Allah tependen baksın e mi
Hele de karbonhidrat yenir mi akşam akşam?..:95:
yenmez dimiii

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allah tependen baksın e mi
Hele de karbonhidrat yenir mi akşam akşam?..:95:
yenmez dimiii![]()
Ayy,neyse hadi bir seferden birşey olmaz,üzmeyeyim seni.Ama bir daha yapma..
![]()
biberiye süper oluyo aynı yemeği bende tavuk göğsü ile yapmıştım gçen hafta.. gelelim benim tarifime![]()
arkadaşlar öğlen bi yemek yaptım.. mmm.. çok beğendim.. dünkü detoks faciamdan arda kalan haşlanmış bulgur, y.mercimek ve nohutla uydurma bişeyler yaptım..
önce bi tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağı koydum biraz kızdırdıktan sonra 1 tane yeşil biberi ince ince kıyıp attım yağa.. o kızarırken de 1 tane yeşil soğanı ince ince kıyıp hazırladım.. iki tane de domates rendeledim. o arada biberler kızardı soğanları attım çok fazla öldürmeden domatesleri attım hemen.. iyice pişince yarım kaşık salça çok az kimyon nane ve tuz attım.. üstüne de bulgur, yeşil mercimek ve nohutu kattım.. tabağın yarısına yoğurt yarısına da bu yemeği koydum.. afiyetle yedim 1 dilim kepek ekmeği eşliğinde
![]()
.
Kahvaltılarınızda meyve suyu yerine ya taze sıkılmışını tercih edin ya da yağsız süt için.Yağsız süt,daha az kalorili beslenmenize sebep olacaktır.Sonra benim gibi olmayın...![]()
Ahhh güzelcim çok güzel söylüyorsun daaa keşke süt içebilsem valla gece gündüz süt içerim. İçemiyorum bi türlü kokusu beni kötü yapıyor. Yani bende sütü tüketemiyorum diye yoğurt, ayran, peynir ... bunları çok tüketiyorum. Biliyorum yerine geçmez ama yapacak çok fazla şeyimde yok. Taze sıkılmış meyve suyu süper oluyor. Ben evde karışık meyve suyu yapıyorum nar,greyfurt,portakal yerine göre mandalina..
Bu arada keçi sütü furyası var ortalıkta, keçi sütü yoğurdu,keçi peyniri falan. Mesela Ender Saraç hemen hemen her gün keçi sütünün faydalarından bahsediyor.
Süt sever arkadaşlarım bide keçi sütünü deneyin derim... Madem ben içemiyorum siz benim yerime de bir bardak için![]()
Doğru söylüyorsun,ben de sütten hiç hazetmem ne yazık ki,ailecek az yağlı yoğurt yeriz ama peynirde tam yağlıdan vazgeçemeyiz..![]()
Kahvaltılarınızda meyve suyu yerine ya taze sıkılmışını tercih edin ya da yağsız süt için.Yağsız süt,daha az kalorili beslenmenize sebep olacaktır.Sonra benim gibi olmayın...![]()
canım sana bu tarif için çooooook teşekkür ederim biz çok tavuk tüketiyoruz genelde hep aynı tür şeyler yapılıyor bu çok deqişik geldi ilk fırsatta denicemm
Önemli değil şekercim sonuçta tavuk severlerin menülerine bir katkım olduysa süperrrrr :))))
Dediğim gibi aslında Ender Saraç'ın facebook sayfasında yaptığı tüm sağlıklı yemeklerin listesi mevcut. Gerçekten değişik yemekler verilen tarifleri denediğim çok olmuştur. Çörekotlu kurabiye yapmışlardı geçenlerde ayyy bende kurabiye yapmaya falan çok meraklıyımdır. Hemen denedim bi güzel oldu kii böyle kıyıl kıyıl.
Onu da şiddetle herkese tavsiye ediyorum :))))
Ahhh güzelcim çok güzel söylüyorsun daaa keşke süt içebilsem valla gece gündüz süt içerim. İçemiyorum bi türlü kokusu beni kötü yapıyor. Yani bende sütü tüketemiyorum diye yoğurt, ayran, peynir ... bunları çok tüketiyorum. Biliyorum yerine geçmez ama yapacak çok fazla şeyimde yok. Taze sıkılmış meyve suyu süper oluyor. Ben evde karışık meyve suyu yapıyorum nar,greyfurt,portakal yerine göre mandalina..
Bu arada keçi sütü furyası var ortalıkta, keçi sütü yoğurdu,keçi peyniri falan. Mesela Ender Saraç hemen hemen her gün keçi sütünün faydalarından bahsediyor.
Süt sever arkadaşlarım bide keçi sütünü deneyin derim... Madem ben içemiyorum siz benim yerime de bir bardak için![]()
canım sen öylee çok güzel tarifleri burada paylaş arkadaşlara kolaylık olsun
Şekercim zaten zamanım oldukça paylaşıyorum. Bazen çok uzun oluyor bende yazmaktan sıkılıyorum o yüzden hemen linklerini veriyorumkolaylık bir yerde benimkisi :)
İyi seni mi kırıcam hemen tarifi burda yayınlıyorum hadi bakalım herkes hafta sonu hamur yoğursun.
Çörek Otlu Kurabiye
Malzemeler:
250 gr. sade yağ
5 su bardağı un
1 çay bardağı çörek otu
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta akı
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Sade yağı un ile beraber yoğurun, ortasını çukurlaştırıp kalan malzemeyi ilave edin, hamurunuz yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak, gerekirse un ilave edin, ister elinizle ister kalıpla şekillendirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında üstleri altın rengi olana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Bende kalıp vardı kalıpla yaptım valla aynı pastane kurabiyeleri gibi oldu. (Kendimi övmek gibim olmasın) Bir iki de hazır kurabiyelerde olur yaa örgü modeli öyle yapınca dedim buda sunstar pastanesi ürünleri.![]()
mmm nefis yemek tarifleri verilmiş ellerinize sağlık kızlarrr hepsini deniycemm
bende karnıbahara bayılırım...sıkılmadan 3 öğün yiyebilirim o derece...
misal şöyle bi tarifim var..
karnıbaharları haşlıyorum...rendelenmiş havuşla birlikte 1 yk kaşıyı zeytinyağında sote ediyorum...piştikten sonra içine bolca maydanoz ilave ediyorum...üzerine de sarımsalkı yoğurt nefis oluyor...
bir başka tarif..
haşlanmış karnıbahar...2-3 adet ince doğranmış pırasa...1 tane rendelenmiş ve suyu sıkılmış patates 1 tane rendelenmiş havuç maydanoz ve dereotunu tencerede 1 yk.zeytinyağında hafif soteliyorum...üzerine az salça tuz ve 1 çay bardağı da su ilave ediyorum tepsiye alıp fırınlıyorum...piştikten sonra fırından çıkaracağım zaman da üzerine rendelenmiş beyaz peynir koyuyorum..
birde kabaklı bir tarif yazayım..
kabakları hafif soyuyorum dik olarak ortadan ikiye bölüyorum...kaynayan suda 8-10 dakika (kabaklar hafif yumuşayıncaya kadar haşlıyorum) sonra kaşık yardımıyla kabakların içlerini çıkartıyorum...ayrı bir tavada 1 yk kaşığı zeytinyağında küp küp minik minik kestiğim tavuk göğüs etini piyazlık doğranmış bol soğan,ince ince kıyılmış biber ve domatesle soteliyorum...tuzunu ayarlayıp maydanoz ve dereotu ilave ediyorum harcı kabakların içine dolduruyorum...az salçalı su hazırlayıp tepsinin üzerine döküp fırınlıyorum...nerdeyse hiç yağ olmamış oluyor lezzetli ve doyurucu...karnım acıktıı iyi mii
![]()
2.korkunç awatarrtopiqi hayaletler bastııı :84::84:
çok lezzetli tarifler var çok beğendim
ben de bi tane ekleyeyim diyetteyken severek yerdim
çok az kıymağı kavuruyoruz üzerine rendelenmiş domates ve suyu koyup kaynatıyoruz
sonra bir bağ maydonozu saplarıyla kıyıp içine atıyoruz yarım da limon suyu
az tuz ve baharatla lezzetlendirmek mümkün
hem maydonozun su atma özelliğinden faydalanmış oluyoruz
hem de çok lezzetli bi çorba yiyoruz
ben severek yerdim hatta eşimde diyet yemeği olduğunu bile anlamadan yerdi
kıskandım
ama benim emily'm bitanecik hayalettir o.. en güzel ceset gelindir..
ölü gelin filminden.. izlemeyenler mutlaka izlemeli..
bu yazı biraz önce bnm telime sms olarak geldi kopyacıı seniiiiiiiii
[/B][/COLOR]
Bana da geldi,yazayım dedim,işinize yarar diye..
![]()