- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.574
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
yoğun tempoda diyet yapamamak kısmı biraz tembellik bence ama spora gelirsek o tembellik değil yoğunluktan namümkün bir olay.
ben de çalışıyorum tiyatro ile ilgileniyorum aynı zamanda TOEFL kursuna gidiyorum en önemlisi ise 2 yaşında bir oğlum var.. bunların yanında yüzmeye yazıldım kilodan değil sağlık sebebi ile ama gidemiyorum eşim diyor ki gitmiyorsun vakit ayırmıyorsun dedim beni klonla yapayım.
hele büyükşehirde yaşıyorsanız o kadar zor ki hayat..
Canım oncelikle iş bulmana cok sevindim, hayirli olsun :)
Calisma saatlerin gayet duzenli, yani cok duzenli saatlerde beslenebilirsin, ben olsam bu durumda diyetisyen destegi alirdim, belli ki kendi kendine yaparken biseyleri yanlis yapiyorsun, cunku aslinda diyetteyken saglikli ve dengeki beslendigin icin daha enerjik hissetmen lazim.
Protein eksikliğinden olabiliyor o sinirlilik hali. Ben doymuyorsam ve mutsuz oluyorsam ekmeği, tatlıyı kesip misal 4 köfte yiyeceksem 5 yapıp salatayı bollaştırıyorum. Daha uzun süre tok kalınıyor.
Tatlıyı ben genelde yemekten sonra istiyorum, bir yarım saat kadar dişimi sıkıp yemezsem sonrasında o istek kayboluyor.
Tabi bende "o kadar çalışıyorum bari yerken mutlu olayım" mantığı çok oluyor, bunu çözmeden de diyet falan yapamıyorum, gözümün önünde pizzalar uçuşuyor:/
Ben de öyle, kendim doysam bile gözüm doymuyor o dereceProteini arttırmak konusunda haklısın. Bir de yemek yemeyi çok seviyorum, aynen dediğin gibi bu kadar yoruluyorum hal ediyorum güzel bir İskender' i diyorum. Seviyorum da yani.
Ben de öyle, kendim doysam bile gözüm doymuyor o derece
Sabah sandviç yerine şöyle pul biberli limonlu kekikli haşlanmış yumurta, yanında zeytin-peynir ve istediğin kadar yeşillik, domates vb ile daha sağlıklı bir kahvaltı olabilir mesela. Sandviç beni hiç doyurmuyor ve çabuk acıktırıyor, minicik de bir şey zaten
Hayırlı olsun bu arada çok sevindim işe girmene
Hayırlı olsun holavidacığım..
Sana tatlı konusunda basit bir tavsiye veriyim, vücudun tatlı ihtiyacı insülin direnci olabildiği gibi, bunun sebebi bağırsaklarda bazı yararlı bakterileri farkında olmadan kaybetmemizlede alakalı olduğunu okumuştum. Bu da ayrıca bağışıklığımızı düşüren bir faktörmüş. Özellikle yemek sonrası aşırı bi tatlı ihtiyacı duyduğumuz olur..
Ben de uzun süredir tatlı konusunu kontrol altına almaya çalışanlardanım.. Bunun için sana tavsiyem probiyotik yoğurt tüketmen. Mümkünse kendin yap, probiyotik toz şaseler süper marketlerde satılıyor, migros vb yerlerde peynir yoğurt reyonlarında. En memnun kalınan ise kipa da satılan şase. Onu bulabilirsen köy sütü, bulamazsan günlük sütle de yapabiliyorsun. Bir de glutensiz beslenme şekli de işe yarıyor, geçen bi yemek tarifi sitesinde görmüştüm glutensiz şekersiz brownie tarifi vardı, ölçülerini de yazıyım, kenarında dursun :)
Diyet Brownie
2 adet yumurta
3/4 su bardağı hurma püresi (175 gr hurma)
3 yemek kaşığı zeytinyağ
3/4 su bardağı kakao
1/2 su bardağı keçiboynuzu tozu
1 çay kaşığı karbonat, birkaç damla limon
Bir fiske tuz
1 su bardağı ceviz
Yapılışı:
170-175 gram hurmanın çekirdeklerini çıkartın ve üzerini örtecek şekilde sıcak su ilave edin ve 10-15 dakika bekletin. Yumuşayan hurmaların içinde 2-3 yemek kaşığı sıcak su bırakacak şekilde süzün ve blender yardımıyla püre kıvamına getirin.
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Önce yumurtaları hafif çırpın ve diğer malzemeleri ekleyin.
Orta boy ısıya dayanıklı fırın kabına hazırladığınız harcı dökün ve yaklaşık 20 dakika pişirin. Piştikten 15-20 dakika dinlendikten sonra keserek servis edin.
Bu hafta deniycem bunu da :)
Rica ederim canımcımHurma kalp ben <3 bayılıyorum yahu mükemmel bir lezzet bence. Bu tarifi de üşenmediğim bir an olursa deneyeceğim çok teşekkür ederim <3
Diyet isi kafada bitiyor tamamen.Su anda instagramda bir kadin var.Sabah 6 da kalkip gece yarisi uyuyor.evli cocugu da var.Ama masallah sporsuz asla yapamiyor.1 senede 40 kilo verdi.Gipta ile takip ediyorum onu.Yani bence gidin bir kan tahlillerinizi yaptirin.Belki d vitamininiz eksik cikacak ne bileyim demiriniz ...Bu halsizligin sebeplerini bulun ve baslayin.5 senedir hafif kilolu biriyim.Ve ilk defa kesin karar verip ,konsantrasyonumu toplayip diyete basladim..Simdilik gidiyor...Sabah erken kalkip kavimler gocu seklinde kahvaltimi,ara ogunleri,ogle yemegimi taslara koyup okula geliyorum...Bence bu tamamen karar verme iisi.Kendjmden biliyorum cunku bundan once trilyon defa diyete baslayip 3. Gunu kendimi yemege gomulmus buldum.Kendi sesinizi dinleyin oncelikle...
işin hayırlı olsun M meredithgreyMerhaba,
Uzun süredir yoktum, merak eden, soran arkadaşlara çok teşekkür ederim. Oldukça zor günler geçirdim mükafatı güzel oldu çok şükür ki hayatımı düzene soktum, iki aydır çalışıyorum. Konuyu bağlayacağım yer açısından bir günümü anlatmak istiyorum.
6.30 : Kalkış, kedilerin mama ve sularını kontrol etme, tazeleme, kumlarını temizleme, geceden makine ayarladıysam sabah çıkmadan onları asma.
8.30-17.30: Mesai
18.30: Eve gelme kedileri doyurma, kum temizleme, sofrayı kurma, o ara katlanacak çamaşır varsa katlama, yerleştirme veya evi süpürme. Akşam yemeğini yedikten sonra mutfağı toplama, ertesi gün için pratik bir şeyler pişirme, Perşembe' den bamyoyu temizleme Cuma' da evi süpürme ve toz alma.
Eğer Cuma yorgunsam temizliği Cumartesi iş çıkışına erteleme. (Cumartesi 12.00'ye kadar çalışıyorum)
Akşam kendime ayırdığım temiz iki saat var sadece. Her dakikam dolu. Malesef güveneceğim bir yardımcı kadın da bulamadım.
Vermem gereken min 10 kilo var. Asla çok zayıf olmadım zaten yapım böyle boyum da uzun. Ama fazlalıklarımı vermek istiyorum yaza daha ince girmek. Ve diyet yapamıyorum. Diyet yaptığımda güçsüz kalıyorum, sinirli oluyorum. Diyetimde ceviz, kuru incir gibi şeyler de yiyorum ama yok.
Acaba yaşlandım mı diyorum, 37 yaşımdayım çocuğum yok üç kedim var bildiğiniz gibi. Zaten çocukla naparım düşünemiyorum.
Sizler yoğun tempoda diyet yapabiliyor musunuz ? Spora zaten hiç girmiyorum bekarkendi o evde salatam, ızgaram hazır bekleyip iş çıkışı spora gitmeler.
Spor olarak her gün yaptığım yürüyüş var (ortalama 5000 adım) bir de bazen ofiste çok yoğun oluyorum merdicen in çıklarım oluyor.
Acaba çok sıkmadan yavaş yavaş porsiyon küçülterek falan mı başlasam ? Sabahları sandviç yapıyorum kendime ve eşime. Poğaça ve simit yerine. Dut kurusu, iç ceviz falan aldım. Bana önerileriniz var mıdır sizler nasıl yapıyorsunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?