- 1 Mayıs 2012
- 1.014
- 1.131
-
- Konu Sahibi LadyInGray
Merhaba blues hemen sorularını cevaplayayim. Uzman diyetisyenlerin % 99 u kalori sayma yöntemiyle çalışıyor. Ben bu yöntemi onaylamiyorum, yaşayarak gördüm bunu. İngilizce'de buna 'been there, done that' diyorlar ya, aynen öyleMerhaba Lady. Seni cesaretinden ve güçlü duruşundan ötürü kutluyorum.İyi ki bu topiği açmışsın. Okuyunca kayıtsız kalamadım açıkçası. Şimdi anlatacaklarımı daha yolun başındayken paylaşmam daha mantıklı. Eğer bir 7 kilo vermiş olsan söylememin pek bir manası kalmayacaktı.Ne demek istiyorum anlatayım;
Kilo vermek ama nasıl ? Aslında önemli olan -doğru şekilde- kilo vermek ve sistemi oturtup bir daha hayatın boyunca kilo problemi yaşamamaktır. Amacımız yağ yakmak olmalı fazla kiloları kesinkes yağdan vermeliyiz. Kastan değil. Kaslar çok ama çok önemli. Eğer hem kaslardan hem yağlardan kilo verirsek evet zayıflıyoruz evet tartıda istediğimiz sayıları görüyoruz evet giysiler vücudumuzu örtüyor iyi gözüküyoruz dışarıdan ama aynadaki çıplak halimiz hiç iyi durmuyor.Kilo verirken kaslarımıza gözümüz gibi bakmalıyız. Bunun tek yolu; ağırlık çalışmaktır.
Kesinlikle ağırlık çalışmalısın Lady. Biz kadınlar ağırlık çalışmak zo-run-da-yız. Vermek istediğin kilo miktarı az buz değil. Eğer kaslardan verirsen o kasları yerine koyman hiç kolay olmaz.Yıllarını alır. Kaslar vücudumuzu sıkı, diri gösterir. Sadece kardiyo yaparak kilo vermek en en büyük yanlışlardan biri.Ağırlık çalışmadan sadece kardiyo yaparak kilo veren kadınların pişman olduklarını gördüm.Evet kilo vermişler ama sonuçtan mutlu değiller. Düşünsene o kadar emek veriyorsun ama yine sonuçtan memnun değilsin.Kesinlikle baştan doğru strateji ile yola çıkmak gerekiyor.
Uyarıda bulunmak istediğim konu buydu. Vücut yapın nasıl bilmiyorum. 1.72; boyun gayet güzelmiş, tam kararında.Bu boya tam yakışan kiloyu bulmak senin elinde.Bence kendini 15 ile sınırlandırma bir vermeye başla ağır ve sağlam şekilde bir ilerle. Belki 66 kilo belki 64 kilo ile harikulade gözükeceksin. (bu arada haftada maksimum 1 kg vermeliyiz.)
Lütfen tartıya çok takılma.Sayılar hiçbirşey aslında.Vücudumuzdaki değişimleri giysilerimizden (örneğin; jean) yada aynadan daha doğru şekilde gözlemleyebiliriz.Önemli olan çıplak halde aynada nasıl göründüğümüz, kendimizi çıplak halde beğenmemiz değil mi ?
Evet sağlık problemi olmayan bir hemcinsine göre işin daha zor. Ama yapılmayacak üstesinden gelinmeyecek şeyde değil. Hem hastalıklara rağmen ciddi kilo vermen ve hedefine ulaşman o hedefi daha anlamlı kılacaktır.
Anladığım kadarıyla geçmişte yaşadıkların baya yıpratmış seni.Hissettiklerin şu an için normal.Şöyle düşün; bu durumun tam tersini yaşayacağın günlerde gelecek er ya da geç.O zaman işte kendinle gurur duyacaksın.
Bu arada sporun yanında beslenme çok önemli. Proteinler kaslar için elzem. Biliyorsun bu isimli diyetlere güvenmiyorum. Karatay diyetine oldukça mesafeliyim. (programlardan dinlediğim kadarıyla) %100 bu diyete güvenme derim. Senin paylaşacağın öğünleri inceleyerek az çok nasıl beslendiğini irdelemeye çalışacağım.İlk paylaştıklarına bakarsam kahvaltı ve akşam öğünleri güzel fakat neden öğleni az tuttuğunu anlayamadım.Bunu açıklar mısın merak ettim.Öğlen dengeyi bozuyor gibi geldi, akşam yüklenme riski var.
Birde iki sorum olacak;
Bir, (hastalıklarının olması bu soruyu aklıma getirdi hemen) Neden bir uzman diyetisyenle beraber ilerlemeyi tercih etmiyorsun?
İki, sporunu nasıl ne şekilde yapmayı düşünüyordun?
Bu arada özelden sana ağırlık çalışmasının mantığı ve önemine dair dökümanlar atacağım. ( konuyu işgal etmek istemedim.) Öyle kuru kuru ağırlık çalış kolay gelsin demekle olmaz çünkü. :)
Lütfen paylaşımlarını düzenli tutmaya çalış derim.Birde sadece beslenme değil nasıl hissediyorsun (mesela aç kaldın mı o gün, halsiz hissettin mi gibi) ve o günkü sporun nasıl bunları da paylaşırsan süper olur. Fazla yükleri attıkça kendini çok daha iyi hissedeceksin buna emin ol.Sadece zaman ve sabır gerekiyor. Nacizane söylemek istediklerim bu kadardı.Bende topiğini takip etmeye çalışacağım.Hadi bakalım kolay gelsin.
Teşekürleeeeeeer! Ben de sizi takip ediyorum.Günlüğünüz hayırlı olsun, uğurlar getirsin size.
Rica ederim tatlım.Merhaba blues hemen sorularını cevaplayayim. Uzman diyetisyenlerin % 99 u kalori sayma yöntemiyle çalışıyor. Ben bu yöntemi onaylamiyorum, yaşayarak gördüm bunu. İngilizce'de buna 'been there, done that' diyorlar ya, aynen öyle
İkincisi şu anda kondüsyonum düşük olduğu için 1 hafta kardiyo yapacağım, hafif hafif. Bu kadar kiloyu taşıyan eklemlerime bir mesaj yollamak içinÖnümüzdeki hafta paykasacaktim aslında spor rutinimi. Uzun uzun kardiyo yerine kısa ve intervaller içeren egzersizleri tercih ediyorum. Ayrıca kardiyo ve vücut ağırlığı kullanarak egzersiz yapmayı sağlayan egzersizler şu anda benim için uygun olur diye düşünüyorum.
Zaten yediklerim den de anlaşılacağı üzere protein alımı konusunda sıkıntı yok, öğünlerime gayet dengeli
ben de isimli diyetlere şüpheyle yaklaştım uzun süre. Ama ara öğün denilen şeyin bizim dogamiza uygun olmadığını kesin olarak öğrendikten sonra bir bakayım dedim şu Karatay'a. Kitaplarını okuduktan sonra zaten kararımı vermiştim. Gerçekleri bu kadar korkusuz dile getiren kimse yok zaten. Şu anda moda olan neyse ona takılıp gidiyor herkes. Ben de yaptım bunu zamanında.
Şimdi hemen günün özetini yazmam lazım. Motivasyon için teşekkürler
Blues, Karatay hoca TV'de ilk boy göstermeye başladığı zaman açık söyleyeyim gıcık olmuştumRica ederim tatlım.Beslenmede farklı düşündüğümüz noktalar varmış. :)) Olsun varsın biz hedeflerimize ulaşalım da varsın farklı yollardan olsun. Pekala o zaman spor rutinini bekliyorum.
Anlıyorum Karatay hoca bana çok güven vermedi galiba. Şüpheyle yaklaşıyorum kendisine.Bir ara protein tozları kalbi büyütür diye afedersin ama abuk sabuk konuşmuştu. Onca bilimsel araştırmayı çöpe atalım o zaman.Yetkin olmadığı alanda profesör dahi olsa konuşamaz, toplumu yanlış bilgilendiremez.Sporcu beslenmesi apayrı bir dal. Her neyse..
Evet Karatay'ın doğru söylediği şeyler yok mu tabi var şeker konusunda özellikle zehir diyor.İşlenmiş gıdalar değil doğal beslenin diyor yine.Ama katılmadığım şeylerde söylüyor. (bazı programlarda dinlemiştim önceden) Aklıma yatmadı bazı söyledikleri (misal yağ konusu) Savaş Hoca güzel bir video yapmış bak. Ben bu adama güveniyorum. Bilimi ön planda tutarak konuşuyor hep.Bu videoyu izlemek benim için yeterli olmuştu.Senin öyle birşeye körü körüne inanıp bağlanmayacağını tahmin ettiğim için videoyu ekliyorum. Birde bunu izle derim.
Yalnız ekmek konusunda ne yapsam diye kara kara düşünüyorum.(ekmek dediysem beyaz ekmek değil tabi ki :)
Öyle aşırı zaten tüketmem ama birden mi kessem yoksa her öğünde 1 dilime mi indirsem napsam sence. Bir sabah evimde ekmek yoktu ceviz, peynir, yumurta, yeşillik, yeşil elma falan yemiştim.Sonra farkettim Karatay kahvaltısı yapmışım farkında olmadan. :)) Savaş hocada hiç ekmek tüketmezmiş.E malum Karatay hocada ekmek düşmanı :))
Aaa öyle mi ben hala gıcık oluyorum diyebilirim.Blues, Karatay hoca TV'de ilk boy göstermeye başladığı zaman açık söyleyeyim gıcık olmuştumBöyle hafif azarlayarak, sert sert konuşuyor ya, hemen cizmistim üstünü. Çünkü hayatımda en nefret ettiğim şeydir.
Ve ben de adının önüne'bilimsel' ibaresi konulan her şeyi güvenilir sayardim. Ama gıda ve ilaç sektörünün ne kadar vicdansız ne kadar gaflet içinde olduğunu öğrendikten sonra 'hangi bilim' diye sormadan edemiyorum. Sana daha önceden bahsettigim kitap vardı ya, Our Stolen Future, çalınan geleceğimiz, inanilmaz bir aydınlanma yaşattı bana. Bilimsel diyince hımmmm demeden duramıyorum.
Mesela yumurta, kolestrol yapıyor diye kötü adam ilan edilmişti, sonra? Tereyağ da öyle. Times dergisine kapak oldu.
Ekmek konusunda çok acımasız olacağım tamamen bırak diyeceğim ama yok, tamam korkma, haftada birkaç defa olabilirKahvaltıda yediklerimi gördün ve düşün, saat 1'e kadar acıkmıyorum. Karatay ın aktardığına göre, yemek yedikten 4-5 saat sonra leptin diye bir hormon devreye giriyor ve vücuttaki yağların kullanılmasını sağlıyor. Sabah yediklerin sayesinde saatlerce tok olduğun için acikmadan yağ yakıyosun. Ayrıca hayvansal protein alımı da yüksek olduğu için, tabi spor da yaparsan kas kaybetmiyorsun.
Yarın gluten le ilgili birkaç şey anlatmak istiyorum, bir de videoyu izlerim, yorumumu aktarırım
Bugün diyetimin 3. günü ve yine her şey yolunda gitti, çok şükür. Yediklerim ilk iki günle aynı ama bir önceki mesajimda söylediğim gibi yumurta bittiği için, peynir miktarını artırdım kahvaltıda. Yumurtalarını aldigim tavukların çoğu kuluçkaya yatmış
Sabah 07.30
Öğlen ara öğün 13.00
Akşam 19.15
Rica ederim tatlım.Beslenmede farklı düşündüğümüz noktalar varmış. :)) Olsun varsın biz hedeflerimize ulaşalım da varsın farklı yollardan olsun. Pekala o zaman spor rutinini bekliyorum.
Anlıyorum Karatay hoca bana çok güven vermedi galiba. Şüpheyle yaklaşıyorum kendisine.Bir ara protein tozları kalbi büyütür diye afedersin ama abuk sabuk konuşmuştu. Onca bilimsel araştırmayı çöpe atalım o zaman.Yetkin olmadığı alanda profesör dahi olsa konuşamaz, toplumu yanlış bilgilendiremez.Sporcu beslenmesi apayrı bir dal. Her neyse..
Evet Karatay'ın doğru söylediği şeyler yok mu tabi var şeker konusunda özellikle zehir diyor.İşlenmiş gıdalar değil doğal beslenin diyor yine.Ama katılmadığım şeylerde söylüyor. (bazı programlarda dinlemiştim önceden) Aklıma yatmadı bazı söyledikleri (misal yağ konusu) Savaş Hoca güzel bir video yapmış bak. Ben bu adama güveniyorum. Bilimi ön planda tutarak konuşuyor hep.Bu videoyu izlemek benim için yeterli olmuştu.Senin öyle birşeye körü körüne inanıp bağlanmayacağını tahmin ettiğim için videoyu ekliyorum. Birde bunu izle derim.
Yalnız ekmek konusunda ne yapsam diye kara kara düşünüyorum.(ekmek dediysem beyaz ekmek değil tabi ki :)
Öyle aşırı zaten tüketmem ama birden mi kessem yoksa her öğünde 1 dilime mi indirsem napsam sence. Bir sabah evimde ekmek yoktu ceviz, peynir, yumurta, yeşillik, yeşil elma falan yemiştim.Sonra farkettim Karatay kahvaltısı yapmışım farkında olmadan. :)) Savaş hocada hiç ekmek tüketmezmiş.E malum Karatay hocada ekmek düşmanı :))