- 30 Ağustos 2014
- 1.195
- 5.176
-
- Konu Sahibi LadyInGray
Merhaba, video'yu izledim. Bu kadar emek verip hazırladığı bir çalışmanın henüz girişinde, "Kitapları okumadım" demesi hiç iyi bir intiba bırakmıyor, öncelikle bunu söylemek istiyorum. İnternetten bile indirilebilen, ilk kitabı okuyabilirdi en azından. Zaten okusaydı karbonhidratlarla ilgili getirdiği eleştiriyi getirmeyecekti muhtemelen.
Canan Hoca, hiç karbonhidrat almayın demiyor ki, "karbonhidratları sağlıklı kaynaklardan alın" diyor. Mesela sebzelerden, mesela mercimekten vs. Haftada en az iki kere mercimek yiyin diyor. 100 gram mercimekte 48 gram karbonhidrat var. 1 salatalıkta 4 gram, 1 domateste 6 gram, 1 adet kuru soğanda 10 gram karbonhidrat var. Bunlar şu anda aklıma gelenler. Bunları bolca yiyin diyor, karbonhidratları bu ve benzerlerinden alın diyor.
Kolestrolün damarları tıkadığından bahsetmiş. Canan Hoca kolestrolü önemsemiyor, çünkü her gün kar kış demeden 45 dakika tempolu yürüyün diyor. Bu düzenli egzersizi yapan bir insanın, sigara da içmiyorsa ve karatay'a uygun beslendiği için insülini kontrol altındaysa damarları tıkanmaz ki.
Son olarak da, hocanın lahmacunu önermesinin sebebi, mayasız-ince hamur olması. Onu da çok nadir yiyin diyor zaten.
Yine de faydalı bir çalışma olmuş, sonuçta yarı yarıya hemfikirler neredeyse. Bence kitabı okumuş olsaydı daha fazla ortak nokta olurdu. Paylaşımlarınız çok güzel, teşekkür ederim, çok faydalanıyorum.
Geçmişte marketten yumurta almışsındır illaki onlarla şimdiki yediğin yumurtalar arasında bariz bir tat farkı var mı ? Süpermarketlerde organik yumurtalar var ama normal yumurtalardan çok daha pahalı.Yumurtada önemli bir besin kaynağı şimdi.Bugün yumurta bittiği için yumurta yiyemedimYumurtalarım doğal şartlarda yaşayan, tüm gün keyifli keyifli yemyeşil bir bahçede dolaşan tavuklardan geliyor. Karatay'a olan inancımı kuvvetlendiren şeylerden biri de bu, yerel üretime yönlendiriyor bizi. Ben süt ve yumurtayı direk olarak üreten kişiden alıyorum. Hayvanların ne ile beslendiğini biliyorum. Bu gerçekten harika bir şey.
Merhaba. Nickiniz beni gülümsetti. :) Umarım birgün onu baharherbaharformunukorur olarak değiştirirsiniz. :)
Savaş Hoca'yı ilk kez izlediniz sanırım. Çok yoğun bir iş temposu vardır. Zamanım yok tabirini çok sık kullanır. O yüzden kitabı okuyacak vakti yoktu eminim. Karatay'ın yer aldığı programları izleyip videoyu yapmış.İzlemeseydi eleştirilebilirdi bencede.Zaten izlediği kadarıyla yorumlar getirmiş.Bu arada linkteki videoları izlemenizi öneririm;
https://www.youtube.com/playlist?list=PLCJ1UL5ebCUH0WdATPLeuY245a2dW0Fbk
Rica ederim.Faydalı olmasına sevindim.Bende kalori sayımınun elzem olduğuna inanıyorum.Öte yandan Karatay'ın söylediklerine şüphe ile yaklaşmaya devam ediyorum.Yalnız Lady ile siz benden farklı olarak neler yiyip neler içiyorsunuz onları merak ediyorum.O yüzden yazmasamda beslenme günlüklerinizi okumaya çalışacağım. Sizinde topiğinize baktım.Nacizane söyleyeceğim şey; sadece tempolu yürüyüşle kilo vermekle hata yaparsınız. O hatayı yaptığım için uyarmak istedim. Lütfen dikkatle izleyin;
Canım videoyu parça parça izleyip yazacağım, çünkü diğer türlğ çok uzun olacak.Rica ederim tatlım.Beslenmede farklı düşündüğümüz noktalar varmış. :)) Olsun varsın biz hedeflerimize ulaşalım da varsın farklı yollardan olsun. Pekala o zaman spor rutinini bekliyorum.
Anlıyorum Karatay hoca bana çok güven vermedi galiba. Şüpheyle yaklaşıyorum kendisine.Bir ara protein tozları kalbi büyütür diye afedersin ama abuk sabuk konuşmuştu. Onca bilimsel araştırmayı çöpe atalım o zaman.Yetkin olmadığı alanda profesör dahi olsa konuşamaz, toplumu yanlış bilgilendiremez.Sporcu beslenmesi apayrı bir dal. Her neyse..
Evet Karatay'ın doğru söylediği şeyler yok mu tabi var şeker konusunda özellikle zehir diyor.İşlenmiş gıdalar değil doğal beslenin diyor yine.Ama katılmadığım şeylerde söylüyor. (bazı programlarda dinlemiştim önceden) Aklıma yatmadı bazı söyledikleri (misal yağ konusu) Savaş Hoca güzel bir video yapmış bak. Ben bu adama güveniyorum. Bilimi ön planda tutarak konuşuyor hep.Bu videoyu izlemek benim için yeterli olmuştu.Senin öyle birşeye körü körüne inanıp bağlanmayacağını tahmin ettiğim için videoyu ekliyorum. Birde bunu izle derim.
Yalnız ekmek konusunda ne yapsam diye kara kara düşünüyorum.(ekmek dediysem beyaz ekmek değil tabi ki :)
Öyle aşırı zaten tüketmem ama birden mi kessem yoksa her öğünde 1 dilime mi indirsem napsam sence. Bir sabah evimde ekmek yoktu ceviz, peynir, yumurta, yeşillik, yeşil elma falan yemiştim.Sonra farkettim Karatay kahvaltısı yapmışım farkında olmadan. :)) Savaş hocada hiç ekmek tüketmezmiş.E malum Karatay hocada ekmek düşmanı :))
Aynen aynen aynen!! Çok teşekkürler mesajın için. Kilolarımız benziyor, innnnşallah ben de 60'ları görürümTopigin hayırlı olsun. Bende kalori sayiminla 88 den 64 düşmüştüm sonra tekrar 70 oldum karatayla 63 düştüm ve nerdeyse 2 aydır kilo almıyorum en sağlıklı kilo verme yöntemi bence, bağırsak aliskanligim diğer diyetlerle bozulmuştu karatayla düzeldi inanki. Eşim de 1.5 ayda 7 kiloverdi karatayla yine ve oda hala aynı kiloda yani verdiğini geri almiyorsun. Ayrıca proteinde çok olduğu için sporda yaparsan bu diyetle çok guzel sıkılasiyorsun kas kutlen artiyor. Vücut dengen duzeliyo ve ben şimdi istesemde çikolata vs abartamiyorum midem kabul etmiyo . Başarılar cnm
Köy yumurtalarında sarının rengi bazen açık sarı bazen koyu sarı oluyor Blues. Tad olarak bir farkı yok, boyutları daha küçük tabi ki. Fotosunu çekerim senin içinGeçmişte marketten yumurta almışsındır illaki onlarla şimdiki yediğin yumurtalar arasında bariz bir tat farkı var mı ? Süpermarketlerde organik yumurtalar var ama normal yumurtalardan çok daha pahalı.Yumurtada önemli bir besin kaynağı şimdi.Şu yumurtalarının çiğ halini bir çekip paylaşır mısın sarısı nasıl mesela? Evet ta bunu merak ettim. :)
Ben hashimoto tiroidi için hastanelere gidip gelirken, doktorlar bunun nedeninin bilinmediğini söylüyordu bana sürekli. Geri çevrilemeyeceğini de. Hashimotoda şöyle bir durum var, vücutta enfeksiyon yok görünürde ama antikor oranı çok yüksek. Sonradan öğrendim ki, gluteni sindiremeyen vücut savunmaya geçiyormuş. Bağırsaklarda deformasyon yaptığı için besinlerdeki vitamin ve minarelleri alamıyormuşsun. Eğer sürekli kan bağlama değerlerin düşüyorsa, sebepsiz yorgunluk, halsizlik, depresyon,kolay kilo alma varsa gluten alerjin olabilir. benim gibi otoimmün hastalığın varsa zaten kesinlike buğdayı hayatından çıkarman gerekiyor.Aaa öyle mi ben hala gıcık oluyorum diyebilirim.Bilim konusunda söylediklerin gayet mantıklı ama.Günümüzde sözüne güvenebileceğimiz isimlere ulaşmak çok zor çok.O kitabı okuyamıyorum ya. Haftada kelimesini okuyunca haftada mı diye tekrarladım :))) Ay ekmeksiz yapamam, ekmek olmadan doymam falan demiyorumda kızarmış ekmek ve peynir ikilisini pek severim.Tamamen vazgeçmek zor olacak. Gluteni sen söylemesen ben hatırlatacaktım. :) Birde Savaş hocanın söylediklerinde katılmadığın noktalar var mı birazda onun için videoyu ekledim.Merak ediyorum yorumlarını.
Merhabaaanasıl gidiyor karatayla :)
evet cnm karatay yapıyorum,geçen sene başlamıştım 1.5 ay süperdi,7.5 kilo verdim hemde hiç zorlanmadan uzun sürede almamıştım ama insanız ya illa bırakıp saldırıyoruz :)şimdi tekrar toparlanmaya çalışıyorum :) düzgün olmasada karatay yapıyorum,karatay yapınca gerçekten insan kendine geliyor bizzat bende yaşadım bunuMerhabaaa
İnanılmaz iyi gidiyor. Ben forumda gezinirken Karatay beslenme sistemiyle tam olarak tanışmıştım, iyi ki de tanışmışım. Benim diyet yaparken 2 büyük sıkıntım vardı, aç kalınca enerjim çok düşüyor, günlük işlerimi bile yapamiyordum. Diğer zorluk da şeker bağımlılığım beni çok zorluyordu, sürekli aklım çikolata, bisküvi, gofretlere gidiyordu, yiyemeyince depresyona giriyordum resmen.... Şu anda bu ikisinin de yasamiyorum ve kilo veriyorum, cok şükür
Siz de mi Karatay'a göre besleniyorsunuz?
7.5 kiloooooo, muhteşem! Keşke devam etseydiniz. Ama olsun, karatayla tanışmış olmak ve böyle bir başarı göstermiş olmak da büyük şans. Eminim yine devam edersinizevet cnm karatay yapıyorum,geçen sene başlamıştım 1.5 ay süperdi,7.5 kilo verdim hemde hiç zorlanmadan uzun sürede almamıştım ama insanız ya illa bırakıp saldırıyoruz :)şimdi tekrar toparlanmaya çalışıyorum :) düzgün olmasada karatay yapıyorum,karatay yapınca gerçekten insan kendine geliyor bizzat bende yaşadım bunu
evet 7.5 :) spor da yapıyordum onun etkisi çoktu 1 günde 800-900 grm oynuyordu :) inşallah edicemetsem zaten eski formuma kavuşurum bunu biliyorum :)7.5 kiloooooo, muhteşem! Keşke devam etseydiniz. Ama olsun, karatayla tanışmış olmak ve böyle bir başarı göstermiş olmak da büyük şans. Eminim yine devam edersiniz
Ah evet, spor. Ben bir türlü zaman bulamıyorum şu dönemde. İş yoğunluğu ve misafirler olunca spor hayal oldu bu aralar. Ama Allah tan işim hareketli bir iş. Ramazan başladığı günlerde tüm yoğunluk bitmiş olacak, ama o zaman da oruç tutmayı düşündüğüm için sadece yürüyüş yapabileceğim. Nasıl olacak biraz endişeliyimevet 7.5 :) spor da yapıyordum onun etkisi çoktu 1 günde 800-900 grm oynuyordu :) inşallah edicemetsem zaten eski formuma kavuşurum bunu biliyorum :)
süperr bence :) kaç kilo ile başladın peki;?Dün:
07.45 klasik Karatay kahvaltısı
12.45 küçük bir kase salata, 2 kibrit kutusu kadar peynir
18.00 1 büyük tabak ıspanak yemeği, 1 büyük kase yoğurt
Bugün
08.45 klasik Karatay kahvaltısı
13.45 bol sütlü filtre kahve, 2 kibrit kutusu peynir
19.45'te 1 tabak kuru fasulye, yoğurt ve salata yemeyi planlıyorum
2 gündür 2 litre su içiyorum
sporu hala dahil edemedim, bu konu çok geriyor beni