• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

diyet yapamam, spora vaktim yok, aburcubur yemeden duramam diyenler buraya.

Düşünce gücüyle zayıflama 2
Bir önceki postta bahsettiğim 232 sayfalık kitabı yaklaşık 3 saat içinde okudum. Çok fazla bir şey beklemiyordum aslında kitaptan sadece fikir vermesi açısından faydalı olabileceğini düşünmüştüm,öyle de oldu. Gel gör ki benim gibi konsantre olmak konusunda başarısız bir insan nasıl kitapta anlatılanları uygular bilmiyorum ama ben bunu deneyeceğim. Geelelim kitabın can alıcı noktalarına.

1- Kilo vermek istiyorsak zihnen, bedenen ve ruhen buna hazır olmalıyız.( ağlayarak yaptığımız diyetler, zorla yaptığımız koşular işe yaramaz.)

2- Tartıyı hayatımızdan çıkarıyoruz. ( Çünkü istediğimiz kiloyu tartıda gördüğümüz andan itibaren beyin yine kilo almaya programlanıyormuş)

3- Kilo verdikten sonra dolapta eskiye dair hiçbir şey kalmamalı. Nasıl olsa tekrar kilo alırız mantığıyla kıyafetleri atmamak niyetindeysek o zmn niye kendimize işkence edip kilo veriyoruz ki?

4- Büyük tabaklar yerine küçük tabaklarda yemek yiyerek beynimizi yanıltıyor ve önce gözümüzü doyuruyoruz.

5- Algımız her zaman zayıflıkta olmalı. Alışveriş yaparken şişmanlığımızı nasıl kapatacağımızı değil zayıfladığımızda ne giyeceğimizi düşünüyoruz.

6- Sevdiğimiz şeyleri yemek için kesinlikle bahanelere başvurmuyoruz. Çikolata yiyeceksekte bunu verdiğimiz 1-2 kiloya ÖDÜL olarak yemiyoruz. Zaten bize kilo aldıran bir şey ödül değil ancak ceza olabilir diye düşünüyoruz.

7- Kendimizi sürekli olarak zayıf hayal ediyoruz. Zayıfken ne giydik? ayna karşısında zayıf halimizle nasılız? insanların zayıf görüntümüze tepkileri neler? bunları düşünüyoruz.

8- Beynimize "çikolata istemiyorum, çikolata istemiyorum" diye komut verdiğimizde, zihnimizde çikolata kavramı canlanacak ve bunu gerçek sanacak hal böyle olunca bunu yapılması gereken bir komut olarak algılayacaktır. Bir başka deyişle çikolata istediğimiz halde çikolata istemiyorum diyerek beynimizi kandıramıyoruz.

9- Sürekli yemememiz gereken şeyleri zihinde hayal etmek en büyük yanlışlardan biri. Onun yerine faydalı yiyecekler hayal ediyoruz, zararlı şeyleri yesek bile yarısını yediğimizi düşünüyoruz. Yemekleri paylaştığımızı ayrıca koştuğumuzu, yüzdüğümüzü sıklıkla hayal ediyoruz.

10- İnsanların sizin kilolarınızla ilgili söylediği şeylere kulağınızı tıkıyorsunuz.

11- Yemekleri tatlarını ala ala, sindire sindire, yavaş yavaş yiyoruz. Lezzet için yemek yiyoruz ve midemizi tıka basa doldurmuyoruz.

12- Biz yemekleri beynimizin ihtiyacını karşılamak için değil bedenimizin ihtiyacını karşılamak için yediğimizde vücut depolama yapmaz, dolayısıyla kilo almayız. Bu sebeple zihnimizin istediğini değil bedenimizin istediğini yemeliyiz. Eğer şekerli bir şey istediğimizde bir kaç kuru üzümde bizi tatmin ediyorsa bu bedenimizin ihtiyacını karşıladık demektir ve bu kilo yapmaz.

13- Eğer beynimiz açsa dünyaları yesek doymayız bu da sürekli diyet yapmaktan, yasaklar koymaktan beynimizde kıtlık bilincinin oluşmasındanmış. Kıtlık bilincinden kurtulmak için zararlı yiyecekleri kendimize tamamen yasaklamıyoruz, en azından yarım yiyoruz, tıka basa midemizi doldurmuyoruz. Ve yazarın önerisi üç hafta boyunca ne yerseniz yiyin yarısını bırakıp 30 dak. sonra yiyin, bolluk bilinci için masanızda ufak sağlıklı atıştırmalıklar olsun diyor.

alıntıdır

ben başaracağına inanıyorum esther,felsefenin özünü anladın ve benimsedin çünkü....

canım benim inan sana çok şey borçluyum. bu felsefeyi kafama sen soktun. iyi kikonumu okumuşsun. sen dedikten sonra araştırmaya ve düşünmeye başladım.çok teşekkürler :71:

canım benim inan sana çok şey borçluyum. bu felsefeyi kafama sen soktun. iyi kikonumu okumuşsun. sen dedikten sonra araştırmaya ve düşünmeye başladım.çok teşekkürler :71:
rica ederim ne demek...başarılarını okuyarak ben de mutlu oluyorum.

slm canım hikayeni okudum ve sanki kendimi gördüm biraz daha ŞİŞKO sadece.
ben de öğretmenim benim 2 çocuğum var,87 kg yum 33 yaşındayım,ve zayıflamak istiyorum...gerçekten tebrik ederim seni sanırım daha 15 gün olmadı diyte başlayalı dimi ama 3-4 kg verdin demi,yanlış hatırlamıyorsam.
senin bu azmin beni de gaza getirdi.bugün zaten biraz dikkat ettiydim yarından inşallah hepten sarayım bu işe...
bi şey sorcam hiç spor yapabiliyor musun ya da hareket olarak neler yapıyosun*
seni takipteyim haberin ola...

slm canım hikayeni okudum ve sanki kendimi gördüm biraz daha ŞİŞKO sadece.
ben de öğretmenim benim 2 çocuğum var,87 kg yum 33 yaşındayım,ve zayıflamak istiyorum...gerçekten tebrik ederim seni sanırım daha 15 gün olmadı diyte başlayalı dimi ama 3-4 kg verdin demi,yanlış hatırlamıyorsam.
senin bu azmin beni de gaza getirdi.bugün zaten biraz dikkat ettiydim yarından inşallah hepten sarayım bu işe...
bi şey sorcam hiç spor yapabiliyor musun ya da hareket olarak neler yapıyosun*
seni takipteyim haberin ola...

merhaba canım. bana benzeyen birilierinin olduğunu bilmek çok güzel. beni takip etmen de hoşuma gitti. ben de bana destek olacak birilerini arıyordum. sanırım kilo verdim ama uzun zamandır kıtlıktan çıkmış gibi tıkınırken birden azaltınca su kaybım çok olmuştur. bu yüzden çok görünüyor sanırım ama zamanla yağlarım kilokilo eriyecek ve ben olmam gereken kiloya ineceğim inşallah. darısı tüm zayıflamak isteyenlerin başına. burda paylaşabiliriz yeyip içtiklerimizi. birbirimizegaz veririz :13:

hemen başla canım bu işe. en temel prensip yeme süresini uzun tutmak. ve burada yazan çok fazla faydalı bilgi var. umarım okuyabilmişsindir.

ben açıkçası spor yapamıyorum.hiç vaktim yok. sadece okula giderken durağa kadar günde yarım saat kadar yürüyorumdur. onun dışında okulda ayaktayım yorulana kadaroturmamaya çalışıyorum. bi de aklıma geldikçe karnımdan nefes almaya çalışıyorum ve kalçalarımı sıkıp bırakıyorum. basenlerim çok geniş de... yaptığım sadecebu. evde de hiç oturmuyorum. yemek bulaşık bebe derken baya yoğun ve hareketliyim. aslında yürüyüş bandı almak istiyorum ama param yok :) şimdilik böyle ...

15 aralık 2010
çarşamba

bugün dolmuşta giderken kulağım tıkandı. basınç yapmışgibi. gün boyu az duydum. naptıysam geçmedi. okulda da dersin birinde öğrencilerime söyledim pek iyi duyamıyorum dedim. öğrencilerimden bir erkek utana sıkıla yapmayın hocam manken gibisiniz. gençsiniz niye duymuyosunuz dedi. valla o kadar mutlu oldum ki anlatamam.

akşam da resmi bir yemeğe katıldım. eşim kıyafetlerimi giyince dedi ki sen baya zayıflamışsın ya napıyosun yeyip içmiyo musun dedi. ben de bişey yapmıyorum. yiyorum dedim. :27:

öyle ya. yiyorum. canım ne istiyorsa....

bugün gerçi abuk subuk beslendim ama öyle denk geldi

sabah vaktim olmadı yine biraz kek biraz çikolatalı ekmek yedim

okulda 1 bardak çorba içtim

acıkınca 1 dilim börek ve 1 mandalina yedim

akşam yemekte azıcık salata, azıcık et yemeği ve ayran içtim. şu an açım ama ayaklarımı üşüttüğüm için karnım gaz dolu bişey iyebileceğimi sanmıyorum.

Son düzenleme:
valla çok hayran kaldım size :) inanıyorum başarıcaksınız :) benim annemde öğretmen ve 78 kg fln benim bi de küçük kardeşim (çokta küçük değil 5 yaşında) var annem ondan sonra kilo aldı veremedi bi daha ztn öyle bi çabası da yok olsa tüm aile zayıflıycaz tam tersine yemeğe teşvik edio bizi :P sürekli poğaçalar, simitler fln :P 2 senedir kilo vermeye uğraşırım resmen onun yüzünden veremedim ama şu an anneannemlerde kalıyorum rahat rahat sağlıklı yaşıyorum bakalım bende 2011 in mart ayına kadar fln 65 olsam iyidir :) yeniden kutluyorum azminizi bravo valla :)

15 aralık 2010
çarşamba

bugün dolmuşta giderken kulağım tıkandı. basınç yapmışgibi. gün boyu az duydum. naptıysam geçmedi. okulda da dersin birinde öğrencilerime söyledim pek iyi duyamıyorum dedim. öğrencilerimden bir erkek utana sıkıla yapmayın hocam manken gibisiniz. gençsiniz niye duymuyosunuz dedi. valla o kadar mutlu oldum ki anlatamam.

akşam da resmi bir yemeğe katıldım. eşim kıyafetlerimi giyince dedi ki sen baya zayıflamışsın ya napıyosun yeyip içmiyo musun dedi. ben de bişey yapmıyorum. yiyorum dedim. :27:

öyle ya. yiyorum. canım ne istiyorsa....

bugün gerçi abuk subuk beslendim ama öyle denk geldi

sabah vaktim olmadı yine biraz kek biraz çikolatalı ekmek yedim

okulda 1 bardak çorba içtim

acıkınca 1 dilim börek ve 1 mandalina yedim

akşam yemekte azıcık salata, azıcık et yemeği ve ayran içtim. şu an açım ama ayaklarımı üşüttüğüm için karnım gaz dolu bişey iyebileceğimi sanmıyorum.

süpersinizzz yaaa çok güzel bi konu açmışsınız ve inanıyorumki çook yakın bi zamanda bu topiğe kilo vermek için değil kilo vermek isteyenlere tavsiyelerde bulunmak için gireceksiniz

takibindeyim bu topiğinn:16::16::16:

valla çok hayran kaldım size :) inanıyorum başarıcaksınız :) benim annemde öğretmen ve 78 kg fln benim bi de küçük kardeşim (çokta küçük değil 5 yaşında) var annem ondan sonra kilo aldı veremedi bi daha ztn öyle bi çabası da yok olsa tüm aile zayıflıycaz tam tersine yemeğe teşvik edio bizi :P sürekli poğaçalar, simitler fln :P 2 senedir kilo vermeye uğraşırım resmen onun yüzünden veremedim ama şu an anneannemlerde kalıyorum rahat rahat sağlıklı yaşıyorum bakalım bende 2011 in mart ayına kadar fln 65 olsam iyidir :) yeniden kutluyorum azminizi bravo valla :)

evde anne ne kadaretkili değil mi. ben de hem kendimi h evdekileri şişmanlattım. bi tek cılız oğlum kilo almıyo. aile boyu sağlıklı beslenmek lazım. benim annem de eskiden bana her gördüğünde zayıfsın derdi şimdi az ye diyor :) mesajın için teşekkürler canım

süpersinizzz yaaa çok güzel bi konu açmışsınız ve inanıyorumki çook yakın bi zamanda bu topiğe kilo vermek için değil kilo vermek isteyenlere tavsiyelerde bulunmak için gireceksiniz

takibindeyim bu topiğinn:16::16::16:

ay inşallah canım. ne güzel yazmışsın teşekkür ederim. insan gerçekten uyarılmaya muhtaç. bişeylerin bizi harekete geöirmesi gerekiyor.

16 aralık 2010
perşembe

gözlerim yanıyo. çok uykum var, daha yapcak işlerim var...

bugğn çok yoğundum. midem sırtıma yapıştı açlıktan. sabah kahvaltımı çok güzel yaptım peynir yumurta domates filan

okulda bir dakka boş kalamadım. bişey yeyip içemedim. zaten açlık aklıma gelmedihiç.

akşam yemeğinde kuru fasulye pilav salata yoğurt yedim.

kardeşim çay yapmış. yanına da reklamlarda lezzetinden çatlayan kurabiyelerden almış. valla canım hiç istemedi. laf olsun diye 1 tane yedim. ben harbi çok değiştim ya...

eskiden ne kadar zor birşeyi başarıyormuşum. her dakka aklımda yemek vardı. heranımda yiyecek bişeyler bulabiliyordum. artık ne yiyecek bişey buluyorum ne de aklıma geliyor.

diyet yaparken bile sürekli aklımdaydı yemekler. akşam ne yicem ara öğünde ne yesem. tüh şunu fazla yedim vah bunu az yedim... ne çekmişim ya. şimdi doyana kadaryiyorum iş bitiyor. başka şey düşünmüyorum

17 aralık 2010
cuma

bugün sabah kahvaltı yapamadım. bir toplantıya yetişmem gerekiyordu. bu yüzden açkarnına çay içince tansiyonum düştü. bayılmak üzereyken kendimi sandalyeye attım.

öle yemeinde tavuk şiş pilav ve salata yedim

akşam etli bezelye yedim yanındaazcık oğur ve salata

çok yorgunum bugün.çok ayrıntıya giremicem ama şu meşhur kitabı aldım

tek şişman beyniniz yasemin soysal

hiç başka değişim hissediyor musun?örn. kotunda hafiften bi bolluk,yüzüğünün daha da az iz yapması gibi?bunları paylaşman da önemli.

esther seni tebrik ederim. çok iyi gidiyorsun.
ama tavuk ve etin yanında pilav yememek lazım.
yoğurt+salata yeterli.
pilav, makarna, patates bunlar kiloyu gerçekten çok etkiliyor.
bir de hareketsizlik.

arkadaşlar ;

hafta sonu kendimi kaybettim ne yediğimi bilmiyorum...
kendimi çok kötü hissediyorum,
hafta içi iyi gidiyorum cuma akşamından pazar gecesine kadar habire yiyorum...

kendimden utanıyorum valla...

Öncelikle tüm yazılanları okdum estherle kardeş oldğumu düşündüm bu kdar aynı olabilir :9::9::9::1::1:
bende yaklaşık 1 ay önce kadar düşünce gücüne vede yediklerime sınır koymadan düzenli yemeğe başlamışım farkında olmadan burda yazılanları okuduktan sonra öğrendim. bu topicin en sadık izleyeceği ben olcam tıpkı kendimi gördüm ve benim için daha bi kamçılıyıcı oldu :) başlık için çok teşekkürler:82::82::82:

arkadaşlar ;

vede benimde sorunum hafta içi iyi gidyorum işteyken flan eve gelince canım bişiler yemek istiyo meyveyle engelliyorum.ama pazar günü çok boş kalıyorum sürekli bişiler yemek isitiyorum :D o huyumu değiştiremedim daha :) Bide doktorum bana yatmadan önce 1 çay bardağı yoğurda 1 tane kivi doğrayıp üstüne tarçın atmamı sölemişti ben bi aydır bunu uyguluyorum tarçının şekeri düzenleme etkisi varmış gerçekten şeker istemiyor canım ertesi gün denemenizi tavsiye ederim:24::24:

hiç başka değişim hissediyor musun?örn. kotunda hafiften bi bolluk,yüzüğünün daha da az iz yapması gibi?bunları paylaşman da önemli.

kesinlikle hissediyorum canım. mesela sağ elimin yüzük parmağıma taktığım yüzüğümüartık orta parmağıma takıyorum

göbeğim bariz şekilde küçüldü

kabanımın içine sıgmaya başladım :))

esther seni tebrik ederim. çok iyi gidiyorsun.
ama tavuk ve etin yanında pilav yememek lazım.
yoğurt+salata yeterli.
pilav, makarna, patates bunlar kiloyu gerçekten çok etkiliyor.
bir de hareketsizlik.

ben diyetisyene giderken etin yanında pilav veya ekmek yememi söylüyordu. zaten 2 kaşık piavdan bişiy olmaz ki.

arkadaşlar ;

hafta içi kendiniçokkısıtlıyor olmalısın. haftasonu da herkes evde. ne bulursan yiyosundur.

Öncelikle tüm yazılanları okdum estherle kardeş oldğumu düşündüm bu kdar aynı olabilir :9::9::9::1::1:
bende yaklaşık 1 ay önce kadar düşünce gücüne vede yediklerime sınır koymadan düzenli yemeğe başlamışım farkında olmadan burda yazılanları okuduktan sonra öğrendim. bu topicin en sadık izleyeceği ben olcam tıpkı kendimi gördüm ve benim için daha bi kamçılıyıcı oldu :) başlık için çok teşekkürler:82::82::82:
QUOTE]

ooo çok sevindimcanım. aynı duyguları paylaşınca birbirimize daha çok yardımcı oluruz. ben bugün düşünce gücüile zayıflama kitabını okumaya başladm. paylaşıcam sizle öğrendiklerimi

Back