diyet yapamam, spora vaktim yok, aburcubur yemeden duramam diyenler buraya.

zayıflamanın en güzel ve garanti yolu dert sahibi olmak.
benim direk çenem ve midem kilitlenir hiçbir şey yiyip içemem stres altındayken. aklıma yemek, abur cubur hiçbişey gelmez

bu bir diyet programı değil. hayat felsefesi. bu yüzden kısıtlayıcı strese sokucu değil. özgürce yiyorsun bu yüzden çabukdoyuyorsun.

zayıflamanın en güzel ve garanti yolu dert sahibi olmak.
benim direk çenem ve midem kilitlenir hiçbir şey yiyip içemem stres altındayken. aklıma yemek, abur cubur hiçbişey gelmez

Allah dert vermesin güzel kardeşim.

bugün bişey farkettim. ben yemek yemeyi hayatımın merkezi yapmışım. bana en çokmutluluk veren eğlence yemek yemekmiş. yemek derken aburcubur filan yani yediğim herşey. sabah kalkınca şunu yicem, okulda şunları yiyim boş kalınca. yolda gelirken, hatta otobüste şunları yiyim, yemekten önce şunları, yemekten sonra şunlarıyiyim.... çayın yanına hep bir aburcubur buldum. bu kadarözeni başka bir işte göstersem eminim çok iş başarırdım.

artık hayatımın merkezi yemek yemek değil. yemeğe göre işimi ayarlamıyorum. işlerimi yemekten daha ön plana aldım. hatta yemek yemeyi unuttuğum ya da vakit ayıramadığım bile oluyor kaç gündür. doyunca kalkıyorum sofradan. tabağımdaki yemek ziyan olur diye düşünmüyorum. yoksa ben ziyan olacağım.

esther dediğin doğru bunu eklemeyi unuttum iyi hatırlattın.hani bu felsefeyle zayıflamak isteyenlere duyurulur: annelerimiz hep tabağında yemek bırakma günah,son lokmanı da ye kalk gibi laflarla büyüttü bizi.arkadaşlar bunu kırın.doyduğunuz anda bırakın tabağınızdakileri,sarın kaldırın daha sonra gene yersiniz iç sesiniz acıktın msj.ını verdiğinde.

10 aralık 2010
cuma

bugün resmen aç kaldım. daha doğrusu yemek yemeye pek vakit bulamadım. sabah az buçuk yarım yamalak kahvaltı yaptım.

okulda nöbetçiydim. tenefüslerde yemek yiyemedim.

akşam gelince minik bir tabağa 8 tane filan minik köfte koydum. yanına da makarna. salata ve yoğurtla yedim. yavaş yavaş yediğim için acayip doydum.

şimdi elma filan yerim heralde. çok da yorgunum. uykum da geldi

bugün tartılmadım. tartılmayı da düşünmüyorum. zayıfladığımı biliyorum. kendimi güzel buluyorum. bu bana yeter

bugün eve gelirken dedim acaba cips alsam da akşam evde yalnız olucam oğlumla yeriz dedim. ama bidaa düşündüm de o kadar da çok istemediğimi farlettim ve vazgeçtim.

doğru yoldasın esther:87:...ama yinede aç kalmamaya çalış ,panikletme vücudunu.hiç bişey bulamazsan su iç.madem zayıfladığının hissine kapılmaya başladın,kendini aynada incelemeyi unutma.bunu yapamayacak kadar yorgunsan çoraplarını çıkar ayaklarını ve bileklerini incele kemiklerin ne kadar ortaya çıktığının yorumunu yap kafanda.ya da ellerine bak yüzüğün artık parmağında daha az iz yaptığını düşün.

evet ya bugün sağ parmağıma taktığım yüzük daha çok oynuyo.
valla aç kalmayı hiç istemiyorum. ama bugün öyle oldu.

bugün göbeğimin ne kadar küçüldüğünü farkettim. eşime de gösterdim. o da şaşırdı. sen naptın aşkım dedi. ben de hiiç dedim.hiçbişey yapmadım

11 aralık 2010
cumartesi

sabah 1 dilim ekmekle kahvaltı yaptım. azıcık sucuklu yumurta ydim.

akşama doğru çayla 1 dilim kek yedim

akşam kavurmalı pilav yedim. yanında yoğurt ve salata. ama bu kez midem bulanıncaya kadardeğil, doyuncaya kadar yedim.

ayrıca bugün inanılmaz bişey yaşadım. 1 hafta önce 81,5kiloydum.

bugün tartıya çıktım. aslında 40 gün tartılmayacaktım ama merakıma engel olamadım. ama tartıyı evden göndericem hemen.

bi baktım78 kiloyum. hem de tok karnına akşam yemeğindn önce tartılmıştım. üstelik adet oldum perşembe günü. valla benim kafam karıştı. bidaha asla tartılmıcam.

tebrikler esther senin adına çok sevindim.umarım devamı gelir.biliyorum değişimi farkettikçe insan dayanamayıp tartıya çıkıyo.ama şu an ne yazık ki kilonu biliyosun.ööle ve ya bööle hep 78 kiloyum diye düşüneceksin.bu sistemin başarısının devamını gelsin istiyorsan derhal aklından 78 kiloyu sil.olmak istediğin kiloya odaklan,o kadar olduğunu düşün zor da olsa hakikatten tartıya çıkma 38 bedenlik seçtiğin kıyafeti dene, üstüne olmaya başladıkça aldığın haz ve içine dolan mutluluk tartıda çıkan eksi rakamlardan daha büyük olacak emin ol.

haklısın canım. bidaa aynı hatayı yapmam umarım. evde tartı olmazsa yapmam.

13 aralık 2010
pazartesi

sabah normal kahvaltı yaptım. yumurta,zeytin,peynir,domates,salatalık

okulda bardak çorba içtim, çeyrek sandviç yedim

eve gelince sütlü nesfit yedim

yemekte
etli türlü, bulgur pilavı, salata yoğurt yedim

Meraba ester
ilk günden beri takip ediyorum yazılarını sanki beni anlatıyorsun...
Bende eğitim camiasından sayılırım. Düşüncelerimiz bile aynı kilo konusunda,
bende 78 le başladım 66 hedefim bakalım hayırlısı...

Ben beyaz ekmek ve beyaz princin çok kilo yaptığı kanaatine vardım. Birde benim kilomun en önemli sebebi akşam çayındaki tatlılar bir türlü engel olamıyorum siz bir çare bulursanız bana söyleyin olur mu
şimdilik iyi akşamlar

merhaba ETSA akşam çay içme.onun yerine mandalina elma ye. tatlı isteğini bastırıyor. ben artık akşamları çayı mümkün olduğunca tek içiyorum. yani yanında bişey yememeye çalışıyorum.ekmeği azalttım. pirinç yiyorum ama ölçülü. daha doğrusu pilav varsa 2 kaşık alıyorum yemekle karıştırıyorum öyle yiyorum. bu sayede az yiyorum. aslında ben kasmıyorum artık. vicdan azabı duymadan doyuncaya kadar yiyorum. yeme sürem baya uzadı. eskiden 5 dakkaydı şimdi yarım saate kadar uzuyor. tabi ben eskiden yediklerimin yarısyla doyuyorum bu uzun süreye yayınca.

14 aralık 2010
salı

sabah kahvaltıya vaktim olmadı. 1-2 lokma kek filan atıştırdım. 1 bardak çay içip uçtum okula.

okulda 1 bardak çorba içtim.

birkaç tenefüs sonra peynir ekmek yedim

akşam gelince 1 tabak etlipatlıcan, birkaç kaşık bulgur pilavı, yoğurt ve salata yedim

şimdi1 bardğa havuç ve salatalık doğradım uzun uzun onları atıştırıyorum ağzım boş durmasın diye. daha doğrusu oğluma yapmıştım.o yemedi bana kaldı :O

bugünlerde sokaktaki otobustekı zayıf hanımları inceliyorum hayranlıkla. gerçekten hayranlık duyuyuyorum ve onları içten içe kutluyorum, onlara saygı duyuyorum. yeyip yeyip şişirmemişler kendilerini. vücutlarına iyi bakmışlar. güzellik, sağlıklı, güzel bir vücut çok önemli çokkk. ben gerçekten çok ama çok istiyorum zayıflayıp sağlıklı ve güzel bir vucuda sahıp olmayı. belki zaman alıcak ama bu prensibi hayatıma geçirince ömür boyu buna sadık kalıcam ve şişmanlamıcam. kısıtlama olmadığı için çok gerçekçi bir olay. yasak yok. sadeceprensipler var. o da zaten iç ses, düşünce, beyin filan işte...

ben başaracağına inanıyorum esther,felsefenin özünü anladın ve benimsedin çünkü....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…