• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyet yapmamak için bahane mi ?

İşin hayırlı olsun çok sevindim senin adına

Hola tempon gerçekten çok yoğun, sabah çıkmadan çamaşır as kedilere bak işten gelince çamaşır katla yine kedilere bak sofra kur topla evi temizle ertesi günün yemeğini yap vallahi pestilin çıkmıyorsa bravo derim. Ben bunların hepsini öldürseler yapamam mesela, şu ara benim işler de anormal yoğun temizlik çamaşır yemek hak getire, bu hafta annem sağolsun yemek yolladı onlarla pratik şeyler hazırlıyorum. Beslenme tarzın nasıl bilmiyorum ama bu tempoda öyle kibrit kutusu peynir yeşil çay salata olmaz yani mazallah düşer bayılırsın bi köşede :KK53:

Bol protein yemen lazım yanında da salata. Hamur işinden uzak durmaya çalış, hem kilo yapar hem de çabuk acıktırır. Protein nitelikli gıdadır zaten, hem tok tutar hem de seni dirençli yapar :rapci:

Çok teşekkür ederim canım :KK200: Ve işte duymak istediğim sözler :KK53: Bana bunlarla gelin :halay:Tempom yoğun di mi ? Arada sadece iki saat eşimle dizi, belgesel falan izleme molamız var ama her boş bulduğum an iş yapıyorum. Yardımcı da bulamadım kendime. Kedilerin tüy dökme mevsimi de geldi işte bir türlü toto üstü oturmuyorum.

Sabah sandiviçin gayet güzel.
Aralarda galeta,ceviz, incir, yoğurt yada süt tüketerek
epey yol alırsın.
Akşam tercihlerinde hafif olsun.
Mesela tavuğu haşlayıp
Bulgur pilavı üzerine didmek hem pratik
hem kolay.
Hemde çok doyurucu.
Yada nohut haşlayıp
kaşık kaşık yemek..

Bende senin gibiyim tam doymadan sofradan kalkarsam
sonra ki saatlerde aranıyorum :)
Onun için bu şekilde doyurucu tariflere yöneliyorum.

İş hayatında hayırlı olsun, çok sevindim.

İş ve trafik zaten yeterince yoruyor insanı, benim evim işime yakın trafik çilesi çekmememe rağmen işten gelince bi yarım saat ayaklarımı uzatıp kendime gelmem gerekiyor koşa koşa mutfağa giremiyorum mesela

Ben diyet yapmaktan ziyade nitelikli beslenme alışkanlığı edinilmesinden yanayım.

Metro kullanıyorum max 40 dakikada evdeyim 18:20 de. Eşim 7' de geliyor o gelene kadar ki sürede işte çamaşırdır, hızlıca ev süpürdür, yemrk yoksa tavuk falan pişir bunlarla ilgileniyorum. Bunları yaparken enerjim tavan belki de görev bilinci ile yapıyorum bilmiyorum ama sonuçta yemek sonrası elma kesmiyor antep fıstıklı çikelat istiyor canım :KK53:

Yeni işin hayırlı olsun hola, çok sevindim.

Ben diyetten falan çok anlamam. Ama eşimde karaciğer yağlanması vardı. Onun için beslenme düzenimizi değiştirdik bir dönem.
Kahvaltıda smoothie tavsiye edeceğim sana. Sabah 10 dakikanı alır hazırlaması. Koyar termoslara işe gidince içersiniz. Bir sürü tarifi var. Hem lezzetli, hem sağlıklı hem de çok uzun süre tok tutuyor. Eşim öğlen yemeğinde bile acıkmıyorum normalde alacağımın neredeyse yarısı kadar yemek alıyorum diyor. Bu şekilde sadece sabah kahvaltısını değiştirip öğlen ve akşam yemeklerinde sebzeye yönelerek iki ayda 7 kilo verdi ve karaciğer yağlanması grade3'ten 2'ye düştü.
Arkadaşlar da demiş zaten protein ağırlıklı beslen diye. Eğer kolesterol ya da trigliserid problemin yoksa kırmızı ete ağırlık ver. Böylece güçsüz kalmazsın. Enerjin yerinde olur.

Sabah sandiviçin gayet güzel.
Aralarda galeta,ceviz, incir, yoğurt yada süt tüketerek
epey yol alırsın.
Akşam tercihlerinde hafif olsun.
Mesela tavuğu haşlayıp
Bulgur pilavı üzerine didmek hem pratik
hem kolay.
Hemde çok doyurucu.
Yada nohut haşlayıp
kaşık kaşık yemek..

Bende senin gibiyim tam doymadan sofradan kalkarsam
sonra ki saatlerde aranıyorum :)
Onun için bu şekilde doyurucu tariflere yöneliyorum.

İş hayatında hayırlı olsun, çok sevindim.

Çok teşekkür ederim canım. Bulgura bayılıyorum sık sık pişirdiğim bir yemek, pirinç pilavına düşkün değilim zaten. Çorba da severim tarhana falan sık yaparım. Bakalım yavaş yavaş düzelticem inşallah beslenme alışkanlıklarımı.

Dun biz bikac kisi burdan diyet icin whatsapp grubu kurduk isterdeniz katilmak ozelden yazin destek ve fikir paylasmak icin

Yeni işin hayırlı olsun hola, çok sevindim.

Ben diyetten falan çok anlamam. Ama eşimde karaciğer yağlanması vardı. Onun için beslenme düzenimizi değiştirdik bir dönem.
Kahvaltıda smoothie tavsiye edeceğim sana. Sabah 10 dakikanı alır hazırlaması. Koyar termoslara işe gidince içersiniz. Bir sürü tarifi var. Hem lezzetli, hem sağlıklı hem de çok uzun süre tok tutuyor. Eşim öğlen yemeğinde bile acıkmıyorum normalde alacağımın neredeyse yarısı kadar yemek alıyorum diyor. Bu şekilde sadece sabah kahvaltısını değiştirip öğlen ve akşam yemeklerinde sebzeye yönelerek iki ayda 7 kilo verdi ve karaciğer yağlanması grade3'ten 2'ye düştü.
Arkadaşlar da demiş zaten protein ağırlıklı beslen diye. Eğer kolesterol ya da trigliserid problemin yoksa kırmızı ete ağırlık ver. Böylece güçsüz kalmazsın. Enerjin yerinde olur.

Ben doymam ki o karışımlarla :( Bir ara detoks yaptım kullandım ama belki ml i küçüktü hiç kesmedi. Ekmek yemem o takıntım yok günde 2 dilim o da sandviçte ama sebzeyle de doyamıyorum ben :( of sanırım çok oburum :bicak:

işin hayırlı olsun M meredithgrey
nasıl bir işe girdin merak ettim memnunmusun?
diyete gelince pek başarılı olduğum bir alan olmadığı için tavsiyelerimi dikkate alırmısın bilmem:)
yeşil-çay-soda-limon kürü denemiştim bir ara.
iştah kapatır kilo yaktırır.
face de diyet grupları var,günlük menülerini yazarak kendini kontrol edebilirsin.
ben mesela ara öğün pek yapmıyorum diyet yaparken.
çünkü kilo vermemi yavaşlatıyor.

Selam canım, bir kaç ay önce bu işi rüyamda gördüm, uyandım ne alaka dedim kendi kendime. Şimdi şimdi hatırlıyorum. Büyük bir şirketin dış ticaret departmanındayım, memur gibiyiz hepimiz. Yani şöyle diyim bin şükür. Gerçekten bin şükür. Allah' ım herkese gönlündeki işi versin. Kimseyi işsiz güçsüz koymasın hele de genç yaşında.

"az" yemek. Aklıma gelen her saatte, aklıma gelen herşeyi yerim ama az yerim. 50nin üstünü görmedim gerçi 50 bile görmedim hatta bir ara çok zayıflamıştım sporla kilo alıp topladım. Ben, az yedikten sonra hala kilo alan veya veremeyen bırı olabilecegıne ınanmam şahsen. Diyetmiş, yürümeymiş...

Ben doymam ki o karışımlarla :KK43: Bir ara detoks yaptım kullandım ama belki ml i küçüktü hiç kesmedi. Ekmek yemem o takıntım yok günde 2 dilim o da sandviçte ama sebzeyle de doyamıyorum ben :KK43: of sanırım çok oburum :bicak:

Ekmeği tamamen kesmenin çok sağlıksız olduğunu düşünüyorum ben zaten.
Öğlen ve akşam 2 dilim kepekli ekmek veriyordu doktor benim beye.
Bu arada smoothie koskoca bir litrelik termosa yapıyorum ben. Doyurmaması mümkün değil. Klasik tarif bir yerli muz, bir koca bardak süt (300ml kadar) üç kaşık varsa meyveli probiyotik yoğut, yoksa ev yoğurdu. Hurma, pekmez, bal ya da mesir macunu. Dondurulmuş vişne, böğürtlen falan 5-6 tane. Bu dondurulmuşların yerine yarım elma, armut ya da sebzeli yapacaksan ıspanak, brokoli, karnıbahar girebilir. Ceviz badem girebilir. Kısacası elimin altında ne varsa, o an gözüme ne çarpıyorsa atıyorum ben blendera. İnan benim koca göbek tok tutuyor diyorsa seni havada karada tok tutar.

Ekmeği tamamen kesmenin çok sağlıksız olduğunu düşünüyorum ben zaten.
Öğlen ve akşam 2 dilim kepekli ekmek veriyordu doktor benim beye.
Bu arada smoothie koskoca bir litrelik termosa yapıyorum ben. Doyurmaması mümkün değil. Klasik tarif bir yerli muz, bir koca bardak süt (300ml kadar) üç kaşık varsa meyveli probiyotik yoğut, yoksa ev yoğurdu. Hurma, pekmez, bal ya da mesir macunu. Dondurulmuş vişne, böğürtlen falan 5-6 tane. Bu dondurulmuşların yerine yarım elma, armut ya da sebzeli yapacaksan ıspanak, brokoli, karnıbahar girebilir. Ceviz badem girebilir. Kısacası elimin altında ne varsa, o an gözüme ne çarpıyorsa atıyorum ben blendera. İnan benim koca göbek tok tutuyor diyorsa seni havada karada tok tutar.

Bunu bir deneyeceğim çok teşekkür ederim. Muz, ceviz, hurma falan enerji bombası olur zaten. Sebzeli sevmiyorum ben içemiyorum ıspanak falan ama meyveliler güzel özellikle de badem sütü eklersen çok güzel oluyor.

Çook teşekkür ederim canım, nihayet.

Belki de bahar yorgunluğu bilemiyorum sürekli halsizim, gerçi kendime hiç vakit de ayırmıyorum mükemmeliyetçiliğim yüzünden sürekli iş peşindeyim. Hani ay aman halsizim iş kalsın dediğimden değil, sürekli iş yaptığımdan halsizim.

ama biraz da salman lazım ya olmaz ki böyle, rahat ol :)
bahar geldi hepimizde bir halsizlik başladı o ayrı, ama herşeye yetişmeye çalışırsan hem zihnen hem bedenen yorulursun bu kaçınılmaz. yanında minik poşetlerle çiğ badem, ceviz, kaju, kuru incir, hurma vs taşıyıp gözün döndükçe ağzına atabilirsin. bol bol da su, e biraz da boşvermişlik, tamamdır.

Merhaba,

Uzun süredir yoktum, merak eden, soran arkadaşlara çok teşekkür ederim. Oldukça zor günler geçirdim mükafatı güzel oldu çok şükür ki hayatımı düzene soktum, iki aydır çalışıyorum. Konuyu bağlayacağım yer açısından bir günümü anlatmak istiyorum.

6.30 : Kalkış, kedilerin mama ve sularını kontrol etme, tazeleme, kumlarını temizleme, geceden makine ayarladıysam sabah çıkmadan onları asma.

8.30-17.30: Mesai

18.30: Eve gelme kedileri doyurma, kum temizleme, sofrayı kurma, o ara katlanacak çamaşır varsa katlama, yerleştirme veya evi süpürme. Akşam yemeğini yedikten sonra mutfağı toplama, ertesi gün için pratik bir şeyler pişirme, Perşembe' den bamyoyu temizleme Cuma' da evi süpürme ve toz alma.

Eğer Cuma yorgunsam temizliği Cumartesi iş çıkışına erteleme. (Cumartesi 12.00'ye kadar çalışıyorum)

Akşam kendime ayırdığım temiz iki saat var sadece. Her dakikam dolu. Malesef güveneceğim bir yardımcı kadın da bulamadım.

Vermem gereken min 10 kilo var. Asla çok zayıf olmadım zaten yapım böyle boyum da uzun. Ama fazlalıklarımı vermek istiyorum yaza daha ince girmek. Ve diyet yapamıyorum. Diyet yaptığımda güçsüz kalıyorum, sinirli oluyorum. Diyetimde ceviz, kuru incir gibi şeyler de yiyorum ama yok.

Acaba yaşlandım mı diyorum, 37 yaşımdayım çocuğum yok üç kedim var bildiğiniz gibi. Zaten çocukla naparım düşünemiyorum.

Sizler yoğun tempoda diyet yapabiliyor musunuz ? Spora zaten hiç girmiyorum bekarkendi o evde salatam, ızgaram hazır bekleyip iş çıkışı spora gitmeler.

Spor olarak her gün yaptığım yürüyüş var (ortalama 5000 adım) bir de bazen ofiste çok yoğun oluyorum merdicen in çıklarım oluyor.

Acaba çok sıkmadan yavaş yavaş porsiyon küçülterek falan mı başlasam ? Sabahları sandviç yapıyorum kendime ve eşime. Poğaça ve simit yerine. Dut kurusu, iç ceviz falan aldım. Bana önerileriniz var mıdır sizler nasıl yapıyorsunuz ?
cok basarılı gordum sizi. tebrikler :)
porsion kucultun. cunku sıkı diet ilk 1-2 hafta herkesde sinir stres yorgunluk yapar. eger bu hayatınızu duzenınızi etkikeyecekse diet gıbı degil saglıklı beslenme yaparak da kilo verebilirsiniz.
extra bir spor yapmasan da yuruyus ritmini azar azar yukseltirsen toksin atımın daha ii olur.

Hayatınız çok tempolu gerçekten. Benimde fazla koşturmalı yorgun geçiyor günlerim ve yorgun olduğumda kesinlikle diyet yapamıyorum. Daha fazla acıkıyorum. Bir günüm sakin dinlenmiş geçerse anca o gün az yiyebiliyorum. O yüzden sizi iyi anlıyorum. Tavsiye veremiyorum ama burdaki tavsiyeleri bende dinleyeceğim.

Merhaba,

Uzun süredir yoktum, merak eden, soran arkadaşlara çok teşekkür ederim. Oldukça zor günler geçirdim mükafatı güzel oldu çok şükür ki hayatımı düzene soktum, iki aydır çalışıyorum. Konuyu bağlayacağım yer açısından bir günümü anlatmak istiyorum.

6.30 : Kalkış, kedilerin mama ve sularını kontrol etme, tazeleme, kumlarını temizleme, geceden makine ayarladıysam sabah çıkmadan onları asma.

18.30: Eve gelme kedileri doyurma, kum temizleme, sofrayı kurma, o ara katlanacak çamaşır varsa katlama, yerleştirme veya evi süpürme. Akşam yemeğini yedikten sonra mutfağı toplama, ertesi gün için pratik bir şeyler pişirme, Perşembe' den bamyoyu temizleme Cuma' da evi süpürme ve toz alma.

Eğer Cuma yorgunsam temizliği Cumartesi iş çıkışına erteleme. (Cumartesi 12.00'ye kadar çalışıyorum)

Akşam kendime ayırdığım temiz iki saat var sadece. Her dakikam dolu. Malesef güveneceğim bir yardımcı kadın da bulamadım.

Vermem gereken min 10 kilo var. Asla çok zayıf olmadım zaten yapım böyle boyum da uzun. Ama fazlalıklarımı vermek istiyorum yaza daha ince girmek. Ve diyet yapamıyorum. Diyet yaptığımda güçsüz kalıyorum, sinirli oluyorum. Diyetimde ceviz, kuru incir gibi şeyler de yiyorum ama yok.

Acaba yaşlandım mı diyorum, 37 yaşımdayım çocuğum yok üç kedim var bildiğiniz gibi. Zaten çocukla naparım düşünemiyorum.

Sizler yoğun tempoda diyet yapabiliyor musunuz ? Spora zaten hiç girmiyorum bekarkendi o evde salatam, ızgaram hazır bekleyip iş çıkışı spora gitmeler.

Spor olarak her gün yaptığım yürüyüş var (ortalama 5000 adım) bir de bazen ofiste çok yoğun oluyorum merdicen in çıklarım oluyor.

Acaba çok sıkmadan yavaş yavaş porsiyon küçülterek falan mı başlasam ? Sabahları sandviç yapıyorum kendime ve eşime. Poğaça ve simit yerine. Dut kurusu, iç ceviz falan aldım. Bana önerileriniz var mıdır sizler nasıl yapıyorsunuz ?
profosyonel bir destek alabilirsin halsiz kalmamak ve blinçli olarak zayıflamak için. sandviçini kepek yada tam buğday ekmeği ile sağlıklı şekilde yapabilirsin mesela aralarda meyve yada ceviz,fındık hurma leblebi vs öğlen sağlıklı beslenme yine arada sağlıklı atıştırmalıklar

Metro kullanıyorum max 40 dakikada evdeyim 18:20 de. Eşim 7' de geliyor o gelene kadar ki sürede işte çamaşırdır, hızlıca ev süpürdür, yemrk yoksa tavuk falan pişir bunlarla ilgileniyorum. Bunları yaparken enerjim tavan belki de görev bilinci ile yapıyorum bilmiyorum ama sonuçta yemek sonrası elma kesmiyor antep fıstıklı çikelat istiyor canım :KK53:

işte o arada direneceksin

olmayacak almaya da kimse gitmeyecek

10 gün sonra istemiyor

olunca yeniyor amaaa

Diyet yapmalıyım/yapacağım diyerek başlamayın.
Dengeli,sağlıklı beslenmeye çalışın.
Biliyoruz ki asıl kilo aldıran şeyler ekmek,şekerli gıdalar,makarna,pilav vs..
Sadece bunları hayatınızdan çıkarsanız farkı hızla göreceksiniz emin olun.
Sıkı bir diyete girmeye uğraşmayın uzun sürmüyor.

bu arada da az sal gitsin

kedi olan evde kedi tüyü olur ki

bak ben akşam 17 te geliyorum eve yani senden bayağı erken

kapıdan girip yemek yapmaya başlıyorum

elimi yıkayıp üstümü değiştirip mutfağa dalıyorum

akşam 1800 de sofradan kalkıyoruz

o saatten sonra bir şey yemezsen zaten otomatik olarak vücut toparlıyor

18.30 a kadar çay vs. yayılmaca sonra ödev faslı var

ödev bitince yine oyun oynamaca vs vs akşam 9 oluyor

oğlumu babası uyutuyor ben de nette vs takılıyorum

akşam 10 dan sonra bir ara bulaşık topluyorum 22-24 arasında da eşimle takılıyoruz işte

çamaşırları sabah çıkarken atıyorum gelince kurutuyorum

koltuğun üstünde şu an bir sürü çamaşır var bir ara girerler dolaba

çok temiz titiz mükemmeliyetçi olmak bizden götürür

az huzurlu yaşa, en azından haftada birkaç akşam temizlik vs yapma yayıl bırak kalsın ortada

Merhaba,

temponuz hıcte yogun degıl herkesın gunluk temposu sızınkıne benzer calısma duzenınız de cok uygun bence eve gecmeden bır spor salonuna gıdın haftada uc gun ıkı saat gıtsenız kafı, yemeklerı ıkı gunluk yaparsınız, temızlıgıde cumartesıye sıgdırın en fazla 2-3 saatınızı alır, pazarda dınlenır ve gezersınız....

bu arada da az sal gitsin

kedi olan evde kedi tüyü olur ki

bak ben akşam 17 te geliyorum eve yani senden bayağı erken

kapıdan girip yemek yapmaya başlıyorum

elimi yıkayıp üstümü değiştirip mutfağa dalıyorum

akşam 1800 de sofradan kalkıyoruz

o saatten sonra bir şey yemezsen zaten otomatik olarak vücut toparlıyor

18.30 a kadar çay vs. yayılmaca sonra ödev faslı var

ödev bitince yine oyun oynamaca vs vs akşam 9 oluyor

oğlumu babası uyutuyor ben de nette vs takılıyorum

akşam 10 dan sonra bir ara bulaşık topluyorum 22-24 arasında da eşimle takılıyoruz işte

çamaşırları sabah çıkarken atıyorum gelince kurutuyorum

koltuğun üstünde şu an bir sürü çamaşır var bir ara girerler dolaba

çok temiz titiz mükemmeliyetçi olmak bizden götürür

az huzurlu yaşa, en azından haftada birkaç akşam temizlik vs yapma yayıl bırak kalsın ortada

Mükemmeliyetçiliğinden öldü yazın mezarıma :D Valla ya azcık salmak lazım, bir de temizliğe yardımcı bulsam olacak bu iş :))

Back