DİYET:Karatay HEDEF:15 kg

Merhaba. Nickiniz beni gülümsetti. :) Umarım birgün onu baharherbaharformunukorur olarak değiştirirsiniz. :)

Savaş Hoca'yı ilk kez izlediniz sanırım. Çok yoğun bir iş temposu vardır. Zamanım yok tabirini çok sık kullanır. O yüzden kitabı okuyacak vakti yoktu eminim. Karatay'ın yer aldığı programları izleyip videoyu yapmış.İzlemeseydi eleştirilebilirdi bencede.Zaten izlediği kadarıyla yorumlar getirmiş.Bu arada linkteki videoları izlemenizi öneririm;

https://www.youtube.com/playlist?list=PLCJ1UL5ebCUH0WdATPLeuY245a2dW0Fbk

Rica ederim.Faydalı olmasına sevindim.Bende kalori sayımınun elzem olduğuna inanıyorum.Öte yandan Karatay'ın söylediklerine şüphe ile yaklaşmaya devam ediyorum.Yalnız Lady ile siz benden farklı olarak neler yiyip neler içiyorsunuz onları merak ediyorum.O yüzden yazmasamda beslenme günlüklerinizi okumaya çalışacağım. Sizinde topiğinize baktım.Nacizane söyleyeceğim şey; sadece tempolu yürüyüşle kilo vermekle hata yaparsınız. O hatayı yaptığım için uyarmak istedim.
Lütfen dikkatle izleyin;

Geçmişte marketten yumurta almışsındır illaki onlarla şimdiki yediğin yumurtalar arasında bariz bir tat farkı var mı ? Süpermarketlerde organik yumurtalar var ama normal yumurtalardan çok daha pahalı.Yumurtada önemli bir besin kaynağı şimdi. Şu yumurtalarının çiğ halini bir çekip paylaşır mısın sarısı nasıl mesela? Evet ta bunu merak ettim. :)

Nick seçimlerinde genellikle başarısızımdır. İlk aklıma geleni seçip, sonra başkalarının nick'lerine bakıp bakıp imrenirim . Bu nick'i seçtiğimde ben de güldüm. Kilo verdikten sonra koruyabilmeyi o kadar çok istiyorum ki, bakalım bu sefer umarım başarırım.

Aslında ağırlık çalışıyordum. Evde ağırlık setim yok ama kendi vücut ağırlığımla yaptığım birkaç hareket vardı, iyi de geliyorlardı. Birkaç küçük operasyon geçirdim, o yüzden ağırlık çalışmaya korkuyorum, dikiş yerlerim hala acıyor.
Siz salonda mı çalışıyorsunuz, yoksa evde kendi kendinize yaptığınız hareketler mi var? Aslında ağırlık çalışması için en iyisi işinin ehli bir hocayla çalışmak sanırım. Bu konuyu düşüneceğim.

Canım videoyu parça parça izleyip yazacağım, çünkü diğer türlğ çok uzun olacak.
1. Bulgur da pakete giriyor dedi Savaş hoca. Bakliyat türü şeyleri paketlerken gama ışını verdiklerini bile duydum. Mikrodalga gibi bir şey yani. Böceklenmesin, bozulmasın, 10 yıl pakette kalsın diye. Ha tabi ilaç da katıyorlar. Benim organik olarak satın aldığım şeyler kısa sürede bozuluyor, böcekleniyor çünkü organik, çünkü içinde organizma yaşamasına uygun bir yapısı var. Diğerleri? Ölü.. Ben eğer kişi isterse, peşine düşerse kesinlikle ama kesinlikle doğal besinlere ulaşır diye düşünüyorum. Karatay’la ilgili en çok takdir ettiğim şey de bu, gıda güvenliği ile ilgili bize çağ atlatıyor aslında. Hem de bir çeşit koruyucu hekimlik yapıyor. Ben yumurtanın 30 tanesini 18 liraya alıyorum, insanların işine gelmiyor 8 lira daha fazla vermek. Para nerelere harcanıyor ama nedense kaliteli gıdaya gelince herkes bir duruyor.

2. Karbonhidrat hiç tüketmeyin demiyor. Karbonhidrat bakımından zengin olan şeyleri tüketmeyin diyor. Mesela tüm baklagiller serbest ama nohut pek yemeyin diyor, çok karbonhidratlıymış. Patates zaten tamamen karbonhidrat, glisemik indeksi çok yüksek, yemeyin diyor. Bir de Savaş hoca dünya sağlık örgütünün önerisinden bahsetti. Gülümsedim. Seninle daha önce de konuştuğumuz gibi DSÖ bağımsız bir örgüt değil ne yazık ki… Bu işlerle derinlemesine uğraşanlar bilir DSÖ, Amerikan yiyecek ve İlaç idaresi gibi lobi faaliyetleriyle yönetilir, büyük sermaye sahipleri ne derse o olur…

3. Tereyağ doymuş yağdır, evet. Hücrelerin temel yapı taşı olan kolestrolün olduğu şeydir yani. Kitapta çok güzel anlatıyor bunu. Tabi 200 gr yağ ile omlet yapın demiyor, ama yiyebilirsiniz diyor. Bu konudaki bilgiler güncellenmek zorunda kaldı, o kadar fazla araştırma sonucu ortaya çıktı ki. Yumurta gibi tereyağı da aklandı, söylemiştim daha önce Times’a kapak yaptılar hatta.

Aynen aynen aynen!! Çok teşekkürler mesajın için. Kilolarımız benziyor, innnnşallah ben de 60'ları görürüm

Köy yumurtalarında sarının rengi bazen açık sarı bazen koyu sarı oluyor Blues. Tad olarak bir farkı yok, boyutları daha küçük tabi ki. Fotosunu çekerim senin için

Ben hashimoto tiroidi için hastanelere gidip gelirken, doktorlar bunun nedeninin bilinmediğini söylüyordu bana sürekli. Geri çevrilemeyeceğini de. Hashimotoda şöyle bir durum var, vücutta enfeksiyon yok görünürde ama antikor oranı çok yüksek. Sonradan öğrendim ki, gluteni sindiremeyen vücut savunmaya geçiyormuş. Bağırsaklarda deformasyon yaptığı için besinlerdeki vitamin ve minarelleri alamıyormuşsun. Eğer sürekli kan bağlama değerlerin düşüyorsa, sebepsiz yorgunluk, halsizlik, depresyon,kolay kilo alma varsa gluten alerjin olabilir. benim gibi otoimmün hastalığın varsa zaten kesinlike buğdayı hayatından çıkarman gerekiyor.
İlginçtir, ben dukan diyeti hatasını yaptığımda, vücudumdaki antikor oranı çok düşmüştü. Sanırım o dönem hiç ekmek tüketmediğim için bilmeden bir iyilik yaptım kendime :)

Sabah tartıldım, 84, 5
Cuma günü geç saatlere kadar dışarıda olduğum için diyetim bozuldu ayrıca pazar günü de mensturasyon dönemim başladım. Eh bundan iyisi can sağlığı

İlk haftamın özetini yapacak olursam, 4 gün 45 dk. tempolu yürüyüş yaptım vücut açılsın diye. Her gün klasik karatay kahvaltısı yaptım. Sadece Cuma sabahı yumurta yerine muzlu süt içtim. ara öğünde peynir ve salata tükettim. Akşam yemekleri baklagil+yoğurt+salata. Su olayını pek tutturamadım hep 1,5 ya da 1,7 litrede takıldım. Bu haftanın daha iyi geçmesi dileğiyle

Dün yediklerim
08.30 karatay kahvaltısı
12.45 1 kase yoğurt
18.30 1 tabak ıspanak yemeği ve 1 kase yoğurt

Bugün yediklerim
08.30 karatay kahvaltısı
14.00 bol sütlü filtre kahve, 1 kibrit kutusu kadar peynir
19.00 menemen ve 1 kase yoğurt
ara öğünün fotosunu cekmisim, ekleyeyim bari.

nasıl gidiyor karatayla :)
Merhabaaa
İnanılmaz iyi gidiyor. Ben forumda gezinirken Karatay beslenme sistemiyle tam olarak tanışmıştım, iyi ki de tanışmışım. Benim diyet yaparken 2 büyük sıkıntım vardı, aç kalınca enerjim çok düşüyor, günlük işlerimi bile yapamiyordum. Diğer zorluk da şeker bağımlılığım beni çok zorluyordu, sürekli aklım çikolata, bisküvi, gofretlere gidiyordu, yiyemeyince depresyona giriyordum resmen.... Şu anda bu ikisinin de yasamiyorum ve kilo veriyorum, cok şükür
Siz de mi Karatay'a göre besleniyorsunuz?

evet cnm karatay yapıyorum,geçen sene başlamıştım 1.5 ay süperdi,7.5 kilo verdim hemde hiç zorlanmadan uzun sürede almamıştım ama insanız ya illa bırakıp saldırıyoruz :)şimdi tekrar toparlanmaya çalışıyorum :) düzgün olmasada karatay yapıyorum,karatay yapınca gerçekten insan kendine geliyor bizzat bende yaşadım bunu

Merhabaaaaaa
Mutluyum, enerjiğim, daha hafifim
Günlerdir yediklerimi yazamadım yoğunluktan. Hemen şöyle bir ayrıntıyı aktarayım: dün kek ve kurabiye yedim Günlerdir iş yerinde ve evde "lütfen ye, bir şey olmaaaaaaz" ısrarlarına direniyorum. Ama işte dün olan oldu, yedim. Sabah da dayanamayıp tartıldım, bir de ne göreyim 83,8!! Tabi bunu görünce ooo ne güzel kaçamak yapsam da kilo veriyorum demedim, daha da hırsla bağlandım diyetime

7.5 kiloooooo, muhteşem! Keşke devam etseydiniz. Ama olsun, karatayla tanışmış olmak ve böyle bir başarı göstermiş olmak da büyük şans. Eminim yine devam edersiniz

7.5 kiloooooo, muhteşem! Keşke devam etseydiniz. Ama olsun, karatayla tanışmış olmak ve böyle bir başarı göstermiş olmak da büyük şans. Eminim yine devam edersiniz
evet 7.5 :) spor da yapıyordum onun etkisi çoktu 1 günde 800-900 grm oynuyordu :) inşallah edicemetsem zaten eski formuma kavuşurum bunu biliyorum :)

Dün:
07.45 klasik Karatay kahvaltısı
12.45 küçük bir kase salata, 2 kibrit kutusu kadar peynir
18.00 1 büyük tabak ıspanak yemeği, 1 büyük kase yoğurt

Bugün
08.45 klasik Karatay kahvaltısı
13.45 bol sütlü filtre kahve, 2 kibrit kutusu peynir
19.45'te 1 tabak kuru fasulye, yoğurt ve salata yemeyi planlıyorum

2 gündür 2 litre su içiyorum
sporu hala dahil edemedim, bu konu çok geriyor beni

evet 7.5 :) spor da yapıyordum onun etkisi çoktu 1 günde 800-900 grm oynuyordu :) inşallah edicemetsem zaten eski formuma kavuşurum bunu biliyorum :)
Ah evet, spor. Ben bir türlü zaman bulamıyorum şu dönemde. İş yoğunluğu ve misafirler olunca spor hayal oldu bu aralar. Ama Allah tan işim hareketli bir iş. Ramazan başladığı günlerde tüm yoğunluk bitmiş olacak, ama o zaman da oruç tutmayı düşündüğüm için sadece yürüyüş yapabileceğim. Nasıl olacak biraz endişeliyim

süperr bence :) kaç kilo ile başladın peki;?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…