Diyarbakır’a gelin gitmek

Ne hakla boyle konusuyosunuz memleketim hakkinda.bende bi suru sehir gezdim hepsinde aksilikler oldu ama asla genellemedim.sizin gibiler lutfen oldugu sehirden baska bi yere gitmesin.hatta keske sizin gibiler dunyadan silinip gitse.
Al iste konu sahibi bahsettigim tayfa bunun gibilerdi. Bana hep böylesi denk geldi maalesef.

Al iste konu sahibi bahsettigim tayfa bunun gibilerdi. Bana hep böylesi denk geldi maalesef.
Insanlara hakaret edip karsiliginda ne yapmalarini bekliyosunuz.bi yazdiklariniza bakin demediginizi birakmamissiniz.ben hala size siz diye hitap ederken siz bunun gibiler diyosunuz.hersey ortada ama siz devam edin.

Hıııı, London’da (Londra)’da büyünmüş, ucundan kıyısından türkiye kültürü ile bir değil denmiş ama 8 kardeş, diyarbakırlı, kimseyi ilgilendirmemesi gereken kolunuzdaki dövmeyi bile sorun edip etmeyeceklerini bilmediğiniz bir aileye gelin gelme düşünülmüş, keza uzun kollu giyersin diyerek sizi sizi yapan şeyleri saklamanız istenmiş… Üstüne sildiririm diyorsunuz ? Kolunuzdaki dövmenize sahip çıkamayan bir adamla evlenmeyin. Ya da evlenin 2 yıl sonra, diyarbakırlı birinden boşanamıyorum diye konu açın. Ona da yardımcı olalım…Yazık etmeyin kendinize.

Hıııı, London’da (Londra)’da büyünmüş, ucundan kıyısından türkiye kültürü ile bir değil denmiş ama 8 kardeş, diyarbakırlı, kimseyi ilgilendirmemesi gereken kolunuzdaki dövmeyi bile sorun edip etmeyeceklerini bilmediğiniz bir aileye gelin gelme düşünülmüş, keza uzun kollu giyersin diyerek sizi sizi yapan şeyleri saklamanız istenmiş… Üstüne sildiririm diyorsunuz ? Kolunuzdaki dövmenize sahip çıkamayan bir adamla evlenmeyin. Ya da evlenin 2 yıl sonra, diyarbakırlı birinden boşanamıyorum diye konu açın. Ona da yardımcı olalım…Yazık etmeyin kendinize.
Ben de diyordum, elimizde 23 yaşında bir kız var, koca bulmuş, aman tadımız kaçmasın diye şimdiden yumurta kabukları üstünde yürümeye başlamış, dövme mövme sildiriyor, nerede kaldı yurtdışları nerede kaldı iyi okullarda iyi eğitimler diye. Ailesinden maşallah seviyede mal da kalıyorsa tamam bu iş. Gönül rahatlığıyla evlenebilir, olmadığı birine dönüşerek.

Insanlara hakaret edip karsiliginda ne yapmalarini bekliyosunuz.bi yazdiklariniza bakin demediginizi birakmamissiniz.ben hala size siz diye hitap ederken siz bunun gibiler diyosunuz.hersey ortada ama siz devam edin.
Hakaret içeren kelime ya da cumleyi alintilayip at şuraya oyle iftira atıp cekilme kenara. Kime hakaret etmisim ?

Hanımefendi söylediklerimden anlayacağınız üzere ben herşeye hazırım zaten. Ben benim yüzümden ona tepki gösterilmesini istemem sadece demek istediğim o, kimse gelip bana niye dövmen var diye soracak değil sonuçta mantıken.
bacim sen once kendini dusun.

Ben de diyordum, elimizde 23 yaşında bir kız var, koca bulmuş, aman tadımız kaçmasın diye şimdiden yumurta kabukları üstünde yürümeye başlamış, dövme mövme sildiriyor, nerede kaldı yurtdışları nerede kaldı iyi okullarda iyi eğitimler diye. Ailesinden maşallah seviyede mal da kalıyorsa tamam bu iş. Gönül rahatlığıyla evlenebilir, olmadığı birine dönüşerek.
Tam olarak ayıkma ve pişmanlık evresi 16-18 ay arası bence. Sence ?

İstemeden önce erkek arkadasiniz mutlaka varliginizdan bahsetmiştir ama yasam tarzi ve görünüşünüzden de bahsetmesi illaki gerekir ailesine.Ayrica ben olsam asla saklamam ,neysem oyum çünkü.Saklamak cok büyük bir tavizdir, ödündür ve bu ileride cok caninizi sıkar.Nasilsaniz ayni öyle davranin ve farkli bir sehire evlenmeden önce de cok iyi düşünüp karar versin herkes.Ilk baslarda her sey idare edilebilirmiş gibi gözükür ama ilerleyen zamanlar cok degisik bütün evliliklerde.Mesela evleneceginiz sehiri gidip daha görün.Bu arada Adana ya ve Diyarbakir a daha gecen ay gittim Gap turu dolayisiyla.Adana yi cook begendim ve cok gelismis buldum .ilk defa gittim her ıkisine de.Diyarbakir da cok güzel bir yer ,tarihi bir cok yeri var ,hareketli bir şehir oldukça ama yaşam şekli daha farkli olabilir Adanaya göre.Bilemiyorum disaridan ziyaret ile izlenimlerim tabii.Hakkinizda hayirlisi olsun insallah.

Tam olarak ayıkma ve pişmanlık evresi 16-18 ay arası bence. Sence ?
O değil de, doğru veya yanlış bir sürü donanım sıralayınca, tamam canım ya sen dilediğin gibi git ezdir kendini ateşlere at sıkıntı olmaz dememiz bekleniyor sanırım.

Herkese merhabalar öncelikle okuyacak ve zaman ayıracak herkese çok teşekkür ederim. 8 aylık bir beraberliğim var , erkek arkadaşım yaza artık ailesiyle istemeye gelmek istiyor. 8 kardeşler anne ve babası Diyarbakır’da yaşıyor kendisi üç abisiyle Adana’da. Bende adanalıyım, bir ablam var o evli ve İstanbul’da yaşıyor . Annem babam ayrı annem ile yaşıyorum,babam başkası ile evli oda Adana’da onunla da görüşüyorum ve ailemle herhangi bir sorunum yok . Öncelikle merak ettiğim şey isteme olaylarında onun ailesiyle herhangi bir problem yaşar mıyız diye düşünmeden edemiyorum çünkü annem ve babam kesinlikle görüşmüyor ve aynı ortamda bulunmuyor, erkek arkadaşım annenden de babandan da isteriz dedi ama bilemiyorum. Buna ek olarak ben güzellik uzmanıyım, kollarımda büyük dövmelerim var , 13 yaşından beri yaklaşık 10 senedir çalışıyorum ve genellikle ne istersem yapıyorum özgür bir yaşam tarzım var. Bundan kastım çok muhafazakar bir zihin yapım yok ama açık vs giyinen bir insanda değilim. Erkek arkadaşım uzun kollu giyeriz bir şekilde kapatırız dert etme diyor ama ben ne yapmalıyım olur da denk gelir görürse çok tepki görür müyüm diye düşünmeden edemiyorum. Son çocuk ve ailesi çok kıymetli, dövme vs durumumdan dolayı da benim yüzümden ailesinden tepki görsün istemiyorum açıkçası. Gelinliği falan uzun kollu alırız kaparız bi şekilde canını sıkma diyor ama , takdir edersiniz ki bu tarz dönemlerde insan havadan nem kapıyor ve küçük detaylara takılmadan edemiyor . Düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum herkese iyi hafta sonları dilerim :) teşekkürler
Eş adayınız sorun etmiyor ki sevmiş gerisi boş

Herkese merhabalar öncelikle okuyacak ve zaman ayıracak herkese çok teşekkür ederim. 8 aylık bir beraberliğim var , erkek arkadaşım yaza artık ailesiyle istemeye gelmek istiyor. 8 kardeşler anne ve babası Diyarbakır’da yaşıyor kendisi üç abisiyle Adana’da. Bende adanalıyım, bir ablam var o evli ve İstanbul’da yaşıyor . Annem babam ayrı annem ile yaşıyorum,babam başkası ile evli oda Adana’da onunla da görüşüyorum ve ailemle herhangi bir sorunum yok . Öncelikle merak ettiğim şey isteme olaylarında onun ailesiyle herhangi bir problem yaşar mıyız diye düşünmeden edemiyorum çünkü annem ve babam kesinlikle görüşmüyor ve aynı ortamda bulunmuyor, erkek arkadaşım annenden de babandan da isteriz dedi ama bilemiyorum. Buna ek olarak ben güzellik uzmanıyım, kollarımda büyük dövmelerim var , 13 yaşından beri yaklaşık 10 senedir çalışıyorum ve genellikle ne istersem yapıyorum özgür bir yaşam tarzım var. Bundan kastım çok muhafazakar bir zihin yapım yok ama açık vs giyinen bir insanda değilim. Erkek arkadaşım uzun kollu giyeriz bir şekilde kapatırız dert etme diyor ama ben ne yapmalıyım olur da denk gelir görürse çok tepki görür müyüm diye düşünmeden edemiyorum. Son çocuk ve ailesi çok kıymetli, dövme vs durumumdan dolayı da benim yüzümden ailesinden tepki görsün istemiyorum açıkçası. Gelinliği falan uzun kollu alırız kaparız bi şekilde canını sıkma diyor ama , takdir edersiniz ki bu tarz dönemlerde insan havadan nem kapıyor ve küçük detaylara takılmadan edemiyor . Düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum herkese iyi hafta sonları dilerim :) teşekkürler
Diyarbakır çok güzel bir memleket insanları bir o kadar muhteşem dört sene yaşadım.ailem şuan yaşadığım yerde olmasa tasimı topragimi toplar oraya yerleşirmn.her gittiğimde de havalanindan iner yeri öperim. Hiç kimseye inanmayın aldanmayın.bir çok şey yalan yanlış anlatılıyor. Gittim gördüm ağlaya ağlaya geldim.kadinlarida gayet iyi değer görüyor. Cahil değiller. Birçoğunda estetik birçoğunda dövme gayet herşeyi doğal karsiluyorlar hiç supheni olmasın. Bizden artınız olur hatta. Bizim batuda erkekler altinlarimizi elimizden alırken onların eşleri kat kat fazlasını veriyor kadınlarına.arkana bakmadan git😀🌸

Karşı tarafı bu kadar ince dusunmeniz ne güzel. Umarım mutlu olursunuz. Dövmelerinizi kapatmak için fondotenler de var isterseniz seçenek olarak düşünebilirsiniz .

Bende doğuluyum, insanlar doğuluları dizilerden görüp önyargılı davranıyolar ne garip :KK70: memleketimde ki kızların bir çoğu büyük şehirdekilerden bakımlı, estetikli hatta dövmeli. Aşiret ailelerinin kızlarının oğullarının hepsi okumuş kültürlü pırlanta gibi oluyor, babaları çok üstüne düşüyor eğitim konusunda. Hala batılılar doğulular diye ayıran bir kaç kişi var yorumda, cahillik başa bela.

Doğu'da çalışıyorum egeliyim dövmem falan yok ama buranın kültürüne sizin gibi birisi uyum sağlayamaz Diyarbakır doğuda yaşanacak en güzel yerlerden büyükşehir İstanbul gibi çok gelişmiş ama yerli halkına uyum sağlayamazsınız yol yakınken vazgeçin

Gelinliğinizi istediğiniz model alın kimse için kendinizi değiştirmeye çalışmayın.

Erkek arkadaşınız sizi nasıl gördü, aşık olduysa o şekil de çevresine tanıtmalı.

Ayrıca, ben ailesinin bu duruma açık açık tepki göstereceklerini düşünmüyorum. Oğullarını seven bir aileyse sizi de olduğunuz gibi kabul edeceklerdir.

Bir gin kapatin iki gün kapattın dovmelerini ee sonra illa ki görülecek siz buysaniz saklamak zorunda değilsiniz

Yok artık bir de ailecek mi çok kızdınız???
Kendi vücudu kendi kararı sizlere ne ki?
Şu kkda okudukça şaşırıyorum ya.
Kardeşim dövme yaptıracak da ben de ona çok kızacağım mesela. Yok artık daha neler. Abla lütfen saygı duy demesi yeter bana. Yok artık.
Konu sahibi de özgürüm falan diyor ama sadece dövme konusunda özgürmüş sanırım. 13 yaşımdan beri çalışıyorum kısmından anlamalıydık aslında özgürlük neyi kapsıyor konu sahibinde.
15 yaşında dövme yaparsa üstelik bedenine daha 3gundur sevgili olduğu kişinin adını cismini yazarsa ailesi olarak tabikide kızlarız.

Bence D.bakirli nadir aileler var gecinilebilecek. Ben 1000 defa gittim bir sehir bu kadar mi sorunlu olur ya. Has diyarbakirli azinlikta maalesef. Biraz da toplama bir sehir yani eski yerlilerinden ziyade ordan burdan göçen dolu.

Cuzdan dusurduk taksici vermiyordu ustune cokecekti. Filanca yere gidiyorduk otobus soforu para icin bize ordan geçiyorum dedi 4 km yakınında birakti. 4 kiz çöl gibi yerde kaldik gelen gecen araclar da ahlaksizca bakip guluyordu.

Kuruyemisci yandaki telekom bayisinin cami cerceveyi indirmis yoldan gecene saldiriyordu. Bize de koca ceviz sepetini firlatti teyzenin birinin kafaya carpti.

Valizimi ofis denen yerde gözümün önünde caliyorlardi. Dur dur dedim cocuk ne bileyim senin oldugunu diye vermemeye cabaliyordu

Hasanpasa da kahvalti ettik kil yumagi cikti salatadan adam biz soyledik yan masa duyup kalkmis diye bizi kovdu. Ki sesimiz de normaldi. Masalar dipdibeydi.

Ayyy allahim sen esirge ya yazdiklarim yasadiklarimin binde 10 u , kınamıyorum ama diyarbakirda yasarsam birgun halim ne olur bilmiyorum. Diyarbakir deyince yine tansiyonum düştü 😵‍💫😵‍💫
Gayette genelleyip, ön yargılı davranmışsınız. O yüzden tüm olumsuzluklar sizi bulmuş.

Nasıl bakarsan öyle görürsün misali olmuş.

Ben de 14 sene önce 1.5 yıl 3 yaşındaki oğlumla görev gereği orda yaşadım. Hala ordaki arkadaşlarımla, komşularımla görüşürüm. Harika ötesi insanlarla karşılaştım. Hem mert, hem dürüst insanlar karşıma çıktı.

Acayip yardımsever insanlar.. çocuğumla eve geldiğimi gören hangi komşum olursa olsun. Sırf çocukla birlikte yemekle uğraşmayım diye evinde ne pişirdilerse tepsiye koyup kapımı çalarlardı. Tam bir aile gibi bizi sarıp sarmalamışlardı..

Şimdiye kadar bir çok yerde bulundum Hatay insanı bir Diyarbakır insanı iki, daha mertini görmedim.

Son düzenleme:
X