DİYET:Karatay HEDEF:15 kg

Ah evet, spor. Ben bir türlü zaman bulamıyorum şu dönemde. İş yoğunluğu ve misafirler olunca spor hayal oldu bu aralar. Ama Allah tan işim hareketli bir iş. Ramazan başladığı günlerde tüm yoğunluk bitmiş olacak, ama o zaman da oruç tutmayı düşündüğüm için sadece yürüyüş yapabileceğim. Nasıl olacak biraz endişeliyim
hiç yoktan plates yapabilirsin 30 dakka falan hem vücudun dinlenir hemde hareket etmiş olursun :)

Yaaa, begendin mi? :KK15: 85,5 ile başladım. Ama ben bu kış 88'leri gördüm, Gülizar ablanın olduğu topici takip ederek karatay yapmayı denedim. O sırada da kilo verdim aslında
öğünler güzel ama öğlen bence kahve peynir yerine yemek yesen daha ii :)
olsuunn sonuçta veriyorsun gram bile olsa :)

öğünler güzel ama öğlen bence kahve peynir yerine yemek yesen daha ii :)
olsuunn sonuçta veriyorsun gram bile olsa :)
Aslında salata ve yoğurt ya da salata ve peynir yiyordum en başlarda. 2 öğüne dusurebilmek için az yemeye başladım öğlen.

Hımm, mantıklı.
Ben de aslında yoga düşünüyordum. Ramazan başlayınca deneyeceğim ikisini de

yoga platesden daha zor yalnız :) ben platesi daha çok seviyorum

Aslında salata ve yoğurt ya da salata ve peynir yiyordum en başlarda. 2 öğüne dusurebilmek için az yemeye başladım öğlen.
,
ben 2 öğün denedim de bana yaramıyor :) 3 öğün+ spor süper 2 li :KK70:

yoga platesden daha zor yalnız :) ben platesi daha çok seviyorum

,
ben 2 öğün denedim de bana yaramıyor :) 3 öğün+ spor süper 2 li :KK70:
Başlangıç seviye yoga platesten zor değildir gibime geliyor.

Sanırım ben de 2 öğün yapamiycam. Ama ramazanda mecburen öyle olacak

Karşınızda müstakbel kahvaltım :KK48:
Kahvaltımı paylaşayım da kaçayım
Eki Görüntüle 1549431
yumurta köy yumurtası olmadığı için bir tane yedim, peynir miktarını artırdım
Lady, senin bu kahvaltıların aklımda kalmış. Evvelsi gün çok erken saatte bir kahvaltı yaptım şöyleydi bak;
- Beyaz Peynirli Omlet (2 tam yumurta)
- 4-5 tane Çeri Domates
- 2 tane Badem Salatalık
- 2 tane Yeşil biber
- 3-5 dal Maydonoz
- 1 Yeşil Elma
- 2 Siyah Zeytin
- 2 Ceviz (normalde hergün kahvaltıda 1 tane yerim)
(Tuz yok, Ekmek yok.)
Çok bilmiyorum bu diyeti ama sanki Karatay kahvaltısı yapmışım. :)
Yalnız senin menüleri baz alırsam çok mu yiyorum ne. :KK64:Ama geneli kalorisi oldukça düşük gıdalar.Birde her gün aynı yiyecekleri yemekten sıkılan biriyim. Mesela birgün kahvaltıda maydonoz - yeşil biber yediysem ertesi gün dereotu - kırmızı biber yerim.

Canım videoyu parça parça izleyip yazacağım, çünkü diğer türlğ çok uzun olacak.
1. Bulgur da pakete giriyor dedi Savaş hoca. Bakliyat türü şeyleri paketlerken gama ışını verdiklerini bile duydum. Mikrodalga gibi bir şey yani. Böceklenmesin, bozulmasın, 10 yıl pakette kalsın diye. Ha tabi ilaç da katıyorlar. Benim organik olarak satın aldığım şeyler kısa sürede bozuluyor, böcekleniyor çünkü organik, çünkü içinde organizma yaşamasına uygun bir yapısı var. Diğerleri? Ölü.. Ben eğer kişi isterse, peşine düşerse kesinlikle ama kesinlikle doğal besinlere ulaşır diye düşünüyorum. Karatay’la ilgili en çok takdir ettiğim şey de bu, gıda güvenliği ile ilgili bize çağ atlatıyor aslında. Hem de bir çeşit koruyucu hekimlik yapıyor. Ben yumurtanın 30 tanesini 18 liraya alıyorum, insanların işine gelmiyor 8 lira daha fazla vermek. Para nerelere harcanıyor ama nedense kaliteli gıdaya gelince herkes bir duruyor.

2. Karbonhidrat hiç tüketmeyin demiyor. Karbonhidrat bakımından zengin olan şeyleri tüketmeyin diyor. Mesela tüm baklagiller serbest ama nohut pek yemeyin diyor, çok karbonhidratlıymış. Patates zaten tamamen karbonhidrat, glisemik indeksi çok yüksek, yemeyin diyor. Bir de Savaş hoca dünya sağlık örgütünün önerisinden bahsetti. Gülümsedim. Seninle daha önce de konuştuğumuz gibi DSÖ bağımsız bir örgüt değil ne yazık ki… Bu işlerle derinlemesine uğraşanlar bilir DSÖ, Amerikan yiyecek ve İlaç idaresi gibi lobi faaliyetleriyle yönetilir, büyük sermaye sahipleri ne derse o olur…

3. Tereyağ doymuş yağdır, evet. Hücrelerin temel yapı taşı olan kolestrolün olduğu şeydir yani. Kitapta çok güzel anlatıyor bunu. Tabi 200 gr yağ ile omlet yapın demiyor, ama yiyebilirsiniz diyor. Bu konudaki bilgiler güncellenmek zorunda kaldı, o kadar fazla araştırma sonucu ortaya çıktı ki. Yumurta gibi tereyağı da aklandı, söylemiştim daha önce Times’a kapak yaptılar hatta.
Bu saatte okuyunca; :KK64::KK64::KK64:
Anında cevaplamayınca da ne söyleyeceğimi unutuyorum böyle.:KK51:
Yalnız son yazdıkların için; Herşeye rağmen bana güvenilir bir gıda, içine sinerek yiyebileceğin bir gıda gibi gelmiyor tereyağ.Yıllardır yemem zaten tiksinirim kokusundan dahi. Bütün doymuş yağlardan tamamen uzak durmak en iyisi bence.Yemezsek ne kaybederiz ki? Kırmızı etin ve tavuk etinin nasıl yağlarını asla yemiyorsam azcık da olsa tereyağ yiyerek risk almam açıkçası. Yağ deyince benim aklıma sıvı yağlar geliyor.Zeytinyağı kullanıyorum sadece.(salatalara da sızma zeytinyağı) İlerde yemeklerde denemek amaçlı kullanmak istediğim bazı yağlar ; ceviz yağı, fındık yağı, susam yağı ve hindistan cevizi yağı.

Tamamdır, devamını bekliyorum. :KK66: Böyle anlattıkça neden bu diyeti seçtiğini de yavaş yavaş anlamaya başladım.:KK64:

Köy yumurtalarında sarının rengi bazen açık sarı bazen koyu sarı oluyor Blues. Tad olarak bir farkı yok, boyutları daha küçük tabi ki. Fotosunu çekerim senin için

En son köy yumurtasını yıllaaar önce yediğim için nasıl birşeydi hatırlamıyordum. Tat farkı olur diye düşünmüştüm. İzah ettiğin için teşekkür ettim. :KK66: Fotoğrafı bekliyorum.

Ben hashimoto tiroidi için hastanelere gidip gelirken, doktorlar bunun nedeninin bilinmediğini söylüyordu bana sürekli. Geri çevrilemeyeceğini de. Hashimotoda şöyle bir durum var, vücutta enfeksiyon yok görünürde ama antikor oranı çok yüksek. Sonradan öğrendim ki, gluteni sindiremeyen vücut savunmaya geçiyormuş. Bağırsaklarda deformasyon yaptığı için besinlerdeki vitamin ve minarelleri alamıyormuşsun. Eğer sürekli kan bağlama değerlerin düşüyorsa, sebepsiz yorgunluk, halsizlik, depresyon,kolay kilo alma varsa gluten alerjin olabilir. benim gibi otoimmün hastalığın varsa zaten kesinlike buğdayı hayatından çıkarman gerekiyor.
İlginçtir, ben dukan diyeti hatasını yaptığımda, vücudumdaki antikor oranı çok düşmüştü. Sanırım o dönem hiç ekmek tüketmediğim için bilmeden bir iyilik yaptım kendime :)
:KK64::KK58:
Bu glutenle bir ilgilenmem lazım.:KK51:Yıllardır demir eksikliği anemisi var bende. Kan değerlerim ilaç kullanınca normale dönüyor sonra yine düşüyor. Artık şu ilacım bitsin Hematoloji bölümüne gidecektim.Ve evet sebepsiz yorgunluklar, halsizlikler oluyor.

Bu konuda hiç bilgim yok. Gluten alerjisinin olup olmadığı şu gıda intoleransı testlerinden mi anlaşılıyor? O tür testleri bir dönem araştırmıştım sonra ne kadar güvenilir bunlar diyerek vazgeçmiştim.
Ekmeği zorda olsa keserim kesmesine de gluten alerjim olursa yandım.o_O Bi erzak dolabıma baktım çoğunda eser miktarda gluten varmış.(Kinoa,Noodle,Tam buğday makarna vs vs)

Yoksa Alerji ve İmmünoloji bölümüne mi gitsem napsam.:KK51:

:KK64::KK58:
Bu glutenle bir ilgilenmem lazım.:KK51:Yıllardır demir eksikliği anemisi var bende. Kan değerlerim ilaç kullanınca normale dönüyor sonra yine düşüyor. Artık şu ilacım bitsin Hematoloji bölümüne gidecektim.Ve evet sebepsiz yorgunluklar, halsizlikler oluyor.

Bu konuda hiç bilgim yok. Gluten alerjisinin olup olmadığı şu gıda intoleransı testlerinden mi anlaşılıyor? O tür testleri bir dönem araştırmıştım sonra ne kadar güvenilir bunlar diyerek vazgeçmiştim.
Ekmeği zorda olsa keserim kesmesine de gluten alerjim olursa yandım.o_O Bi erzak dolabıma baktım çoğunda eser miktarda gluten varmış.(Kinoa,Noodle,Tam buğday makarna vs vs)

Yoksa Alerji ve İmmünoloji bölümüne mi gitsem napsam.:KK51:

merhaba çölyak için ince bağırsak endoskopisiyle tanı konuyor. gluten duyarlılığı içinse kanda

Anti-gliadın ıgG
Anti-gliadin ıgA
Anti-transglutaminase ıgG
Anti- tranglutaminase ıgA
Anti endomysium

ve sfs testlerine bakılıyor.
gluten herkes için zararlı bence. yemezseniz bi kaybınız olmaz.

merhaba çölyak için ince bağırsak endoskopisiyle tanı konuyor. gluten duyarlılığı içinse kanda

Anti-gliadın ıgG
Anti-gliadin ıgA
Anti-transglutaminase ıgG
Anti- tranglutaminase ıgA
Anti endomysium

ve sfs testlerine bakılıyor.
gluten herkes için zararlı bence. yemezseniz bi kaybınız olmaz.
Merhaba. Çok teşekkür ederim.
Tüm belirtileri okudum, alerjinin olabileceğinden şüphelendim.
Bir kontrol ettirmemde fayda var.
Daha önce hastalık sebebiyle hiçbir gıdayı zorunlu olarak bırakmam gerekmemişti.
Umarım alerjim yoktur.
&
Özel hastanelere bakıyorum, bölümü bulamadım daha.:KK57:
Mhrs ise direkt bu bölüme randevu vermiyor.Uzman doktor uygun görürse bu bölüme yolluyormuş.
:KK64:

Merhaba. Çok teşekkür ederim.
Tüm belirtileri okudum, alerjinin olabileceğinden şüphelendim.
Bir kontrol ettirmemde fayda var.
Daha önce hastalık sebebiyle hiçbir gıdayı zorunlu olarak bırakmam gerekmemişti.
Umarım alerjim yoktur.
&
Özel hastanelere bakıyorum, bölümü bulamadım daha.:KK57:
Mhrs ise direkt bu bölüme randevu vermiyor.Uzman doktor uygun görürse bu bölüme yolluyormuş.
:KK64:

Rica ederim. Aslında belli bir süre kesip gidişata bakıp sonra ekleyerek de fikir sahibi olabilirsiniz. evet uzman doktor yolluyor.ben çölyaklıyım. Cerrahpaşada baktırmıştım. hastalıgim teşhis edilmeden önce şüphelenip gluteni kestiğimde dramatik değişiklikler olmuştu. Denemekte fayda var.

selam kızlar ben de karatay diyetiyle fazlalıklardan kurtulmak istiyorum ama malum ramazan geldi o yüzden karatayı ramazana uyarlasam nasıl olur fikirlerinizi bekliyorum :)

Rica ederim. Aslında belli bir süre kesip gidişata bakıp sonra ekleyerek de fikir sahibi olabilirsiniz. evet uzman doktor yolluyor.ben çölyaklıyım. Cerrahpaşada baktırmıştım. hastalıgim teşhis edilmeden önce şüphelenip gluteni kestiğimde dramatik değişiklikler olmuştu. Denemekte fayda var.
Bende kademeli olarak azaltmayı düşünmüştüm.Yulaf Ezmesi,Noodle,Tam buğday makarna,Bulgur vs vs bunları zaten haftada 1 kez yiyorum. Azalttıktan sonra dediğiniz gibi tamamen kesip bir gözlemleyeyim bakalım ne olacak.İstanbul'da yaşamıyorum ben, yaşadığım şehirde iyi bir doktor bulamazsam mecbur oraya geleceğim artık.

Biraz keyfime düşkün biriyim, sevdiğim yiyeceklerden vazgeçmek epey zorlar beni. Ama tabi konu sağlık olunca akan sular duruyor, insan herşeye alışır elbette. Gluten alerjim varsa yandım falan demişim utandım şimdi.:oops:

Size de geçmiş olsun.Erken farketmeniz iyi olmuş. Süpermarketlerde glutensiz ürünlere rastladığımda alışveriş yapmaları ne kadar zordur kimbilir diyordum. Çölyak hakkında pek bilinçli değilmişim onu farkettim. İlgilenmenize memnun oldum. Sağolun.

Son düzenleme:
Lady, senin bu kahvaltıların aklımda kalmış. Evvelsi gün çok erken saatte bir kahvaltı yaptım şöyleydi bak;
- Beyaz Peynirli Omlet (2 tam yumurta)
- 4-5 tane Çeri Domates
- 2 tane Badem Salatalık
- 2 tane Yeşil biber
- 3-5 dal Maydonoz
- 1 Yeşil Elma
- 2 Siyah Zeytin
- 2 Ceviz (normalde hergün kahvaltıda 1 tane yerim)
(Tuz yok, Ekmek yok.)
Çok bilmiyorum bu diyeti ama sanki Karatay kahvaltısı yapmışım. :)
Yalnız senin menüleri baz alırsam çok mu yiyorum ne. :KK64:Ama geneli kalorisi oldukça düşük gıdalar.Birde her gün aynı yiyecekleri yemekten sıkılan biriyim. Mesela birgün kahvaltıda maydonoz - yeşil biber yediysem ertesi gün dereotu - kırmızı biber yerim.
Blues süpersin, peki böyle bir kahvaltı yaptıktan sonra ne zaman acıkıyorsun? Mutlaka bunu belirle. Ben yaptığım klasik Karatay Kahvaltısından 6 saat sonra acıkıyorum. Yediklerimin üzerinden 4-5 saat geçtikten sonra leptin hormonu salgılanıyor ve tekrar acıkıp yemek yiyene kadar yağları yakıyor ve böylece kilo veriliyor.
Menüler gerçekten çok yüklü ama yenilen şeyler protein ve kompleks karbonhidrat olduğu için vücut onları sindirmek için bile kalori harcıyor.

Bu saatte okuyunca; :KK64::KK64::KK64:
Anında cevaplamayınca da ne söyleyeceğimi unutuyorum böyle.:KK51:
Yalnız son yazdıkların için; Herşeye rağmen bana güvenilir bir gıda, içine sinerek yiyebileceğin bir gıda gibi gelmiyor tereyağ.Yıllardır yemem zaten tiksinirim kokusundan dahi. Bütün doymuş yağlardan tamamen uzak durmak en iyisi bence.Yemezsek ne kaybederiz ki? Kırmızı etin ve tavuk etinin nasıl yağlarını asla yemiyorsam azcık da olsa tereyağ yiyerek risk almam açıkçası. Yağ deyince benim aklıma sıvı yağlar geliyor.Zeytinyağı kullanıyorum sadece.(salatalara da sızma zeytinyağı) İlerde yemeklerde denemek amaçlı kullanmak istediğim bazı yağlar ; ceviz yağı, fındık yağı, susam yağı ve hindistan cevizi yağı.

Tamamdır, devamını bekliyorum. :KK66: Böyle anlattıkça neden bu diyeti seçtiğini de yavaş yavaş anlamaya başladım.:KK64:

En son köy yumurtasını yıllaaar önce yediğim için nasıl birşeydi hatırlamıyordum. Tat farkı olur diye düşünmüştüm. İzah ettiğin için teşekkür ettim. :KK66: Fotoğrafı bekliyorum.
Blues'cum tüm tohum yağları, işlenirken yüksek ısıya maruz kalıyor bu yüzden Karatay bunu onaylamıyor ve soğuk sıkım z.yağı ve tereyağı kullanıyoruz ve yemekler piştikten sonra yağ ve tuz ekliyoruz. Tereyağ ile ön pişirmek yapılabiliyor mesela sahanda yumurta için. Yüksek ısıda pişirme de kaçınılan bir şey Karatay'da. Tereyağla ilgili bilgileri sana kitaptan aktarayım sana bir ara.
Küçükken et ve tereyağından hiç hoşlanmazdım. Ailem de hiç zorlamadı ama ben zamanla sever oldum. Şimdi sorun yaşamıyorum, hoşuma gidiyor.

Olea merhaba. Teşekkürler mesajların ve verdiğin bilgiler için. Ben test yaptırmadım ama ekmeği ve hatta gluten içeren her şeyi kestikten sonra o kadar çok şey değişti ki hayatımda. Zihnim açıldı, yorgunluk, karamsarlık, depresyon kalmadı, bağırsaklarım tıkır tıkır! Bu büyük bir mesaj bence. Zaten Hashimoto Tiroidi gibi hastalıkların çoğunu son dönemlerde gluten intoleransı ile açıklıyor bir çok uzman. Eylül ayında Anti TG değerlerime baktırtacağım, eğer azalmışsa kendimle ilgili bu tespitim doğrulanmış olacak. Aysar_ Aysar_ sen de Olea'nın dediği ve benim yaptığım gibi bir dönem gluteni keserek deneyebilirsin.

Aysar_ Aysar_ Keyfinbilir Keyfinbilir ben yokken buraları sahipsiz bırakmamışsınız teşekkürler. Zorunlu bir ara verdim günlüğüme, moralimi bozan üstüste birçok durum yaşadım. Bu defa ne olursa olsun kararlı olacağım ve diyetimi bozmayacağım diye çok kararlıydım ve sanırım biraz da olsa başardım. 3-4 gün diyetimi bozdum ama sonra tam anlamıyla toplarladım 1 hafta disiplinli bir şekilde spor yaptım ve bugün tartıldım kaldığım yerdeyim 84,5. Spor rutinimi hemen yazayım. Yavaş yavaş gidiyorum çünkü sakatlanma ya da eklemlerimi yıpratma korkum biraz fazla çünkü hiç bu kadar kilolu olmamıştım. Öncelike ısınıyorum.

Bacaklar ve karın için şu aşağıdaki rutinleri takip ediyorum ama her rutine eklediğim 4-5 hareket var, sadece ordakiler değil yani
crunch.jpg Eki Görüntüle 1568371
Bu da direnç ezgersizlerinden sonra yağ yakımını sağlamak için yaptığım çılgın video. Henüz ilk 12 dakikasını yapabiliyorum!Zumbaya hep soğuk bakmıştım şimdi egzersiz motivasyonumu artıran yegane aktivitem :)

Eklentiler

• squat.jpg
    squat.jpg
    85,8 KB · Görüntüleme: 162
selam kızlar ben de karatay diyetiyle fazlalıklardan kurtulmak istiyorum ama malum ramazan geldi o yüzden karatayı ramazana uyarlasam nasıl olur fikirlerinizi bekliyorum :)
Merhaba aslında Karatay Ramazan ayı için çok uygun ama önceden kendinizi Karatay düzenine alıştırmış olmanız lazım sanırım. Ramazan gelmeden önceki beslenmeniz nasıldı?

X