- 7 Haziran 2010
- 1.403
- 2.734
-
- Konu Sahibi LadyInGray
Olea merhaba. Teşekkürler mesajlarıgiler için. Ben test yaptırmadım ama ekmeği ve hatta gluten içeren her şeyi kestikten sonra o kadar çok şey değişti ki hayatımda. Zihnim açıldı, yorgunluk, karamsarlık, depresyon kalmadı, bağırsaklarım tıkır tıkır! Bu büyük bir mesaj bence. Zaten Hashimoto Tiroidi gibi hastalıkların çoğunu son dönemlerde gluten intoleransı ile açıklıyor bir çok uzman. Eylül ayında Anti TG değerlerime baktırtacağım, eğer azalmışsa kendimle ilgili bu tespitim doğrulanmış olacak. @bluesgirl sen de Olea'nın dediği ve benim yaptığım gibi bir dönem gluteni keserek deneyebilirsin.
merhaba, kendim için doğru olanı bildiğimi düşünüyorum ben de. gluteni ve şeker bırakarak yeniden doğdum diyebilirim. ben çölyaklı olduğumu öğrendiğimde 83 kiloydum, iltihaplı sivilcelerim, karın ağrılarım hiç bitmeyen yorgunluğum vardı. çoğu çölyaklı zayıflar ama ben kilo veremiyordum. tabi hashimoto, insülin direnci de buna eşlik ediyormuş. bunlar da etken. çölyaklı olmak beslenme işine kafa yormama neden olduğu için bu hastalığın bende olduğuna seviniyorum bile. çünkü büyük ihtimalle bunları başkasından duysam sağlıklı yaşamla kafayı bozmuş insanların deli saçması derdim. poğaça,börek,şekerli şeylere bu kadar düşkün olmamın,lezzetli bulmamın nedeninin bozulmuş algılarım olduğunu farketmezdim.
daha sonra ilk insan diyeti kitabı, dr mercola ve ahmet aydınla paleoyla tanıştım. paleocafe de türkçe iyi bir kaynak. sivilce, hipoglisemi, hashimato,insülin direnci hepsinden kurtuldum. en önemlisi yiyecekle olan ilişkimi normalleştirdim. 3 yıldır falan da intermittent fasting ( leangains sitesinden bilgi alınabilir) ekledim ve 53 kilo, enerjik, sağlıklıyım. tabi biraz kötü beslensem herşey geri geliyor. zaten bir süre sonra boş besinleri sevmemeye başlıyorsunuz. nacizane bunun yanında compaud egzersizler( squat,deadlift gibi.) dumbell çalışmaları yapmanızı öneririm. kas kadın için çok önemli. büyüme hormonu,kemik sağlığı,insülin dengesi,metabolizma hızı ve tabi estetik görünüm için.
başlangıç için yardımcı bir video
Merhaba Olea
Karın ağrısı dışında tüm semptomlar tutuyor, ben de aynı şeyleri yaşadım. Sizde de hashimoto olması da benimde bir ışık yaktı tekrarHep diyordum ki neden otoimmün bir hastalığım var, neden yıldan yıla kilo alıyorum, neden çok sağlıksız olan Dukan diyetini yaptığımda antikor oranları düştü? Bunları araştırırken paleo diyeti ile tanışmıştım ama tabi adapte olması zor gözüküyordu. Şu anda Karatay ile gayet iyi gidiyorum. Umarım ben de sizin gibi normal kiloma inip, hashimotodan, polikistik overden ve insülin direncinden kurtulurum.
İntermittent fasting'i hiç duymamıştım, hemen biraz göz gezdirdim. Zaten uzun zaman önce az ve sık yeme olayının üzerini cizmistim ama bu intermittent fasting olayı ile hiç karşılaşmadım araştırma yaparken. Bu konuyla ilgili bolca okuyacagim.Teşekkürler beni tanıştırdığınız için, iyi ki görmüşsünüz benim topiciBen insülin direncinden kurulduktan sonra autoimmmune protocol diet uygulamayi düşünüyorum eğer hala Hashimoto'dan kurtulamamis olursam
http://aiplifestyle.com/what-is-autoimmune-protocol-diet/
Video için de çook tesekkürlerAslında kas kütlesi konusunda şanslıyım, hep düzenli aralıklarla ağırlık çalışmıştım 1 yıl kadar. Ondan önce de bir basketbol ve antreman geçmişim var. Ve sanırım kaslarimin tamamını kaybetmedim çünkü kimse kilomun 80'in üzerinde olduğuna inanmıyor. Bu ay yaptığım egzersizlerin fotolarını ekledim, görmüşsünüzdür sanırım, baya çok squat var :). Bu rutini bitirince daha komplike ve üst seviye (alternate lunges, burpees gibi) hareketleri ekleyecegim ve ancak ağustos ayında bir salona yazılıp ağırlık kaldırmaya başlayacağım inşallah Şu anda hafif gidiyorum eklemlerime sorun cikarmamak için
Dukan diyetindeki yağ kısıtlaması tamamen yanlış ve dediğiniz gibi proteinin nereden geldiğine hiç bakilmiyor. Ben o dönem piliç etiyle ilgili hiçbir şey bilmiyordum ve piliç tuketiyordum. Yavuz Dizdar hoca sağolsun, uyandım, eve sokmuyoruz. Ben müthiş bağırsak tembelliği yaşadım. Zaten cok sık konstipasyon yaşayan bir insandım, dukanla mahvoldum. Sonu kötü bitti biraz ne yazık ki.ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu. otoimmün hastalıkların hepsinin inflamasyon ve bağırsak geçirgenliğiyle alakalı olduğu savına katılıyorum. çünkü zincirleme geliyorlar. ben de otoimmün rahatsızlıktan bol bir şey yoktu. yara iyileşme problemim bile geçti bunu doktora söylediğimde; saçmalama tesadüftür diyor! ben yaşıyorum yahu. ee şimdi ben bu adamların dediklerini mi uygulayayım? koruyucu hekimlik diye birşey yok. her şey mekanik. ben dukanın sağlıksız olduğunu düşünmüyorum aslında. yağ kısıtlaması ve besinlerin kaynağıyla ilgilenmeyip jambonu falan serbest bırakması dışında. 3 4 ay kadar ketojenik diyet yapmıştım ve çok faydasını görmüştüm, ama sürdürülebilirliği yoktu. ona benziyor. sırf protein yeşil sebzeler ve yağ var onda da. size ne gibi zararı olmuştu?
ortak noktalarımız var ben de basketbol oynadım. ben inanıyorum başaracağınıza. zaten mantığını halletmişsiniz. araştırmışsınız. otoimmün diyetine bakacağım.
sevgiler.
Canım bence bişey yemek için dayanamadığında spor yaparken çektiğin o anları aklına gertir.VE tadını bildiğin şeylerin sana hiçbi faydası olmayacak bunu düşün:)Dün yediğim kuru pastaların cezasını öyle bir cektirecegim ki kendimeee. Hele kahvaltımın üzerinden 2 saat geçsin...
Merhaba M MoonauspiciosCanım bence bişey yemek için dayanamadığında spor yaparken çektiğin o anları aklına gertir.VE tadını bildiğin şeylerin sana hiçbi faydası olmayacak bunu düşün:)
HoşgeldiiiiiiinHerkese günaydın ;Bende elimden geldiğince buradayım:) Sabah ve öğle yemeği olarak 2 öğün yiyorum.Günde en az 2 litre su içiyorum.Şuan en büyük sorunum işten eve gidince spor yapamamak.Bi başlasam devamı gelicek ama bugün yeni bir ay ve bugün sıfırfan başlıyorum herşeye.Amacım bayram tatiline 5 kilo vererek 70 kg olarak girmek :)
Evet nick bi karışım :)Merhaba M Moonauspicios
Nickin ne ilginç. Moon ve suspicious kelimelerinin karışımı galiba
Bakış açın süper aslında, tadını biliyorum, neden yiyeyim ki?
Ama ben son birkaç yılda anladım ki ben şeker bağımlısıyım. Sigara tiryakileri sigara içemeyince sinir yapar ya, ben de öyleyim. Resmen moralim bozuluyorBen de öncesi sonrası fotolarına fln bakıyorum, foruma takılıyorum.
Çooook tesekkürler, inşallah. Ben de 172 olduğum için 84 olduğum çok anlaşılmıyor ama tabi 70 olduğum günleri çok özlüyorum ama bundan da önemlisi sağlık problemleri canıma yettiEvet nick bi karışım :)
Bu arada hayatımdaki sıkıtılı bi dönemde 94 kiloya çıkmıştım.Boyum 1,75 olduğu için çok kötü değildi ama şuan 75 kiloyum.Amacım benimde 60-65 bandına inmek.Ben verdim sende verirsin merak etme. Sadece azim ve ileriye bakmak önemli.Ne tyediğin çok önemli değil bence ölçülü yemek ve fast food hayatından çıkarmak..Az ve kararında yemek günde ortalama 40-45 dakika spor.Bana inan sonuç süper oluyor:) Ben kendime ekliptik bisiklet almıştım ve çok faydasını gördüm. Bugünden itibaren başlıyorum bende .Hepberaber başaralım :)
Üniversite son sınıf stresi, dedemi kaybetmem hepsi bi arada denk geldi. Ve kaçınılmaz son yemek yemek tek çaremdi sözde. Sonra baktım olmuyor ,dur dedim :) 19 kilo verdim ,şimdi sıra son 10 kiloda:)Eve gidince ilk işim 20 dakika koşu ve sonrasında karın egzersizleri olucak:)Çooook tesekkürler, inşallah. Ben de 172 olduğum için 84 olduğum çok anlaşılmıyor ama tabi 70 olduğum günleri çok özlüyorum ama bundan da önemlisi sağlık problemleri canıma yetti
Eliptik bisiklet bizde de vaaaarAma biraz sıkıldım sanırım ben ondan. fitnessblender videoları ile devam etmeyi düşünüyorum. Yalnız dediğin gibi çok faydalı bir şey eliptik, popoyu inanılmaz toparliyor. Haftada bir de olsa kullanmam lazım. Bence de hepberaber basaralim
Sen 94'e nasıl ya da neden çıkmıştın?
Ben de geçen yıl aneannemin kanserle savaşı sırasında en kötü beslenme sürecini geçirdim. Sanırım 7-8 kiloyu o dönemde aldım. Bu tür durumlarda daha sağlam durmak gerekiyor ama ben de başaramadım.Üniversite son sınıf stresi, dedemi kaybetmem hepsi bi arada denk geldi. Ve kaçınılmaz son yemek yemek tek çaremdi sözde. Sonra baktım olmuyor ,dur dedim :) 19 kilo verdim ,şimdi sıra son 10 kiloda:)Eve gidince ilk işim 20 dakika koşu ve sonrasında karın egzersizleri olucak:)
Ben 83'ü görsem p.tesi, 1 saat mezdeke oynayabilirim!Lady süper gidiyorsun, motivasyonun çok yüksek bakıyorum da. O kuru pastaları da düşünme artık, olan olmuş. Pazartesi kaç kilo çıkacağız acaba? Tartıda görmek istediğin, gönlünden geçen bir rakam var mı? Ben 55 başlarını görmek istiyorum.