diyet günlüğüm

Bugün tartı günüm. inişli çıkışlı bir ay oldu. hedefim 52.5 idi. sonuç 52.3. çok şükür almamışım ve kilomu korumuşum. şimdi geleyim detaylara.
Bu ay toplam aldığım kaloriyi 31'e bölerek günlük aldığım kalori ortalamasını buldum. Sonuç 1580 kal. Demek ki ben 52li kilolarda günde 1580 kalori alırsam kilomu koruyorum. Bu hesap benim için çok önemli. Geçen ay 1300 kaloriyle ayda 2 kg vermiştim. Buradan kendimce bazı çıkarımlar yapıyorum. Eskiden bunu yapmıyordum. Kalori sayarak kilo verdikten sonra salıyordum. Haliyle verdiğim 3 kiloyu da kısa bir sürede tekrar alıyordum.
Bu sefer bunu yapmıycam. Günlük o kadar gereksiz şeye vakit ayırıyoruz ki kalori saymak onların yanında iş bile değil.
Neyse özetle çok ama çok mutluyum.
Yeni hedefim şu: Bugün aylık hedefime ulaştığım için kafama göre yiyeceğim ama yine de gün sonunda aldığım kaloriyi sayıcam. Ctesiden itibaren ise aralık hedefim olan 52 kiloya inmeye çalışcam. Hedefime ulaşmak için 1300 kalori civarı alıcam. Hedefim 52 kg. Yani vermem gereken 300 g var:)
52 olduktan sonra da 1 ay boyunca 1550 civarı alarak 1580 kaloriyi geçmeyerek 52 kg'ı korumaya çalışcam. Bazı günler 1000 alıp bazı günler 2000 alabilirim. duruma göre değişir tabii. Mesele ay sonunda günlük ortalama kalorimin 1580'i geçmemesi.
Neden yazdım bunları. Gerçekten bu sayfa benim çok işime yaradı. Beni motive ediyor. Gün gelir tekrar kilo sorunu yaşarsam hesap kitap burada dursun. Rahatça almam gereken kaloriye bakıp işe koyulayım. Tabii umarım gerekmez🙏

1.5 aydır bin kalori civarı besleniyorum 3 kilo vermişim sizce normal mi ?ev hanımıyim günlük ev işleri çamaşır bulaşık.ekstra hareketliliğim yok..bazen karbonhidrat ağırlıklı bazen protein ağırlıklı oldu.siz ce normal mi

şöyle ki bazal metabolizmanızın altında kalmamanız gerekiyor. arada vücudu şaşırtmak için 1000 kalori olabilir ama siz yine de 1200'ün altında kalmamaya çalışın. yoksa kastan kaybedebilirsiniz.
bunların dışında tabii ki sizi tebrik ederim. bu süreçte 3 kilo çok iyi. hedefinize ne kadar kaldı

az kalmış. son kilolar zorluyor valla. Benim son 1 kilom kaldı. Onu da ayda yarım kilo şeklinde vermeyi planlıyorum. 1300 kaloriyle ayda 2 kg verirsiniz. yolunuz açık olsun. en kolayı kalori saymak. güzel haberlerinizi bekliyorum.
Sizde umarım.bende sizi takipteyim..ramazana kadar vermeyi istiyorum bayramda mutlu mutlu gezmeyi..

58 kiloyum ben de 52 olmak istiyorum , 1 ayda 6 kilo vermek için kaç kal almam gerekir
1 ayda 6 kilo verirseniz kas kaybedersiniz. alabileceğiniz minimum kalori 1200 olmalı, bol su için. bir de 1200 kalori baya az olduğu için olabildiğince sağlıklı gıdalardan almaya çalışın.
başka bir yönü de çok kiloyu aniden verirseniz kısa bir zamanda geri alırsınız. kilo verenlerin yüzde 92'si hızlı verdiği için geri alıyormuş.
size tavsiyem 1200'ün altına inmemek olur. Ben 1300'le ayda 2 kilo verdim. acele etmeyin, yavsş olsun sizin olsun. podyuma çıkmıyoruz ya🤪
kolay gelsin🌸

X