüz vermem gereken bir o kadar daha var. Dr. Ayça Kaya'nın bu diyetine bir göz attım ne bileyim bana eksik geldi. yani belki hızlı kilo veriliyor ama ileriye yönelik kalıcı olduğunu sanmıyorum, bunun için herhalde yeme sistemimizi değiştirmemiz lazım. Yakında iznim bitecek ve işe başlayacağım ama böyle çok zor:( hanımlar bebekle uğraşırken özellikle yeni doğanbebekle gece ve gündüz kavramımız birbirine karıştığı için yeme düzeni de kalmıyor, en azından benim öyle oldu. P.tesinden itibaren evlenmeden önce bir kaç kilo fazlamı nasıl attıysam yine aynı usule dönüyorum.Kesin kararlıyım, Ne demişler " Kahvaltını kimseyle paylaşma, öğle yemeğini iyi bir dostunla paylaş, akşam yemeğini düşmanına ver"
Şuan 85 kiloyum, ben haftalık değil 10 ar günlük tartılıyordum genelde. Günde bir saat sporla destekleyince de kilo vereceğime inanıyorum, en azından veremeyeceğim gibi bir kaygım yok, çünkü yemeden ve kısarak gerçekten zayıflanmıyor, zayıflamak için gerçekten yemek ve ara öğün yapmak gerekiyor, hayırlısı bakalım ayda kaç kilo vericem:))

eyvah kizlar bugun misafirlerim vardi ve ben malesef diyeti bozdum
pazartesi ama devam edecegim off ya misafirleri evden mi kovsak acaba ha ha ha

bozdum diye düşünme sakın, çünkü o gün bozuldu diye ve yarın nasıl olsa yeniden başlayacaksındiye daha çok yersin:))) yarın telafi etme yoluna gitt bugün neyiçok yediysen yarın yeme ya da azalt:)) belki fazladan da yürüyüş yaparsın :)

SaFiNazZ 'cım hoşgeldin :) iki sene önce tamamen aç kalarak 10 kilo verdim ve gerisin geriye tam 14 kilo aldım :( yemeyince hem metabolizma yavaşlıyor, hem de insanın psikolojisi alt üst oluyor. yemeklere saldırır vaziyete geliyorsun. benim çok korkunç yeme nöbetlerim oluyor, yalnız kaldığım zamanlarda. inşallaj pazartesi başlıyorum bu diyete ve bu kötü günlerin hepsi geride kalsın diye umuyorum.
sana da kolay gelsin canım, umarım istediğin kiloya bir an önce ulaşırsın :))

SaFiNazZ 'cım hoşgeldin :) iki sene önce tamamen aç kalarak 10 kilo verdim ve gerisin geriye tam 14 kilo aldım :( yemeyince hem metabolizma yavaşlıyor, hem de insanın psikolojisi alt üst oluyor. yemeklere saldırır vaziyete geliyorsun. benim çok korkunç yeme nöbetlerim oluyor, yalnız kaldığım zamanlarda. inşallaj pazartesi başlıyorum bu diyete ve bu kötü günlerin hepsi geride kalsın diye umuyorum.
sana da kolay gelsin canım, umarım istediğin kiloya bir an önce ulaşırsın :))
Saol canımbenim ama dediğin gibi yemeden olmuyor, ben eşimin taktiğini uyguluyorum ve yıllardır da aynı kiloda sadece bir iki sapma oluyor alıyor veriyor iki kiloyu aşmıyor bu da, ben de evlenmeden önce onun taktiği ile zayıflamıştım normalde de diyet sayılmaz yeme alışkanlığıydı ama hamilelik beniçok yıprattı. gündüz ne yersen yiyorsun ama akşam sadece haşlama sebze yiyorsun.ben sebzelere salça da yağda koymuyorum kilo verimimi hızlandırmak için,zaten uzmanlarda salça yüzde elli besin değerini öldürür diyoo ekmeği sınırlı yiyeceksin birde ara öğün muhakkak.

banucum hadi bende başlıyorum taamam doğum bitti..e zaten öyle sütümde yok :( bende başlıyorum.
Hoşgeldin canım benim hadi bakalım pazartesi sende başla...
selam bu diyetle kilo veren varmı yapılabilir bişeymi yani ara öğün yok çünki ve sabah kahvaltı çok az
birde şunu sorucam mesela bir portakal demiş onu kafamıza göre değiştirebilirmiyiz mesela 2 mandalina yada 1 elma gibi
hergün menüler aynımı köfte yerine ne yiyorsunuz yada hergün köftemi :44::44:
Canım bu diyetle güzel kilolar veriliyor uygularsan tabiki meyva seçeneklerini değiştirebilirsin hergün köfte yeme onun yerine tavuk balık peynir yumurta koyabilirsin....
bende 92 kilo. yalniz ben bu pazartesi tartilmicam ondan sonraki pazartesi tartilcam cunkku yeni basladim diyete. en azindan bir hafta gecsin moral olur :) tabi eger kilo verebilirsem
Tamam canım bu kilonu yazıyorum bu haftaya bakalım haftaya ne kadar vermiş olucaksın.
Kızlar ben geldim:1: Işten geldim yemeğimi şimdi yedim bakalım topiğimizde kimler varrr bugünkü

menümü yazıyım size :16::16::16::21:

Sabah

1dilim ekmek kaşar peynir

ara

2 kayısı

öğlen

tavuk
yoğurt ekmek 1 dilim tabiki araya 10 badem sıkıştırdım şimdide yoğurt çorbası prasa gecede 1 portakal yerim sanırım bademler olmasa iyiydi ama napalım oldu artık siz neler yediniz yazın bakalım :34::56::56:
Merhabalar canım bugün karşılaşamadık benim misafirim vardı senin dietin çok güzel geçmiş maşallah diyim...
kızlar zaten bu diyet uzun süreli yapılmaz bence sürekli kaçamak olur
en iyisi 2 hafta denemek
Nedenki canım ayça hanım bir ay yapılabilir dedi menülerde istersek değişiklik yapabiliriz mesala et yerine baklagil koyulabilir.
ben 4 günde 1 kilo verdim(elma sirkesi etkili oldu mu bilmiyorum ama onu da kullanıyorum) bugün 5. günüm.

ben son derece obur biriyim ama bu diyette acıkmıyorum. kaçamaklar da diyeti bozmuyor tam çünkü kalorisi düşük bir diyet.
kahvaltı bana da fazla az geliyor oraya bir şeyler eklemek lazım:31:
her gün 3 köfte yediğin için bıkkınlık vermiyor.
portakal yerine 2 mandalina olur bence. ama muz vs. gibi meyvelerle değiştirmesen iyi olur.
Süper ya çok güzel maşallah.
Sorma bende misafir istemiyorum yaaaaa.

Kızlar pazartesi günü öğlene kadar bildirim yapalım İsteyenler kilolarını yazsınlar birde hergün menülerimizide paylaşalım hem fikir olur hemde süper motive ediyor inüsanı ben öyleyim yani.
EBRU 74 56.5
Ladyyookie 62
Asude 92
2008elif 78.8
Banu145145 105.5
Sahili 91
persephonecik 67
Burcu 75

İsteyenler bildirsin hadi bakalım bir ayda ne vericez?

...................................

Merhabalar bugün misfirim vardı giremedim fazla.
Bugün yediklerim
Sabah geç kalktım bir tabak tarhana çorbası 3 galeta
Ara 1 kurabiye 1 dilim kek 1 galeta
Akşam kapuska 1 dilim ekmek
Ara 5 badem 5 fıstık 1 kurabiye
Şimdide elma yedim.
Bugün dietime uyamadım misafir olunca olmuyor yarında kayınpederimin duası var bakalım napıcam orda...

Kızlar sahiliden başka kimse menü paylaşmamış paylaşalımki hem motivemiz artsın ben buraya yazıcam diye heryedime dikkat ediyorum bu durumda bana engel oluyor.

geliyorum kızlar aranıza hehehehe bir bu topik kalmıştı burdanda eksik kalmıyım
ama şöyle söyliyim ben sürekli yapamam bu diyeti nedeni sabah kahvaltısı çok az
ama denemek istiyorum belkide yapabilirim eğer sonradan yapamayıp çıkmamı kabul ederseniz bende yarın itibaren başlıyorum listeye alın benide
ama alınmasamda ben yarın başlıyacağım merak ediyorum çünki

ben 4 günde 1 kilo verdim(elma sirkesi etkili oldu mu bilmiyorum ama onu da kullanıyorum) bugün 5. günüm.

ben son derece obur biriyim ama bu diyette acıkmıyorum. kaçamaklar da diyeti bozmuyor tam çünkü kalorisi düşük bir diyet.
kahvaltı bana da fazla az geliyor oraya bir şeyler eklemek lazım:31:
her gün 3 köfte yediğin için bıkkınlık vermiyor.
portakal yerine 2 mandalina olur bence. ama muz vs. gibi meyvelerle değiştirmesen iyi olur.

süpersin 4günde bir :46::46::46:kilo
kesin deniyeceğim :))))))))))))))
yok muz yemem zaten
3 köftenin yerine bir yumurtada yenebiliyormuş yada tavuk baget filan baklagil nasıl ekleniyor porsüyonu ne kadar yani

geliyorum kızlar aranıza hehehehe bir bu topik kalmıştı burdanda eksik kalmıyım
ama şöyle söyliyim ben sürekli yapamam bu diyeti nedeni sabah kahvaltısı çok az
ama denemek istiyorum belkide yapabilirim eğer sonradan yapamayıp çıkmamı kabul ederseniz bende yarın itibaren başlıyorum listeye alın benide
ama alınmasamda ben yarın başlıyacağım merak ediyorum çünki
Neden alınmayasın hoşgeldin canım dene bakalım yaparsan kalırsın yapamassan sohpete gelirsin::))
sorma canım yoğurt mayalıyacağım sütün soğumasını bekliyorum misafir vardı bu saate kaldı sonra yatıcam gözümden uyku akıyor
Benimde misafirim vardı yeni gittiler bende bir duş alıp buraya koştum evde yapılan yoğurdun tadı bir başka oluyor bende başlıycam evde yapmaya.
süpersin 4günde bir :46::46::46:kilo
kesin deniyeceğim :))))))))))))))
yok muz yemem zaten
3 köftenin yerine bir yumurtada yenebiliyormuş yada tavuk baget filan baklagil nasıl ekleniyor porsüyonu ne kadar yani
Kurubakklagilde porsiyon 8 yk önemli olan diette haftaya nasıl başlarsan öyle devam et baklagiller başlarsan baklagille devam et ben bu şekilde 50 kilo verdim.

Neden alınmayasın hoşgeldin canım dene bakalım yaparsan kalırsın yapamassan sohpete gelirsin::))

Benimde misafirim vardı yeni gittiler bende bir duş alıp buraya koştum evde yapılan yoğurdun tadı bir başka oluyor bende başlıycam evde yapmaya.

Kurubakklagilde porsiyon 8 yk önemli olan diette haftaya nasıl başlarsan öyle devam et baklagiller başlarsan baklagille devam et ben bu şekilde 50 kilo verdim.

50 kilomu verdin maşallah sana
ama unuttum diyeti eski düzen yedim biraz önce kahvaltıyı :26::26:
yine diyet kahvaltı ama bu diyet listesinden fazla sadece neyse bir kahvaltıdan bişey olmaz herhalde ben devam ediyim diyorum
yarın tam gün yaparım şimdi kahvaltımı ettim günün devamı bu diyetle geçer :27:

kızlar günaydınnn dün güzel geçmişti ama eşim şimdi geldi ve sıcak simit getirmiş dayanamadım yarım yedim öğlene kadar bişi yemiycem ve bugün bademde yok napalım günde sanırım 1 küçük kaçamak yapcam çok sıkıya gelemiyorum bakalım akşama kadar nasıl geçicek:26::26::45::45::45:

Arkadaslar Merhaba..

Sizlere bir sey sorucam.. gercekten bu dieti uygulayan ve bir ayda 8 kilo veren oldumu ?? Bana pek bir ayda 8 kilo vereme mantigi dogru gelmiyor..
yani ne kadar saglikli olur? veren arkadaslar varsa, peki hemen geri aldiniz mi? Baslamak istiyorum ama pek cesaret edemiyorum..:44:

Canım hepimiz yeni başladık ben pzartesi başladım 4 günde 1400 gitti 2 gün cozuttum birdahada tartılmadım sana uyup uymadığını deniyerek görceksin bizim diğer forumda deniyen arkadaşımız 1 ayda 6 kilo vermiş ama hiç bozmamış harfiyen uygulamış 8 olması metabolizmanla ve iradenle alakalı şahsen ben 4 de razıyım hem sonra 1 sayfayı okumadın galiba söyleyen doktor uzman canım :46:

Canım hepimiz yeni başladık ben pzartesi başladım 4 günde 1400 gitti 2 gün cozuttum birdahada tartılmadım sana uyup uymadığını deniyerek görceksin bizim diğer forumda deniyen arkadaşımız 1 ayda 6 kilo vermiş ama hiç bozmamış harfiyen uygulamış 8 olması metabolizmanla ve iradenle alakalı şahsen ben 4 de razıyım hem sonra 1 sayfayı okumadın galiba söyleyen doktor uzman canım :46:

Canim cevabin icin tesekkurler, ben okudum ilk sayfayi ama turkcemin yetersizliginden dolayi tam anlamadim.. Emin olmak icinde sordum deniyen varmi diye.. Birde orda yazilan cavdar ekmegi, burda norvecte bulamam hem cavdarin ne oldugunu bile bilmiyorum.. Normal kepekli ekmek olurmu?
Bende yarindan itibaren basliyim ozaman.. Insallah ise yarar.. bende 4 kiloya raziyim bir ayda:16:

Back