- 15 Kasım 2014
- 4.159
- 11.063
- 558
- Konu Sahibi KedidirKedii
Diyet menüsü mü katagori ? Yeess dedim imkanım olsa 50 tane tarif yapsam göstersem yani 
Ben diyet menüsü yerine sağlıklı beslenme demeyi tercih ediyorum bu tarifler hayatınıza oturmalı , sadece diyette veya kilo verme çabasında uğraşırken aranacak tarifler olmasın .
Sağlıklı ve az kalorili bu yiyecekler hayatınıza sağlık ve enerji katacak .
Bunlar 3-4 kişilik porsiyonlar yanına salata ve ev yapımı meyveli süt veya meyveler ile servis edilebilir .
Tariflerime hemen başlayayım

İlk tarifim
Yağsız unsuz kurabiye
İsminden de anlaşılacağı üzere yağ ve un kullanmadan sağlıklı 'gün arası' aparatifi lezzetli bir kurabiye yapacağım size .
Malzemeler ;
1,5 su bardağı yulaf veya corn flakes
1 yumurta
5 adet kayısı
1 avuç kuru üzüm
1 çimdik tarçın
Yapılışı :
Yulaf veya corn flakes 'i blendırda un olana kadar karıştırın .

Bir kaba alın yumurtayı ekleyin , kayısıları küçük küp küp kesip ekleyin , kuru üzümleri sıcak suda 30 saniye
bekletin ekleyin , bir çimdik tarcın ekleyin ve çatal ile karıştırın .
Fırını 165 derece de fanlı olarak ısınsın .

Dondurma kaşığı veya herhangi bir kaşıkla şekil vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.

Fırına verelim 15-25 dakika arasında kavruk olana kadar fırında pişsinler .
Çıkartın ve 15 -20 dakika soğuyunca tercihen bitki çayı ile 2 tek tüketilebilir öğün arasında .

İkinci tarifimiz normal köfteyi biraz değiştirerek daha sağlıklı hale getirmeye çalıştım çokta lezzetli oldu .
Mercimek ile diyet köfte
Malzemelerimiz ;
1 su bardağı yeşil veya kırmızı mercimek
1 yumurta
1 çay bardağı galete unu
1 tane taze soğan
1 orta boy kuru soğan
tuz,karabiber,kimyon,pul biber,
1 kaşık zeytin yağı
kızartacak kadar zeytin yağı
Yapılışı;
Mercimeği 3 su bardağı ile tencerede 15*20 dakika kaynatın .
Süzgeçe dökün suyu iyice süzülsün soğusun .

Bir kaba dökün , içine taze soğanı kıyın atın , kuru soğanı kıyın atın , 1 bardak galete ununu atın yumurtayı atın ve 1 tatlı kaşığı zeytin yağını
da atın kaşık ile harmanlayın .

İstediğiniz formu verin uzun yuvarlak fark etmez , tavaya sadece çok az bir miktar zeytin yağı dökün ve iyice kızartın , köfteleri tek tek dizin 10 dakika arkalı önlü kızartın .
Salata ile enfes doyurucu bir akşam yemeğidir . Sağlıklı ve çok hafiftir .
Bu tariften 3 kişilik çıkabilir .
Herkese Afiyet Olsun ..

Ben diyet menüsü yerine sağlıklı beslenme demeyi tercih ediyorum bu tarifler hayatınıza oturmalı , sadece diyette veya kilo verme çabasında uğraşırken aranacak tarifler olmasın .
Sağlıklı ve az kalorili bu yiyecekler hayatınıza sağlık ve enerji katacak .

Bunlar 3-4 kişilik porsiyonlar yanına salata ve ev yapımı meyveli süt veya meyveler ile servis edilebilir .
Tariflerime hemen başlayayım

İlk tarifim

İsminden de anlaşılacağı üzere yağ ve un kullanmadan sağlıklı 'gün arası' aparatifi lezzetli bir kurabiye yapacağım size .
Malzemeler ;
1,5 su bardağı yulaf veya corn flakes
1 yumurta
5 adet kayısı
1 avuç kuru üzüm
1 çimdik tarçın
Yapılışı :
Yulaf veya corn flakes 'i blendırda un olana kadar karıştırın .

Bir kaba alın yumurtayı ekleyin , kayısıları küçük küp küp kesip ekleyin , kuru üzümleri sıcak suda 30 saniye
bekletin ekleyin , bir çimdik tarcın ekleyin ve çatal ile karıştırın .
Fırını 165 derece de fanlı olarak ısınsın .

Dondurma kaşığı veya herhangi bir kaşıkla şekil vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.

Fırına verelim 15-25 dakika arasında kavruk olana kadar fırında pişsinler .
Çıkartın ve 15 -20 dakika soğuyunca tercihen bitki çayı ile 2 tek tüketilebilir öğün arasında .

İkinci tarifimiz normal köfteyi biraz değiştirerek daha sağlıklı hale getirmeye çalıştım çokta lezzetli oldu .

Malzemelerimiz ;
1 su bardağı yeşil veya kırmızı mercimek
1 yumurta
1 çay bardağı galete unu
1 tane taze soğan
1 orta boy kuru soğan
tuz,karabiber,kimyon,pul biber,
1 kaşık zeytin yağı
kızartacak kadar zeytin yağı
Yapılışı;
Mercimeği 3 su bardağı ile tencerede 15*20 dakika kaynatın .
Süzgeçe dökün suyu iyice süzülsün soğusun .

Bir kaba dökün , içine taze soğanı kıyın atın , kuru soğanı kıyın atın , 1 bardak galete ununu atın yumurtayı atın ve 1 tatlı kaşığı zeytin yağını
da atın kaşık ile harmanlayın .

İstediğiniz formu verin uzun yuvarlak fark etmez , tavaya sadece çok az bir miktar zeytin yağı dökün ve iyice kızartın , köfteleri tek tek dizin 10 dakika arkalı önlü kızartın .
Salata ile enfes doyurucu bir akşam yemeğidir . Sağlıklı ve çok hafiftir .
Bu tariften 3 kişilik çıkabilir .

Herkese Afiyet Olsun ..