Diyet arkadaşim ?

Bende de durum şu aslında işe 8.30 gibi geliyorum kahvaltım yok sadece arada bir türk kahvesi içiyorum. öğlen 12 öğle aramız fazla yiyemiyorum orda da ama tatlıdan vazgeçemiyorum sonra akşam 8 e kadar aç kalıyorum eve gittiğimde birden yükleniyorum , çayın yanında da bişeyler yiyince yatana kadar yemiş oluyorum. Aslında tam tersi sabah çok yiyip akşama azaltmalıyım ama olmuyo, evde de ertesi güne yemek yap, ortalığı toparla oğlum var fazlasıyla hareketli onunla oyna derken saat 11.30 oluyo ve ben pes ediyorum herşeyden.Ben de bunları durdurmak ve sizlerle konuşarak motive olmak istediğim için üye oldum. Öncelikli olarak kahvaltıyı hayatıma sokmayı ve ara öğünler yapıp akşama atıştırmayla geçirmeyi planlıyorum ve tabiki spor. Her gün ne yaptığımı yazarsam belki motive olurum dedim ki olmaya başladım bile:)

Bu arada bi ara dukan diyeti yapmaya başlamıştım o zaman çok kilo verememiştim ama incelme başlamıştı baya bi. 52.8 e düşmüştüm en son 58den.Sonra bi saldım salış o salış

yaaa aynen benden bahsettin bende akşamları çok ykleniyordum ve doğumdan sonra aldıkça aldım tombalak birşey oldum gittim. ben sabah öğle akşam hep yiyordum
ilk önce burada diyet başarı hikayelerini okudum daha sonra üye olmaya karar verdim. ve şunları öğrendim , dediğin gibi sabahları güzelce yeyip akşamı hafif geçirmişler belli bir saatten sonra yemeyi bırakmışlar akşam canları birşeymi çekti onu saklayıp sabah yemişler kahvaltı yerine çünkü sabah yenilenler kalmayacak akşama kadar eriyip gidecekte ondan. ki siz çalışıyormuşsunuz daha fazla kalori yakarsınız gün içinde. birde ara öğün yapılırsa o delicesine açlık hissi gelmiyor ve sürekli birşey yiyor gibi oluyorsunuz kolay oluyor. öyle geldi bana yani bikaç gündür gece aç kalıyorsunuz o his zor işte. uyuyamıyorsunuz falan ama bunlar sadece ilk günlrde oluyor sonra alışıyorsunuz. ilk iki gün zor sonra geliyor gerisi.. daha öncde yaptım çünkü biliyorum. bzacak gibi olduğunda buraya gel vaçgeçirelim ve yarın öbürgün deme şimdi başla

arkadaşlar bence hergün şöyle bir liste doldurup atalım birbirimize.
1-kahvaltı ne yedin
2- yiyen varsa araöğünler(ben yemiyorum)
3-öğle yemeği
4- akşam yemeği
5- yaptığım spor
6 - kaçamak yaptım mı? evet ise neden ihtiyaç duydun. hem psikolojik zorlanmalarımızın farkındalığı da artmış olur.
uzun hikaye gibi yazmadan listeleri. bi defter tutup görüntüsünü de atabiliriz.
ben başlıyorum hadi siz de katılın bana.

Evet dimi ara öğünle beraber daha rahat olur sanki, o zaman dediğin gibi hemen başlıyorum,size güveniyorum destek konusunda kızlar,ara öğünlerde neler yiyosunuz, ben ne alacağımı bilemiyorum bu arada. Bi de benim de hamilelikte hamilelik şekeri çıkmıştı ve doktor diyet vermişti. 7 kilo aldım sadece hamilelikte ama emzirme dönemi önüne geçemedim ne yazıkki. Sonra dedim ki sen hamilelikte bile diyet yaptın şimdi niye yapamıosun:) ayperest tamam dahil oluyorum diyete, bakalım ilk akşamım nasıl geçecek:)

ben ara öğün yemiyorum. çünkü sürekli yemekle haşırneşir oluyorum. sabahı düşün öğleyi düşün akşamı düşün bir de ara öğün. hiç yemek derdi bitmiyor. çok acıkır gibi olursam iki ceviz yiyorum ya da 1 meyve. en çok da akşam 5 gibi yeme ihtiyacım oluyor.

kızlar benim hedef 50 valla boyum çok kısa çünkü bi de göğüs problemim var olduğumdan daha da kilolu görünüyorum

işte ben de meyve ceviz gibi atıştırmalıklar yapsam, ofise getirmem lazım yanımda, masa başı çalıştığım için devamlı kahve çay ve yeme ihtiyacı doğuyo bunu önlemem lazım, hiç bişey yemezsem de akşama yükleniyorum.

benim boyum 170, kilom 67,8 hedefim 62-60 arası.
akşam mı. dolanıyorum valla bazen evde. ama buzdolabı üzerine takvim astım. 21 günüm var 3 kg vermek için. hergün vazgeçecek gibi olunca şu kadar günün kaldı diyorum kendime. dolanıp geri geliyorum mutfaktan

Başarıcaz inanıyorum tartıda güzel rakamlar görücez ve bırakmıcaz

bncede hamilelikte yaptıysan şimdi daha kolay. akşama sana örnek vereyim bir dilim ekmek bir kase çorba ve sebze yemeği ye. yemekten sonra birşey yememeye dikakt et. suya yüklen. ekmeği kesebilirsen tabi onuda dene derim ara öğünde hurma incir fındık fıstık form biisküvileri yoğurt süt galeta o şekilde yiyebilirsin

hımm tamam anlaştık alayım bişeyler o zaman bugün, eşinle farklı yiyosunuz dimi ya da yaptığın yemekten sen az mı yiyosun onu nasıl ayarlıyosunuz

diyet yaparken en zor şey, topluluk psikolojisi. herkes yerken senin az yemen gerektiği psikolojisi. ama unutmayın herkes çekilince biz kilolarımız ile başbaşa kalıyoruz. acısını biz çekiyoruz. Eşe ayrı yemek yapmak yerine sağlıklı yemek yapıp hep birlikte yemek daha iyi değil mi? evdeki yemek kültürü de değişirse, beslenme alışkanlıkları değişirse sonra verilen kilolar alınmaz hiç değilse.
ben 6 yıl önce nescafe içmeyi bıraktım. günde 4 kupa içerken hem de. şu anda alışkanlıktan kurtulmanın bir süreç ve çoklu tekrar olduğunun çok net farkındayım. ve insan isterse herşey olur. millet 40-50 kg veriyor.

hımm tamam anlaştık alayım bişeyler o zaman bugün, eşinle farklı yiyosunuz dimi ya da yaptığın yemekten sen az mı yiyosun onu nasıl ayarlıyosunuz
aynı şeyi yiyorsak ben az yerim ama genelde farklı yiyoruz öyle denk geliyor yani canım.

Yani küçük çocuğum da olduğu için mümkün olduğunca sağlıklı şeyler yapıyorum ancak eşim yemek konusunda çok seçici, mesela yapılan sebze yemeğinin ardından çayın yanına tost falan ister mutlaka o yüzden bi orta yolu bulmaya çalışıcam malesef

evet gawsedrf dediğin gibi millet 50-60 veriyo bizim vereceğimiz az bişi yani verebiliriz. Verdikten sonra korumak amaçlı spora da asılırsak harika olur, ama bunu dediğin gibi yaşam tarzı haline getirmeliyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…