Yarışma Diyet atıştırmalıkları + Yağsız unsuz kurabiye+Mercimek ile diyet köfte

KedidirKedii

Go girl 🔥
Pro Üye
15 Kasım 2014
4.159
11.063
558
Diyet menüsü mü katagori ? Yeess dedim imkanım olsa 50 tane tarif yapsam göstersem yani
Ben diyet menüsü yerine sağlıklı beslenme demeyi tercih ediyorum bu tarifler hayatınıza oturmalı , sadece diyette veya kilo verme çabasında uğraşırken aranacak tarifler olmasın .
Sağlıklı ve az kalorili bu yiyecekler hayatınıza sağlık ve enerji katacak .

Bunlar 3-4 kişilik porsiyonlar yanına salata ve ev yapımı meyveli süt veya meyveler ile servis edilebilir .
Tariflerime hemen başlayayım

İlk tarifim

Yağsız unsuz kurabiye
İsminden de anlaşılacağı üzere yağ ve un kullanmadan sağlıklı 'gün arası' aparatifi lezzetli bir kurabiye yapacağım size .

Malzemeler ;
1,5 su bardağı yulaf veya corn flakes
1 yumurta
5 adet kayısı
1 avuç kuru üzüm
1 çimdik tarçın

Yapılışı :
Yulaf veya corn flakes 'i blendırda un olana kadar karıştırın .

Bir kaba alın yumurtayı ekleyin , kayısıları küçük küp küp kesip ekleyin , kuru üzümleri sıcak suda 30 saniye

bekletin ekleyin , bir çimdik tarcın ekleyin ve çatal ile karıştırın .
Fırını 165 derece de fanlı olarak ısınsın .

Dondurma kaşığı veya herhangi bir kaşıkla şekil vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.

Fırına verelim 15-25 dakika arasında kavruk olana kadar fırında pişsinler .

Çıkartın ve 15 -20 dakika soğuyunca tercihen bitki çayı ile 2 tek tüketilebilir öğün arasında .

İkinci tarifimiz normal köfteyi biraz değiştirerek daha sağlıklı hale getirmeye çalıştım çokta lezzetli oldu .

Mercimek ile diyet köfte

Malzemelerimiz ;
1 su bardağı yeşil veya kırmızı mercimek
1 yumurta
1 çay bardağı galete unu
1 tane taze soğan
1 orta boy kuru soğan
tuz,karabiber,kimyon,pul biber,
1 kaşık zeytin yağı
kızartacak kadar zeytin yağı

Yapılışı;
Mercimeği 3 su bardağı ile tencerede 15*20 dakika kaynatın .

Süzgeçe dökün suyu iyice süzülsün soğusun .

Bir kaba dökün , içine taze soğanı kıyın atın , kuru soğanı kıyın atın , 1 bardak galete ununu atın yumurtayı atın ve 1 tatlı kaşığı zeytin yağını
da atın kaşık ile harmanlayın .

İstediğiniz formu verin uzun yuvarlak fark etmez , tavaya sadece çok az bir miktar zeytin yağı dökün ve iyice kızartın , köfteleri tek tek dizin 10 dakika arkalı önlü kızartın .

Salata ile enfes doyurucu bir akşam yemeğidir . Sağlıklı ve çok hafiftir .

Bu tariften 3 kişilik çıkabilir .

Herkese Afiyet Olsun ..

Ellerine sağlık tatlısı menun çok güzel olmuş. Ama imkânın varsa tatlının resmini net gösterebilir misin?

Ben de bir kere yulaftan kurabiye yapmıştım ama pek yiyememiştim.Siz hangisinden yaptınız emin değilim ama corn flakes daha lezzetli olur sanki.Köfte de değişik güzel olmuş.Ellerinize sağlık.Başarılar dilerim.

Bende corn flakes ten yaptım yulafla yapınca 2 kaşık bal istiyor içine

Teşekkür ederim

Ellerine sağlık canım, başarılar dilerim Kızımın hastalığına yulaf iyi geliyormuş ama yediremiyorum, kurabiye olarak yiyebilir, not ettim tarifi:)

Kediii seni bekliyordum bende ama ya mükemmel tarif beni gibi kurabiye canavarları icin köfte de çok hoş duruyor olsa da yesek yarışmada başarılar canım eline emeğine saglik
Hahaha ya en güzel hangisi hangisini yapsam derken kolay ve lezzetli olsun dedim köfte çok lezzetli cidden

Ellerine sağlık canım, başarılar dilerim Kızımın hastalığına yulaf iyi geliyormuş ama yediremiyorum, kurabiye olarak yiyebilir, not ettim tarifi:)

Teşekkür ederimmm Allah şifasını versin kuzunun Yulaf daha tatsız tatlandırmak için elma incir fındık da katabilirsiniz fındığıda rondodan geçirerek enfes tat katabilirsiniz.

Son düzenleme:
Amin, teşekkür ederim

Kedi sonda iki resim daha var galiba ama onlar açılmıyor haberin olsun birde şu kurabiye superr ya cornflakeslerim var sıkıldigim yarım paket kaldı öyle onunda yapabilirim bi ara aklımda oldu süper oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…